elk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 Γεια σε όλους, τελικά μου ήρθε η οθόνη χθες και σήμερα μπόρεσα να βγάλω κάποιες φώτο. μπορώ να πω ότι σε σχέση με το crt monitor είναι η μέρα με την νύχτα!!! καταρχάς είναι πιο φωτεινό και πολύ πιο ξεκούραστο, στο θέμα του 3d είναι πολύ πιο ευκρινές και το φαινόμενο με το 3d crosstalk ή κατά πολλούς 3d ghosting είναι ανεπαίσθητο και δεν ενοχλεί την ώρα της δράσης, πιστέυω ότι τα καινούργια monitor είναι ακόμη καλύτερα στον τομέα αυτόν αλλά και αρκετά ακριβότερα, προσωπικά νομίζω ότι άξιζε το ρίσκο που πήρα και το αγόρασα... ένα ακόμη θετικό είναι ότι τα 120hz του δίνουν μία πολύ πιο ρευστή κίνηση στο gaming και κάνουν αισθητή την διαφορά ακόμα και στην κίνηση του ποντικιού στην οθόνη και στο σκρολάρισμα σελίδων στο ιντερνετ, μου θυμίζει crt με τα πλεονεκτηματα των lcd... τα αρνητικά που βρήκα είναι η κλασσικά περιορισμένη γωνία θέασης που έχουν όλα τα tn πάνελ και η μία μόνο είσοδος dvi που έχει, να σημειωθεί εδώ ότι για να παίξει το μόνιτορ στα 120hz θα πρέπει να γίνει χρήση του καλωδίου που περιλαμβάνεται με την οθόνη το οποίο είναι ένα τυπικό duallink dvi... η ανάλυσή του είναι 1680χ1050 κάτι το οποίο μπορέι να αποτρέψει πολλούς οι οποίοι θελουν ένα fullhd monitor. Από την προσωπική μου εμπειρία στις 22 ίντσες δεν είναι ορατή η διαφορά της ανάλυσης και το ότι έιναι πιο χαμηλή από αυτή του fullhd κάνουν τα παιχνίδια πιο ελαφριά σε 3d mode, (υπενθυμίζω ότι για να γίνει η προβολή του stereoscopic 3d η κάρτα προβάλει κάθε frame επί 2 διπλασιάζοντας τον αριθμό των pixels και την ανάλυση, έτσι θεωρητικά και αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου είναι σαν να παίζει κάποιος σε 3360χ2100 σε απλό μόνιτορ) ακολουθούν κάποιες εικόνες... εδώ η οθόνη τα γυαλιά μαζί με τον πομπό οποίος συνδέεται με usb στον υπολογιστή και μία φώτο τραβηγμένη μέσα από το δεξί φακό των γυαλιών, εδώ μπορεί κανείς να παρατηρήσει μέσα στα κίτρινα πλαίσια το ανεπαίσθητο ghosting που δημιουργείται από την αριστερή εικόνα η οποία είναι ορατή μέσα από τον αριστερό φακό και η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ορατή και μέσα από τον δεξίο... το φαινόμενο κατά την δικιά μου γνώμη είναι αμελητέο και μη ορατό κατά το gaming και δεν αποτελεί εμπόδιο στην απόλαυση του stereoscopic 3d... αυτά προς το παρόν, με την έλευση των τελικών 256 drivers της nvidia τέλη Ιουνίου θα τολμήσω την αγορά άλλων 2 και μαζί με την αναβάθμιση της κάρτας μου (295Gtx) θα πάω για 3d vision surround και ο θεός βοηθός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Ιούνιος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Καλοδουλευτη!!! Σε fps παιχνιδια σε εχει αφησει ικανοποιημενο η εμπειρια του 3d? Ποσο κουραστικο ειναι? Εχεις δοκιμασει με τα γυαλια της nvidia σε κλασσικο monitor παιχνιδια? αν ναι αξιζει η αγορα του 3d monitor δεδομενου οτι σε παιχνιδια η μονη διαφορα ειναι το refresh rate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Ιούνιος 1, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Σ' ευχαριστώ πολυ!Μέχρι στιγμής στο battlefield bad company 2 που το έχω δοκιμάσει η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη και άκρως εθιστική, πολυ καλό επίσης είναι το NFS shift το burnout paradise το batman arkham asylum και το just cause 2... Γενικά η αίσθηση στα πιο πολλά παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλή, σε κάποια που υπάρχουν κάποια μικροπροβληματα αρκεί να ρυθμίσει κανείς το βάθος στην μικρότερη ρύθμιση από το ροδάκι που έχει ο πομπός. Παιχίδια που δεν είναι καλά είναι το dirt 2 από αυτά που έχω δοκιμάσει...Γενικά πρέπει κάποιος να αρχίσει την εμπειρία του στην μικρότερη δυνατή ρύθμιση βάθους για να συνηθίσει ο εγκέφαλός του και τα μάτια του στο 3d, το διάβαζα και δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά αν πας με την πρώτη φορά στα βαθίά 3d τότε θα έχεις αναγούλες, αντίθετα αν το πάρεις σιγά σιγά και αφήσεις τον εαυτό σου να προσαρμοστέι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, πλέον και 1 ώρα που έχω παίξει συνεχόμενα δεν είχα καμία αρνητική επίπτωση...Προσωπικά άρχισα τις πρώτες 3 μέρες με το μικρότερο δυνατό βάθος (15%) και τώρα παίζω άνετα στο 30%-40% ορισμένες φορές δοκιμάζω και 100%.... Επισής θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν σηκώνουν όλα τα παιχνιδια μεγάλη ρύθμιση βάθους γύρω στα 30% είναι κατά την προσωπική μου εμπειρία η χρυσή τομή, θα πρέπει τέλος να έχεις την ίδια όραση και στα δύο μάτια, να φανταστείς εγώ φοράω γυαλία μόνο όταν οδηγώ ή όταν βλεπω κάποια ταινία στο σινεμά, αλλά μου είναι πολύ πιο ξεκούραστο να βλεπω 3d στον υπολογιστή με αυτά, το να φορά κανείς γυαλιά μυωπίας κάτω από τα 3d της nvidia δεν υπάρχει πρόβλημα και μετά από λίγο ξεχνάς ότι φοράς και τα 2...έχω δοκιμάσει τα γυαλιά σε αναλογικό μονιτορ και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό παρόλο που είχα τα απαιτούμενα hz ο λόγος ήταν η μειωμένη φωτεινότητα του μονιτορ και το αυξημένο φαινόμενο ghosting... δεν μπορείς να έχεις 3d σε λιγότερο από 100hz δοκίμασα με τα βίας τα 85hz και μετά από λίγο ήπια depon.... Στα lcd με τα 60 hz όπου το κάθε μάτι θα βλέπει τα 30hz δεν μπορέις ούτε λεπτό.. έχει πάρα πολύ flickering!!! Τα 120hz τα βλέπεις ακόμα και σε καταστάσεις μη 3d, όλα κινούνται με πολύ πιο φυσικό και γλυκο τρόπο.....Ολά τα παραπάνω έχουν να κάνουν με προσωπική εμπειρία, στο 3d οι εντυπώσεις μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση από άτομο σε άτομο, υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούν καν να δουν 3d...θα ανεβάσω αργότερα μόλις βρω χρόνο καποια benchmarks και άλλες λεπτομέριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούνιος 3, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2010 Μεγειές και καλοδούλευτη.Περμένουμε περισότερες εντυπώσεις όποτε μπορέσεις ,με την δοκιμή περισοτέρων τίτλων.@Hadji Ελπίζω να μην σκέφτεσαι την αγορά 3D monitor για να παίζεις COD .......:erschreckt014: Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Ιούνιος 3, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2010 τα fps μειονονται παραπανω απο οσο θα επρεπε?λογικα...θεωρητικα ειναι σαν να παιζεις σε δυο οθονες(3360χ1050) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Ιούνιος 3, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2010 τα fps μειονονται παραπανω απο οσο θα επρεπε?λογικα...θεωρητικα ειναι σαν να παιζεις σε δυο οθονες(3360χ1050) μείωση υπάρχει ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι και το πόσο βαρύ είναι, επειδή η κάρτα απεικονίζει τα πάντα επί δύο η θεωρητική ανάλυση είναι 3360χ2100.... ----- Ακολουθούν κάποια μετροπρογράμματα που άντεξα και εγκατέστησα και έτρεξα καθώς η ώρα είναι περασμένη και κουτουλάω πάνω στην οθόνη... το σύστημα αποτελέιται συνοπτικά από evga x58 3xsli , core i7 (co stepping) 920@4150mhz και asus gtx 295 με 700mhz στον πυρήνα... streed fighter 2d street fighter 3d resident evil fixed benchmark 2d όλα τέρμα με x8 aa resident evil fixed benchmark 3d όλα τέρμα με x8 aa just cause 2 2d just cause 2 3d dirt 2 2d όλα τέρμα με C16xQAA dirt 2 3d όλα τέρμα με C16xQAA σε άλλα υπάρχει όπως βλέπεται μεγάλη πτώση στα frames σε άλλα όχι τόσο... Το μόνο σίγουρο είναι ότι η gtx295 δεν την βγάζει καθαρή στο μέλλον σε 3d surround (εκτός αν πετσοκόψω τις ρυθμίσεις κάτι που δεν θέλω) ιδίως σε απαιτητικούς τίτλους, να μην μιλήσω για metro2033 όπου θα υπάρχει slide show... οπότε πάμε για σίγουρη αναβάθμιση vga. μια και μίλησα για αναβάθμιση οι μέχρι τώρα driver ακόμα και oι 256 beta δεν υποστηρίζουν nvidia 3d vision περά από 2 κάρτες οπότε αυτήν την στιγμή η βέλτιστη επιλογή δυνατών καρτών ανεξαρτητου κόστους είναι 2 gtx480 σε sli... θα δείξει τέλος Ιουνίου αν θα υπάρχει βελτίωση και θα υποστηρίζεται και το 3-way sli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.