Jump to content

Tyan Tiger 100 Intel 440BX & PIII Copermine

dark221416003258

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

έχω παραγγείλει μια Tyan Tiger 100 η οποία βασίζεται στο chipset intel 440bx 100Mhz fsb και κατά λάθος παράγγειλα δύο PIII 1000 με 133Mhz fsb.

Η μητρική σύμφωνα με την Tyan δεν υποστηρίζει 133Mhz fsb, αλλά από κάτι ψίθυρους στο internet λένε ότι πάει μέχρι 133 με Overclock.

Και τώρα η ώρα της κρίσεως,

θα τους παίξει τους χιλιάρηδες έστω και με 100Mhz fsb και άν καταφέρω να το πάω με Overclock στα 133?

ή θα θα ανοίγει καθόλου με αποτέλεσμα να πέταξα τα λεφτάκια μου?

Παρακαλώ οι έχοντες και κατέχοντες να δώσουν τα φώτα τους...

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

κατα 99 % δε θα κάνεις τπτ, την έχω πατήσει και εγώ δεν μπαινει καν bios. Ακύρωσε την παραγγελία όσο προλαβαίνεις/

Από ebay, δεν το πρόσεξα ρε γαμ@τ@...

λέτε να την πάτησα?

πακέτο...

κάπου είδα στο νετ ότι κάποιος με overclock το έκανε και δούλεψε,

ωστόσο ο ένας θέλει 1,65v και ο άλλος 1,70v δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά...

το θέμα είναι τι κάνουμε, κάνας άλλος το έχει δοκιμάσει?

Η παραγγελία δεν παίζει να ακυρωθεί...

δυσκολο... το 133/3 pci θα ειναι το προβλημα (οπως αλλωστε και με τις περισσοτερες μητρικες της εποχης)

Ναι με το fsb pci/agp θα εχεις πρόβλημα εντούτοις θα παίζει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο piii αλλά στα 750.

Τελικά θα παίξει δηλαδή?

Να μην παραγγείλω άλλους προσέσορες?

Γιατί σε νορμάλ τιμή μόνο από Αμερική έχω βρεί...

τα οποία θέλουν λίγο καιρό να έρθουν...

Τώρα όσον αφορά το pci-agp η συγκεκριμένη μητρική λένε ότι αντέχει άνετα μέχρι 133 fsb χωρίς προβλήματα,

και κάπου είδα και κάτι για διαιρέτη...

κάτι άλλο ξέρει κανείς πρώτον γιατί σε Αγγλία και Αμερική πουλιούνται με το κιλό και εδώ τίποτα?

Επίσης στο Αμερικάνικο Ebay την έχει σαν Abit-Tyan,

έχουν σχέση οι δύο εταιρείες?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, επειδή θέλω να στήσω ένα ωραίο συστηματάκι γύρω από το συγκεκριμένο mobo ξέρει κανείς αν σηκώνει-παίζει να μπει επάνω μια 6600Gt ή 6800GT?

Τι να την κάνει την 6600GT ο PIII???

Ούτε καν μια geforce2 GTS δεν μπορεί να αξιοποιήσει.

Θεωρητικά υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα αλλά είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε ασυμβατότητα.

Παλιές κάρτες που έμπαιναν μονό σε AGP 3.3V (2Χ-4Χ) είχαν πρόβλημα αν κατάφερνες να τις βάλεις σε νέα μητρική AGP 8X που λειτουργεί στα 1.5V (τις περισσότερες φορές δε κουμπώνει ούτε καν η κάρτα λόγω της μιας επιπλέων εγκοπής που θέλει το AGP 8X slot

Γενικά αυτά τα μηχανηματάκια δε πιστεύω να τα θέλεις για τίποτε παραπάνω από word-exel, mp3, στοιχειώδες internet... και αναπαραγωγή βασικών forma video κάτω από 720*576 ’ντε και παιχνίδια εποχής...

Εχω την εντύπωση πως οι παλιές μητρικές (η δικιά μου τουλάχιστον είχε) έχουν jumpers επάνω που ρυθμίζεις FSB.. Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου πμ, εχω κάπου στην άκρη μια QDI Advance 10 νομίζω για πέταμα :p

Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 03:56]

Εχω την εντύπωση πως οι παλιές μητρικές (η δικιά μου τουλάχιστον είχε) έχουν jumpers επάνω που ρυθμίζεις FSB.. Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου πμ, εχω κάπου στην άκρη μια QDI Advance 10 νομίζω για πέταμα :p

και αυτή έχει...

πακέτο...

Υπάρχουν και παλιές κάρτες με DVI

Όπως βρήκες τους PIII μπορείς να βρεις και αντίστοιχες hi-end vga εποχής

Όσο για τα jumpers user manual FTW:D

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 03:49]

Τι να την κάνει την 6600GT ο PIII???

Ούτε καν μια geforce2 GTS δεν μπορεί να αξιοποιήσει.

Θεωρητικά υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα αλλά είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε ασυμβατότητα.

Παλιές κάρτες που έμπαιναν μονό σε AGP 3.3V (2Χ-4Χ) είχαν πρόβλημα αν κατάφερνες να τις βάλεις σε νέα μητρική AGP 8X που λειτουργεί στα 1.5V (τις περισσότερες φορές δε κουμπώνει ούτε καν η κάρτα λόγω της μιας επιπλέων εγκοπής που θέλει το AGP 8X slot

Γενικά αυτά τα μηχανηματάκια δε πιστεύω να τα θέλεις για τίποτε παραπάνω από word-exel, mp3, στοιχειώδες internet... και αναπαραγωγή βασικών forma video κάτω από 720*576 ’ντε και παιχνίδια εποχής...

για το χαβαλέ μου το κάνω βασικά και με την προοπτική να γίνει σέρβερ-κατεβαστήρι κλπ κλπ...

Δύο PIII 1000 θα έχει πάνω δεν μπορεί κάτι θα κάνουν...

Για τις δουλειές του server μια χαρά.. σε πρόσφατες εφαρμογές multimedia κλπ κλπ οπού θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες οι κάρτες γραφικών που ανάφερες όχι... δε πα να είναι και 4xPIII

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 03:59]

Υπάρχουν και παλιές κάρτες με DVI

Όπως βρήκες τους PIII μπορείς να βρεις και αντίστοιχες hi-end vga εποχής

Όσο για τα jumpers user manual FTW:D

έχεις καμιά στα υπόψην γιατί από την εποχή PII έως και P4 είχα αποχή από το σπορ και δεν έχω ιδέα τι να ψάξω...

Πχ για καλή ποιότητα απεικόνισης.

http://cgi.ebay.com/ATI-Radeon-8500-128MB-DDR-AGP-3D-Video-Card-DVI-TV-Out_W0QQitemZ170074114875QQihZ007QQcategoryZ40158QQrdZ1QQcmdZViewItem

Ή αυτη ειναι και pci:tomato:

http://cgi.ebay.com/ATI-Radeon-9250-video-card-265MB-PCI-VGA-DVI-Svideo_W0QQitemZ150086366164QQihZ005QQcategoryZ40158QQrdZ1QQcmdZViewItem

και γεννικοτερα geforce 2-3

matrox G400 κλπ κλπ

Ατι απο 7500 και μετα

(δεν έχει νόημα να πας σε παλιότερες αφού έτσι κι αλλιώς και αυτές τσάμπα τις δίνουν.)

Μια λεπτομέρεια είδα ότι η μητρική που λες είναι για slot επεξεργαστές δεν είχαν βγει PIII 1000αρηδες σε slot αλλά εύκολα προσάρμοζες ανταπτορα στο slot που έπαιρνε socket 370

Οι επεξεργαστές που πήρες είναι εφοδιασμένοι με αυτό τον adaptora? Ή μήπως η μητρική σου είναι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.