Jump to content

Σοβαρά κολλήματα της κάρτας γραφικών

Kostas_Asoee

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά σε όλους!

Έχω από το καλοκαίρι μία Albatron 7800GTX και εμφανίζει εξαρχής το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όταν παίζω πχ Call of Duty 2, η γενικά οποιοδήποτε παιχνίδι (απλά στο call of duty το έχω παρατηρήσει περισσότερο, γιατί παίζω περισσότερο) ανεβάζει θερμοκρασία από τους 60 περίπου βαθμούς που είναι όταν δεν παίζω games (θερμοκρασία που μου φαίνεται ούτως ή άλλως μεγάλη) στους 80 παρά κάτι.. Κάποια στιγμή εκεί που παίζω, κολλάει το σύστημα, η εικόνα κολλάει εκεί που ήταν, ο υπολογιστής δεν ανταποκρίνεται με τίποτα, και τελικά το σύστημα σώζεται μόνο πατώντας το reset. Και αυτό το κάνει σχεδόν κάθε φορά που θα παίξω λίγη ώρα παραπάνω... Να σημειώσω ότι ανεμιστηράκι στην κάρτα γραφικών δεν έχω αλλάξει..

Τα φώτα σας παίδες!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

80 βαθμοι δεν ειναι αρκετα υψηλη θερμοκρασια για να κολλησει η καρτα.Κατι αλλο φταιει.

Η αντι για 80 παει 100.

Εχεις κανει O/c?

Στο κανει μονο σε παιχνιδια; Μετα απο ποση ωρα; Στο κανει παντα στην ιδια ωρα;

Δωσε παραπανω infos :)

Εμένα από τα λεγομενά σου μου πηγαίνει πιο πολύ για CPU το πρόβλημά σου παρά GPU. Τι άλλες εφαρμογές απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύ τρέχεις στο σύστημά σου. Έχεις δοκιμάσει κανένα CPU Stress Test (S&M, Orthos, Prime); Για έλεγξε και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σου κατά τη διάρκεια αυτών ή του παιχνιδιού...

Κατέβασα το S&M test, όπως πρότεινε ο φίλος regent και όλα τα τεστ ήταν οκ μέχρι το τέστ Power Supply 2. Το τεστ αυτό ανοίγει ένα παραθυράκι που λέγεται VGA Heating και έχει κάτι γραφικά. Τις πρώτες δύο φορές ο υπολογιστής κόλλησε σχεδόν αμέσως όπως κολλάει στο Call of Duty. Την τρίτη φορά κόλλησε πιό μετά, αφού παρατήρησα την θερμοκρασία του επεξεργαστή, που είχε φτάσει στους 60 βαθμούς και ανέβαινε συνέχεια όσο γινόταν το τεστ. Έφτασε στους 63 και κάτι και εκεί το pc κόλλησε για άλλη μία φορά.

Στη συνέχεια φρόντισα να καθαρίσω την ψύκτρα του επεξεργαστή η οποία απ'ότι παρατήρησα είχε πιάσει αρκετές σκόνες. Στη συνέχεια επανέλαβα το τεστ στο οποίο είχε κολλήσει ο υπολογιστής για τρεις φορές. Αυτή τη φορά το τεστ ολοκληρώθηκε, η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν ξεπέρασε τους 49 βαθμούς και η διαδικασία συνεχίστηκε με 4 τεστ για την μνήμη του υπολογιστή τα οποία όλα ήταν επιτυχή..

Λέτε να έφταιγε η σκόνη τελικά?? :toomuchne

Κολοκύθια τούμπανα... :mad:

Πάλι κόλλησε στο Call of Duty... Παρατηρούσα για ώρα την θερμοκρασία του, ήταν καμιά 45άρα του επεξεργαστή και λίγο πάνω από 80 της κάρτας γραφικών.

Κάποια στιγμή ξεχάστηκα και τελικά κόλλησε... Έλεος... Καμιά ιδέα ρε παιδιά??

Αν η αποσταση της καρτας σου ειναι μικρη με καποια pci καρτα δοκιμασε να την βαγαλεις μπορει να υπαρχει εκει το προβλημα.

Δεν υπάρχει καμία pci κάρτα κάτω από την κάρτα γραφικών.. Διάβασα κάπου ότι μπορεί να φταίει το πακέτο των drivers της κάρτας γραφικών, και άλλαξα αυτό που είχα (91.47) με το 93.71. Έκτοτε τα κολλήματα σταμάτησαν. Όχι ακριβώς σταμάτησαν, κολλάει και τώρα που και που αλλά ξεκολάει μετά από 1-2 δευτερόλεπτα, δεν κολλάει οριστικά...

Για να δούμε..

Eμενα μου κανει θερμοκρασιες...βαλε κανενα ανεμηστηρα πανω στο borad της καρτας και απο κατω.Και extra στην cpu.Και δες

αντιμετωπιζα και εγω το ιδιο προβλημα με μια 6600 ομως...ξεκιναγα να παιξω ενα παιχνιδι και μετα απο λιγη ωρα κολλουσε... τελικα εφταιγε το ανεμιστηρακι της καρτας, ητανε στα τελευταια του και σταματουσε να λειτουργει μετα απο λιγη ωρα. ανοιξε τον υπολογιστη σου και κοιταξε μηπως σταματαει και αυτο ενω παιζεις το παιχνιδι. Μαλλον πρεπει να το αλλαξεις....80 βαθμοι εξαλλου ειναι παααααρα πολλοι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.