Jump to content

Tyan Tiger 100 Intel 440BX & PIII Copermine

dark221416003258

Recommended Posts

Μου έχεις βάλει φυτίλια με τα αθλόνια... :rolleyes:

και τα λιγουρεύομαι, θα ήθελα να είχα και εγώ δύο στη συλλογή μου... :p

Οπότε λέω να χτυπήσω δύο Athlon MP 2800+ αλλά δεν ξέρω τη μητρική να διαλέξω... είμαι ανάμεσα σε:

MSI K7D MASTER-L

MSI_K7D_Master_L__5784684.jpg

TYAN Tiger S2466

tyans2466.jpg

Asus A7M266-D

ASUS_A7M266-D.jpg

Εσύ που είσαι και 2cpu τι λές?

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Χαλαρα την Νο2 επιλογη.

Οσο για τους 2800 δυσκολα θα βρεις ακομα και

στο ebay φτηνους. ;)

Ειναι ακομα ακριβοι οι ρημαδηδες. :p

Ενα σετ που εχει ο κολητος παντως με tyan+ 2800+1Gb

σημερα που το ειδα (ξανα) δουλευει απλα αψογα.

Το ξέρω... είναι ακριβοί, γιατί όμως?

Είναι τόσο δυνατοί? Βασικά από ότι είδα σε κάτι τεστ στο νετ είναι ποιο γρήγοροι από τους πρώτους opteron 64bit...

Στέκει κάτι τέτοιο?

Τώρα σχετικά φτηνά βρίσκεις αν το πάρεις σετάκι Cpu-mobo-ram... λόγω πακέτου...

Όσον αφορά τα mobo ναι μεν η Tyan είναι και για εμένα η ποιο ποιοτική και με καλύτερη υποστήριξη αλλά, η MSI και η Asus είναι overclockable :p

:OT: Ο κολητός το πουλάει το σετ? :p :OT:

Hταν ακριβοι απο τοτε που βγηκανε.

Τωρα αν ειναι οντως δυνατοι δεν ετυχε να τους δοκιμασω

σε σχεση με opteron(αυτος εχω που ειναι ναι μεν 242 αλλα ειναι ενας ) αλλα βλεποντας το δικο μου που ειναι ναι μεν σχεδον η πιο μικρη εκδοση (δεν λεω για τους MP1200) θα ελεγα οτι ναι ειναι δυνατοι.

Πακετο δυσκολα παλι αλλα ποτε δεν ξερεις.

Οι περισσοτεροι στελνουν κομματια εκτος αν τον πεις

και σε κανει καλυτερη τιμη.Αν αγορασεις

κατι απο αμερικη (πιο πιθανο) να ξερεις οτι ενδεχεται να πληρωσεις τελωνειο,για αυτο παραμιλουσα σε προηγουμενα ποστ.

Οκ μην περιμενεις πολλα σε θεματα o/c ακομα και με msi η asus ,και οι δυο εχουν σχεδον ιδια φιλοσοφια κατασκευης με την tyan (ιδιος chipset)

απλα να εχουν μερικα στοιχεια παραπανω(onboard sound)ασχετο με το o/c.Και η tyan που εχει καποιες επιλογες που αφορουν το θεμα μνημης αλλα οχι πολλα πολλα γιατι η συγκεκριμενη σε στοχευε σε μια τετοια αγορα.Εγω την πηρα γιατι ΔΕΝ ειχε btw onboard sound.

Δυστηχως ο κολητος δεν το πουλαει αλλα δεν επαιξα

το τελευταιο μου χαρτι (ενας fx57 :p).

AA να μην ξεχασω αν τυχον παρεις tyan ΜΗΝ βαλεις

gpu gerofce 2 καμια εκδοση.Ειναι ασυμβατες και δεν θα βλεπεις ουτε bios.Την πατησα και μια Gf2Gts + 1 Gf2 Ultra τις βλεπω και τις βριζω(την ultra την εχω ακομα).

Δοκιμασα μεχρι αλλαγη bios αλλα δεν επαιζε, ενδεχονταν

να παιζε μια μια συγκεκριμενη αλλα δεν βρηκα ποτε το bios της.Συγνωμη για ολο το κατεβατο :)

edit: Νομιζω οτι ειδα καπου μια τετοια.Παντως πληροφοριακα μεχρι και η caintech εβγαλε την εν λογω

μητρικη(amd chipset)

@ 2cpu

Δυνατοί ε? Για τράβα κάνα Pi να δούμε τι ψάρια πιάνουν...

Όσον αφορά το ebay εγώ προτιμώ κυρίως ψώνια από Ευρώπη, αλλά και Σινγκαπούρη, και Αμέρικα άμα λάχει να ούμε... :hehe:

Τελωνείο δεν έχω πληρώσει ποτέ και έχω κάνει πάνω από 50 αγορές... πέφτει πρώτα συνεννόηση... αλλά είμαι και τυχερός... :p

Για geforce γενικά δεν είναι ο τύπος μου :p Ati RuLeZ hERe!!! Απλά λόγω ότι ήμουν στο ψάξιμο και δεν έβρισκα υπέπεσα στο παράπτωμα...

’σχετο, η Tyan είναι Κινεζική? Γιατί έστειλα ένα mail παραπονούμενος ότι δεν έβρισκα datasheet για την Tiger και μάντεψε μου απάντησε μία κυρία μάλλον ονόματι Eugene Ying-Chih Kuo και μου είπε και το link!!!

Καλά μιλάμε για support όχι μ@λ@κίες...

@ anthis

και εγώ τώρα το ψάχνω το θέμα με τα συστήματα της εποχής εκείνης... "τω καιρώ εκείνο" υπήρχε μια ποιο επαναστατική σκέψη από ότι έχω καταλάβει στη μηχανική των υπολογιστών... τώρα όλοι βαδίζουν την πεπατημένη... που θα φέρει σίγουρες πωλήσεις... μόνο η amd κάτι πάει να κάνει με το τετραπύρηνο που θα παίρνει δύο dual core cpu αλλά με τα specs που έχει δεν την βλέπω να πουλάει ούτε τεμάχιο... άσε που το mobo είναι πανάκριβο...

Κατά τα άλλα αλλάζω κάθε ένα δύο μήνες το πολύ σύστημα και επειδή αυτό τον καιρό με έχει πιάσει ένα γενικό ψάξιμο και λόγω του ότι το σπορ στοιχίζει αρκετά είπα να το ρίξω στο retro... άλλωστε στο σπίτι υπάρχουν πάντα δύο τρία συστήματα...

Τώρα το που τα βρίσκουμε είναι γνωστό www.ebay.com ο παράδεισος των αγορών... :D

Μητρικες για 2 cpu εβγαζαν οι εταιριες απο παλια.

Αποδειξη η μητρικη του φιλτατου dark22.

Για c2f τωρα δεν βγαζουν γιατι οι εκαστοτε εταιριες

(amd intel) εχουν επεξεργαστες για εκεινη την κατηγορια

(xeon, mp, opteron)οπωτε δεν υπαρχει λογος υπαρξης τους.

Δυστηχως φιλε dark ακομα δεν το εστησα ωστε να σε

δειξω καποιο banch αλλα μην περιμενεις πολλα πραγματα.

Οπως παραθετεις στον συνδεσμο βλεπεις οτι αυτα τα μηχανηματα δειχνουν αλλου την χαρη τους.

Η Tyan οσο ηξερα ηταν αμερικανικη αλλα ξερεις τωρα δεν

εχει μεινει τιποτα ορθιο.Σημασια πιστευω εχει το support

ιδιως σε μια τετοια εταιρεια και δεν παν να νανε και κινεζοι, ας με βρισκουν λυση στα προβληματα μου και

απο κει και περα μια χαρα.

Για πες στο φίλο σου να κάνει την καλή να βγάλει ένα Pi 1m να δούμε γιατί με έχει φάει η περιέργεια...

Στα τεστ πάντως τα πήγαιναν μια χαρά όσον αφορά τους μαθηματικούς υπολογισμούς...

Με την μνήμη δεν υπήρχε καλή συνεργασία...

Επίσης ρίξε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα και κοίτα στο πρώτο πινακάκι τη γραμμή που λέει max overclock, έχει από 138 έως 142 Mhz...

Τι fsb έχουν οι MP? Γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν 266...

Κάτι άλλο είναι ότι στην εκίνηση όταν τσεκάρει τις μνήμες με καθυστερεί αρκετά όταν έχω πάνω από δύο στικάκια...

Το bios είναι AMI παίζει να του κάνω κάτι να ξεκινάει ποιο γρήγορα?

Έχω ενεργοποιήσει το Quick Boot αλλά τίποτα... καμία διαφορά...

Μηπως εχεις βαλει ecc μνημες?(δεν ειδα τι μνημες εβαλες)

Γιατι οι tyan καθυστερουν λιγο αν εχουν τετοιες μνημες

στο boot.Δες λιγο και στο manual γιατι οσο

θυμαμαι απο την δικη μου δεν σε επιτρεπει να βαλεις νορμαλ μνημες σε ολα τα σλοτ.

Στο manual λέει ότι παίρνει unbuffered registered SDRAM μέχρι 1Gb 4X256Mb pc100...

Εγώ έχω βάλει τέσσερα στικάκια kingston registered double sided sdram pc133... KTD-WS610R/256 4X256Mb...

Όποια μνήμη και να βάλω είτε πρώτη είτε τελευταία παίζει μια χαρά, μόλις βάλω από δύο στικ και πάνω, καθυστερεί στην εκκίνηση...

Checking NVRAM... και κάνει αρκετό χρόνο...

Ναι αλλά είναι για Xeon...

Για core 2 duo δεν έχει, μόνο η amd βγάζει τώρα, για τη σειρά desktop αλλά είναι μάπα το καρπούζι...

Εγώ θα προτιμούσα να είχα μια mobo με δύο διπύρηνους 4300 παρά ένα τετραπύρηνο...

Θα ήταν ποι φτηνή υλοποίηση...

Θα ανέβαινε και ποιο πολύ... :p

Λοιπόν αφού έχει γίνει μια αρχή και είναι κάπως αξιοπρεπές, (δεν το έχω τελειώσει ακόμα) είπα να βάλω μια photo όπως είχα υποσχεθεί...

Πρόχειρα στημένο μέχρι να του βάλω χέρι για να δω αν δουλεύει...

startus9.th.jpg

Όπως είναι τώρα...

perfetoba4.th.jpg

Περιμένω κάτι πραγματάκια ακόμα και όταν το ολοκληρώσω θα ποστάρω ξανά... :D

Μπραβο σου για το μερακι να ασχοληθεις με κατι τετοιο. Το τελικο αποτελεσμα οπτικα ειναι πολυ ομορφο. Αληθεια ολες αυτες οι καρτες επεκτασης τι ειναι? Κανα pi ετρεξες?

Αρχική απάντηση από cabrinha [Σήμερα, στις 09:15]

Αληθεια ολες αυτες οι καρτες επεκτασης τι ειναι?

Κατα σειρα ετσι πως βλεπω στα γρηγορα.

Καρτα γραφικων,καρτα sata για τους hdd,το τριτο

ισως ειναι μοντεμ η καρτα ηχου,το ιδιο ισχυει για την 3η καρτα αν και την κοβω προς μοντεμ πιο πολυ και τελος

η τεταρτη ειναι usb card.

Omgi εχει και isa????Τη θελω!:inlove:

Πολυ ωραιο dark22:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.