psyber Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2007 εχω την x-fi platinum και τα z-5500.οταν συνδεω τα ηχεια αναλογικα αν δεν ενεργοποιησω το cmss-3d της x-fi παιζουν μονο τα 2 μπροστα και οπως ειναι λογικο οταν το ενεργοποιησω παιζουν και τα 5.ολα καλα μεχρι τωρα.αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι οταν συνδεσω τα ηχεια απο το optical out εχω πιο δυνατη ενταση με το cmss οn αποτι αν ηταν off ακομα κιοταν ρυθμισω τα ηχεια να παιζουν στερεο μονο τα μπροστα.αφου το cmss αφορα αναλογικη συνδεση γιατι αλλαζει την ενταση του ηχου και στην ψηφιακη συνδεση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιανουάριος 30, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2007 το cmss δεν εχει να κανει με την συνδεση αφου επεμβαινει στον ηχο πριν αυτος φτασει στις εξοδους.Ειναι ενας dsp (digital sound processor) που απλα τις πληροφοριες που υπαρχουν στα δυο καναλια τις επεκτηνει μεσο software και στα υπολοιπα ηχεια-εξοδους. Οταν επιλεγεις ψηφιακη εξοδο και cmss on τοτε το αρχικο σημα τροποποιηται απο τον dsp, και ο ηχος φευγει αναγκαστικα απο το digital out (2 καναλια σε pcm σημα) με τις αλλαγες που εχει ηδη κανει το cmss. Για καλυτερη πιστοτητα βαλτο στο off. Για πιο "εντυπωσιακο-τεχνιτο" ηχο στο on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιανουάριος 30, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2007 astacus εχεις τα 5500 ή την x-fi platinum;σε ρωταω γιατι έχω και ΄΄αλλη μια απορια. δυνατοτερο σε ενταση σημα εχει η οπτική ή η αναλογικη ή υποτιθεται οτι εχουν το ιδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιανουάριος 30, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2007 ουτε το ενα ουτε το αλλο . Η ενταση χωρις να το εχω μετρησει πρεπει να ειναι πανω - κατω η ιδια, εξαρταται απο το hardware μερος της καρτας αλλα ειναι και αδιαφορο με την εννοια οτι ο κατασκευαστης περιοριζει το maximum στο σημειο που δεν παρατηρηται το φαινομενο του cliping δηλαδη εντασεις που κοβονται επειδη η καρτα (οι ενσωματωμενοι ενισχυτες) δεν ανταπεξερχεται. Αν το καλωδιο της αναλογικης συνδεσεις ειναι μεγαλο ή περναει κοντα απο ηλεκτρικα-μαγνητικα πεδια τοτε θα εχει σιγουρα μια μικρη εξασθενηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.