obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Ετσι ναι γίνεται αλλά δεν θα έχεις κλειστό κύκλωμα...οπότε πιο το κέρδος;Ποια η διαφορά αν θα ξαναμπαίνει;;Το νερό δηλαδή θα μπαίνει χωρίς να πιέζεται απο την ίδια υδροστατική που υπάρχει και στην έξοδο;Αν είναι να έχουμε κλειστό κύκλωμα χωρίς δαπάνη ενέργειας μιλάμε για αεικίνητο, πράγμα αδύνατο..Επαναλαμβάνω θα είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία απλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Αν ο υπολογιστής είναι ένα δυο μέτρα κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας του νερού, δεν χρειάζεται καθόλου αντλία. Η υδροστατική πίεση του νερού της πισίνας αρκεί για να μπει το νερό στον υπολογιστή και μετά να βγει λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της πισίνας. Αρκεί μια φορά να χρησιμοποιηθεί αντλία, ώστε να αρχίσει η ροή και μετά διατηρείται μόνη της. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσαμε να το πετύχουμε και με μια μικρή δεξαμενή στο μπαλκόνι ή ακόμα και μέσα στο δωμάτιο, με ένα τενεκέ λαδιού ή αντίστοιχου μεγέθους πλαστικό δοχείο, γεμάτο με απεσταγμένο νερό, χωρίς καμιά αντλία. Με μια χειροκίνητη αντλία μετάγγισης βενζίνης, ρουφάτε τον αέρα από το πάνω στόμιο, ώστε να αρχίσει η ροή και τέρμα. Και όποτε θέλετε υπερχρονισμό, αλλάζετε το απεσταγμένο νερό, από μπιτόνια που έχετε μέσα στο ψυγείο. Η απόλυτα αθόρυβη υδρόψυξη υπολογιστή. αυτό ακριβώς είπα και εγώ περίπου. έτσι όπως τα λές εσύ όμως χρειάζεσαι μία συνεχή πηγή νερού γιατί κάποτε θα πέσει η στάθμη της πισίνας (είτε θα αδειάσει) δηλαδή χρειάζεται μια αντλία για να κρατάει σε ισορροπία τις στάθμες νερού στις δύο δεξαμενές με την υψομετρική διαφορά. δηλαδή και πάλι χρειάζεσαι αντλία ή μία βρύση ανοιχτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Απλά ΔΕΝ γίνεται . -Πια δύναμη θα το κινεί μέσα στο σωλήνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 7, 2007 #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Τι διαφορά έχει αν μπαίνει ξανά στην πισίνα ή αν χύνεται έξω?Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια.Το νερό υπολογίζω ότι θα πρέπει να τρέχει χωρίς αντλία, σε ένα σύστημα υδρόψυξης με ένα τενεκέ νερό, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, αρκεί να ρουφήξουμε τον αέρα από τον σωλήνα και να διατηρήσουμε το ύψος της εξόδου κάτω από την επιφάνεια του νερού και την έξοδο του νερού από τον τενεκέ, στο χαμηλότερο σημείο.Πλάκα πλάκα, το έχει δοκιμάσει κανείς, με ένα block και ένα ψυγείο? Νομίζω εκεί είναι η διαφορά.Ότι αν χύνεται έξω, το νερό το σπρώχνει η υδροστατική πίεση εφόσον βρίσκεται ο υπολογιστής σε χαμηλότερο ύψος από το σημείο εισόδου του νερού. Αν βάζεις το νερό από ψηλά,να πάει χαμηλά στον υπολογιστή, και να πηγαίνει πάλι πίσω στο ίδιο ύψος, το νερό θα βρει αντίσταση να μπει πάλι μέσα στη πισίνα από χαμηλά.Καλά τα λέω?Το πείραμα που λες είναι πολύ μικρο με μεγάλες αντιστάσεις(ψυγείο επιπλέον) άρα δε νομίζω να λειτουργήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 7, 2007 #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 http://www.contrib.andrew.cmu.edu/user/ebuehl/pool_cooling/ να το Link με τη πισίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 ρε παιδιά το νερό δε μας ενδιαφέρει που καταλήγει με την προϋπόθεση ότι το τέλος του σωλήνα βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο απο την αρχή του.η διαφορά ύψους καθορίζεται απο τις αντιστάσεις που συναντάει το νερό στη διαδρομή (μήκος σωλήνα, τσακίσεις, αριθμός μπλοκ κλπ κλπ)το θέμα είναι ότι αν καταλήγει εκτός πισίνας Η ΠΙΣΙΝΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ!!!!!ΑΡΑ χρειάζεται μία αντλία για να ανεβάζει το νερό απο την χαμηλού υψόμετρου δεξαμενή στην υψηλού (πισίνα για παράδειγμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Για να τελειώνει το θέμα... Δεν υπολογίζεις οτι και για να ανέβει στην επιφάνεια που όπως λες έχει μικρότερη πίεση θέλει δύναμη λόγω υψομετρικής διαφοράς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 κάνεις λάθος στο διάγραμμα. εννοείτε ότι η έξοδος δεν θα ακουμπάει στο νερό θα χύνεται απλά. στο δεύτερο σχήμα επίσης που έχεις κάνει η είσοδος είναι πιο χαμηλά που εγώ λέω (και αυτό είναι σίγουρο) ότι πρέπει να είναι πιο ψιλά. αν δεν έχω καταλάβει τι εννοείς παρακαλώ εξηγησε. (το γμσαμε το θέμα!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 7, 2007 #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από obijuan1983 -> Για να τελειώνει το θέμα... Θα ήθελες To ζεστό νερό (από CPU/VGAs/NB/HDDs όσα περισσότερα τόσο καλύτερα) έχει μεγαλύτερο όγκο και είναι πιο ελαφρύ από το κρύο νερό και έχει την τάση να "ανεβένει" προς τα πάνω. ’ρα μια μικρή ροή θα υπάρχει (μάλλον πάρα πολύ μικρή). Προυπόθεση ότι το νερό στην πισίνα δεν είναι κάτω από 3C. :p Eξακολουθώ να πιστεύω ότι η ιδέα με το παγωτοψυγείο και την Arctic Ceramic ® © είναι καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Εννοείται οτι δεν κατάλαβες...Πες οτι δεν ακουμπάει στο νερό όπως το θες άρα σημαίνει οτι θα το βάζεις απο την επιφάνεια, πράγμα ακόμα χειρότερο και ΑΔΥΝΑΤΟ να ανεβάσεις το νερό πάνω απο την επιφάνεια της πισίνας...Όσο για το δεύτερο σχήμα ο μόνος τρόπος αν μπορούσε να γίνει που ΔΕΝ γίνεται είναι αυτός με την είσοδο πιο κάτω.Αν εσύ την βάλεις πιο κάτω απο την είσοδο τότε είναι που η υδροστατική θα είναι μεγαλύτερη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Για να τελειείωνει σε λογικά πλαίσια με κάποιο νόημα εννοούσα βρε Mπράβο βρε Tiffozif1 περίμενα να σας το ξεφουρνήσω σε λίγο! Απλά η διαφορά θα είναι τόσο αμελητέα στην διαφορά θερμοκρασίας που η ροή θα είναι ελάχιστη...γιαυτό δεν σας το ανέφερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 το δεύτερο σου σχήμα είναι άχρηστο. δε δείχνει τίποτα. επίσης διάβασε τα ποστ μου πιο πάνω που λέω ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ μία αντλία.τέλος σκέψου το λίγο παραπάνω γιατί κάπου έχεις μπερδευτεί και δεν καταλαβαίνεις τι έχω πεί 3 φορές μέχρι τώρα.θές να σου κάνω σχήμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Δεν είπα οτι λες οτι δεν θέλει αντλία...και εννοείται οτι διάβασα τι είπες, με προσβάλεις...Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που λες εσύ,προσπαθούσα να εξηγήσω στον mariosalice με το δεύτερο σχήμα κάτι...Δεν θα σου πω εγώ να κανεις σχήμα, αν μπορείς να κάνεις και να μας δείξεις τι εννοείς καλώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 κάτι τέτοιο λέω ΔΙΟΡΘΩΣΗ: δε θέλω να σε προσβάλλω αλλά δείχνεις (φάνηκε - κατάλαβα μάλλον λάθος) σα να μή διάβασες αυτά που είπα. το θέμα είναι οτι συμφωνούμε αλλά έχουμε τελείως διαφορετικό τρόπο έκφρασης :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 7, 2007 #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Ρε συ φίλε εννοείται οτι έτσι γίνεται... Το θέμα μας ήταν αν μπορεί να γίνει χωρίς αντλία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2007 #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από obijuan1983Το θέμα μας ήταν αν μπορεί να γίνει χωρίς αντλία... εννοείτε πως όχι!!!! εκτός αν μίλαμε για πισίνα με τεράστιο βάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Φεβρουάριος 7, 2007 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Guys this is my new tank for bench :D Εγω σκεφτομαι να βαλω την αντλια μεσα χωρις ψυγειο .... Αλλα στο σπιτι μου δεν παιζει να το βαλω συνεχεια........ Σιγα μην τραβαω σολινες μεχρι το σπιτι Για benches θα ειναι οτι πρεπει...... Και μια με την θερμοκρασια του νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellbound Φεβρουάριος 7, 2007 #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από obijuan1983 Ρε συ φίλε εννοείται οτι έτσι γίνεται... Το θέμα μας ήταν αν μπορεί να γίνει χωρίς αντλία... Μπορεί να γίνει χωρίς αντλία Αν είμαστε διαθετημένοι να σκάψουμε έτσι ώστε να έχουμε το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων (εικόνα 2). Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 7, 2007 #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Σήμερα, στις 15:28] Ετσι ναι γίνεται αλλά δεν θα έχεις κλειστό κύκλωμα...οπότε πιο το κέρδος;Ποια η διαφορά αν θα ξαναμπαίνει;;Το νερό δηλαδή θα μπαίνει χωρίς να πιέζεται απο την ίδια υδροστατική που υπάρχει και στην έξοδο;Αν είναι να έχουμε κλειστό κύκλωμα χωρίς δαπάνη ενέργειας μιλάμε για αεικίνητο, πράγμα αδύνατο..Επαναλαμβάνω θα είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία απλά... Μου το εξήγησες μια χαρά και έχεις δίκιο.Έσβυσα τα προηγούμενα ποστ ώστε να μην πιάνουν χώρο άσκοπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 7, 2007 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Πολωνέ, είναι θερμόμετρο IR έτσι?Αν θες να μετρήσεις σωστά τη θερμοκρασία του νερού, πλησίασέ το όσο πιο πολύ γίνεται στο νερό. Αλλιώς μπορεί να είναι πλασματική η ένδειξη σε ανοικτό χώρο που υπάρχει ροή αέρα.Στο λέω από εμπειρία με το δικό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.