yiancar Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 Ξέρετε Φτιάχνω ένα project στην φυσική , με θέμα ένα GM tube. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φτιαχτεί είναι ένα κύκλωμα που θα κάνει τα 5v, 500v για να γίνονται ionize τα ραδιενεργά μόρια. βρήκα το πιο κάτω σχέδιο και αυτό που με προβληματίζει είναι ο step-up transformer που δεν λέει πουθενά τον αριθμό τον στροφές πρέπει να έχει η κάθε μεργιά του. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να καταλάβω τι παίζει η να φτιάξω ένα άλλο κύκλωμα θα ήμουν ευγνώμων http://www.imagesco.com/articles/geiger/schematicl.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 GM tube ? ionize ? transformer ; Δώσε περισσότερες πληροφορίες Γιαγκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Μάϊος 26, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Geiger%E2%80%93M%C3%BCller_tube το Gm tube ,gaiger muller tube, είναι τρόπος μέτρησης τις ραδιενέργειας , ιονίζει τα μόρια , ( Α,Β,Γ ακτίνες) έτσι ώστε να "κλείσουν" το κύκλωμα και να μπορούμε να μετρήσουμε ποσα τέτοια μόρια μπαίνουν κάθε χρονικό διάστημα μέσα στο tube:) για να γίνει αυτό πρέπει εμείς να έχουμε 500V στο tube μας. Έτσι θέλουμε ένα μετασχηματιστεί για να μας τα δόση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Μάϊος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 ωρες ωρες με τρομαζεις πολυ ρε παιδι μου με αυτα που γραφεις.η απαντηση στην ερωτηση σου πιστευω λεγεται gsmaster Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 26, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 να αναμενουμε worklog??? ενδιαφερον ακουγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Μάϊος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Καλά ρε που το βρήκες αυτό?? GM tube σου ζητησάνε όχι διαστημοπλοίο, εχω σχέδια πολύ πιο απλά. Η μήπως είναι απλά για show off??? 5V-500V θέλεις πολλά coils δεν φαντάζομαι να βρείς κάτι τοσό μικρό ή φθηνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Μάϊος 26, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Φυσικά και θα υπάρξει worklog αν πρώτα βρω το transformer:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LastCrack Μάϊος 26, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 θες μετασχηματιστή στα 500 V ή εγώ δεν κατάλαβα καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Μάϊος 27, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 θες μετασχηματιστή στα 500 V ή εγώ δεν κατάλαβα καλά?Μετασχιματιστή που να εχεί output=100xinput δηλαδή αν βαζείς 5 να σου βγάζει 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.