BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2007 Author #21 Ιανουάριος 26, 2007 λοιπον ακου σαλλλονικηολα καλα τα λες αλλα κοιτα τι παιζειοτι τικ και να βαλω στα speeds δεν ακουει το cpu fanμενει εκει στα δικα τουτο aytomatic variable τοχω προς το παρον για τον ελεγχο οφδιαλεγω σπιντ βαζω 100% ή 0% και δεν ακουει το cpu fanεκει το βιολι του 900 στροφεςαμα το σπασω θα βοηθησει?
BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2007 Author #22 Ιανουάριος 26, 2007 λοιπον λοιπον εχουμε νεακοιτα τι παρατηρησα με το ματι μου το τσακιρικοοταν τικαρο το σπιντ 2 τοτε μολις πατησω οκ και με βγαλει στην αρχικη οθονη μου δειχνει οτι οι 900 στροφες αντιστοιχουν σε 29%αρα το σπιντ 2 ειναι το δικο τουπαρολο ομως που ειναι δικο του δεν τον ελεγχειρε συ να σου πω , το AI τοχω κλειστο , μηπως εχει μεινει στο backgroundμηπως θελει restart pc και να εχω βγαλει οφ και το AI να μην ξεκιναει αυτοματα?
BeetleJuice Ιανουάριος 26, 2007 Author #23 Ιανουάριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 22:05] Χωρίς να ξέρω (KDE δουλεύω ο άνθρωπας) δοκίμασε να πατήσεις F2 έχοντας επιλέξει κάποιο όνομα στην πρώτη εικόνα που σου έχει post-άρει το παιδί ειμαι χειροτερος απο σενα γιατι εγω δεν ξερω καν τι ειναι το KDE XAXAXAXAXA
Teodor_ch Ιανουάριος 26, 2007 #24 Ιανουάριος 26, 2007 BeetleJuice έχεις απενεργοποιήσει απο το ΒΙΟΣ τα q-fan στο monitoring tab?εμένα πάντως δούλεψε το speedfan με την p5b dlxκαι χωρίς να πειράξω τίποτα.
Γιωργος_Μ Ιανουάριος 26, 2007 #25 Ιανουάριος 26, 2007 Ναι υπαρχει και αλλη μια λεπτομερια , αφου πατησεις στο configure διαλεγεις την επιλογη advanced και απο εκει το chipset της μητρικης εφοσον θες να ρυθμισεις ανεμιστηρες που ειναι συνδεδεμενες πανω στο motherboard. Εφοσον εχεις τσεκαρει απο τις ταχυτητες κτλ ποιοι ανεμιστηρες ειναι οι ενεργοι κοιτας αν τα PMW mode τους ειναι στο Manual PWM Control , και επισης μπορει να παιξει ρολο και το Fan Divisor αναλογα ποσες στροφες παει ενας ανεμιστηρας μπορει να θελει ρυθμιση απο 2 εως 8.Πρωτα κοιτας αν ειναι επιλεγμενα στο χειροκινητο και αν χρειαστει κανεις και αλλαγη στο Fan Divisor.Και φυσικα απενεργοποιηση απο το bios της αυτοματης ρυθμισης στροφων.
neuromancer Ιανουάριος 27, 2007 #26 Ιανουάριος 27, 2007 Α ρε σκαθαροζούμι.... ευτυχώς που τα ακούω και δεν τα ζω! Μια ώρα την κράτησα την καταραμένη (P5B) και ευτυχώς τα τίναξε και πήρε δρόμο. Life is better with the DFI. Καλά τα είπες όμως (εμένα μόνο η γυναίκα μου με άκουσε ...και λίγο η γειτονιά)
neuromancer Ιανουάριος 27, 2007 #27 Ιανουάριος 27, 2007 σκαθαρόζουμε... δε βάζεις το 1000άρι το bios μπας και στρώσει. Έκει που είσαι τώρα διάβασα διάφορες ιστορίες με false rpm και τέτοια.
Teodor_ch Ιανουάριος 27, 2007 #28 Ιανουάριος 27, 2007 εγώ το ξαναλέω. το speedfan έπαιξε κατευθείαν χωρίς να πειράξω τίποτα. ανεβοκατέβαζα τα ποσοστά και άκουγα και το θόρυβο που ανεβοκατέβαινε
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2007 Author #29 Ιανουάριος 27, 2007 καποια ηλιθιοτητα απο το bios ειναι γιατι κοιταχτε τι παιζειαμα μπεις Ai NAP και βγεις απο το ΝΑΠ , οι ανεμιστηρες κολανε στο 100% ωραια?τωρα κοιτα να δεις , μετα το NAP ,εκει που ειναι κολημενα ολα , αμα ανοιξεις το speedfan παιζουν ολα χαρτιαρα κατι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ το speedfan να κανει τη δουλεια του...ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΗΝ p5b , πως την εκαψες γιατι αρχιζω και ψηνομαι πολυ στην ιδεα να την λιωσω
lefteriz Ιανουάριος 27, 2007 #30 Ιανουάριος 27, 2007 παιδια δοκίμασα κι εγώ το speedfan, συμφωνα με τις οδηγίες εδώ αλλα δεν αυξομειώνετε κανένας ανεμιστήρας. στο BIOS τα q-fan ειναι ολα disable, και απο το jumperfree στο manual.. επειδη δε κατάλαβα , πρέπει κάποιο απ αυτά να είναι ενεργοποιημένο (ΒΙΟS 0910)
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2007 Author #31 Ιανουάριος 27, 2007 οσο μπορουμε ας παμε να ψωνισουμε μπλε μπογιαβαφεις τη μητρικη μπλε και την πετας στη θαλασσαμετα δεν θα την βρει κανειςπαντως εμενα τωρα δουλευει αψογαθυμησου , μπηκα μετα απο NAP που μου ειχε κολησει τους ανεμηστηρες !δεν τοχω κανει και γω ορθοδοξααπλα κολησαν οι ανεμηστηρες , εκλεισα την Artificial Ηλιθιοτητα και την Probe Ηλιθιοτητα και ανοιξα το σπιντφανκαλο βολι:banging:
lefteriz Ιανουάριος 27, 2007 #32 Ιανουάριος 27, 2007 ωραιοοοοοοοοοοοοοοοος :) βασικά, δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από ASUS utilitites, πέραν του asusupdate για το BIOS update θα την ψάξω την κατάσταση
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2007 Author #33 Ιανουάριος 27, 2007 μη χ@σω το νεο μπιος λεει "qfan fine tuning"ετσι για να δω ποσο ηλιθιοι ειναι θα το βαλω να δω τη μ@λακιες εχουν κανει
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2007 Author #34 Ιανουάριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από lefteriz [Σήμερα, στις 10:01] ωραιοοοοοοοοοοοοοοοος :) βασικά, δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από ASUS utilitites, πέραν του asusupdate για το BIOS update θα την ψάξω την κατάσταση ρε μαστορα θα μας τρελανεις? το χειροτερο asus utility πηγες και εβαλες? μια πιο παλια ασους την εχω σκοτωσει 3 φορες με αυτο το κwλο-utility Και μετα καναμε hotflash και ιστοριες για αγριους ! για update στην asus μη το συζητας καν , μεσω EZ θα το κανεις βαζεις το bios σε δισκετα η στικ το χωνεις απο πισω ( στο usb εννοω αν και μακαρι να ειχε τπτ αλλο να την εστρωνα) το βλεπει με το καλημερα απο POST (power on self test) πατας τον συνδιασμο πληκτρων που δεν θυμαμαι ή πας απο bios & menu EZ μπαινει ΕΖ , ειναι σαν file manager διαλεγεις bios απο το μεσο που εχεις βαλει κανει ελεγχο-φλας-ρισταρτ μονη της κομπλε
lefteriz Ιανουάριος 27, 2007 #35 Ιανουάριος 27, 2007 φιλαράκι οοκ! θα το κανω απο το BIOS που εχει το ez flash βασικά εχω συνδεσει τα 3πινα της mobo το cpu fan και τους 2 120άριδες του κουτιού! αυτους τους 3 αν μπορεί να αυξομοιώνει... :flower:
BeetleJuice Ιανουάριος 27, 2007 Author #36 Ιανουάριος 27, 2007 για να ελεγχει εναν ανεμιστηρα λογικα θα πρεπει να εχει 3 πινςενα + ενα - και ενα sense για τις στροφεςτωρα το ζητημα ειναι το εξηςαν θες εσυ να μειωσεις την ταση στον φαν 3 ας πουμε και αυτο γινεται μεσω μειωσης της τασης στο ποδαρακι με το + τοτε θα μπορεις να μειωσεις οποιονδηποτε ανεμηστηρααπλα αν δεν ειναι 3πινος δεν θα ξερεις ποσες στροφες εχειςαλλα να του ριξεις το βολταζ θα μπορεις λογικαθα δοκιμαστειπαντως εχει αρκετες υποδοχες για φαν , αποτι φαινεται ρυθμιζομενες και επισης σηκωνει 30 βατ νομιζω ανα υποδοχη με μαξ ομως 85 βατ συνολοειναι υπεραρκετοαντε να ελεησει ο θεος να δουμε τιποτα θετικο απο την πατατα board που πηγαμε και πηραμεεγω τωρα με speedfan για αγνωστο λογο εχω ρυθμιση θερμοκρασιας αλλα το cpu κυμαινεται απο 39-43 που ειναι ΠΟΛΥκανονικα επρεπε ναχω κατω απο 40σκ@τα σκετα
Γιωργος_Μ Ιανουάριος 27, 2007 #37 Ιανουάριος 27, 2007 Μην εμπιστευεσαι την θερμοκρασια του speedfan ειναι τα ιδια @@ με του easytune, τσεκαρε απο intel thermal utility και core temp ,και μετα πηγαινε στα advanced στην επιλογη temprature offset και αυψομειωσε την συμφωνα με την πραγματικη.
lefteriz Ιανουάριος 27, 2007 #38 Ιανουάριος 27, 2007 το καινουριο speedfan 4.32 beta διαβάζει την θερμοκρασια cpu και απο το core Οπως το coretemp !
Γιωργος_Μ Ιανουάριος 27, 2007 #39 Ιανουάριος 27, 2007 εγω χρησιμοποιω την 4.31 αρα δεν κατεχω για την νεα beta εκδοση ^^ .
Teodor_ch Ιανουάριος 27, 2007 #40 Ιανουάριος 27, 2007 να σας πώ ότι η μητρική ελέγχει μόνο όσους ανεμιστήρες είναι στα fan 1-3 συνδεδεμένοι. σε περίπτωση που δε το έχετε προσέξει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.