tomary Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2010 Σκέφτομαι να πάρω τα 3D γυαλιά της nvidia, αλλά προβληματίζομαι για την οθόνη. Μία Samsung και μια Viewsonic είδα να ειναι συμβατες. Το έχει δοκιμασει κανενας? Φοβάμαι μήπως τελικά όλη η ιστορία με το 3D είναι μουφα και πανε χαμενα τοσα λεφτα. Επισης την μία DVI την έχω κατειλημένη στην HD τηλεόραση που έχω (Θέλω να παιζουν οπωσδήποτε σε clone) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Μάϊος 27, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 φίλε έχω τα γυαλιά της nvidia σε μία crt 21" εδώ και 1 μήνα, μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα στα 3d vision ready παιχνίδια όπως το batman arkham asylum και battlefield bad company 2 έιναι εντυπωσιακό, η αίσθηση του βάθους προσωπικά με έχει αφήσει άφωνο, σε άλλα παινχίδια όχι και τόσο.... η nvidia υποστηρίζει ότι είναι συμβατά πάνω από 350 παιχνίδια... βασικά το πρόβλημα της 3d τεχνολογίας με shutter glasses όπως αυτά της nvidia έιναι το λεγόμενο 3d crosstalk δήλαδή ότι η μία εικόνα το ενός ματιού μπερδέυεται λίγο με την εικόνα του άλλου και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις όταν πχ υπάρχει ένα φωτεινό αντικείμενο σε πολύ σκοτεινο backround δημιουργεί ένα διπλό έιδωλο κάτι που μπορεί να είναι για κάποιους ενοχλητικό για άλλους όχι και τόσο... μια άλλη τεχνολογία με τα παθητικά polarized γυαλιά έχει λιγότερο από το φαινόμενο που περιέγραψα πιο πάνω αλλά έχει πολύ περιορισμένη γωνία θέασης έτσι ενώ μπορείς να κινησεις το κεφάλι αρκετά αριστερα και δεξιά από την οθόνη πρέπει να έισαι καρφωμένος σχεδόν στο κέντρο της με μία μικρή απόκλιση 10 μοιρών για να μην χάσεις την αίσθηση του 3d... επίσης η nvidia σταματησε στους τελευταίους driver να υποστηρίζει οθόνες όπως η zalman trimon που έχουν 3d με polarized γυαλια, και θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει software άλλων εταιριών όπως η iz3d όπως καταλαβαίνεις τίποτα δεν είναι τέλειο, το καθένα έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του και ακόμη είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα... μπορέις να διαβάσεις εδώ γενικά για το 3d http://3dvision-blog.com/category/geforce-3d-vision/ και μία σύγκριση οθονών εδώ http://3dvision-blog.com/acer-aspire-gd245hq-120hz-3d-vision-ready-monitor-review/ προσωπικά επειδή οι τιμές στα 3d monitor πρώτης γενιας έχουν πέσει αρκετά και το γερασμένο αναλογικό μου monitor μου εβγαλε τα μάτια παρέιγγειλα την οθόνη της samsung 2233rz, την περιμένω σπό βδομάδα για να δω τελικές εντυπώσεις.... που ξέρεις μπορεί να πάρω άλλες 2 αν όλα πάνε καλά και να κάνω 3d vision surround....:smile044: ένα ακόμη θετικό των 120hz είναι ότι ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς το 3d θα έχεις πολύ καλύτερη κίνηση και ευκρίνεια στα παιχνίδια... αυτό για το clone που λες με την hdtv δεν το έχω δοκιμάσει... ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Αμαν βρε λιακο! Πολυ ενδιαφερον ακουγονται. Καντα μας μια μινι παρουσιαση να τα δουμε. Το χεις ψαξει το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Μάϊος 28, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 ναι θα κάνω μόλις έρθει η οθόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomary Ιούνιος 1, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2010 φίλε έχω τα γυαλιά της nvidia σε μία crt 21" εδώ και 1 μήνα, μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα στα 3d vision ready παιχνίδια όπως το batman arkham asylum και battlefield bad company 2 έιναι εντυπωσιακό, η αίσθηση του βάθους προσωπικά με έχει αφήσει άφωνο, σε άλλα παινχίδια όχι και τόσο.... η nvidia υποστηρίζει ότι είναι συμβατά πάνω από 350 παιχνίδια...βασικά το πρόβλημα της 3d τεχνολογίας με shutter glasses όπως αυτά της nvidia έιναι το λεγόμενο 3d crosstalk δήλαδή ότι η μία εικόνα το ενός ματιού μπερδέυεται λίγο με την εικόνα του άλλου και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις όταν πχ υπάρχει ένα φωτεινό αντικείμενο σε πολύ σκοτεινο backround δημιουργεί ένα διπλό έιδωλο κάτι που μπορεί να είναι για κάποιους ενοχλητικό για άλλους όχι και τόσο... μια άλλη τεχνολογία με τα παθητικά polarized γυαλιά έχει λιγότερο από το φαινόμενο που περιέγραψα πιο πάνω αλλά έχει πολύ περιορισμένη γωνία θέασης έτσι ενώ μπορείς να κινησεις το κεφάλι αρκετά αριστερα και δεξιά από την οθόνη πρέπει να έισαι καρφωμένος σχεδόν στο κέντρο της με μία μικρή απόκλιση 10 μοιρών για να μην χάσεις την αίσθηση του 3d... επίσης η nvidia σταματησε στους τελευταίους driver να υποστηρίζει οθόνες όπως η zalman trimon που έχουν 3d με polarized γυαλια, και θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει software άλλων εταιριών όπως η iz3d όπως καταλαβαίνεις τίποτα δεν είναι τέλειο, το καθένα έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του και ακόμη είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα... μπορέις να διαβάσεις εδώ γενικά για το 3d http://3dvision-blog.com/category/geforce-3d-vision/ και μία σύγκριση οθονών εδώ http://3dvision-blog.com/acer-aspire-gd245hq-120hz-3d-vision-ready-monitor-review/ προσωπικά επειδή οι τιμές στα 3d monitor πρώτης γενιας έχουν πέσει αρκετά και το γερασμένο αναλογικό μου monitor μου εβγαλε τα μάτια παρέιγγειλα την οθόνη της samsung 2233rz, την περιμένω σπό βδομάδα για να δω τελικές εντυπώσεις.... που ξέρεις μπορεί να πάρω άλλες 2 αν όλα πάνε καλά και να κάνω 3d vision surround....:smile044: ένα ακόμη θετικό των 120hz είναι ότι ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς το 3d θα έχεις πολύ καλύτερη κίνηση και ευκρίνεια στα παιχνίδια... αυτό για το clone που λες με την hdtv δεν το έχω δοκιμάσει... ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο.... Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Τελικά αποφάσισα να το αφησω για αργότερα το 3D, ώστε να βγουν και οθόνες 1920x1080. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.