Jump to content

C2D 6600 + Abit AW9D-Max overclocking

skritikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν λίγο καιρό ρωτούσα εδώ στο forum για τα κομμάτια του νέου μου PC. Τώρα πια αυτό είναι έτοιμο και μπορείτε να το δείτε στην υπογραφή μου.

Χθές πέρασα τα XP και ξεκίνησα το σταδιακό overclocking :banging: :clap:

Έχω βάλει μόνο τα απαραίτητα και πάντα τελευταία drivers πάνω, καθώς επίσης και τα overclocking utlities που χρειάζομαι. Applications κτλ θα περαστούν αργότερα, αφού το ξεζουμίσω στο overclocking!

Σήμερα έφτασα ORTHOS και 3DMark06 stable μέχρι τα 3600Mhz με 9*400 FSB και 780Mhz mem clock με Vcore 1,32 και 1,52V στο chipset.

Έχω επίτηδες χαλαρώσει τις μνήμες σε 5,5,5,15 και για την ώρα δεν ασχολούμε με το δικό τους overclocking (default voltage στα 2,10V). Μια μίνι δοκιμή τις έφτασε ως τα 900 πάντως χωρίς προβλήματα.

Ερωτήσεις - προβλήματα !!!

-----------------------------------

1) Μετά τα 390 FSB το Core Temp μου εμφανίζει αρκετά διαφορετικές θερμοκρασίες στα δύο cores. Συνήθως το Core0 είναι 3-4 βαθμούς πιο ψηλά. Maximum Core temp που έχει καταγραφεί στα logs είναι 59 βαθμοί. Γιατί συμβαίνει αυτό?

Και πάμε και στην δεύτερη ερώτηση που ίσως σχετίζεται με την πρώτη!

2) Στο ORTHOS (μετά τα 390 πάντα) φαίνεται πως στα CPU stress tests ο Core0 βγάζει πολλά περισσότερα πακέτα από ότι ο Core1 :...: Και όταν του κλείσω το ORTHOS το σύστημα κάνει κάποια μικροκολλήματα, σαν κάτι να έχει μείνει κολλημένο στο backgound (που δεν φαίνεται στο Task Manager όμως). Ακόμη και ο ήχος του συστήματος κάνει διακοπούλες και βηξήματα!

Στόχος είναι τα σταθερά 4000MHz. Δώστε τα φώτα και την εμπειρία σας!!! :help: :help: :help:

υγ: από θερμοκρασίες το σύστημα πετάει. Με όλα τα fans στο 100% είναι πολύ αθόρυβο και ακόμη και με την 8800 GTS να "παίζει" demo για 1+ ώρα, η θερμοκρασία στο case παραμένει κάτω από τους 38 βαθμούς, και της 8800 σους 60 στο core :flex:

υγ_2: πολλά από τα παραπάνω τα έχω κρατημένα και σε screenshots αν σας βοηθάνε. Ότι θέλετε το postaρω.

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Όμορφα!

Ένα click στο Vcore έδωσε 9*400 FSB σταθερό ORTHOS priority 10 χωρίς ουσιαστική διαφορά στα 2 cores. Η θερμοκρασία και των δύο ήταν 65 βαθμούς (σε 20 λεπτό test).

Κάτι απίσης σημαντικό που έκανα πριν το test, ήταν το να απενεργοποιήσω από το BIOS ότι είχε σχέση με CPU thermal management, που τα είχα ξεχάσει στο ON :o

Νέες ερωτήσεις!!

1) Τι είναι το "max payload size" κάτω από τις PCI-e ρυθμίσεις του BIOS; To default είναι 4096 bytes, κατά ένα μαγικό τρόπο όμως γυρίζει συνέχεια στα 128 bytes μετά από κάθε reboot (να το αλλάζει το Guru άραγε; :confused: )

2) Κάθε πρόγραμμα βγάζει και τις δικές του τάσεις! ’λλες στο BIOS, άλλες στο Guru, άλλες στο CPU-Z και άλλες στο Core Temp! :jump:

Ποιό μπορώ να εμπιστεύομαι;

3) Στα 3,6Ghz με default την 8800 GTS βγάζω στο 3DMark06, 9090 score. Κάπως αργό ή είμαι άσχετος; :p

Thanks!

Αρχική απάντηση από skritikos -> 2) Κάθε πρόγραμμα βγάζει και τις δικές του τάσεις! ’λλες στο BIOS, άλλες στο Guru, άλλες στο CPU-Z και άλλες στο Core Temp! :jump:

Ποιό μπορώ να εμπιστεύομαι;

To πολύμετρο
Αρχική απάντηση από tifozif1

To πολύμετρο

Θα ήταν μεγάλη χάρη αν βρίσκαμε και πως/που μετράμε για τις διάφορες τάσεις; :innocent:

Ελπίζω να μην είναι στην πίσω πλευρά της μητρικής.

Και άλλη ερώτηση! Απαντήσεις δεν βλέπω και ανησυχώ :p

Στο ORTHOS τα τεστ το τρέχουμε με priority 9 ή 10;

Έφτασα τα 9*405=3649Mhz με 1,3625 Vcore, Mem 810Mhz 5,5,5,15,35 και 1,54V στο chipset.

Μετά από 6+ ώρες ORTHOS είμαι rock stable :flex:

Ξαναρωτάω, το ORTHOS το τρέχουμε με 9 ή 10 priority? Ως τώρα το τρέχω με 10.

Πάω για παραπάνω :nuke: :woot:

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 14:04]

Τι week cpu έχεις ? Είναι πολύ καλό το 1,3625 για 3600+ΜΗz

Αυτό πως το βλεπουμε?

Στην ΑΒΙΤ ποιο bios έχεις?

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Χθες, στις 14:04]

Τι week cpu έχεις ? Είναι πολύ καλό το 1,3625 για 3600+ΜΗz

Πάνω στο κουτί του Intel γράφει FPO/Batch#: L629B366

και version #: D63625-002

Στο CPU-Z δίνει revision B2, stepping 6.

Τι σου λένε όλα αυτά?

Χθές έφτασα μέχρι τα 9*415 με Vcore 1,3875 και Vch 1,56. Δουλεύει τέλεια σε Internet, 3DMark06, αλλά πλέον πετάει λάθη στο ORTHOS, συνήθως μετά τα 10 min και τράβηξε και 2-3 άσχετα reboot ενώ έτρεχε ORTHOS.

Δηλαδή στην ουσία μέχρι τα 9*410 με +0,1 Vcore είναι full stable, δοκιμασμένο 2 φορές για πάνω από 5 ώρες κάθε φορά :T: ’ρχισα σήμερα να σκέφτομαι για ανεμηστηράκι στο 975X αλλά να πάρει δεν θέλω φασαρία, ούτε και να καταργήσω το piping που έχει τώρα ανάμεσα στις 3 ψύκτρες.

Από την άλλη έχω ακόμη τόσα test να κάνω!! :blink: Τα 4Ghz με αέρα είναι ο στόχος.

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Χθες, στις 20:29]

Στο κουτί της CPU (boxed) και πάνω στην CPU.

Ντen echo Abit. DFI/Albatron έχω

Η 2η ερώτηση προφανώς δεν την εκανα για σενα αλλα για τον skritiko

Παρα ολα αυτα ήταν δικό μου λαθος που δεν το έθεσα καλύτερα.

Αλλα πες εσύ ότι έκανα λάθος και μπερδευτηκα...Εγω με το den echo γελασα:p , άλλος μπορει να νευριαζε..

Πολλα νευρα τωρα τελευταια στο forum :shifty:

Βρε μην παρεξηγήστε με το παραμικρό! Όλοι μια ωραία (και τρελή!) παρέα είμαστε :jump:

Λοιπόν, το BIOS είναι version "14 Beta 01". Δοκίμασα και το πιο καινούργιο, 14 Alpha 02 αλλά δεν μου bootαρε με τίποτα με τις δύο μνήμες πάνω. Περιμένω με αγωνία το επίσημο 14.

υγ: το έγραφα και στην υπογραφή μου αλλά δεν το είδες :p :p

Ξαναρωτάω, το ORTHOS το τρέχουμε με 9 ή 10 priority? Ως τώρα το τρέχω με 10.

9=normal

10=realtime

9 Και εχει νοημα...

Αρχική απάντηση από skritikos [Σήμερα, στις 15:36]

Βρε μην παρεξηγήστε με το παραμικρό! Όλοι μια ωραία (και τρελή!) παρέα είμαστε :jump:

Λοιπόν, το BIOS είναι version "14 Beta 01". Δοκίμασα και το πιο καινούργιο, 14 Alpha 02 αλλά δεν μου bootαρε με τίποτα με τις δύο μνήμες πάνω. Περιμένω με αγωνία το επίσημο 14.

υγ: το έγραφα και στην υπογραφή μου αλλά δεν το είδες :p :p

Ok Stritikos, απλά ρωτησα γιατι σε βλεπω και στο Abit forum οτι την ψαχνεις με τα bios update και καλα κανεις και δεν ήμουν σιγουρος οτι αυτα τα αποτελεσματα τα πετυχες με το 14 Beta 01. (την υπογραφη μπορει να την ειχες αλλαξει μετα τεσπα)

4 φορες update bios εχω κανει στην ζωη μου και 1 φορα κοπηκε το ρευμα...οποτε καταλαβαινεις θεω να κανω μια φορα τωρα

Εχω περιπου την ιδια συνθεσημε σενα, με το 12bios που απο οτι ειδα δεν την παλευει με το o/c αφου τουλαχιστον σε μενα αλλαζει συνεχεια μονο του τις ρυθμισεις και φοβαμαι να το παω ψηλά.(ναι ξερω πρεπει να βαλω υπογραφή, θα γινει)

όσο για τις διαφορετικές θερμοκρασιες στα cores είναι φυσιολογικό σχεδόν παντα συνεβαιν αυτό. Το ρωταει και καποιος εδώ http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t=119844

Παντως σας βλεπω όλους με αυτή τη συνθεση 6600/AW9D/9700 με πολυ καλές θερμοκρασίες...:wassat:

Μηπως θυμασαι τi σου εδινε σε temps το coretemp ή το guru πριν κανεις o/c??

Αρχική απάντηση από CmoS [Σήμερα, στις 15:55]

9=normal

10=realtime

9 Και εχει νοημα...

Εννοείς πως το 10 δεν έχει νόημα για κάποιο λόγο; Βγάζει πιστεύεις λάθη που με 9 θα έβγαιναν αργότερα ή και καθόλου;

Ευχαριστώ!

Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 16:17]

Ok Stritikos, απλά ρωτησα γιατι σε βλεπω και στο Abit forum οτι την ψαχνεις με τα bios update και καλα κανεις και δεν ήμουν σιγουρος οτι αυτα τα αποτελεσματα τα πετυχες με το 14 Beta 01. (την υπογραφη μπορει να την ειχες αλλαξει μετα τεσπα)

4 φορες update bios εχω κανει στην ζωη μου και 1 φορα κοπηκε το ρευμα...οποτε καταλαβαινεις θεω να κανω μια φορα τωρα

Εχω περιπου την ιδια συνθεσημε σενα, με το 12bios που απο οτι ειδα δεν την παλευει με το o/c αφου τουλαχιστον σε μενα αλλαζει συνεχεια μονο του τις ρυθμισεις και φοβαμαι να το παω ψηλά.(ναι ξερω πρεπει να βαλω υπογραφή, θα γινει)

όσο για τις διαφορετικές θερμοκρασιες στα cores είναι φυσιολογικό σχεδόν παντα συνεβαιν αυτό. Το ρωταει και καποιος εδώ http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t=119844

Παντως σας βλεπω όλους με αυτή τη συνθεση 6600/AW9D/9700 με πολυ καλές θερμοκρασίες...:wassat:

Μηπως θυμασαι τi σου εδινε σε temps το coretemp ή το guru πριν κανεις o/c??

Πριν το O/C, με 1,26 Vcore και 28 system temp (όπου και αν το μετράει αυτό!) είχα κάπου 30-32 στο Core Temp. Τώρα στα 3,7Ghz έχω σε idle γύρω στους 37. Πάντα με κλειστό το case.

Για τον φόβο του BIOS update, πάρε ένα μικρό UPS των 70 Euro (πχ MGE Nova 600) και είσαι κύριος :T:

Νέο στοιχείο είναι πως έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το πόσο καλά πατάει η ψύκτρα στο CPU. Η μια από τις 2 τρύπες της βάσης ήταν μεγαλύτερη από ότι έπρεπε οπότε έχω βάλει thumb screws από το κουτί αντί των κανονικών βιδών. Είναι κάτι που πρέπει να τσεκάρω μέσα στο ΣΚ.

Πολύ καλή η 9700 αλλά ο τρόπος που πιάνει είναι λίγο για τα μπάζα :TD:

Στάμος

Xμ εμενα δε μου εχει τυχει να βγαλει πιο γρηγορα σε 10 απο οτι σε 9 (ομως σε σχεση με πιο μικρα ναι) το ειπα βασικα για τον απλο λογο...ειναι που ειναι βαρυ το orthos με 10 σταματαει να ανταποκρινεται ολο το συστημα..δε ξερω αν υπαρχει περιπτωση να βγαλει καποιο service error γι αυτο το λογο και να εμφανιστει bsod...παντως δεν ειναι κ οτι καλυτερο νομιζω...

9 ειναι οτι πρεπει και παλι ειναι πανω απο τα ορια της καθημερινης χρησης με οποια προγραμματα κτλ...

Αρχική απάντηση από skritikos [Σήμερα, στις 16:52]

Πριν το O/C, με 1,26 Vcore και 28 system temp (όπου και αν το μετράει αυτό!) είχα κάπου 30-32 στο Core Temp. Τώρα στα 3,7Ghz έχω σε idle γύρω στους 37. Πάντα με κλειστό το case.

Για τον φόβο του BIOS update, πάρε ένα μικρό UPS των 70 Euro (πχ MGE Nova 600) και είσαι κύριος :T:

Νέο στοιχείο είναι πως έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το πόσο καλά πατάει η ψύκτρα στο CPU. Η μια από τις 2 τρύπες της βάσης ήταν μεγαλύτερη από ότι έπρεπε οπότε έχω βάλει thumb screws από το κουτί αντί των κανονικών βιδών. Είναι κάτι που πρέπει να τσεκάρω μέσα στο ΣΚ.

Πολύ καλή η 9700 αλλά ο τρόπος που πιάνει είναι λίγο για τα μπάζα :TD:

Στάμος

Νομίζω απο θερμοκρασιες εισαι καλα. Παιζει ρόλο και αυτή του δωματιου. Mε το ups εχεις δικιο. Εγω την στερέωσα παρα πολυ καλα αλλα εκανα την χαζομαρα και ακολουθησα τις οδηγιες της zalman και εβαλα παστα και στις δυο επιφανειες.Μονο στο CPU θα ήταν αρκετό.Για την τοποθετηση της χρειαζεσαι και ενα ψηλό λεπτο κατσαβιδι, το προβλημα είναι οτι δεν μπορει να μπει καθετα το κατσαβιδι για να μπορεις να κανεις την δουλεια σου,ενοχλουν τα fins.

Tεσπα θα την ξαναβαλω και μετα θα αρχισω το o/c, φαινεται να τα πηγαινει καλα η M/b

με τα τελευταια bios και αξιζει τον κόπο.

Stritikos thanks:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.