steven_04 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2010 Εχω για επισκευη ενα laptop acer extensa 5230 το οποιο δεν κραταει τις ρυθμισεις του bios. Ανοιγοντας το laptop απο κατω για να ριξω μια ματια στο εσωτερικο του βλεπω οτι εφυγε η μπαταρια της μητρικης (αυτη η μικρη στρογγυλη που κραταει την ωρα κτλ...) Κανω το λαπτοπ βιδες, ελευθερωνω τη μητρικη βαζω τη μπαταρια στη θεση της, ξανα συναρμολογω και μετα απο λιγο παλι φευγει η μπαταρια απο τη θεση της. Ξανα δευτερη φορα το κανω βιδες, κοιταζω την πλαστικη βαση της μπαταριας και βλεπω οτι εχει ξεκολησει η μια επαφη απο το board. Την κολλαω με κολλητηρι, βαζω μια αλλη μπαταρια (μετρησα την προηγουμενη και ειχε 1.8 Volt ταση απο τα 3 που θα επρεπε), ασφαλιζω μ'ενα τροπο τη μπαταρια στη βαση της για να βεβαιωθω οτι δεν θα ξαναφυγει, ξανα συναρμολογω και παλι μου κανει τα ιδια νουμερα. Δεν κραταει ωρα και ρυθμισεις με τιποτα. Για πειτε καμια ιδεα γιατι εχω αρχισει και τα παιρνω. Μηπως φταιει κατι αλλο? Μηπως για καποιο λογο ξεφορτιζει ο φορητος την μπαταριουλα? Τι να πω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάϊος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2010 Το έχεις πάει καλά μέχρι τώρα ... μάλλον μητρική μπορεί να είναι.Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει jumber cmos μήπως αυτό έχει βραχυκυλώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Ιούνιος 1, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 Δεν εχει τετοιο Jumper. Βασικα κανενα jumper δεν υπαρχει. Προχτες παλι μου εφυγε η μπαταριουλα απο την θεση της. Αντε ξανα λυσε-δεσε το λαπτοπ. Πρεπει να βρω ενα καλο τροπο να την σφινωσω στη θεση της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.