cpavlidi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Πήρα την παραπάνω MB(την οποια την εκανα και BIOS update!), και πάω να settaro και να στησω RAID 0 με Sil 3132 που έχει. Εχω 2 Seagate SATA 80άρηδες ίδιους, που ήταν πριν στημέμενοι σε RAID 0 στο Sil 3114 δηλ, δεν φταίνει οι δίσκοι μου! Λοιπόν πάω στο BIOS και δοκιμάζω τα πάντα, SATA Only, Enchanged IDE-1 IDE2, Combined, Auto και δεν άφησα τίποτα. Οταν bootάρει, και πατάω το Ctrl+S για να μπω στο Sil Raid Utility για να στήσω το RAID 0 που θέλω, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ, λέει οτι δε βρίσκει τίποτα. Πως να το σετάρω το BIOS ώστε να μπω στο RAID Utility της Silicon για να στήσω το array μου; Σημ: Το IDE το έχω μόνο για τα 2 DVD και δεν θα βάλω πότε επάνω HDD...Thankx ....
cpavlidi Ιανουάριος 25, 2007 Author #2 Ιανουάριος 25, 2007 Σημείωση!!! Τους HDD τους βάζω στα SATA 1 και SATA 3 connectors στο ΜΒ
Daidalos Ιανουάριος 25, 2007 #3 Ιανουάριος 25, 2007 Τα sata 1 και 3 δεν ανοικουν στον 3132 αλλα στο ICH7. Οποτε λογικο να μην τους βρισκει ο 3132. Οποτε βαζεις τους δισκους στα sata 5-6 η ρυθμιζεις στο bios το raid στον ICH7. Εχει αναλυτικες οδηγιες στο βιβλιαρακι και μαλιστα στο βιος σου λεει οτι τα 5+6 ειναι του sil 3132.
cpavlidi Ιανουάριος 25, 2007 Author #4 Ιανουάριος 25, 2007 Βρρρρρρρρρρ....δηλαδή γιαυτό παιδεούμουν χθες τοση ώρα...Α και κάτι άλλο...στο BIOS πως να το setaro; SATA Only ή ΑUTO ;;;;;Thankx
deadlock7 Ιανουάριος 25, 2007 #5 Ιανουάριος 25, 2007 Βάλε enchanged+RAID..καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον ICH7!
cpavlidi Ιανουάριος 25, 2007 Author #6 Ιανουάριος 25, 2007 Γιατι καλύτερα ICH7; Το SATA Only δεν θα δουλέψει;
felix Ιανουάριος 25, 2007 #7 Ιανουάριος 25, 2007 Το SATA only είναι για να βάζεις απλά έναν ή περισσότερους δίσκους ανεξάρτητους...Το ΙCH7 είναι πιό βολικό/σταθερό στη λειτουργία του...Θα γλύτώσεις πιθανές μελλοντικές επιπλοκές της RAID συστοιχίας που θα στήσεις...Για το mode βάλε αυτό που σου είπε ο deadlock7...αν θέλεις κάτι περισσότερο θα σου σύστηνα να διαβάσεις λεπτομερώς το Manual της μητρικής σου...
cpavlidi Ιανουάριος 25, 2007 Author #8 Ιανουάριος 25, 2007 Το ICH7 δεν αείναι αυτό που λέει Intel Raid Utility; Αν ναι πως να βάλω τους 2 δίσκους; Σε sata 1 και sata 3 είναι καλά ; Thankx ..βοηθάτε πολύ...όσο για το manual είναι το μοναδικό που με απογοήτευσε απο την Abit ....όλα τα άλλα φαίνονται τέλεια......
felix Ιανουάριος 25, 2007 #9 Ιανουάριος 25, 2007 Το ΙCH7 έχει ως setup αυτό που λές... Όσο για το manual...Έχεις δίκιο, είναι λίγο μπέρδεμα...Έχει πολλές πληροφορίες/λεπτομέρειες και εξηγεί τα πάντα, αλλά μπορεί και να ζαλίσει.... Πιστεύω ότι δεν είναι λάθος να βάλεις Sata 1 και Sata 3 , αλλά για σιγουριά καλύτερα να περιμένεις να απαντήσει κάποιος που έχει σετάρει RAID σε αυτήν την μητρική... Εκτός κι αν θες να το βρείς με δοκιμές...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.