suboy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2007 υπαρχει αυτο το mobo. το προβλημα ειναι το εξης. τα δυο DVD (Asus + Lite On) που ειναι συνδεμένα πανω στην μια IDE που υπαρχει τα βλέπει σαν PIO και δεν ειναι ενεργοποιημένο το UDMA. αποτέλεσμα αν θελει κάποιος να δει ενα DVD να το βλέπει κάνοντας κάποιοι σπασίματα σε εικόνα και ηχο, ακόμα η ταχύτητα στο να αντιγράψω κατι στο δίσκο ειναι χαμηλή.εχει γινει καθαρη εγκατάσταση Windows XP SP2 και καπάκι Chipset Drivers. υπάρχει ένας 250GB δισκος που ειναι SATA II ο οποιος λειτουργεί κανονικά βλέποντας τον σαν UDMA6. στο BIOS αναφέρει κατι για Bus Master Mode το οποιο το απενεργοποίησα αλλα δεν άλλαξε κατι.γνωρίζει κανεις το λογο που συμβαίνει αυτό? και ποια μπορει να ειναι μια πιθανή λύση?edit το λινκ απο το site του mobo.εδω
suboy Ιανουάριος 29, 2007 Author #3 Ιανουάριος 29, 2007 80αρι και αλλαξα 2 καλωδια για να ειμαι σιγουρος.
dubber Ιανουάριος 29, 2007 #4 Ιανουάριος 29, 2007 Στο bios πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το UDMA, να μην ρωτήσω αν το έκανες, ε???
spc Ιανουάριος 29, 2007 #5 Ιανουάριος 29, 2007 Καταρχήν το Bus Master πρέπει να είναι ΟΝ.To πρόβλημα σου πρέπει να είναι ότι δεν έχεις περάσει σωστά τους JMicron
suboy Ιανουάριος 29, 2007 Author #6 Ιανουάριος 29, 2007 εχει 2 επιλογες. disable και auto. λογικο ειναι να το εχω στο auto. σωστα? αλλα εχει και PIO mode το οποιο εχει επιλογες auto και απο PIO MODE 1 εως 4. ολα ειναι στο auto.
spc Ιανουάριος 29, 2007 #7 Ιανουάριος 29, 2007 Αρχική απάντηση από suboy εχει 2 επιλογες. disable και auto. λογικο ειναι να το εχω στο auto. σωστα? αλλα εχει και PIO mode το οποιο εχει επιλογες auto και απο PIO MODE 1 εως 4. ολα ειναι στο auto. Αν δεν έχει Enable, τότε Auto.Κοίτα πάλι το προηγούμενο post μου, έχω κάνει edit:Αρχική απάντηση από spcTo πρόβλημα σου πρέπει να είναι ότι δεν έχεις περάσει σωστά τους JMicron
suboy Ιανουάριος 29, 2007 Author #8 Ιανουάριος 29, 2007 λοιπον με bus Master ΟΝ 80αρι καλωδιο ολα τα αλλα στο auto και master το ενα slave το αλλο + chipset drivers αποτελεσμα ειναι PIO MODE. απο την διαχ.συσκευων γραφει dma if avaliable αλλα τιποτα. παραμενει PIO MODE.διαβασα ενα αρθρο στο νετ εδω για τους drivers που αναφερεις αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στο cd. μπορει και πανω στο αγχος να μην το ειδα αλλα θυμαμαι οτι δεν ειχα αλλους drivers.το Bus Master τι ακριβως κανει?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.