Jump to content

Βοηθεια με τροφοδοτικο!!!

Σιμος

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τα σεβη μου σε ολους τους labιτες!

Λοιπον αντιμετοπιζω το εξης προβλημα!Ημουν στο σπιτι ενος φιλου και εκανα την εξης καγκουρια!Ειδα οτι στο τροφοδοτικο του απο πισω εχει ενα διακοπτακι για την ταση απο 230 σε 115...Και με το Pc κλειστο απο περιεργεια και μονο το γυρισα στα 115 και ακουστικα για ενα δευτερολεπτο απο το τροφοδοτικο ενα ελαφρυ σφυριγμα!Ουτε καπνος ουτε μυρωδια!Γυρναω το διακοπτακι παλι στα 230 και προσπαθω να κανω start τον υπολογιστη!Αλλα τιποτα...Βλεπω και στην Motherboard πανω το κλασσικο πρασινο λαμπακι της Asus δεν αναβει πλεον!Το ανοιξα το τροφοδοτικο για να δω αν καηκε τιποτα μεσα αλλα δεν βρηκα τιποτα!Μονο απειρη σκονη...:p

Ενα απλο τροφοδοτικο 350 Watt ειναι δεν κοστιζει και τιποτα αλλα ειναι δυνατον να καηκε τοσο απλα?Υπαρχει περιπτωση να εκαψε και τιποτα αλλο;

Καλα και εσυ τα ξενα πραγματα σκαλιζεις ; αχχαχα..

Προφανως ειχε ρευμα το τροφοδοτικο και το εβαλες να δουλεψει με 115Volt..

Αυτο το ειχε κανει ενας στο εργαστηριο της πληροφορικης ενω δουλευαν τα μηχανηματα, το σκαλιζε και ξαφνικα ακουμε ενα "μπαμ" και εβγαζε καπνους το psu..lol

Μαλλον τα παιξε το psu και οχι η μητρικη..Τωρα αντε πλειρωνε....:D

Μπορεί να έχει καεί η ασφάλειά του.

Πάντως δεν είναι απλό όπως το λες, το γύρισες στα 115 και του έδωσες διπλάσια τάση, να μην καεί το άμοιρο?

Και εγω το εχω κανει...:D

Το γυρισα στα 115 γιατι νομιζα οτι αυτο εφταιγε που δεν ανοιγε το pc.. Καινουριο τροφοδοτικο.. Τελικα εφταιγε η μητρικη:tomato: :tomato: Αποτελεσμα? Καπνος μια λαμψη και επεσε το ρευμα στο σπιτι.. Το παω στο πλαισιο στο service. To σηκωνει το κουναει και μου δινει καινουριο κατευθειαν!!;)

Δεν ειναι σιγουρο πως το εκαψες γιατι πολλες φορες εχουν 2 ασφαλειες μια για τα 115 και μια για τα 230 ισως καηκε η 115... Χλωμο βεβαια αλλα ποτε δεν ξερεις

Αρχική απάντηση από kingzback

Το παω στο πλαισιο στο service. To σηκωνει το κουναει και μου δινει καινουριο κατευθειαν!!;)

Για ποιο λογο το κουνησε????Να δει αμα ειναι κλουβιο??Αυγο ηταν??:p

Aν σε βαλει να πληρωσεις τροφοδοτικα...πες του να το ανοιξει ...παιζει απλα να εκαψε μια ασφαλεια μονο!

Αλλιως ας παρει ενα καινουργιο πιο ποιοτικο ...και χωρις τετοια κουμπακια..:p

Tην εκανες που την εκανες την καγκουρια...τελειωσε την τουλαχιστον.

αΝ εισαι τυχερος εχεις κάψει μονον την ασφαλεια...ανοίγεις το ps η ασφαλεια ειναι συνήθως

μια μικρη γυαλινη αμπούλα πάνω στην πλακέτα....

Xαχαχα, να 'σαι καλά!! Αμπούλα!!!

Να και μια φωτο από ασφάλεια.

data0178ga9.jpg

Δες αμα εχει κοπει το συρματάκι (που βρισκεται μεσα στο γυαλι), ή εχει μαυρισει υπερβολικά κτλ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.