gio102004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2007 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ??ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΜΕ TO INTEL MATRIX STORAGE ΜΕΣΑ ΑΠΟ WINDOWS ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΕΧΩ 2 WESTERN DIGITAL 2500KS ΣΕ RAID 0 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟ (ΚΑΘΑΡΟ-ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ RAID 0). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιανουάριος 31, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Καταρχας μην γραφεις κεφαλαια.Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το πρόβλημα σου.Απλά σύνδεσε τον σε μια ελευθερη sata θύρα.Το raid σου δεν θα επηρεαστει.Όταν λες ότι θέλεις να μεταφέρεις τα δεδομένα του ενος απο την συστοιχεία raid στον καινουργιο τη εννοεις.Στο raid 0 οι 2 δίσκοι σου φαίνονται σαν ένας.Μήπως τους έχεις σε raid 1; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Ιανουάριος 31, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Ευχαριστώ καταρχήν που ασχοληθηκες.Αλλα δεν καταλαβες ακριβως τι θέλω να κάνω.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΩ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΜΙΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ RAID 0) ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΚΛΗΡΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΕΝΑ 80ΑΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ 120ΑΡΙ ΣΕ RAID 0.ΕΤΣΙ?ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ 80+80=160ΑΡΙ ΔΙΣΚΟ.ΣΩΣΤΑ?ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑΝ 120ΑΡΙ.ΠΩς ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ 80ΑΡΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΦΟΡΜΑΤ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ?ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ INTEL MATRIX STORAGE MOY EΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΩ ΤΟΝ ΕΚΤΟΣ AΠΟ RAID DISKO MOY (ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ) ΩΣ "ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΩΣ ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ" ΟΤAΝ ΚΑΝΩ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΛ.ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ?ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ HOT PLUG ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ RAID 0 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιανουάριος 31, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Δυστυχως δεν γίνεται να αλλάξεις δίσκο χωρις να χρειαστει να ξαναστήσεις το raid.Οπότε πρέπει να κάνεις backup πάνω σε έναν άλλο δίσκο πρώτα και μετά να κάνεις τις αλλαγές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 31, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 έχω την εντύπωση που δεν γίνεται αυτό που λες....όσο για τις εταιρίες θέλω να πιστέυω ότι ΔΕΝ υπάρχουν εταιρίες με ενα απλό raid 0....raid 1, 1+0, 0+1, 5 , 10 ,50 ναι, 0 όμως μεγάλο το ρίσκο για ευαίσθητα δεδομένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Μάρτιος 24, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 μια σχετική ερώτηση έχω ένα gigabyte 965 s3 με 1 δισκο 320gb σήμερα αγόρασα άλλον ένα 320gb πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το intel matrix χωρις φορματ?τώρα έχω ένα παρτιτιον 20gb μόνο με παράθυρα και σε ένα δεύτερο παρτιτιον όλα τα δεδομένα/ταινίες/μουσική κτλθα ήθελα να κάνω raid1 τα 20gb kai raid0 ta 280κατι, από ότι έχω καταλάβει περνάω τον intel matrix manager και του λέω κανε raid0 kai raid1 μέσα από παράθυρα? γίνεται αυτό?3 δίσκος για backup δεν υπάρχει και φοβάμαι μην γίνει καμιά πατάτα επίσης floppy δεν υπάρχει για να κάνω την ιστορία με το f6υπάρχει λύση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argirisxt Μάρτιος 24, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 εγώ πάντως τον sata2 μου τον δουλεύω σαν ide και εχω κανει οτι πρεπει,υπάρχει περίπτωση να έχει ο σληρος το πρόβλημα,βασικα πιστευω το pc εχει το προβλημα εχω εναν p4 3,2 και οπως καταλάβατε δ είναι νέος οπότε εκεί εστιάζω το πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guard1an Μάρτιος 25, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2007 Αρχική απάντηση από Spyrious Δυστυχως δεν γίνεται να αλλάξεις δίσκο χωρις να χρειαστει να ξαναστήσεις το raid.Οπότε πρέπει να κάνεις backup πάνω σε έναν άλλο δίσκο πρώτα και μετά να κάνεις τις αλλαγές σου. Θα τολμούσα να πω πως ίσως γίνεται με Norton Ghost δισκέτα εκκίνησης...χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Μάρτιος 25, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2007 Μπορεις με το acronis true image, αρκει αυτο να το παρεις σε dvd ή σε εξωτερικο δισκο αφου μετα πρεπει να ξαναστηθει το raid. Γινεται και σε περιπτωσεις η/υ με διαφορετικο hardware, με το acronis universal restore. Ειναι ενα προγραμμα που βασιζεται στο true image με την διαφορα οτι σου επιτρεπει να προσθεσεις drivers για το νεο μηχανιμα που θα γινει το restore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.