Jump to content

χρωμα LCD

idefix

Recommended Posts

Πηρα σημερα την LG 19'' L194WT.

Αρχικα ειδα ενα κοκκινο subpixel που ειχε κολησει και ηταν μονιμα αναμενο αλλα βρηκα εναν οδηγο στο internet και το ξεκολησα.

Γενικα δεν ειχα πολλες επαφες με LCD οθονες, μεχρι τωρα ειχα CRT, και ετσι προσπαθησα να την συγκρινω με την παλια μου.

Μετα απο τις δοκιμες που τις εκανα το μονο που δεν με εντυπωσιασε ηταν το χρωμα. Σε σημειο μαλιστα που νομιζω οτι κατι δεν εχω ρυθμισει καλα. 16.2εκατ χρωματα ειναι 24bit αλλα στις ρυθμισεις των windows μπορω να επιλεξω μονο 32 ή 16 bit. Λογικα οταν επιλεγω 16 δουλευει σε 16 και οταν επιλεγω 32 τοτε η οθονη δειχνει απλα τα 24 bit που μπορει. Εγω ομως ειτε 16 επιλεξω ειτε 32 νομιζω οτι βλεπω ακριβως το ιδιο πραγμα.

Νομιζω λοιπον οτι η οθονη δουλευει στα 16bit ασχετα με την επιλογη μου. Στην αρχη το εντοπισα σε καποιες εικονες που το χρωμα δεν αλλαζε πολυ ομαλα αλλα τελικα ειναι πολυ πιο εντονο στις φωτογραφιες που φενεται ανθρωπινο δερμα και ειναι καπως ροζ μερικες φορες. Οπως περιπου φενεται σε οθονη κινητου.

Εχετε κατι να προτεινετε ή απλα δεν εχω συνηθησει ακομα την νεα μου οθονη?:p

Α! τον driver της οθονης τον εγκατεστησα και εβαλε κανονικα και το χρωματικο προφιλ στις ρυθμισεις.

Ναι σωστο κι αυτο. Τα 16.2 οφειλονται στο panel?

Μηπως ομως ειναι πιο κατω και απο 16.2?

Αν κανω ενα screenshoot καποια γνωστη εικονα οπως το bliss wallpaper και την ανεβασω μπορεις να την συγκρινεις με την αντιστοιχη δικη σου? Με το screenshot θα αποθηκευσει τα χρωματα της εικονας οπως θα επρεπε να ειναι ή οπως φαινονται τωρα στην οθόνη μου?

Και κατι ασχετο επειδη ειμαι νεος στο αντικειμενο. Εχει λεει χρονο αποκρισης 5ms. Πως γινεται αυτο τη στιγμη που εχει συχνοτητα ανανεωσης 60Hz? Κανονικα η μικροτερη τιμη θα μπορουσε να ειναι 1s/60=16ms.

Είναι κανόνας , οτι για χρήση σε επεξεργασία φωτογραφιών και σχεδιαστικά προγραματα, ο καλύτερος φίλος είναι οι αναλογικές οθόνες .

θαύματα τα TFT δεν κάνουν , απλά συμβιβάζεσε !!

1020 ευρω έδωσα πριν μερικά χρόνια για την SONY G-420 19" συναρμολόγηση UK !!

Δεν το εχω μετανοιώσει ακόμα !! ;)

http://www.pcauthority.com.au/print.aspx?CIID=16548&SIID=3

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.