Jump to content

D640 3.2 @ 4.1 Ghz

maxfuels

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε ολους. Ειναι η 1η φορά που γράφω στο φόρουμ και νέο μέλος, οπότε ζητώ την επιείκια και την βοήθεια σας. Εχω εδω και λίγες ημέρες ενα υπολογιστή με επεξεργαστή 640 Prescott 3.2 με 2mb Cache και τον εχω φτάσει με χρήση αέροψυκτρας στα 4.1 Ghz. Το mobo είναι ενα φτηνό μοντέλο σχετικά με αυτά που βλέπω εδω μέσα Ashrock Dual Vsta 775 socket. H μνήμη που χρησιμοποιώ είναι 2 Kingston X 1Gb ( Pc 3200), με κουβέρτες Akasa και η αερόψυξη επίσης Akasa Evo 98 με 6 heat pipes και 52 φύλων αλουμινίου και 92mm quiet fan Akasa. H mobo εχει Chipset Via 880pro. Ηθελα να σας παρακαλέσω οποιος γνωρίζει να με βοηθήσει και να μου πεί αν μπορώ να ανεβάσω παραπάνω το σύστημα μου. Το ανώτερο σημείο που εφτασα ήταν 4.1 Ghz stable ενω στα 4.2 εφαγε κόλημα

τι μπορώ να βελτιώσω ? :giveup:

Παραθέτω και το λινκ απο το cpuz. To superpi 1m μου εβγαλε 33.640

http://www.awmn.net/forum/download.php?id=15079

Με VIA chipset και πολύ που ανέβηκε... Μια χαρά είναι τα 4Ghz... Τι θερμοκρασίες έχεις σε full load?

Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 13:32]

Με VIA chipset και πολύ που ανέβηκε... Μια χαρά είναι τα 4Ghz... Τι θερμοκρασίες έχεις σε full load?

Πάνω απο 43 βαθμούς δεν πάει με τίποτα σε full load. Ξερω οτι το chipset δεν ειναι και το καλύτερο οπως και η μητρική, αλλά αν βρω καλύτερες μνήμες απο αυτές, πιστεύω οτι θα ανέβει λίγο ακόμα. Απο τροφοδοσία αλλαξα σήμερα το τροφοδοτικό και εβαλα ενα TR2 550 Watts Thermaltake.

Και τις καλύτερες μνήμες DDR να πάρεις πάνω από 4,5Ghz δύσκολα θα πας... Αν δεν σε κόβει το chipset θα σε κόψει ο επξεργαστής... Και αυτό γιατί είναι 640 κα όχι 631 για παράδειγμα... Οι 630-630 είναι στα 90nm ενώ οι 631 στα 65nm... ΓΙα αυτό οι 631 ανεβαίνουν πολύ πιο πάνω....

Αφού είσαι rock stable θα σου έλεγα κάτσε εκεί που είσαι...

Αλλιώς αν θες πάρε ένα ζευγάρι από τις πιο φτηνές μνήμες DDR2 667 που θα βρεις...

Έτσι και αλλιώς δεν σου χρειάζεται να τις υπερχρονίσεις, είναι υπεραρκετές για τον prescott...

Με 667 μνήμες πιστεύω θα ξεζουμίσεις την μητρική σίγουρα... Για τα μέγιστα του επεξεργαστή μάλλν πρέπει να πάρις άλλη μητρική... Καμμιά με 945/955/965...

Πάρε αν είναι μια 965 και αργότερα βάζεις έναν core 2 (4300 ή 6300)...

Eκεί να δεις υπερχρονισμό... Βασικά αν πάρεις DDRII 667 φτηνές, αργότερα πάρε έναν 4300... Θα ανέβει πιο πάνω γιατί ξεκινά με 800fsb έναντι του 1066 των 6300...

Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 17:12]

Και τις καλύτερες μνήμες DDR να πάρεις πάνω από 4,5Ghz δύσκολα θα πας... Αν δεν σε κόβει το chipset θα σε κόψει ο επξεργαστής... Και αυτό γιατί είναι 640 κα όχι 631 για παράδειγμα... Οι 630-630 είναι στα 90nm ενώ οι 631 στα 65nm... ΓΙα αυτό οι 631 ανεβαίνουν πολύ πιο πάνω....

Αφού είσαι rock stable θα σου έλεγα κάτσε εκεί που είσαι...

Αλλιώς αν θες πάρε ένα ζευγάρι από τις πιο φτηνές μνήμες DDR2 667 που θα βρεις...

Έτσι και αλλιώς δεν σου χρειάζεται να τις υπερχρονίσεις, είναι υπεραρκετές για τον prescott...

Με 667 μνήμες πιστεύω θα ξεζουμίσεις την μητρική σίγουρα... Για τα μέγιστα του επεξεργαστή μάλλν πρέπει να πάρις άλλη μητρική... Καμμιά με 945/955/965...

Πάρε αν είναι μια 965 και αργότερα βάζεις έναν core 2 (4300 ή 6300)...

Eκεί να δεις υπερχρονισμό... Βασικά αν πάρεις DDRII 667 φτηνές, αργότερα πάρε έναν 4300... Θα ανέβει πιο πάνω γιατί ξεκινά με 800fsb έναντι του 1066 των 6300...

Μαλλον για ddr2 θα παω να δω μεχρι που θα φτασει. Ευχαριστω ;)

Αρχική απάντηση από sotiris

Σίμο καλώς ήλθες :flower:

Γεια σου Σωτήρη Ασύρματε αδελφέ ! καλως σε Ξανα , ματα - βρηκα

:cool:

Κοίταξα στο internet και η μητρική που έχεις πιάνει max fsb πάνω κάτω γύρω στο 300...

’ρα αν πάρεις DDR2 γύρω στα 4,5-4,8 θα πας... Αν είσαι πολύ τυχερός μπορεί να φτάσεις και τα 5Ghz (313x16)

Για μνήμες θα σου πρότεινα αν δεν βρεις φτηνές 667Mhz να πάρεις τις Kingston value 533mhz, να τους βάλεις πάνω και τα heatspreader που έχεις και άνετα θα πιάσουν τη συχνότητα που θες... Δεν θα σε κόψουν αυτές... Έχω διαβάσει ότι και χωρίς heatspreader, όπως είναι, οι Kingston value 533 πάνε μέχρι και 680... Δεν είναι και άσχημες...

Αν βρεις 667 φτηνές πάρε πάντως... 2x512 για dual channel ή 2x1GB ή πάρε τώρα 1GB και αργότερα παίρνεις άλλο ένα για dual channel...

’ντε να μας πεις και αποτελέσματα...

Το μονο που καταφερα ηταν να ρίξω τους χρονους στο superpi 1m, και να παίξουν οι νέες μνημες OCZ EL PC2-5400 DDR2 GOLD DUAL CHANNEL GX XTC, στα 257 Mhz 1:1 Δυστυχως πρέπει να δώσω παραπανω τάση στον επεξεργαστή κατι που δεν γινετε μεσα απο το Bios.... :help:

Κρίμα... Καλά είσα πάντως στα 4Ghz... Δεν είναι και κάτι εύκολο να φτάσεις εκεί... Για ποιο πάνω πάρε 945/965 chipset... Ή πάρε την P5N E SLI της ASUS με 120 ευρώ η οποία παίρνει και conroe και σκίζει στο overclock και έχει και SLI....

Σε ευχαριστω για την βοηθεια και τις ευστοχες παρατηρήσεις σου Anthis, επόμενο βήμα ειναι η αλλαγη της μητρικής, ολα τα υπολοιπα προς το παρων ειναι καλά για να περναω ευχαριστα την ωρα μου. :T:

Αυτό έχει σημασία... Btw ωραίο σύστημα έχεις... Με την 7900GS και επεξεργαστή στα 4Ghz τα παιχνίδια θα πετάνε... :cool:

Στο δεύτερο PC μου έχω και εγώ έναν Pentium 4 630...

Το σύστημα είναι το εξής:

P5ND2 SLI deluxe

Pentium 4 630 3Ghz

2x512MB Super Talent 533Mhz DDR2 Cl4 4/4/4/11/15

GeForce 6600GT 128MB

PSU noname 420watt

Thermaltake Golden Orb II

Καλή ροή στο κουτί

Αυτή τη στιγμή το έχω πάει γύρω στα 3250 και τρέχω ORTHOS... Θα ήθελα να το πάω στα 1066fsb 1:1 με την ονομαστική ταχύτητα των μνημών... Εκεί θα τρέχει στα 4Ghz...

Στο chipset έβγαλα την παθητική ψύκτρα και έβαλα Arctic Ceramic και μια coolermaster chipset cooler από e-shop 6 ευρώ είχε... Έβαλα και ένα 4cm στην ψύκτρα του southbridge... To stock voltage του 630 1,4 είναι νομίζω... Σε site διάβασα ότι με 1,45 πάει 4Ghz... Toν 640 με τι voltage τον πήγες στα 4? Έδωσες ρεύμα και στο chipset?

To τροφοδοτικό θα αλλαχθεί σε κανένα μήνα... Θα βάλω αυτό...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=891258

δεν εχω πειραξει voltage παιζω μονο με fsb και μνημες. Εχει κυκλοφορησει moda αλλα δεν εχω κανει κατι.Σιγουρα θα ανεβω αρκετα γιατι απο μνημες πλεον ειμαι καλα. Το mobo αυτο οπως σου ειχα γραψει και παραπανω ειναι αρκετα ευελικτο ( ας ειναι φτηνιαρικο )

Τι modα έχει βγει? Μέχρι πού πάει δηλαδή το fsb?

Στην δική μου περίπτση (τα ίδια και εσύ περίπου) δεν πιστεύω να χρειάζεται ρεύμα παραπάνω το chipset αφού είναι σχεδιασμένα να τρέχυον και επεξργαστές με 1066fsb (core 2 duo π.χ.)... ’ρα το να τρέξω εγώ το fsb στα 1066 με τον 630 δεν σημαίνει ότι υπερχρονίζω το chipset.... ’ρα δεν νομίζω να θέλει ρεύμα...

Μόνο ο επεξεργαστής όταν είναι ασταθής ίσως θέλει... Αυτή τη στιγμή το πήγα 3,4Ghz και έβαλα manual το voltage 1,4 volt από BIOS...

Τρέχει ORTHOS και σε full load έχει 56 βαθμούς... Μια χαρά... Θα ανέβει πιστεύω

Για το VIA chipset δηλαδή μέχρι πού πάει με modding το fsb? Ρωτάω γιατί έχω και εγώ μια μητρική με VIA της ASUS και αναρωτιέμαι μέχρι πού θα ανέβαινε.... Το BIOS αφήνει μέχρι 300... Γϊνεται κάπως να ανέβεις πιο πάνω? Με mod bios ή με κανένα πρόγραμμα?

Έχει φτάσει μέχρι τα 3570MHz με 56 βαθμούς σε full load...

952x15 μνήμες 1:1 με stock timings 4/4/4/11/15

Aπό ρεύματα έχω πειράξει μόνο το VCore σε 1,4 volts το οποίο στην ουσία είναι η stock τάση από όσο ξέρω, απλά την έβαλα manual...

Πιο πάνω δεν είναι σταθερό, με αυτή την τάση... Κολλάει στα windows...

Πρέπει κάτι να πειράξω... Μάλλον πρέπει να ανεβάσω τάση...

Το chipset το αφήνω ως έχει, αφού υποστηρίζει επεξεργαστή με 1066 fsb...

Αυτή η σκέψη είναι σωστή ή πετάω κοτσάνες? :o

Μπούταρε στα 958 fsb με 1,45 volts αλλιώς ήταν ασταθές.... Πιο πάνω κάνει τρελλά...

Μου κολλάει και το ίδιο το BIOS... Νεκρώνει... Τι συμβαίενι? Οι θερμοκρασίεςτου επεξεργαστή δεν ξεπερνούν τους 60 σε full load με τάση 1,45 και κοντά στα 3,6 συχνότητα...

Έχω μια υποψία ότι το chipset (nForce 4) ψήνεται... Του άλλαξα το παθητικό σύστημα που είχε και έβαλα ένα με ανεμιστήρι της coolermaster (δεν το βρίσκω πια στο e-shop) μήπως είναι καλύτερα... Όταν το ακουμπάω όμως μου μένει το δάχτυλο πάνω, ειδικά στην βάση... Υπάρχει πρόγραμμα να δω τι θερμοκρασία φτάνει το chipset? Moυ φαίνεται για αυτό κολλά το BIOS... Τι να κάνω για χαμηλότερες θερμοκρασίες του chipset? Η ψύκτρα εφαρμόζει τέλεια...

Η παθητική που είχε καλή φαινόταν αλλά λόγω σχεδιασμού δεν μπορούσα να στερεώσω αποτελεσματικά ανεμιστήρι επάνω... Σε όγκω ήταν τρεις φορέα πιο μεγάλη από αυτή που αγόρασα με το ανεμιστήρι....

Αν ψάξετε στο google για P5nd2 SLI θα δείτε το σχήμα της stock ψύκτρας

Τελικά η coolermaster δεν έφτανε... Έβαλα την παλιά ψύκτρα με ένα ανεμιστήρι 4cm (κάπως τα βόλεψα)

Και τώρα τρέχω με τάση 1,45 και Fsb 250Mhz στα 3,75Ghz χωρίς βέβαια να δίνω αλλού ρεύμα...

Αλήθεια, νομίζω αν σου δίνει τη δυνατότητα η AsRock να πειράξεις voltage ανέβασέ τα λίγο... Ίσω πάει πιο πάνω ο επεξεργαστής σου με τις μνήμες που πήρες...

Το κόλλημα μάλλον οφείλεται στo voltage.... Τα ίδια προβλήματα έχω... Στα 3,75Ghz με 1,45 volts πάει τέλεια... Όταν ανεβαίνω και άλλο όμως θέλει περισσότερη τάση...

Προσπαθώ να το φτάσω στα 4Ghz εκεί είναι ο στόχος μου.. Φαίνεται όμως ότι θέλει τάση μεγαλύτερη από 1,5 volts... Μέχρι πού είναι τα ανεκτά όρια για την τάση ενός prescott?

Ξέρει κανείς? Με αερόψυξη πάντα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.