velipsi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2007 λοιπόν μετα απο λιγο διαβασμα και πολλες αποψεις αρχισα μονος να πειραζω FSB και μνήμες ...αντε και λίγο ρευματα η m/b που εχω μην τα ξαναλέω ( ASUS W64 WS ) λοιπον Συμπέρασμα 1ο : οταν μεταβάλλουμε το FSB μεταβάλλεται και τα Mhz της μνήμης Σωστός ?????????????? 1η Βοήθεια οταν βαζω το FSB στα 300 τη μνήμη ( έχω κατι OCZ 900Mhz 7200/SLI ) την ορίζω 800 που υπάρχει σαν τιμή στο ΒΙΟΣ και εχω 2.7 Mhz στη CPU ένα απλό overclocking σωστός ????? οταν ομως βάζω το FSB στα 333 για να πάω 3.0Mhz στο CPU η μνήμη που πρεπει να παει στα 833(που είχα κατι προβληματακια στα WinXP οταν το έκανα ) ή μια σκαλα παρακάτω που είναι 666-667 και πηγε μια χαρά ... στα ρευματα παίζω με 2,1 μόνο μνημες τα αλλα ειναι auto άλλες επιλογες σταθερες : PCI EXPR FR......100 PCI Clock .....auto-33.33-to CPU το έβαλα 33,33 τα spectrum disable Περιμένω απόψεις Αυτο που θέλω είναι ένα τυπικο overclocking στα 3,0Mhz νομίζω νορμαλ για την CPU 6600 που έχω αν πάλι εχω ψιλο..προβληματακια ας παω παρακάτω δεν τρελένομαι Ευχαριστω :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 23, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 ΚΑΜΙΑ ΓΜΩΜΗ ΤΙΠΟΤΑ??????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 23, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Τι θες να σου πούμε εμείς? Αφού είσαι ικανοποιημένος και σταθερός εκεί μια χαρά είσαι.Εσύ θα έπρεπε να μας πεις εντυπώσεις από το oc του επεξεργαστή σου.Δε μας είπες ούτε καν πόση τάση έδωσες στον πυρήνα, και αν δεν έδωσες, δοκίμασες να δώσεις?Επίσης οι τιμές mhz που έχει στο bios για τις μνήμες αναφέρονται για το default 266mhz fsb του επεξεργαστή. Αυτό σημαίνει ότι στη ρύθμιση 800mhz DDR (400πραγματικα) έχεις 1,5φορες τη συχνότητα του fsb (266) στις μνήμες. Αναλογία 3/2 επεξεργαστής / μνήμεςΑντίστοιχα η αναλογία πάει για τα 667 (333 πραγματικά) 5/4 επεξεργαστής/μνήμεςΚαι στα 533 (πραγματικά 266) 1/1 επεξεργαστής/μνήμες Βάση των παραπάνω αναλογιών κρατώντας εσύ τον αντίστοιχο λόγο για τις 800αρες μνήμες και πηγαίνοντας το fsb στα 300mhz έφτασες τις μνήμες στα 900mhz.Με τον ίδιο λόγο στα 333 έφτασες τα 1000mhz (ddr) στις μνήμες και χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο είναι λογικό να σου έβγαζαν προβλήματα, αν και αυτό θα έπρεπε να το ελέγξεις πρώτα με κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα τύπου memtest, αφού πρώτα δώσεις λίγη παραπάνω τάση στη cpu για να αποκλείσεις τυχόντα σφάλματα από αυτή.Στον αντίστοιχο στα 667mhz ddr λόγo και 333 mhz οι μνήμες σου δουλεύουν στα 833mhz ddr οπότε είναι λογικό να κάθονται χαλαρά εκεί.Με απείραχτη τάση στον πυρήνα δε πάνε όλοι οι c2d στα 3000mhz ο δικός μου ας πούμε δε πάει θέλει τουλάχιστον 1,36 Vcore για να κάτσει σταθερός εκεί και είναι και κάτω από υδροψυξη (δεν έχω πέσει σε καλό κομμάτι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 23, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 μα οταν εβαζα fsb 333 για 3,0Mhz στη CPU , πήγαινα manual στις μνήμες και τις οριζα ενα σκαλι ποιο κάτω , το παράδοξο ( αγνωστο ως αρχαριος ) ηταν οτι τοτε οι επιλογες ηταν ....666-833-και πανω ...αρα νομιζω δεν ισχυει αυτο που λές δηλαδη δεν ξεφυγα στα Mhz των μνημών.........έτσι δεν είναι???οχι ρευμα στην cpu δεν πειραξα........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Ιανουάριος 23, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 βαλε τις μνημες 1:1 (266ΜΗΖ) με το FSB και προσπαθησε. Ταση στις μνημες δωσε 2,3V και χρονισμους 5-5-5-15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 23, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από geoal [Σήμερα, στις 19:34] βαλε τις μνημες 1:1 (266ΜΗΖ) με το FSB και προσπαθησε. Ταση στις μνημες δωσε 2,3V και χρονισμους 5-5-5-15. απο που βαζω 1:1 τις μνημες 266 να αφησω δηλαδη τον 6600 στα 2,4 Mhzχρονισμους απο που βαζω?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 23, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 εδω είμαι στα 2,7Mhz στον επεξεργαστή με fsb 300.........o.k.? τι μας λεει ο πινακας για τις μνημες ..... θελω τα σχολια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιανουάριος 24, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core2Duo-Overclocking-Guide-v1-ftopict197995.html http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=41 οι μνήμες σου είναι πολύ χαλαρές. αυτό όμως το λύνεις στο τέλος. πρώτα βρίσκεις το όριο του επεξεργαστή σου με την ψύξη που έχεις μετά το όριο των μνημών και στο τέλος τα ρυθμίζεις με μία ενδιάμεση κατάσταση απο εδώ βλέπεις τα ρατιο επ[εξεργαστή:μνήμης http://www.altus.co.yu/temp/Synthesys%20of%20P5B-deluxe_files/image040.jpg απο εδώ την πήρα http://www.altus.co.yu/temp/Q.htm υπομονή θέλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 24, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 παιδες help πως μπορω να βάλω cpu - μνήμες 1:1 δηλαδή FSB:DRAM 1:1 και αν αυτο είναι το σωστό..............???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 24, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 τωρα είμαι FSB 300 μνήμες 800Mhz και ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 24, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 Κάτεβα στην αμέσως χαμηλότερη κλίμακα ddr mhz που έχει το bios σου. Για 1προς1Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε κόβει τόσο απότομα η ram.. σίγουρα θα θέλει λίγο ρεματάκι ο πυρήνας.To o/c είναι πειραματισμός δεν υπάρχουν καλούπια κάνε αυτό και θα είσαι σταθερός εκείΔιαβασε αυτα που σου λεει ο Teodor_ch Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιανουάριος 24, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 Με το συτστημα της υπογραφης μου εβαλα το FSB στα 350 Ταση και μνημες ολα μαμα........Ποσο ταση να δοσω στο CPU και μνημες ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 24, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 ειναι το ζητουμενο οι μνημες και η cpu να ειναι 1:1 και γιατι ..........ας μα πει καποιος ποιο εμπειρος .................ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 24, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 To ζητούμενο είναι το κάθε υποσύστημα να δουλεύει στην ανώτερη δυνατή συχνότητα (χωρις να θυσιαζεις timmings στις μνημες) χωρίς να κολλάει Αν με τον ¾ διαιρετή στις μνήμες που έχεις τώρα καταφέρεις και πας τα 330 fsb που θέλεις τότε ακόμα καλυτέρα. (πρέπει να το αντέχουν οι μνήμες πάντως) Απλά το 1προς1 θα σε αφήσει να φτάσεις υψηλό fsb αν το θελήσεις και το αντέχει και η cpu σου Έχω την εντύπωση ότι τα θέλεις όλα έτοιμα και δεν είναι έτσι ο τρόπος που δουλευει ένα forum. Αν βρεις κάποιον που να σε καθοδηγήσει βήμα βήμα τι να κάνεις τότε θα είσαι πολύ τυχερός Για συγκεκριμένες απορίες εδώ είμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 24, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 ευχαριστω παίδες .....για τις απαντήσεις σας .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.