Jump to content

P5B Deluxe, E6600, Supertalent 800 Overclocking

kingsoft

Recommended Posts

Παιδες, εχω ενα desktop pc που χρησιμοποιω για pinacle video studio 10, photoshop 8 και Hollywood FX 7.

Επεξεργαστη Intel Core2 Duo E6600

Μητρικη Asus P5B Deluxe

Μνημη 2x1 GB Supertalent 800αρες

Τροφοδοτικο Enermax 535 FMA II

Καρτα οθονης: Albatron 7600GS 512MB silent

Σκληρους 2 x WD 250GB raid0 και κανεναν δυο αλλους για αποθηκευση

Ανεμιστηρες: 12ρηδες: πισω και πανω (διώχνουν αέρα προς τα έξω))

........................8αρηδες: σκληρους, μνημες, καρτα οθονης (ρίχνουν αέρα πάνω)

........................4αρη: Northbridge

Εχω κανει διαφορες δοκιμες σε τασεις και συχνοτητες και εχω πετυχει 3GHz, 3,2 GHZ σταθερα και 3,6 GHz ασταθη.

Μπορει καποιος να μου πει καποιο πετυχημενο "μοντελο" που εχει κανει σε ιδιο συστημα (χωρις υδροψυξη) και του δουλεψε στα 3,6 ?

Γραφουν στα περιοδικα και στο ιντερνετ οτι δουλευει χωρις υδροψυξη στα 3,6 και οτι οι μνημες μπορουν να τρεχουν στα 800 συνεχεια χωρις προβλημα.

Δεν κυνηγαω να πετυχω νουμερα σε Pi ή Benchmarks και να βγω πρωτος.

Θελω να κανει επεξεργασια βιντεο και rendering effects το βραδυ και το πρωι να ειναι ετοιμα χωρις να εχει χαλασει το μηχανημα σε εναν χρονο.

Θερμοκρασιες βλεπω με το ΤΑΤ, τρεχω το CPU-Z, το Αi της Asus.

Aν χρειαστει εχω τα Memtest, Prime, Orthos, αλλα εγω δεν θελω να στρεσαρω το μηχανημα.

Θελω να δουλευει γρηγορα και αποδοτικα.

Μπορειτε να με βοηθησετε να εκμεταλευτω πληρως τις δυνατοτητες του μηχανηματος μου;

post-3568-1416072984,9125_thumb.jpg

Καταρχήν αν δεν τρέξεις κάνα Orthos δεν ξέρεις αν είσαι stable ούτε στα 3,2...

Το ότι μπαίνει στα win και τρέχει κάποια προγράμματα δε σημαίνει ότι είσαι full stable..

Όσο για τις ρυθμίσεις σου...

Σε κάθε περίπτωση pci clock θα το βάλεις locked στα 33,3,pci express μπορείς να δώσεις άφοβα μέχρι 110,και Vcore απ' τη στιγμή που κάνεις oc,θα βγάλεις το auto και θα περαματιστείς για να βρεις πόσο ρεύμα χρειάζεται.

Τώρα για να δεις αν είναι οι ραμ stable,ρίξε το multi στον επεργαστή έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε κόβει εκείνος και τρέξε orthos και memtest..

Επίσης πες μας και τι θερμοκρασίες σου δείχνει το TAT idle και σε full load..

Kόφτη Χ,

στα default 2,4 GHz βγαζει 64 βαθμους με το Ορθος να τρεχει 25 λεπτα στο 100%.

Στα 3,2 GHz, οταν εκανα dvd ripping (70% load) εβγαζε και 65 βαθμους.

Τρελλομυρμιγκο,

εχω την stock ψυκτρα και ανεμιστηρα της Intel πανω στον επεξεργαστη.

Οι θερμοκρασιες που μου δειχνει το Coretemp ειναι ιδιες με του TAT.

VCore, οταν εκανα πειραματα, την εβαζα στο πρωτο κοκκινο νουμερο.

Παντως οταν εβαλα τις ρυθμισεις για 3,6 GHz με το Ορθος εβγαζε θερμοκρασιες 42 βαθμους (σε idle) και 85 βαθμους Κελσιου (σε full) με ολους τους ανεμιστηρες να δουλευουν στις 2500 στροφες και το κομπιουτερ να θυμιζει ελικοπτερο απο ακουστικης αποψης.

post-3568-1416072990,3879_thumb.jpg

θες καλυτερη ψυξη για τα 3,6Ghz γιατι με 85 βαθμους σε φουλ φορτιο ο επεξεργαστης κανει Throttling προσπαθωντας να μην ανεβει αλλο η θερμοκρασια και χωρια οτι σου κοβει πολυ επιδοσεις δεν ειναι και σταθερος. Για να παιξεις εκει θελεις παραπανω ταση στον επεξεργαστη και η μαμισια ψυκρα δεν αντεχει. Αρα η παιρνεις μια καλη ψυκρα η αραζεις καπου στα 3,2-3,3 με μικροτερη ταση και θερμοκρασιες. Τελος τις μνημες να τις παιζεις 1:1 (ρυθμιση 266ΜΗΖ οταν ολα ειναι default στο BIOS) γιατι η μητρικη σου δεν παιζει με τον 4:5 πανω απο 380-390FSB (εχω την ιδια). Καλη επιτυχια.

Δεν θα πιστεψετε τι εγινε σημερα.

Εβαλα τις ρυθμισεις για τα 3,05 και με Όρθος μισης ωρας δεν ανεβασε θερμοκρασιες ! !

Για εσας μπορει να ειναι απλο αλλα για εμενα ειναι αθλος.

Ειναι δυνατον να εχει μικροτερη θερμοκρασια απο αυτη στα 2400 ?

Δειτε:

Nα λειπει το βυσσινο.

Οταν θα δουλεψει το Pinnacle studio 10 με Hollywood FX7 και δεν κολλησει εκει θα δω θερμοκρασιες. Αν κολλησει θα το βαλω στα 2,4 default.

Ρε συ, δεν το θελω το αμαξι για dragter use.

Για fast road use το θελω.

(ειδα το nickname σου, γι'αυτο λεω για αμαξια)

εισαι σιγουρος οτι εχεις τοπο8ετησει σωστα την ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη?γιατι

<< στα default 2,4 GHz βγαζει 64 βαθμους με το Ορθος να τρεχει 25 λεπτα στο 100%. >>

ειναι πολυ υψηλη 8ερμοκρασια για στοκ ρυ8μησεις...

Tρελομυρμιγκο εχεις καποιο δικιο.

Την ψυκτρα δεν την τοποθετησα εγω.

Την εβαλαν οι τεχνικοι του ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Ειδα οτι με την φορά που γυριζει το ανεμιστηρακι της.... πεταει ζεστο αερα πανω στο πρωτο dimm μνημης ! ! !

Ασε που το ενα dimm ειναι 6400 και το αλλο ειναι 5300 ! ! ! :clap:

Και εγω εχω πληρωσει: 2x 1 GB KIT 6400 :eek:

Tωρα συνενοηθηκα με το ΠΛΑΙΣΙΟ να βγαζω τα dimm ενα ενα και να τα στελνω στην Αθηνα για ελεγχο.

(Στις default ρυθμισεις ειχα ταση επεξεργαστη Auto, ενω στα 3GHz εχω ταση 1,35 Volt. Eτσι δεν ανεβαζει μονη της η ASUS οση ταση θελει)

Αρχική απάντηση από kingsoft [26-01-2007 19:57]

Ειδα οτι με την φορά που γυριζει το ανεμιστηρακι της.... πεταει ζεστο αερα πανω στο πρωτο dimm μνημης ! ! !

Και τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Θα το γυρίσεις ανάποδα; :confused:

• 11 months later...

Μετα το συγκεκριμενο προβλημα με το dimm μνημης και την χρονοβορα διαδικασια αντικαταστασης του (για μενα) σταματησα να σκεφτομαι για overclocking και εμεινα στα 2.400.

======================

Σημερα, χωρις λογω το pc δεν ξεκινα. Δεν κανει ουτε ενα beep το motherboard ! ! !

Εβαλα το ρευμα, την μπαταρια, εκανα clear cmos, αλλα τιποτα.

Εβγαλα τις μνημες και τις ξαναεβαλα... τιποτα.

Εβγαλα την καρτα οθονης τελείως και παλι δεν εκανε ουτε ενα beep.

Aλλαξα θεση στην καρτα οθονης...τιποτα.

Λετε να τα επαιξε η καρτα; Πρεπει να βρω καποιον που να εχει μια για να μου δωσει να δοκιμασω (δυσκολο πραμα να τον βρω).

Μιας και το computer το εχω αγορασει 21/12/2006 απο το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν καλυπτομαι απο εγγυηση;

Πρεπει να τους το παω εκει να το ελεξει το τεχνικο τμημα; (αλλο δυσκολο)

Πειτε καμια ιδεα αν δεν βαριεστε ρε παιδια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.