Jump to content

Tyan Tiger 100 Intel 440BX & PIII Copermine

dark221416003258

Recommended Posts

Νομίζω η καλύτερη όλων που αναφέρεις είναι η GeForce 5200...

Με τα ίδια λεφτά όμως παίρνεις καινούρια 5500 ή 6200...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=5913&cat=5

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515638

Νομίζω η 6200 είναι καλύτερη... Αφού θα δώσεις που θα δώσεις 40 ευρώ πάρε ό,τι καλύτερο μπορείς... Και δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα οι επεξεργαστές με τέτοιου επιπέδου κάρτες... Σιγά την ισχύ... Οι GeFοrce 4 και οι ΑΤΙ οι τόσο παλιές είναι τελείως αδύναμες....

Πάρε την 6200 ή την 5500 να καθαρίσεις... Να μπορείς να δεις και κανένα DVD ή τίποτα τέτοιο...

Η 5200 δεν είναι και κομμάτι εποχής.... Η καλύτερη παλιά είναι η 8500...

Αν θες μια κάποια απόδοση πάρε την 6200...

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

8500 FTW!!!!

Και γενικότερα για εκείνη την εποχή Ati για καλύτερη ποιότητα εικόνας και καλύτερο hardware acceleration σε mpeg1&2

Και το vivo καλώδιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. το βρίσκεις.

Οι περισσότερες κάρτες AGP 8x παίζουν σε AGP 4x με λίγο μειωμένες επιδόσεις... Λογικά θα παίζει... Κοίταξε στο google, θα κοιτάξω και εγώ...

Από το λίγο που έψαξα είδα ότι η GeForce 5500 είναι συμβατή και με AGP 4x... Για να είσαι σίγουρος ρώτα και το e-shop πριν την αγοράσεις....

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλά έκανα λάθος το mobo είναι 2Χ και όχι 4Χ μάλιστα είδα ότι ούτε η 8500 παίζει, ευτυχώς γιατί ήμουν έτοιμος να την πάρω...

Οπότε πάμε σε κάρτες 2Χ... :(

Μπορείς πάντως να βρεις ειδικές εκδόσεις κατρών για AGP 2x....

Κοίτα εδώ για παράδειγμα...

http://www1.epinions.com/pr-Generic_Memory_PNY_Ncidia_Personal_Cinema_FX5700_Graphics_Card_TV_Tuner

GeForce FX5700 AGP 2x με 50 ευρώ...

Μπορεί να βρεις καμμιά GeForce 5200 ή ATI 9200 ή 9250 σε AGP 2x φτηνά... Ψάξε λίγο...

Κοίτα αν είναι και για καμμιά GeForce 4....

Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 10:52]

Μπορείς πάντως να βρεις ειδικές εκδόσεις κατρών για AGP 2x....

Κοίτα εδώ για παράδειγμα...

http://www1.epinions.com/pr-Generic_Memory_PNY_Ncidia_Personal_Cinema_FX5700_Graphics_Card_TV_Tuner

GeForce FX5700 AGP 2x με 50 ευρώ...

Μπορεί να βρεις καμμιά GeForce 5200 ή ATI 9200 ή 9250 σε AGP 2x φτηνά... Ψάξε λίγο...

Κοίτα αν είναι και για καμμιά GeForce 4....

Βασικά μετά από ψαχτήρι στο google βρήκα ότι σε 2Χ μητρικές παίζουν οι κάρτες με universal agp...

Αν μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος που έχει βάλει μια πχ 9800 pro universal agp σε mobo με 2x agp...

Μπαίνουν όλες οι AGP 4X κάρτες στις AGP 2X!!! Και θεωρητικά και όλες οι AGP 8X αλλά στην πράξη κάποιες όχι.

Όσο για το καλώδιο vivo είπα ότι το βρίσκεις γιατί είναι κοινό για όλες τις κάρτες

Με ένα προχειροτατο ψάξιμο... http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=3567

Από εκεί και πέρα αν έχεις υπομονή μπορεί να το πετύχεις και τσάμπα από κανένα φίλο που δε θα το χρειάζεται...

Αλλά ήμαρτον όχι FX σε τέτοιο μηχάνημα τσάμπα η ψηστιέρα κάρτα

Δε σε ενδιαφέρουν τώρα οι απόλυτες επιδώσεις.. ότι και να βάλεις πάνω σε αυτούς τους επεξεργαστές θα σου βγάλει κάτω από 4000 3d marcs 01

Σε ενδιαφέρει μια κάρτα που στην εποχή της ήταν ακριβή με την ελπίδα να έχει ποιοτικά κοιλώματα εικόνας.

Βασικά όσο και αν σου φαίνετε περίεργο βρίσκω στην ίδια τιμή την 9800 pro με την 8500...

Τώρα όσον αφορά τα 2Χ, 4Χ και 8Χ έχουν διαφορετικό voltage αλλά και slot...

Έχω δει περιπτώσεις μετά από ψάξιμο στο νετ που ακόμα και η 8500 δεν έπαιξε στην tyan... κοίτα και μόνος σου εδώ

Τώρα τι άλλο να πω...

Σύμφωνα με την ati η 8500 παίζει και η 9800 όχι... και έχω δει στο νετ tyan με 8500 νο κούκου και 9800 να παίζει... :blink: ...

Αυτά είναι screenshots από το επίσημο site της ati...

57371455qr0.th.jpg

84322692wi4.th.jpg

29048540zd1.th.jpg

Γνώμη μου είναι να πάρεις ό,τι καλύτερο για τα λεφτά που θα δώσεις, αρκεί να είναι συμβατό.... Αν μπορείς να πάρεις 9800 γιατί να πάρεις 8500 με τα ίδια λεφτά? Όλο και κάτι καλύτερο θα βγάζεις με καλύτερη κάρτα... Τουλάχιστον θα έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας... Η 9800 είναι λίγο όντως πολύ δυνατή για αυτό το μηχάνημα...

Για αυτό σου λέω πάρε καμμιά GeForce 5200/5500 συμβατή με AGP 2x και καθάρισες...

Ή μια ΑΤΙ 9200, ή μια GeForce 4800 ti... Ό,τι βρεις κάτω απο 40-50 ευρώ συμβατό πάρτο... Θα την κάνεις την δουλειά σου...

αν τελικα καταλήξεις σε nvidia η γνωμη μου ειναι να ψαξεις για gforce4 ti 4200-4800.

Aπαιχτες καρτες και καλυτερες απο μια 5700....

Εγω σε p3 slot1 600mhz ειχα βαλει μια gforce4 mx440 και έπαιζε μια χαρα.....

Είναι δυνατόν οι GeForce 4 να είναι καλύτερες από GeForce 5? Δεν το νομίζω... Ό,τι και να βάλει πάντως από αυτά τα δυο σε αυτό το PC παρόμοια θα είναι.

Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 19:14]

Είναι δυνατόν οι GeForce 4 να είναι καλύτερες από GeForce 5? Δεν το νομίζω... Ό,τι και να βάλει πάντως από αυτά τα δυο σε αυτό το PC παρόμοια θα είναι.

Καi όμως είναι....η σειρα 5000 ήταν η μεγαλύτερη μούφα που εβγαλε ποτε η nvidia......

για παραδειγμα η 4200ti κατατροπώνει μια 5500...

Είναι δυνατόν? Τέλοσπάντων, επειδή δεν τις έχω δοκιμάσει τις GeForce 4 πάω πάσο...

Βάλε κάτι σε GeFοrce 4 λοιπόν ή Ati 9200, 9250, 9550, 9600 όλες καλές είναι....

Η 9800 λίγο υπερβολική αλλά αν είναι συμβατή και φτηνή γιατί όχι?

Βασικά πήρα την ati all in wonder 9200 256Mb...

Μια χαρούλα μου φαίνετε και είναι και συμβατή με το mobo 2X...

και καλή τιμή (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) 35 ευρά... :D

Κανένα καλό software για παρακολούθηση καναλιών?:rolleyes:

Λογικά θα έχει μαζί cd με software για TV... Καλή κάρτα αυ΄τη που πήρες, ό,τι πρέπει για το σύστημα... Δεν νομίζω να κάνει bottleneck...

Δεν έχει τίποτα, ούτε cd με drivers, είναι καινούρια bulk...

Βρήκα και μια 9800Pro που παίζει και σε 2Χ...

Κάτι άλλο που πρέπει να πω, είναι ότι το pc το έχω τώρα κοντά μια εβδομάδα και δεν έχει κλείσει ποτέ!!!

Έχει πάνω winXp και διάφορα προγραματάκια το έχω σαν προσωπικό μου pc, κατεβάζει, και κάνει και καφέ :p

οϋτε κολήματα, ούτε τίποτα!!!

Τελικά είναι πολύ σταθερά τα Tyan :rolleyes:

Μπααα ιδεα σου.Την Tiger MPX που εχω μπηκα απο

τοτε που την πηρα 2 φορες σε bios.Μια οταν την πρωτοπηρα για να την σεταρω και μια οταν πηρα τους 2600 και ειχα το πρωτο bios οπωτε αναγκαστηκα να την

φλασαρω.:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.