Jump to content



Βάλατε Windows Vista?


HellhammeR

Recommended Posts

  • Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Νομίζω ότι μπορεί να βγει και τελείως. Αλλά γιατί σε ενοχλεί? Ούτε που το βλέπω από τότε που το έβαλα. Μήπως παίρνεις μηνύματα από κάτι άλλο κι όχι από το defender?

Όσο για codecs, αν βάλεις το KLite 2.8x τι άλλο χρειάζεσαι? :...:

Link to comment
Share on other sites

Κάθε φορά που βλεπω συγκεκριμένο τύπο βίντεο αναβοσβήνει η οθόνη και αναφέρει κάτι για την ποιότητα των χρωμάτων....όσον αφορά το defender κάθε φορά που εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα μου πετάει μύνημα...

Link to comment
Share on other sites

Δείτε αυτά τα δύο.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=530707#post530707

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36797

Πιστεύω ότι θα λυθούν αρκετά προβλήματα αν τα δείτε.

Για παράδειγμα το ερώτημα με τα codecs

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=528498#post528498

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 13:32]

όσο το καθυστερείτε, τόσο πίσω μένετε στην καινούρια τεχνολογία... :)

Το επιχείρημα αυτό έχει νόημα σε σοβαρά λειτουργικά συστήματα όπως το Linux ή τα Windows Server που όντως έχουν κάτι να σου μάθουν και όντως πρέπει να μένει κανείς ενημερωμένος με τις εξελίξεις.

Τώρα σε ότι αφορά το "consumer" λειτουργικό του προσωπικού μου υπολογιστή, αυτό θέλω απλά να

1) Αξιοποιεί το υλικό μου.

2) Μου επιτρέπει να τρέχω τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν.

3) Δίνει τις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια που μ'αρέσουν.

Και τα XP είναι (και θα είναι αρκετό καιρό ακόμα) η καλύτερη λύση για τον προσωπικό μου υπολογιστή.

Το βρίσκω πάντως αστείο να κάθονται άνθρωποι με τις ώρες για να αλείψουν θερμική σως σε έναν επεξεργαστή για να του δώσουν μερικά μεγαχέρτζ ακόμα και από την άλλη να εγκαθιστούν ένα λειτουργικό που θα τους πάρει πίσω πολύ περισσότερα FPS από όσα θα τους δώσει η high-tech θερμική κρέμα τους.

Το οτι δεν βάζουμε Vista μπορεί να μην σημαίνει οτι μας αρέσει να μένουμε "πίσω", μπορεί απλά να σημαίνει οτι είμαστε πιο καταρτισμένοι. Αυτό μην το ξεχνάτε και μη μας τη λέτε.

Το παραπάνω το εννοώ με χιούμορ και φιλικά :flower:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Βίξ

Το επιχείρημα αυτό έχει νόημα σε σοβαρά λειτουργικά συστήματα όπως .............................................................Το οτι δεν βάζουμε Vista μπορεί να μην σημαίνει οτι μας αρέσει να μένουμε "πίσω", μπορεί απλά να σημαίνει οτι είμαστε πιο καταρτισμένοι........................................

σωστη εν μερει η αποψη σου αλλα αυτο το..''καταρτισμενοι'' δεν το καταλαβα!

απ την αλλη εγω θεωρω οτι η πλειοψηφια σ αυτο (κι αλλα αντιστοιχα) φορουμ 'τρεχουμε' λιγο περισσοτερο απο τον μεσο χρηστη -οποτε κατα καποιο τροπο επιβαλεται (αν επιτρεπεται αυτος ο ορος) να βαλουμε σβιστα, ο καθενας για τους λογους του

κι εγω μαζι σου θα ημουν αν τα βιστα κυκλοφορουσαν σε 1-2 χρονια απο τωρα ,οποτε θα ειχαμε τον χρονο να απολαυσουμε ενα λειτουργικο που τελικα ωριμασε (σχετικο κι αυτο)

αντ αυτου σε 1-2 χρονια ο Βασιλης Πυλης θα μας -εκβιασει- να βαλουμε ολοι βιστα , τον τροπο δεν χρειαζεται νομιζω να στον πω.....

και στο φιναλε - ας κατσουν ολες οι κ...οεταιρειες ν ασχοληθουν με το Linux σοβαρα και να βγαλουν εφαρμογες γι αυτο ή και εκδοσεις για τον λαο ωστε να τον κατεβασουν απο το καρο του Μπιλ - κι επι πληρωμη φυσικα....

Link to comment
Share on other sites

Ας πω και εγώ την γνώμη μου για τα Vista...

Οπως ίσως γνωρίζετε η Apple εβγαλε την νεα έκδοση Bootcamp πριν κανεναν μηνα που επιτρεπει στα MAC να τρεξουν τα Vista 32bit και παρεχει φούλ υποστήριξη σε drivers.

Λοιπον τα εγκατεστησα και εγώ. Ολα επαιξαν τελεια. Η καμερουλα δουλεύει, οι drivers περαστικανε σωστά, το Aero μια χαρα η καρτα ήχου, δυκτίου, bluetooth κλπ.

Μεχρι εδώ μια χαρα. Aλλα:

1. Το μεγάλο μου πρόβλημα ειναι ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑΑΑ... Την ίδια εργασία που εκανα στο Mac, πχ, να ανοίξω τον firefox στα vista παιρνει αισθητά μεγαλύτερο χρονο.

2. Το skype δεν δουλεύει καλα. Οταν ενεργοποιείτε το UAC το skype αναγκαζει τα vista να γυρίσουν σε standard mode, κλείνοντας το αέρο. Αυτό συμβαίνει σε διάρκεια βιντεοκλήσης.

3. Ο υπολογιστής ειναι αισθητά ΠΙΟ ΖΕΣΤΟΣ. Αυτό σημαινει ότι ζορίζετε περισσοτερο σε σχέση με το OSX.

4. Εχω την εντύπωση ότι ειναι πολύ πιο πολύπλοκα στην χρήση σε σχεση με τα XP. Επιλογές απο αριστερα, κριμένες σε λινκ κατω αριστερα, ο απιστευτος αριθμός εικονιδίων στο control panel, το υπερφορτωμενο My Computer (και εχω μονο 1 δίσκο!)

5. Η σαφώς χειρότερη χρωματική αποδοση. Out of the box το λαπτοπ εχει σαφώς καλύτερα χρώματα στο OSX αποτι στα vista. Μπορεί να θέλει ρύθμιση αλλα δυστηχώς δεν γνωρίζω πως γίνετε.

6. Δοκίμασα να παιξω Hitman: blood money, κανει εγκατασταση αλλα... ΠΑΠΑΛΑ... Δεν αρχιζε καν, ελειπε ενα αρχείο απο τα direct x... Μαλλον ήθελέ DX9 και δεν τρεχει χωρίς patch.

7. Μου έφαγε 12 γίγα χώρο στον δίσκο χωρίς να εγκαταστήσω ΤΙΠΟΤΑ... Γιατι???

Γενικά, ναι δουλεύουν, ναι ειναι εφετζίδικα, ναι η αναζήτηση δουλευει επιτελους το ίδιο καλα με το OSX. Δυστηχώς όμως δεν βλέπω κάτι το οποίο μπορεί να με τραβήξει. Συν ότι εφαγα ολο το πρωινό μου σήμερα προσπαθώντας να βρω που στο καλο ειναι οι επιλογές που ήθελα να πειραξω, ρίχνοντας συμαντικά την παραγωγικότητα μου...... Αρα, φαγανε σουτ και θα ξαναβάλω τα XP για να παίξω τα παιχνιδακια που θέλω........

Ξέρω εχω μείνει πισω στην τεχνολογια αλλα προτιμώ ενα συστημα το οποίο να μην μπαίνει στα πόδια μου.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 15:02]

To Porsche Unleashed :D

Οχι ότι με κρατάει κάτι στα ΧΡ, απλά θα ήθελα να τα έχω και τα δύο. Τους 500ρηδες τους έχω για αποθήκη - άσε που για να τρέξω κανα bench "πρέπει" να έχω ΧΡ. Πόσα GB θέλει η εγκατάστασή τους (64bit)?

To Porsche Unleashed σε μένα παίζει και στα 32 και στα Vista 64 μια χαρά.

@jogi

Σε καθαρή εγκατάσταση σε κανονικό PC έχεις δει τα Vista?

Γιατί είναι σα να λέμε ότι θα κρίνουμε το OSX εγκατεστημένο σε PC IBM συμβατό.

Θα σέρνεται.

Όταν βάζεις νέο λειτουργικό περιμένεις να έχεις άμεσα και παραγωγικότητα?

Είναι σα να λέμε ότι θα δώσουμε OSX να το λειτουργήσει κάποιος που δεν το έχει δει ποτέ στη ζωή του.

Τι παραγωγικότητα περιμένεις στην αρχή?

Αλλά με την ίδια λογική αν δεν θέλεις ποτέ να μειωθεί η παραγωγικότητα σου για λίγες μέρες, δεν θα πρέπει να αναβαθμίζεις ποτέ.

Μακροπρόθεσμα όμως θα βγεις χαμένος, γιατί τελικά με τα νεώτερα λειτουργικά αυξάνεται σημαντικά η παραγωγικότητα.

Όσο για το UAC τα είπαμε στα link που έδωσα σε προηγούμενο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Ε?

Μα κανονικό PC ειναι το Mac μου. Δες την υπογραφή... Και απο drivers ολα υποστηρίζονται, αντίθετα απο αρκετες αλλες συσκευές για PC που δεν εχουν υποστήριξη για Vista. Kαι σε καθαρή εγκατασταση.

Ναι, συμφωνώ, θα μπορούσα να περιμένω 2-3 μερες για να το μάθω. Και το εκανα παλιότερα. Δεν ειναι η πρώτη φορά που βάζω Vista. Το θέμα ειναι ότι οταν πρωτοειδα OSX, δηλαδή τον Νοεμβριο του 2006, μου πήρε 1-2 ώρες να το μάθω γιατι ήταν πολύ πιο απλό απο τα Windows.

1. Πολύ πιο οργανωμένο control panel

2. Aπλο drag and drop για να εγκαταστήσω εφαρμογές

3. Οffice + acrobat + photoshop + Firefox + ΜSN + Azureus ειναι τα ίδια

Γενικά όταν αντικρίζω την οθόνη του OSX δεν χρειαζετε να διαβαζω προτασούλες και να ψάχνω γιατι υπάρχει μόνο ότι πραγματικά χρειαζετε για καθημερινή χρήση. ΠΧ, αντι να χώσω όλα τα προγραμματα που χρησιμοποιώ στο desktop τα εχω στην dock και την κρύβω. Αρα η επιφανεια εργασίας ειναι καθαρή. Αυτό δεν γίνετε στα windows.

Oταν κοιτάω την οθόνη των Vista βομαρδίζομαι πληροφορίες. Τι με νοιαζει εμενα να βλέπω όλη την ώρα 10-20 επιλογες στο my computer? Eνώ το μόνο που χρειαζομαι ειναι τα εικονίδια του δίσκου? Όμοια και για το control panel... Mεχρι να βρώ που ειναι η επιλογες για να αλλαξω ρυθμίσεις στην οθόνη μου επρεπε να διαβασω όλα τα εικονίδια... Γιατι να χρειαζετε αυτο?

Τελος, για πες μου, πως το στηρίζεις ότι αυξάνετε η παραγωγικότητα μου αν περασω σε Vista?

ΥΓ. Δεν θέλω να φανώ κολημένος ή οτιδηποτε αλλο. Δουλεύω απο τα 14 μου σε Windows και η δουλειά μου ειναι γύρω απο windows.

ΕDIT: To UAC δεν θέλω να το βγάλω γιατι σίγουρα παρέχει ενα level προστασιας. Δεν με πειραζει να με ενοχλεί όλη την ώρα, αρκεί να μην κανει προβλήματα στις εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

mariosalice,

Μπορείς να δώσεις ένα αντικειμενικό κριτήριο αύξησης παραγωγικότητας που είδες να κάνει διαφορά σε σένα όταν δουλεύεις σε μια παραγωγική εφαρμογή?

Παράδειγμα αντικειμενικού κριτηρίου βελτίωσης της παραγωγικότητας των XP σε σχέση με τα 2000: η τεχνολογία cleartype που έκανε τα γράμματα πιο καθαρά στις οθόνες TFT.

Εγώ πάντως, διαβάζοντας τους λόγους που δίνει η Microsoft, τίποτα ουσιαστικό δεν βρήκα. Στα υπόψιν, η Microsoft υποστήριζε ακόμα και για τα Windows Me οτι αυξάνουν την παραγωγικότητα. Και φυσικά ήταν μύθος.

Και οι λογική "βάλτε τα τώρα γιατί ούτως ή άλλως θα τα βάλετε αργότερα όταν θα τα έχουν όλοι" είναι πάλι λάθος. Οι περισσότεροι χρήστες δεν δοκιμάσανε ποτέ τα Me και φυσικά δεν έχασαν τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 23:24]

Και απο drivers ολα υποστηρίζονται, αντίθετα απο αρκετες αλλες συσκευές για PC που δεν εχουν υποστήριξη για Vista. Kαι σε καθαρή εγκατασταση.

Θέλω να σε δώ να έχεις drivers για τη δορυφορική Skystar2, το κινητό Qtek (όποιο μοντέλο), το πολυμηχάνημα της Lexmark (όποιο μοντέλο και Canon και αρκετά ΗΡ)...

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 23:24]

Γενικά όταν αντικρίζω την οθόνη του OSX δεν χρειαζετε να διαβαζω προτασούλες και να ψάχνω γιατι υπάρχει μόνο ότι πραγματικά χρειαζετε για καθημερινή χρήση. ΠΧ, αντι να χώσω όλα τα προγραμματα που χρησιμοποιώ στο desktop τα εχω στην dock και την κρύβω. Αρα η επιφανεια εργασίας ειναι καθαρή. Αυτό δεν γίνετε στα windows.

Όλα αυτά που λες ρυθμίζονται. Και οι προτασούλες φεύγουν, και τα εικονίδια προσαρμόζονται και δεν ξέρω κανέναν να χώνει όλα τα προγράμματα στο desktop, υπάρχει το taskbar που γίνεται κι autohide αν σε ενοχλεί κι έχει quicklanch... Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Εγώ θέλω ότι δουλεύω τώρα να είναι στο desktop. Μόλις τελειώσω μαζί του, το βγάζω και το τακτοποιώ.

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 23:24]

Oταν κοιτάω την οθόνη των Vista βομαρδίζομαι πληροφορίες. Τι με νοιαζει εμενα να βλέπω όλη την ώρα 10-20 επιλογες στο my computer? Eνώ το μόνο που χρειαζομαι ειναι τα εικονίδια του δίσκου? Όμοια και για το control panel... Mεχρι να βρώ που ειναι η επιλογες για να αλλαξω ρυθμίσεις στην οθόνη μου επρεπε να διαβασω όλα τα εικονίδια... Γιατι να χρειαζετε αυτο?

Ποιές είναι ακριβώς οι επιλογές του My Comp που βλέπεις και σε ενοχλούν? Γιατί εγώ βλέπω μόνο ένα εικονίδιο, κι αν θυμάμαι καλά ούτε αυτό υπάρχει στην εγκατάσταση, το επιλέγεις εσύ να βγει. Όσο για τους δίσκους, κάνεις ένα shortcut και τέλος. ’μα ΔΕΝ τους θέλεις όμως, πως τους βγάζεις στο OSX??? Για τα εικονίδια του CP που διάβασες τι να πω...? Σε κούρασε... Το κάνεις μιά φορά που θα στήσεις το μηχάνημα και μετά ποτέ ξανά, εκτός αν αλλάξεις οθόνη και αυτό είναι κουραστικό? Δηλαδή εγώ που δε θέλω να αλλάξω μόνο ανάλυση, αλλά και desktop και screen saver, κλπ, πρέπει να πάω σε 15 διαφορετικά μέρη?

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 23:24]

To UAC δεν θέλω να το βγάλω γιατι σίγουρα παρέχει ενα level προστασιας. Δεν με πειραζει να με ενοχλεί όλη την ώρα, αρκεί να μην κανει προβλήματα στις εφαρμογές.

Το UAC είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά δε φταίει αυτό. Είναι σημαντικό σημείο ασφαλείας, αλλά σχεδόν κανένα από τα προγράμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εμπόρια, δεν το υποστηρίζει σωστά, με αποτέλεσμα να πρέπει να το απενεργοποιήσει κάποιος για να κάνει τη δουλειά του. Πιστεύω ότι σε κανά χρόνο που θα ωριμάσει η αγορά του software για Vista, θα παίζει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard!

Θέλω να σε δώ να έχεις drivers για τη δορυφορική Skystar2, το κινητό Qtek (όποιο μοντέλο), το πολυμηχάνημα της Lexmark (όποιο μοντέλο και Canon και αρκετά ΗΡ)...

.

Αναφερομαι για τα vista. Oτι το Macbook pro αυτην την στιγμή εχει πλήρη υποστήριξη drivers στα Vista.

Οπως λές τα υπόλοιπα ειναι θέμα γούστου. Οκ δεκτό. Εγώ ειμαι οπαδος του στηλ Ubuntu, δηλαδή οσο το δυνατόν λιγότερα πραγματα στα πόδια μου. Το εικονίδιο του my computer δεν με ενόχλησε, το περιεχόμενο του ήταν το πρόβλημα, που με βομβαρδιζε με πληροφορίες.

Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έψαχνα γιατι ηταν και καμποσες ώρες πριν, αλλα το βρήκα σε ενα λινκ στην κατω αριστερα πλευρά του παραθυρου με τα display properties/appearance του control panel.

Όμοια και για το δίκτυο, που έψαχνα για κανενα 5λεπτο που στο καλο πρεπει να κανω κλικ για να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο που ήθελα. Σίγουρα υπάρχει ενα shortcut, οπως και βρήκα, αλλα δεν ειναι προφανές. Γιατι?

Πρεπει καποιος να στο πεί ή να ψάξεις να το βρεις. Μην ξεχνάς ότι προφανώς εχεις περισσότερη εμπειρία απο μενα στα Vista την παρούσα στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 23:24]

Ε?

Μα κανονικό PC ειναι το Mac μου. Δες την υπογραφή... Και απο drivers ολα υποστηρίζονται, αντίθετα απο αρκετες αλλες συσκευές για PC που δεν εχουν υποστήριξη για Vista. Kαι σε καθαρή εγκατασταση.

Ναι, συμφωνώ, θα μπορούσα να περιμένω 2-3 μερες για να το μάθω. Και το εκανα παλιότερα. Δεν ειναι η πρώτη φορά που βάζω Vista. Το θέμα ειναι ότι οταν πρωτοειδα OSX, δηλαδή τον Νοεμβριο του 2006, μου πήρε 1-2 ώρες να το μάθω γιατι ήταν πολύ πιο απλό απο τα Windows.

1. Πολύ πιο οργανωμένο control panel

2. Aπλο drag and drop για να εγκαταστήσω εφαρμογές

3. Οffice + acrobat + photoshop + Firefox + ΜSN + Azureus ειναι τα ίδια

Γενικά όταν αντικρίζω την οθόνη του OSX δεν χρειαζετε να διαβαζω προτασούλες και να ψάχνω γιατι υπάρχει μόνο ότι πραγματικά χρειαζετε για καθημερινή χρήση. ΠΧ, αντι να χώσω όλα τα προγραμματα που χρησιμοποιώ στο desktop τα εχω στην dock και την κρύβω. Αρα η επιφανεια εργασίας ειναι καθαρή. Αυτό δεν γίνετε στα windows.

Oταν κοιτάω την οθόνη των Vista βομαρδίζομαι πληροφορίες. Τι με νοιαζει εμενα να βλέπω όλη την ώρα 10-20 επιλογες στο my computer? Eνώ το μόνο που χρειαζομαι ειναι τα εικονίδια του δίσκου? Όμοια και για το control panel... Mεχρι να βρώ που ειναι η επιλογες για να αλλαξω ρυθμίσεις στην οθόνη μου επρεπε να διαβασω όλα τα εικονίδια... Γιατι να χρειαζετε αυτο?

Τελος, για πες μου, πως το στηρίζεις ότι αυξάνετε η παραγωγικότητα μου αν περασω σε Vista?

ΥΓ. Δεν θέλω να φανώ κολημένος ή οτιδηποτε αλλο. Δουλεύω απο τα 14 μου σε Windows και η δουλειά μου ειναι γύρω απο windows.

ΕDIT: To UAC δεν θέλω να το βγάλω γιατι σίγουρα παρέχει ενα level προστασιας. Δεν με πειραζει να με ενοχλεί όλη την ώρα, αρκεί να μην κανει προβλήματα στις εφαρμογές.

Κανονικό PC δεν είναι επειδή έχει Intel επεξεργαστή.

Καi ο δικός μου υπολογιστής έχει Intel επεξεργαστή αλλά δεν μπορεί να τρέξει καθόλου OSX.

’ρα διαφέρει.

Εν τούτοις δες το αυτό.

http://blog.wired.com/cultofmac/2007/01/running_vista_o.html#more

Για την παραγωγικότητα.

Κάθε νεώτερο και πιο σύγχρονο λειτουργικό αυξάνει την παραγωγικότητα.

Παραδείγματα με τα Vista.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συχνά τα έχω στo quick lanch.

Με το κουμπί start και ένα νούμερο, ξεκινάει η εφαρμογή.

Δουλεύει και το pin to start menu με δεξί κλικ σε κάποιο πρόγραμμα.

Κάνει defrag αόρατα.

Δεν κολλάει.

Δεν τον κλείνω ποτέ τον υπολογιστή.

Τον βάζω να κοιμηθεί και σβήνουν τα πάντα.

Πατάω ένα πλήκτρο και ξεκινάει σε 4 δευτερόλεπτα εκεί που τον άφησα.

Το search αρχίζει με το που αρχίζω να γράφω γράμματα.

Γενικά είναι ταχύτατο το search.

Η sidebar δουλεύει και δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως στα XP.

Το Everest ως gadget μου δείχνει θερμοκρασίες και ότι άλλο μου αρέσει.

Έχω video για background (τον καταράκτη με το ποταμάκι που τρέχουν τα νερά) και διαφάνεια που δουλεύει και δεν μου γονατίζει το σύστημα.

Υπερχρονίζω και δεν φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να ξανακάνω εγκατάσταση το λειτουργικό.

Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και μπορώ να τον καλιμπράρω με ένα μικρόφωνο, ώστε να είναι σωστός για το δωμάτιο μου (παλιά αυτό απαιτούσε πανάκριβο hardware)

Το ίδιο και τα χρώματα και τα παιχνίδια που συνοδεύουν τα Vista

Ότι παιχνίδια εγκαθιστώ θα τα βρω στο games explorer.

Σταμάτησα να ψάχνομαι τι δεν δουλεύει και γιατί.

Θέλησα να φτιάξω ένα Partition, μου το έφτιαξε μειώνοντας το μέγεθος ενός άλλου που του το όρισα.

Όσο βάζω προγράμματα δεν γονατίζει το σύστημα όπως στα XP, που ήταν γρήγορα μόνο μετά την πρώτη εγκατάσταση και μετά βούλιαζαν σταδιακά.

Το networking είναι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Το reliability performance (computer managment) μου δείχνει απίστευτες πληροφορίες για τη λειτουργία του υπολογιστή.

Το restore previous versions μου επαναφέρει χαμένα αρχεία ή προηγούμενες εκδόσεις.

Χρησιμοποιείται όλη η μνήμη που έχω για να μου κάνει πιο γρήγορο τον υπολογιστή και δεν κάθεται.

Κατά την εγκατάσταση των Vista, δεν χρειάστηκε να αλλάξω το raid και να χάσω τα αρχεία μου, ούτε να τη στείσω να προλάβω το F8. Φεν χρειάστηκε καν οδηγούς. τους είχε.

Το Windows update είναι άμεσο.

κτλ κτλ.

Είπα να τα σβήσω τα παραπάνω και να μην τα ποστάρω, γιατί δεν έχει νόημα.

Αλλά αφού τον έκανα τον κόπο, γιατί να πάει χαμένος?

Link to comment
Share on other sites

Κάθε νεώτερο και πιο σύγχρονο λειτουργικό αυξάνει την παραγωγικότητα.

Λάθος -- δες Windows Millenium.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συχνά τα έχω στo quick lanch.

Από τα Windows 95, προγράμματα που χρησιμοποιώ συχνά τα έχω ορίσει σε συντομεύσεις πλήκτρων με CTRL και ALT. Περαιτέρω συντομεύσεις άχρηστες.

Με το κουμπί start και ένα νούμερο, ξεκινάει η εφαρμογή.

Δες παραπάνω

Δουλεύει και το pin to start menu με δεξί κλικ σε κάποιο πρόγραμμα.

?

Κάνει defrag αόρατα.

Δεν χρειάζομαι defrag παρά μόνο κάθε 2 χρόνια, οπότε γλιτώνω τον σκληρό μου από τις ατυχείς προθέσεις των vista

Δεν κολλάει.

Ούτε τα XP.

Δεν τον κλείνω ποτέ τον υπολογιστή.
Τον βάζω να κοιμηθεί και σβήνουν τα πάντα.

Εννοείς hibernate ή S3?

Πατάω ένα πλήκτρο και ξεκινάει σε 4 δευτερόλεπτα εκεί που τον άφησα.

Πατάω ένα πλήκτρο και ξεκινάει σε 1 δευτερόλεπτο. Αυτό λέγεται S3 standby και δουλεύει για όλα τα λειτουργικά.

Το search αρχίζει με το που αρχίζω να γράφω γράμματα.
Γενικά είναι ταχύτατο το search.

Πατάω διπλό CTRL και βγαίνει γενικό search και για αρχεία, και για web. Ταχύτατο. Google Desktop μονο 1.5 MB.

Η sidebar δουλεύει και δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως στα XP.

Η sidebar είναι άχρηστη, έχω λίστα φακέλων.

Το Everest ως gadget μου δείχνει θερμοκρασίες και ότι άλλο μου αρέσει.

Και αυτό σε τι σου αυξάνει την παραγωγικότητα?

Έχω video για background (τον καταράκτη με το ποταμάκι που τρέχουν τα νερά) και διαφάνεια που δουλεύει και δεν μου γονατίζει το σύστημα.

Και αυτό σε τι σου αυξάνει την παραγωγικότητα?

Υπερχρονίζω και δεν φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να ξανακάνω εγκατάσταση το λειτουργικό.

Ούτε εγώ. Norton Ghost. Και βασικά και χωρίς Ghost. Μάλλον έχεις προβληματικό μηχάνημα αν χρειαζόσουνα εγκατάσταση λειτουργικού με τα XP όταν έκανες υπερχρονισμό. Τα Vista ΔΕΝ θα σου λύσουν το πρόβλημα.

Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και μπορώ να τον καλιμπράρω με ένα μικρόφωνο, ώστε να είναι σωστός για το δωμάτιο μου (παλιά αυτό απαιτούσε πανάκριβο hardware)

Έχω καλό μικρόφωνο. Και την ισοστάθμιση την κάνω μόνος μου.

Το ίδιο και τα χρώματα και τα παιχνίδια που συνοδεύουν τα Vista

Οθόνη με auto calibration.

Ότι παιχνίδια εγκαθιστώ θα τα βρω στο games explorer.

Τα παιχνίδια είναι προγράμματα και δεν χρειάζομαι νέες κατηγορίες

Σταμάτησα να ψάχνομαι τι δεν δουλεύει και γιατί.

Δεν ψαχνόμουνα. Τα windows είναι πολύ απλό λειτουργικό.

Θέλησα να φτιάξω ένα Partition, μου το έφτιαξε μειώνοντας το μέγεθος ενός άλλου που του το όρισα.

Έκανα καλό σχεδιασμό των partitions μου και δεν χρειάζομαι να πειραματίζομαι. Δεν παίζω με το partitions table.

Όσο βάζω προγράμματα δεν γονατίζει το σύστημα όπως στα XP, που ήταν γρήγορα μόνο μετά την πρώτη εγκατάσταση και μετά βούλιαζαν σταδιακά.

Δεν βουλιάζουν τα XP, μάλλον είχες πειράξει το prefetch. Και πάλι θα υποθέσω οτι έχεις προβληματικό μηχάνημα.

Το networking είναι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Ενδιαφέρον επιχείρημα, άκου και το δικό μου:

"Το networking είναι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές"

Το reliability performance (computer managment) μου δείχνει απίστευτες πληροφορίες για τη λειτουργία του υπολογιστή.

Δηλαδή?

Το restore previous versions μου επαναφέρει χαμένα αρχεία ή προηγούμενες εκδόσεις.

Δεν έχω χαμένα αρχεία γιατί κάνω τακτικό backup. Και δεν μου αρέσει η λογική του "επαναφέρει προηγούμενες εκδόσεις". Και οι καινούργιες τι θα γίνουν? Πολύ φασαρία για το τίποτα. Αυτές είναι λύσεις για χρήστες που δεν κάνουν σοβαρή δουλειά και βαριούνται να κάνουν ένα backup.

Χρησιμοποιείται όλη η μνήμη που έχω για να μου κάνει πιο γρήγορο τον υπολογιστή και δεν κάθεται.

Δεν σπαταλάται η μνήμη μου και ο υπολογιστής μου είναι ταχύτατος

Κατά την εγκατάσταση των Vista, δεν χρειάστηκε να αλλάξω το raid και να χάσω τα αρχεία μου, ούτε να τη στείσω να προλάβω το F8. Φεν χρειάστηκε καν οδηγούς. τους είχε.

Ήσουν τυχερός. Κατα την εγκατάσταση των XP, δεν χρειάστηκε να αλλάξω το raid και να χάσω τα αρχεία μου, ούτε να τη στείσω να προλάβω το F8. Δεν χρειάστηκε καν οδηγούς. Τους είχε γιατί τους έβαλα με slipstreaming.

Το Windows update είναι άμεσο.

Το ίδιο και στα XP.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mariosalice

Κανονικό PC δεν είναι επειδή έχει Intel επεξεργαστή.

Καi ο δικός μου υπολογιστής έχει Intel επεξεργαστή αλλά δεν μπορεί να τρέξει καθόλου OSX.

’ρα διαφέρει.

Εν τούτοις δες το αυτό.

http://blog.wired.com/cultofmac/2007/01/running_vista_o.html#more

Για την παραγωγικότητα.

Κάθε νεώτερο και πιο σύγχρονο λειτουργικό αυξάνει την παραγωγικότητα.

Παραδείγματα με τα Vista.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συχνά τα έχω στo quick lanch.

Με το κουμπί start και ένα νούμερο, ξεκινάει η εφαρμογή.

Δουλεύει και το pin to start menu με δεξί κλικ σε κάποιο πρόγραμμα.

Κάνει defrag αόρατα.

Δεν κολλάει.

Δεν τον κλείνω ποτέ τον υπολογιστή.

Τον βάζω να κοιμηθεί και σβήνουν τα πάντα.

Πατάω ένα πλήκτρο και ξεκινάει σε 4 δευτερόλεπτα εκεί που τον άφησα.

Το search αρχίζει με το που αρχίζω να γράφω γράμματα.

Γενικά είναι ταχύτατο το search.

Η sidebar δουλεύει και δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως στα XP.

Το Everest ως gadget μου δείχνει θερμοκρασίες και ότι άλλο μου αρέσει.

Έχω video για background (τον καταράκτη με το ποταμάκι που τρέχουν τα νερά) και διαφάνεια που δουλεύει και δεν μου γονατίζει το σύστημα.

Υπερχρονίζω και δεν φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να ξανακάνω εγκατάσταση το λειτουργικό.

Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και μπορώ να τον καλιμπράρω με ένα μικρόφωνο, ώστε να είναι σωστός για το δωμάτιο μου (παλιά αυτό απαιτούσε πανάκριβο hardware)

Το ίδιο και τα χρώματα και τα παιχνίδια που συνοδεύουν τα Vista

Ότι παιχνίδια εγκαθιστώ θα τα βρω στο games explorer.

Σταμάτησα να ψάχνομαι τι δεν δουλεύει και γιατί.

Θέλησα να φτιάξω ένα Partition, μου το έφτιαξε μειώνοντας το μέγεθος ενός άλλου που του το όρισα.

Όσο βάζω προγράμματα δεν γονατίζει το σύστημα όπως στα XP, που ήταν γρήγορα μόνο μετά την πρώτη εγκατάσταση και μετά βούλιαζαν σταδιακά.

Το networking είναι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Το reliability performance (computer managment) μου δείχνει απίστευτες πληροφορίες για τη λειτουργία του υπολογιστή.

Το restore previous versions μου επαναφέρει χαμένα αρχεία ή προηγούμενες εκδόσεις.

Χρησιμοποιείται όλη η μνήμη που έχω για να μου κάνει πιο γρήγορο τον υπολογιστή και δεν κάθεται.

Κατά την εγκατάσταση των Vista, δεν χρειάστηκε να αλλάξω το raid και να χάσω τα αρχεία μου, ούτε να τη στείσω να προλάβω το F8. Φεν χρειάστηκε καν οδηγούς. τους είχε.

Το Windows update είναι άμεσο.

κτλ κτλ.

Είπα να τα σβήσω τα παραπάνω και να μην τα ποστάρω, γιατί δεν έχει νόημα.

Αλλά αφού τον έκανα τον κόπο, γιατί να πάει χαμένος?

Επειδλη πιστευω ότι ο διάλογος ειναι καλό πραγμα, λεω να απαντήσω.

Σαφώς και ειναι PC. Εχει καθαρά PC hardware και δουλεύει κανονικά και χωρίς τους οδηγούς της Apple... Και ΝΑΙ μπορείς να βάλεις OSX σε οτι μηχάνημα θές, αλλα λόγω περιορισμένης υποστήριξης Hardware δεν ειναι σίγουρο αν θα δουλέψει. Υπαρχουν configurations όπου όλα δουλέυουν τέλεια...

Οσα μου αναφέρεις τα κανω ήδη με το OSX. Και τα έκανα απο τον Νοέμβριο και δεν περίμενα τα Vista... ΠΧ. Spotlight, expose, instant sleep, αξιοπιστία και ταχύτητα, λιγότερα ρίσκα ασφάλειας κλπ.

Εκτος απο το Video background που όντως ειναι εφετζίδικο αλλα ως εκεί.

Αυτό που μου έλειψε ειναι τα hot corners δηλαδή ακουμπάω το ποντίκι μου σε μια γωνία της οθόνης και κάνει κάτι... Αυτό το κάτι σε εμένα ειναι:

1. Πανω δεξια: Expose -> δείξε τα παράθυρα για να δώ ποιο με ενδιαφέρει (http://www.apple.com/macosx/features/expose/)

2. Πανω αριστερα: Δείξε το desktop

3: Kατω αριστερα: Δείξε το dashboard με όλα τα widgets.

Eχω δεί ότι τα παραπάνω μου αυξάνουν συμαντικά την παραγωγηκότητα γιατι εινι φυσικές κινήσεις του χεριού μου. Το πανω αριστερα το βλέπω σαν να καθαρίζω το τραπέζι απο τα χαρτιά μου και το πανω δεξια σαν να τα τακτοποιώ για να δω πιο θέλω.

Δεν τα απορρίπτω σαν αχριστα γιατι σε σχέση με τα XP ειναι πολύ βελτιωμένα και ενα βήμα μπροστά. Αλλα δεν βλέπω σε ΕΜΕΝΑ προσωπικά τι παραπάνω μου προσφέρουν. Καλώς η κακώς στην Αγγλία που ειμαι η Apple δεν χαντακώνετε απο την rainbow και ειναι μια εναλλακτική στα Windows..

Link to comment
Share on other sites

πιστευω παιδια πως αυτος ο διαλογος εχει παρει λαθος πορεια.......:confused:

δεν ειναι το θεμα να ανακυρηξουμε το κορυφαιο λειτουργικο....

το θεμα ειναι να σχολιασουμε τα vista και να δουμε τι παραπανω προσφερουν..

και σε αυτο αναμφιβολα παιδια εχουνε πολυ καλυτερα χαρακτιριστηκα και ειναι ευχρηστα!

τωρα απο εκει και περα το θεμα λειτουργικοτητας ειναι σχετικο...

αμα βγει ενα προγραμματακι για explorer και συντομευσεις με ενα κλικ που θα σου πετανε οτι γουσταρει ο καθενας μας ακομα και τα win 95 θα ηταν τα πιο παραγογικα που λεει ο λογος!

δε μου λεει κατι αυτο...! ο μαριος τα πραγματα που ανεφερε ειναι πραγματι μεγαλες διαφορες σε σχεση με τα xp....αλλα λογικο ειναι ρε φιλαρακι να μην σου χρειαζετε το partition αμα το εχεις υπολογισει απο πριν.....(αυτο δεν ειναι απαντηση...)

σκεψου για ποσες λειτουργιες ψαχνομασταν για extra προγραμματα για να τις κανουμε...!

αρα ελεος....μην το κατακρινουμε τοσο επειδη σε μερικα ατομα ειναι το ιδιο και το αυτο....!

προσωπικα μου εχουν λυσει τα χερια! και αν κανεις και τα update δεν κρασαρει με τιποτα...!

εχω δει πολλες διαφορες....αλλα σε παραγογηκοτητα δεν μπορω να εκφερω γνωμη....γιατι το ιδιο σε ολα αμα τα φερεις στα μετρα σου παραγογικα ειναι...!

τι να λεει να κανεις πανω δεξια να σου βγαζει μπαρες και κατω δεξια αλλες μπαρες?? κοροιδευομαστε??? και εγω αμα του κανω κολοδ@κτιλο μου ξεκιναει το winamp (lollllll)

φυσικα αυτο για καποιους μπορει να ειναι το ιδανικο αλλα στους περισσοτερους οχι..!

αλλα θεστε σοβαρα επιχειρηματα μειονεκτηματος.......οχι κινισεις judo και update!:p

και ολα αυτα τα λεω γιατι τα παιδια που θα διαβαζουν αυτο το topic δεν ειναι σωστο να διαβαζουν για συντομευσεις και τετοια.....θελουν τρανταχτα επιχειρηματα για να μην κανουν μεταβαση η οποια θελωντας και μη θα γινει καποια στιγμη...!

για μενα παντως ενα τρανταχτο επιχειρημα ειναι :

το search

η απιστευτη σταθεροτητα του συστηματος καθημερινα αλλα και στο ocerclock

το ντιζαιν ολο μου αρεσει.....ακομα και οτι μου λεει τον καιρο με βολευει...

τα gadget στην slide bar αλαζουν και μπορεις να βαλεις οτι σου κατεβει το οποιο ειναι συμαντικο και μπορει να γινει απιστευτα παραγογικο!!

για πρωτη φορα στην ζωη μου εκανα update driver μεσα απο το device manager σωστα!

αυτα μου ερχοντε τωρα!

Μαριος........ρε φιλε δοκιμασε αυτο σχετικα με το permanently disable driver signature

Ok if you are an average user of a new Vista computer sporting the latest version of the 64bit operating system to take advantage of all what your processors can give you, I am sure you had some problem installing some hardware or software due to not having properly signed drivers.

Simply run these commands at elevated command prompt and unsigned drivers will run no need to f8 on reboot

Bcdedit.exe /set TESTSIGNING ON

Bcdedit.exe /set TESTSIGNING OFF

Microsofts announcement that kernel-mode drivers for the x64 Edition of Vista will require digital signatures in order to load. Why? Kernel mode code is sensitive, both from security and stability standpoints, and requiring that this code be signed is a way of ensuring security, or at least accountability

I definitely agree with that, but what really jumped out at me when I read about the signing requirement was why Microsoft would make driver signatures mandatory. Having some corporation force you to do something you were once allowed to do, does sort of leave a bad taste in ones mouthparticularly when that corporation is Microsoft, which already hasin my opiniontoo large a say regarding what were allowed/able to do with our computers.

I suppose that MS figures that the best way to ensure that vendors get in line with the signature schemeparticularly since participation isnt freeis to force them. Also, I figure that Microsoft is starting the requirement off with the x64 Edition because there are many fewer preexisting drivers available for x64 than for the 32-bit versions of Windows, so the forcing signing on new 64-bit drivers might prove less of a hassle.

There are some workarounds.

To disable the signature enforcement checks permanently:

1) Turn on your computer.

2) Using an Administrator account, right-click the command prompt and

click Run.

3) Enter the following command: bcdedit /set nointegritychecks ON

4) Restart your computer.

5) Install the Beta driver.

To re-enable the driver signature enforcement checks:

1) Uninstall the Beta driver.

2) Using an Administrator account, right-click the command prompt

and click Run.

3) Run the following command: bcdedit /set nointegritychecks OFF

4) Restart your computer.

To disable signature enforcement checks on startup:

1) Restart your computer

2) During startup, press F8.

3) Select Advanced Boot Options.

4) Select Disable Driver Signature Enforcement.

5) Install the Beta driver.

6) Restart your computer.

This final measure would allow you to have a system in which the driver sig checking is persistently turned off, so if you really wanted forced checking turned off for good, you could have it that way. This passage mentions that the option is available for prerelease builds, so it may not end up being in the final Windows releases, which would make disabling sigs more of a hassle.

However, the bottom line is, Windows is a closed system, one that hangs its hat on integration and vendor control. Theres nothing wrong with producing a product in this way, trading flexibility for stability. Frankly, if you want to be able to fiddle with the innards of your OS, Windows isnt for you, anyway. If the idea of your OS vendor not permitting you to do whatever you wish with your system, is distasteful for you (as it is for me), there are plenty of other OSes, such as Linux, the BSDs, and now, OpenSolaris, that permit this sort of flexibility.

I do think that Microsoft and Windows developers can achieve tighter, more predictably performing systems by locking things down more tightly, and requiring digital signatures for kernel mode drivers looks like a good way to achieve this.

Written by Steven Hughes - Visit Website

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.