Jump to content

D640 3.2 @ 4.1 Ghz

maxfuels

Recommended Posts

Στα 4Ghz πιάνει 67-68 βαθμούς σε full load και μετά από δεκαπέντε λεπτά στο ORTHOS κάνει restart... Εν τω μεταύ το PC Probe δείχνει την θερμοκρασία του επεξεργαστή με κόκκινο... Δϊνω τάση 1,5175... ΤΟ restart οφείλεται σην υψηλή θερμοκρασία ή στην έλλειψη τάσης... Στην μητρική αποκλείεται να οφείλεται καθώς και στις μνήμες αφού τρέχουν σε ταχύτητες που δεν θεωρούνται υπερχρονισμός (1066fsb-533Mhz ram)

Έχω διαβάσει ότι παεί άνετα 4,5Ghz ο 630 αλλά τα 4 δεν είναι και υπερβολικά...

Θα δώσω άλλη λίγη τάση, άντε μέχρι 1,55 πιο πάνω δεν δίνω θα εκραγεί...:bye:

Έχω δώσει 1,55... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το PC probe και το AI booster δείχνουν το voltage να διακυμέναιτε σε 1,46-1,55...

Είναι φυσιολογικό?

Καλά τι σε επιασε τώρα και ανεβάζεις voltage ? Αστο στα rock stable εκει που το είχες ... αλλιώς φόρα κράνος και ετοιμάσου :X:

’ντε μέχρι μέχρι 3,8Ghz πάει σταθερό... Πιο πάνω κάνει κουλά, θέλει τρελλές τάσεις και δεν έχω βρει κάποιο setting να είναι σταθερό.... Τι να πω... Μπανανο Pentium είναι? Αλλού με χειρότερες μητρικές ανεβαίνει στα 4,5 το ίδιο μοντέλο... Να φταίνε οι μνήμες? 533Mhz και δεν αντέχουν τα 534 με stock timings? Τι λέτε να κάνω?

Το σύστημα είναι σταθερό (τεσταρισμένο με ORTHOS) στα εξείς:

254 FSB

3,8Ghz 1,45 volts

508 RAM 4/4/4/11/15 1.85 volts

Και όλα τα άλλα stock... Έβγαλε το Super PI Mod 1.5 1M σε 34,6 sec...

Μέχρι εκεί πάει καλά.... Πιο πάνω δεν νομίζω να μπορεί...

για πόση ωρα ετρεξες το orthos ? Και πόσο εφτασε η θερμοκρασία ? Εχε υποψη οτι ειμαστε σε εποχή με χαμηλές θερμοκρασίες και το καλοκαίρι θα αρχισουν ολα να βραζουν ;) Παντως εισαι καλά μέχρι εκεί στο ειπα και παραπάνω.

Το έτρεξα πέντε ώρες και η θερμοκρασία έφτασε μέχρι 62 βαθμούς... Αν δω ότι βράζουν το καλοκαίρι θα βάλω καλύτερη ροή αέρα στο κουτί ή κατεβάζω και λίγο τις συχνότητες...

Ωραία πάντως οπυ ανέβηκε και μέχρι εκεί σταθερά.... ’ραγε τι να το κόβει να ανέβει ψηλότερα?

Μπορεί η cpu να μην ειναι ¨καλό κομμάτι ¨ μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό , η mobo ή και οι μνήμες .. λίγο δυσκολο να ανακαλύψεις τι φταίει εκει που το εφτασες. Μια παρόμοια περίπτωση σαν την δική σου αντιμετωπίζει και ο kontak. Εχει φτάσει το σύστημα σε ενα καλό σημείο εχει ανεβάσει τις τάσεις με καλή μνήμη και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά κάπου το pc .. μουλαρώνει ..:blink:

Μάλλον αυτό θα πάρω...

TR2 Power 470W με 47 ευρώ!!!

Φτάνουν τα 470watt για SLI? π.χ. 6600TG SLI ή 7600GT SLI

Επίσης φτάνουν για μονή 8800GTS? Θεωρητικά μιλάω, όχι ότι θα πάρω άμεσα μια 8xxx

απλά μην αλλάζω κάθε λίγο και λιγάκι τροφοδοτικό.... Ούτε θέλω όμως να δώσω 60 ευρώ που έχει το 550... Νομιζω το 470 είναι οκ... Έχει και προστασίες για overvoltage και όλα αυτά....

Σήμερα το πρωί μόλις άνοιξα το PC έβαλα το FIFA να παίξει και ο υπολογιστής κόλλησε τελείως... Περίεργο λέω, γιατί είχε βγάλει ORTHOS τόσες ώρες... Κάνω restart και μου λέει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει τα windows γιατί το αρχείο Windows/System 32/Config/System

λείπει ή είναι κατεστραμένο...

Προσπάθησα από την κονσόλα αποκατάστασης με το cd, αλλά δεν ξέρω και πολλά και δεν κατάφερα τίποτα... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εκτός από format? Δυο τρεις μήνες έχει αυτό το setup... Φταίει ο υπερχρονισμός για αυτό? Πώς έγινε τώρα ξαφνικά?

Σου ειχα πεί να παίξεις πιο χαμηλά αλλά δεν με ακουσες. Οταν είναι κρύος ο υπολογιστής και ειναι σε υπερχρονισμό παρουσιάζει διάφορα. Για το λόγο αυτό φωνάζουν οσοι ασχολούνται με το overclocking και λένε να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα των τέστ.... Οταν λέμε το συστημα πρέπει να είναι Stable το εννoούμε και είμαστε πλέον σίγουροι για το που θα λειτουργεί ο υπολογιστής μας ( οσο τουλάχιστον μπορούμε ). Το Orthos ετρεξε γιατι προφανως ηταν ζεστο το pc και εδινες σιγα σιγα step by step ρεύματα και Fsb rate.. Οσο για το τροφοδοτικό νομίζω οτι επρεπε να ηταν απο τις πρώτες σου κινήσεις ;)

Σταθερό είναι το PC σε αυτή την συχνότητα... Έβαλα το cd των windows XP και τα εγκατέστησα από πάνω, λύθηκε το πρόβλημα χωρίς format...

Έπαιξα πάλι Fifa τρεις ώρες και δεν είδα πρόβλημα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.