Jump to content

Μbit??? Μπερδεμα

nosader

Recommended Posts

Παιδια εχω μπερδευτει πολυ...

Τελικα τι σημαινει οταν βλεπω συνδεση στα 100 Μbit ?Ποτε επιτυγχανοντε τετοιες ταχυτητες?

Επισης οταν εχω στα 1024 πρακτικα τι σημαινει?Και τι διαφορα με τα 768?

Η στο ασυρματο δικτυο οταν βλεπω 54Μbps???

Ευχαριστω

λοιπον αυτα που βλεπεις ειναι οι θεωρητικες ταχυτατες που μπορει να πιασει ενα δικτυο υπολογιστων ειτε ενσυρματα(100Μβιτ) ειτε ασυρματα(54Μβιτ)

Τωρα για την ταχυτητα σου στο ιντερνετ ενοειται οτι ειναι θεωρητικη/μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να πιασεις αλλα πρακτικα η συνδεση σου εχει πολλες απωλειες για να φτασει απο το ντισλαμ στο πισι σου.....

ελπιζω να βοηθησα :T:

Για να συμπληρώσω. Ta 100Μbps που βλέπεις είναι η ταχύτητα μεταξύ του υπολογιστή και του ρούτερ σου. Τώρα για την ταχύτητα που κατεβάζεις, γιατί αν κατάλαβα καλά μάλλον σε απασχολεί και αυτό, απλά διαιρείς την ταχύτητα δια 8: 1024/8=128 και αυτό γιατί οι ταχύτητες dsl μετρώνται σε bits και όχι Bytes. Αυτό πάντα είναι η θεωρητική και επηρεάζεται πάντα προς τα κάτω από διάφορους παράγοντες (ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω) όπως το πόσοι είναι συνδεδεμένοι στο κέντρο σου.

Αρχική απάντηση από nosader [Σήμερα, στις 12:01]

Δηλαδη κατεβαζω 128 Bytes to sec???:confused:

1024/8=128 bytes/sec?

1 Mbit = 1024 Kbit

1 Mbit / 8 = 1024 Kbit / 8 = 128 Kbyte

Δεδομένων των απωλειών λόγω πρωτοκόλλων θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος αν πιάνεις ταχύτητες πάνω από 100kb/s.

Αρχική απάντηση από nosader [30-01-2007 23:01]

Παιδια εχω μπερδευτει πολυ...

Τελικα τι σημαινει οταν βλεπω συνδεση στα 100 Μbit ?Ποτε επιτυγχανοντε τετοιες ταχυτητες?

Ότι η σύνδεση ανάμεσα στον υπολογιστή σου και τον router σου είναι στα 100Mbps και τέτοιες ταχύτητες θα πιάσεις αν συνδέσεις κι άλλους υπολογιστές στο router και μεταφέρεις αρχεία μεταξύ τους.

Αρχική απάντηση από nosader [30-01-2007 23:01]

Επισης οταν εχω στα 1024 πρακτικα τι σημαινει?Και τι διαφορα με τα 768?

Η στο ασυρματο δικτυο οταν βλεπω 54Μbps???

Ευχαριστω

Η ταχύτητα της adsl μετρίεται σε kbps, που σημαίνει ότι έχεις 768kbps -> 768.000bps -> 96.000 B/s -> 93,75kB/s (Bytes)

Το λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί στη μετατροπή είναι ότι 1kbps -> 1000bps, αλλά 1kBps -> 1024Bps, οπότε δεν είναι απλή διαίρεση με το 8.

Η ταχύτητα που έχουμε παραπάνω είναι το θεωρητικό μέγιστο που έχεις πληρώσει. Πρακτικά έχεις αρκετά λιγότερο λόγω συμφόρησης στο dslam, συμφόρησης στον isp, κόφτες σε πΟΤΕ-isps και overhead πακέτων, τα οποία εκτός από data περιέχουν πληροφορίες για τον αποστολέα και τον παραλήπτη, το τύπο των δεδομένων που μεταφέρουν κλπ...

Το λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί στη μετατροπή είναι ότι 1kbps -> 1000bps, αλλά 1kBps -> 1024Bps, οπότε δεν είναι απλή διαίρεση με το 8.

Εισαι σιγουρος γι'αυτο??Πως προκυπτει, γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο...!

• 2 weeks later...

Λοιπον η μετρηση μεγεθους για μνημη,δισκο και αρχεια μετριουνται παντα με δυναμη του 2.πχ 1Kb->1.024byte / 1Mb->1.048.576byte / 1Gb->1.073.741.824byte / 1Tb->1.099.511.627.776byte..... :jump: Παρολαυτα στισ γραμμες επικοινωνιας 1kbps μεταδιδει 1000bit/sec και ενα LAΝ ταχυτητας 10Mbps δουλευει στα 10.000.000bit/sec.Ελπιζω να βοηθησα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.