Jump to content

P5B κ corrupt RAID raptors

BeetleJuice

Recommended Posts

ολα μια χαρα πηγαιναν

εχω στησει τα παντα κ ολα μελι γαλα

ραιδ 0 με ραπτορια

τι εγινε σημερα

λεω να κατεβασω κανα μπιος

εβαλα το λαστ μπιος

τα κανω κ αυτα κ ολα οκ

μετα επαιζα με τις μνημες

ψαχνοντας ετρωγα μπουτ (εκλεινε)

σε καποια φαση εκλεισε κ μετα οταν ξανανοιξε στο παραθυρο που σου δειχνει το ιντελ ματριξ κτλ μου δειχνει failed το raid

κοιταω παρακατω , το ενα ραπτορι το εβλεπε member 0 το αλλο non raid

μα ειναι δυνατον?

πως εγινε αυτο ρε παιδια?

στα καλα καθουμενα το ενα βγηκε απο το ραιδ?

κ οχι τπτ αλλο το μονο που με νοιζει ειναι 2 πραγματα

1)κατα λαθος πεταξα ενα φακελο στο desktop κ ειχα μεσα κατι σημαντικο

2)κ αμα ξαναγινει? , πως θα φροντισω να μην ξαναγινει

υποψιν το τροφοδοτικο ειναι σκυλι κ 650

καρτα γραφικων ειναι μια Pci

υπαρχει αλλος ενας δισκος μπακαπ 250 γιγα σαν νον ραιδ

εντωμεταξυ ενα repair ας πουμε δεν υπαρχει σαν επιλογη

τον εβγαλε κ αυτο ηταν? τελος?

δεν μπορεις να τον ξαναβαλεισ στη συστοιχια?

κ γιατι εβγαλε τον ενα μονο?

τα καλωδια τα κοιταξα ειναι οκ , τα εβαλα τουμπα (του 11 στο 0 κ του 0 στον 1) και παλι τον ιδιο βλεπει σαν νον ραιντ

ειπα να κανω κ καλα νεα συστοιχια να το ξεγελασω αλλα δεν σε αφηνει

πρεπει σωνει κ ντε να κανεις λη delete αυτην που εχεις ή να βαλεις τους δισκους ρισετ σε νον ραιντ

2007 και στα καλα καθουμενα 138 γιγα στον αερα χωρις λογο κ με τα χερια δεμενα να μην υπαρχει ενα utility κατι ρε παιδι μου να σωσεις την κατασταση

οποιες ιδεες δεκτες

σημερα εκλεισα το καλο μηχανημα κ θα την πεσω σε λιγο , αυριο βραδυ θα γινει παλι δοκιμη η μεθαυριο

οποτε ελπιζω να εχουμε μαζεψει καμια ιδεα....

ευχαριστω κορμια κ ευχομαι μη σας τυχει...

Αρχική απάντηση από greekfragma

τραβα για υπνο λεμε :p

Ρ5Β λεει στον τιτλο:whistling

Aκούω προβλήματα με δίσκους και μου έρχονται στο νου εφιάλτες με πρωταγωνιστή τη gigabyte! Έπρεπε να λες ξύπνα!!!Κακό όνειρο ήτανε και πέρασε! :hehe:

Sorry για το οφφ τόπικ!

ειχα το 5 κατι

εβαλα το 8 κατι

ξαναγυρισα στο 7 αλλα το 5 δεν το ξαναειχα

η επαναφορα ομως δεν επιασε

ειναι πολυ απλο , δεν φτιαχνεται με τπτ

και οτι τπτ αλλο αλλα εχω φοβια πλεον , οταν ποσταρει κοιταω πως κ πως το ραιδ να δω αν λεει οκ

Σβήνεις τη συστοιχία, και την ξαναφτιάχνεις ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με πριν, ΧΩΡΙΣ να σβήσεις τα δεδομένα. Σε ρωτάει κάποια στιγμή αν θέλεις να σβήσεις τους δίσκους.

Αν δεν έχουν χαλάσει τα δεδομένα, θα δουλέψει ρολόι ;)

αυτο που λες ειναι πολυ σοβαρο

ξερω οτι οταν ξαναστηνεις τι συστοιχια δεν κανει φορματ

αλλα αφου σου λεει οτι τα δεδομενα θα χαθουν

δεν ειναι σαν να σβηνει το μαστερ μπουτ ρεκορντ?

εγω παντως οταν την ξαναφτιαξα , ιδια ακριβως την εκανα κ δεν εκανε μπουτ

αν τοχεις δοκιμασει παω πασο

αν οχι τοτε δεν γινεται αυτο που ειπες...

Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και μάλιστα κι από αλλαγή μητρικής με 975 σε 965 και δούλεψε πάντα μιά χαρά :)

Το ότι δε δούλεψε σημαίνει ότι με τις δοκιμές που έκανες στις μνήμες, κάποια στιγμή είχες corrupt write με αποτέλεσμα να χάσεις σημαντική πληροφορία που δεν είναι ανακτίσημη. Θα μπορούσε να έχει χάσει την πληροφορία του Raid μόνο, οπότε σε αυτή την περίπτωση, θα έπαιζε. Προφανώς έχουν χαθεί περισσότερα πράγματα και δε νομίζω ότι έχεις άλλη λύση εκτός από format.

Βέβαια πριν το format, καλό είναι να τρέξεις το setup των ΧΡ σε repair mode μήπως και στα διορθώσει.

δηλαδη εσυ λες το εξης:

-κανω και τον αλλο δισκο remove from raid

-ξαναστηνω τη συστοιχια

-τρεχω τα win σε repair mode

παντως σε γενικες γραμμες εσενα σου φαινεται λογικο να σβηστουν τα δεδομενα απο ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΟΝΟ δισκο κ μαλιστα τα δεδομενα που λενε στο δισκο οτι ανηκει σε μια συστοιχια?

απο που κ ως που?

γιατι αυτα τα δεδομενα τα επεξεργαζεται ολη την ωρα?

εχει δηλαδη προσβαση ολη την ωρα?

εγω νομιζα οτι αυτα μια φορα γραφονται (οταν τη στηνεις) κ τελος μετα

και στο κατω κατω αν αυτα τα δεδομενα επεξεργαζονται ολη την ωρα τοτε γιατι δεν υπαρχει μεριμνα απο το ιδιο το προγραμμα να διορθωσει τη συστοιχια μεσω μιας δισκετα η δευτερου δισκου η cd η ξερω γω τι αλλο

αν ειναι δυνατον!!

εν πασει περιπτωσει , ξερεις κανενα αλλο τροπο να ειμαι καλυμμενος αν ξαναγινει?

οσο γιαυτο που ειπες εφοσον σου δουλεψε τοτε σε πιστευω

το ζητημα ειναι εκει που σου λεει οτι θα διαγραψει τους δισκους του λες οχι κ συνεχιζει κανονικα?

η κανει abort?

ή του λεμε διεγραψε τα αλλα κατα ταλλα το ξεγελαμε γιατι υπαρχουν ετσι κ αλλιως ???????

Κατά τη δημιουργία μιάς συστοιχίας, σε ρωτάει αν θέλεις να κάνει initialize τους δίσκους. Ο κάθε κατασκευαστής έχει δικό του μήνυμα που το ρωτάει αλλά σε γενικές γραμμές καταλαβαίνεις ότι θα σβήσει τα δεδομένα αν το κάνεις. Η δυνατότητα αυτή δίνεται γιατί όπως μου έτυχε κι εμένα, μπορεί να θέλεις να αλλάξεις μητρική, να καεί ο controller ή οτιδήποτε άλλο.

Το corrupt-write είναι μιά άλλη ιστορία και αν έχεις raid0, τότε ναι, μπορεί στον ένα μόνο δίσκο να γράψει κάτι λανθασμένο και να έχει πρόβλημα. Δεν έχουν σβηστεί δεδομένα, αλλά πιθανότατα έχουν γραφτεί λάθος σημαντικά δεδομένα που βοηθάνε τη συστοιχία να αναγνωρίσει το δίσκο ή το λειτουργικό να διαβάσει σωστά το boot sector και να προχωρήσει.

Υπάρχει βέβαια πάντα και η πιθανότητα να έχει χτυπήσει ο δίσκο.ς... Η WD έχει κάποια εργαλεία που κάνουν διάγνωση προβλημάτων στους δίσκους, αλλά για να το κάνεις πρέπει να διαλύσεις τη συστοιχία πρώτα και να τους κάνεις τα τεστ όσο είναι σαν απλοί SATA.

ναι ρε παιδια αλλα 74+74=148 γιγα τα οποια συντιθενται μπιτ μπιτ κ μεταφερονται σε αλλο δισκο

κοινως πρεπει να εχεις 150 γιγα ελευθερα και να διαθετεις μιση μερα που θα κανει τη μεταφορα

και ολα αυτα για ενα initialization string που τοποθετηθηκε λαθος/καταστραφηκε

τοσο δυσκολο ειναι να πεις "επισκευασε το ριμαδι να το βλεπει σαν συστοιχια " και αν θες πληροφοριες αντλησε τες απο τον αλλο δισκο γιατο τι sκατα συστοιχια εχω ή ζητα μια διαβολεμενη δισκετα που θα την εχω φτιαξεια πιο πριν

τοσο απλα

οτι προγραμμα βρηκα ειναι τραγικο

συνεχιζω να μην καταλαβαινω το εξης

οταν σου λεει οτι αν συνεχισεις τα δεδομενα θα διαγραφουν του λες ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

γιατι σου λεω οτι λογικα αν του πεις οχι θα σταματησει τη νεα δημιουργια συστοιχιας

αν του πεις ναι τωρα , ναιμεν εχεις φτιαξει την ιδια ακριβως συστοιχια αλλα ομως συμφωνα με το προγραμμα τα εχει διαγραψει ολα

αρα τζιφος

το παραθυρακι που μπορουμε να εχουμε ειναι οτι μπορει ναι μεν να λεει αυτο τα δικα του οτι και καλα θα τα διαφραψει ολα αλλα να μην υπολογιζει οτι εμεις εχουμε παθει ζημια και οτι ξαναστηνουμε ΤΗΝ ΙΔΙΑ συστοιχια ΟΛΟΙΔΙΑ οποτε θα αναγνωριστουν τα δεδομενα μας μιας και το initialize string σε καθε δισκο θα ειναι παρομοιο

ελπιζω να εγινα σαφης...

δηλαδη ας υποθεσουμε οτι κατα τη δημιουργια της συστοιχιας γραφει 500κβ σε καθε δισκο κατι που του λεει πως θα αναγνωριζεται και που ανηκει κτλ

εστω οτι ΣΤΟΝ ΕΝΑ αυτο χαλαει

τοσο δυσκολο ειναι να γινει ενα repair και να ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ αυτα τα 500κβ στο ιδιο σημειο και να ξαναδουλεψουν ολα?γιατι απο αυτα τα 500κβ κ μετα ολα τα αρχεια ανεπαφα ειναι !

γιατι μαντευω οτι λογικα η μονη διαφορα που εχουν οι 2 δισκοι οσον αφορα στην συστοιχια ειναι οτι ο ενας ειναι δηλωμενος σαν 1 και ο αλλος σαν 0

κατα ταλλα εχουν τις ιδιες παραμετρους και ειναι και ολοιδιοι οι δισκοι !

μα τι διαολο εγω ειμαι τοσο απαιτητικος?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.