Jump to content

Sata II και raid

Dorian

Recommended Posts

σε raid 0 έχει σημαντική διαφορά στις επιδόσεις αν οι δίσκοι είναι σε raid II αντί για Ι; έχω ένα wd 160g που τυπικά είναι σατα 2, μόνο που δεν κατάφερε ποτέ να δουλέψει ως τέτοιος, αλλά μόνο με το jumper μπήκε σε sata 1, και σκέφτομαι να βάλω άλλο ένα σε raid 0. έιχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα σε nf4 ultra;

Αν εννοείς πως δεν μπορούσε να δουλέψει σαν sataII (aka sata 300Kb/s) όλος ο κόσμος. Ήταν κλασσικό πρόβλημα του nf4 και συγκεκριμένων sataII δίσκων. Τσέκαρε το site της nVidia για νέους drivers για τη μητρική σου καθώς επικοινώνησε με την wd δίνοντάς της ακριβές μοντέλο και firmware για να σου στείλει το νέο firmware...

Αρχική απάντηση από kallileo

Ακομα και σε raid 0 δεν θα δεις διαφορα με τους δισκους που εχεις ειτε ειναι Σατα Ι είτε ΙΙ.

Το αυτό (με εξαίρεση την ορθογραφία :p)

(μην μας ακούσει ο Μάριος όμως και τότε φωτιά στα μπατζάκια μας (και τα δικά μας και του καημένα του SATA I :p))

Αρχική απάντηση από spc

Το αυτό (με εξαίρεση την ορθογραφία :p)

(μην μας ακούσει ο Μάριος όμως και τότε φωτιά στα μπατζάκια μας (και τα δικά μας και του καημένα του SATA I :p))

Που ρε εκανα λαθος?????

Αρχική απάντηση από michailovits

Παιδιά εγώ που έχω έναν σκληρό sata2 και έναν sata1 αν τους κάνω Raid 0 θα έχω πρόβλημα?

Θεωρητικα οχι....ανεφερε τα μοντελα.

Αρχική απάντηση από spc

ουπς!

όντως δεν έκανες

η δύναμη της συνήθειας :p

/OT

:clap:

Λοιπόν, ο σκληρός που έχω τώρα στο pc μου είναι WesternDigital 1600JS SATA2, και ο σκληρός που θέλω να προσθέσω είναι Maxtor DiamondMax 10 6L120M0 120GB SATA1.

Τι λέτε να τον βάλω και αυτόν να ησυχάσω?

Τελικά έβαλα και τον sata1 με τον sata2 και τους έκανα raid striping.

Είναι νορμάλ τον οτι τους βγάζει ως έναν σκληρό δίσκο ?

Έχω έναν 120gb και έναν 160gb και είναι σύνολο 228gb.

ολα οκ είναι?

Αρχική απάντηση από regent

Αν εννοείς πως δεν μπορούσε να δουλέψει σαν sataII (aka sata 300Kb/s) όλος ο κόσμος. Ήταν κλασσικό πρόβλημα του nf4 και συγκεκριμένων sataII δίσκων. Τσέκαρε το site της nVidia για νέους drivers για τη μητρική σου καθώς επικοινώνησε με την wd δίνοντάς της ακριβές μοντέλο και firmware για να σου στείλει το νέο firmware...

thanks θα στείλω στην wd για firmware τα υπόλοιπα bios drivers αποκλείεται να φταίνε. Είναι 100% πρόβλημα του δίσκου και βέβαια σε συνδυασμό με το nf4 γιατί καταρχήν δουλεύει ήδη ένας seagate 320 ως σατα 2 και ακόμα ο μόνος τρόποσ να δουλέψει ο wd ήταν να μπει το jumper στα 150 mbs.

Αρχική απάντηση από kallileo

Ακομα και σε raid 0 δεν θα δεις διαφορα με τους δισκους που εχεις ειτε ειναι Σατα Ι είτε ΙΙ.

μεγάλο θέμα, είχα δοκιμάσει και παλαιότερα raid 0 2Χ80 σε nf7-s και όντως δεν είχε αισθητή διαφορά. είπα απλώς να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία σε πιο καινούριο controller και να παίξω λίγο μια και έχω κολλήσει για καιρό σε nf4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.