xaxa1982 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 Παιδιά έχω laptop χωρίς floppy και θέλω να βάλω XP. Το πρόβλημα είναι ότι έχει SATA σκληρό. Αν πάρω εξωτερικό USB floppy θα μπορέσω να περάσω τον driver στην αρχή στην εγκατάσταση των XP ή όχι? Δε θέλω να πετάξω τσάμπα τα λεφτά μου στην περίπτωση που δεν γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 31, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Φτιαχνεις ενα νεο windows cd με το nlitehttp://www.nliteos.com/βαζοντας τους sata drivers μεσα και εισαι ετοιμος, δουλευει τελεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιανουάριος 31, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 ... ή εναλλακτικά περνάς τον driver του ελεγκτή σε ένα USB φλασάκι, το οποίο το setup θα το δει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InMyMemory Ιανουάριος 31, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Γιατι χρειαζεται ειδικος driver για να δουν τα xp τον sata σκληρο? Νομιζω πως drivers χρειαζεσαι μονο σε περιπτωση που ο σκληρος δισκος ειναι πανω σε καποιον "περιεργο" ide η raid controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzzleepy Ιανουάριος 31, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Εγώ πέρασα XP με ενσωματωμένο Service Pack 2 σε σύστημα με SATA δίσκο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν τα Windows που έχεις έχουν το SP2 τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν όχι, τότε δοκίμασε το nLite (τρομερό πρόγραμμα btw) που προτείνει ο unstoppable... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Ιανουάριος 31, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Nlite και φτιαξε ενα cd που να κανει τα παντα μονο του, να περναει sp2 και hotfixes, drivers, registry tweaks και ρυθμισεις για τα παντα. Ετσι οχι μονο floppy δε θα σου ζητησει αλλα ουτε θα χρειαστει να κουνησεις και το ποντικι παρα μονο οταν μπουταρει κανονικα το συστημα στα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 31, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 υπαρχουν laptops που εχουν sata raid contoller και χρειαζονται raid driver ασχετως αν εχουν ενα σκληρο δισκο..για το install ,usb stick αποκλειεται ,usb floppy παιζει αναλογως τη μαρκα (πχ τα nec no way.. )ενω το nLite αποτελει την καλυτερη λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trackman Ιανουάριος 31, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 μερικούς controller τους βλέπει χωρίς drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 31, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Αρχική απάντηση από Trackman [Σήμερα, στις 22:49] μερικούς controller τους βλέπει χωρίς drivers ναι.τους απλους sata controllers Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Φεβρουάριος 1, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Παιδιά, ευχαριστώ! Τελικά χρησιμοποίησα το XP ISO Builder και όλα είναι οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.