Jump to content

προτασεις για αναβαθμιση απο 939 single core σε ..??

sofix

Recommended Posts

καλησπερα,

το συστημα μου αποτελειται απο:

venice 3000+

dfi ultra D

2x512 twinmos bh-5

7800GTX

80GB WD

antec true power 480W 20pin

θελω να παρω ενα dual core cpu και υπαρχει η οδος του οπτερον, που θα μου στοιχισει περιπου 150 ευρω(μειον οσο πιασει ο 3000,αντε κανα 50αρι να πιασει με το ζορι..)

αλλά, υπαρχει κ η οδος αλλαγης cpu-mobo-ram, η οποια ισως τελικα να ειναι η πιο συμφερουσα..σκεφτομαι εναν 6300(6400?)+μια abit+1 GB ddr2(+1GB μολις ξαναεχουμε γκαφρα..)αν παω σε ιντελ,ποσο θα πιασουν περιπου τα υπαρχοντα cpu+mobo+ram? ποια η ποιο οικονομικη προταση για αναβαθμιση απο τον ταπεινο βενετσιανο που εχω?θα χρειαστω και νεο τροφοδοτικο?αυτο δεν εχει μασησει ,παροτι 20πινο, με τον 3000@2,7

btw σκληρο θα παρω ετσι κ αλλιως..

ακουω προτασεις:)

επισης να αναφερω οτι οποια οδο κ αν ακολουθησω, διαθετω περι τα 150ευρω πανω-κατω για αναβαθμιση..οποτε το ερωτημα που τιθεται ειναι :με 150 + οτι πιασει dfi+venice+bh-5 παω σε c2d ή οχι??

εκεινος ο E4300 με την τιμη στα ~125 με βαζει σε πειρασμο..υποτιθεται μεχρι τελος του μηνα θα ειναι στα ραφια,σωστα?

Αρχική απάντηση από sofix [Σήμερα, στις 19:43]

..οποτε το ερωτημα που τιθεται ειναι :με 150 + οτι πιασει dfi+venice+bh-5 παω σε c2d ή οχι??

Με 150 ζεστά ευρόπουλα...........ανετότατα πάς σε Intel Core 2 Duo!

Αρκεί να πουλήσεις cpu + mobo και να πάρεις τουλάχιστον 80 Ευρώ. Απλή αριθμητική είναι.

Core 2 Duo E6300 στα 168 Ευρώ και

Asrock 775 Dual Vsta στα 54 Ευρώ

μας κάνουνε σύνολο 222........άντε 230 το πολύ.

Κρατάς τις μνήμες σου και τη κάρτα γραφικών και όταν ξαναμαζέψεις .........εδώ είμαστε.

’ντε και καλορίζικο και καλοδούλευτο!

χρειαζομαι και μνημες, καθοτι οπως αναφερω, εχω 2χ512twinmos bh-5 και bh-5 σε ddr2 δεν βγαινουν:D

το θεμα τροφοδοτικου με απασχολει... αν δεν αρκει αυτο που εχω,τοτε αυξανουμε το κοστος +60 ευρω τουλαχιστον..

επισης να παρω και καμια mobo να σηκωνει ενα βασικο o/c(εκεινες οι abit εκαναν φτερα απο πλαισιο..)προφανως τα 3 γιγα τα εχω με εναν 6300 ή E4300..και μου αρκουν..

EDIT μολις ειδα οτι η asrock ειναι υβριδιο,που τα κανει ολα κ συμφερει lol

απορώ πώς θα πηγαινουν οι bh-5 με τον 6300:D

Αρχική απάντηση από Green Dragon

Με 150 ζεστά ευρόπουλα...........ανετότατα πάς σε Intel Core 2 Duo!

Αρκεί να πουλήσεις cpu + mobo και να πάρεις τουλάχιστον 80 Ευρώ. Απλή αριθμητική είναι.

Core 2 Duo E6300 στα 168 Ευρώ και

Asrock 775 Dual Vsta στα 54 Ευρώ

μας κάνουνε σύνολο 222........άντε 230 το πολύ.

Κρατάς τις μνήμες σου και τη κάρτα γραφικών και όταν ξαναμαζέψεις .........εδώ είμαστε.

’ντε και καλορίζικο και καλοδούλευτο!

απλα και σωστα...

δεν χερω αν θα εχεις τα 3G με την ασροκ, τουλαχιστον για τον 6300, με τον 4300 μπορει..

Για τα bh5 με τα πενιχρα ρευματα low medium large :D, τα cl2 θα τα βλεπεις με το κυαλι σε ddr400.. αν παιζει διαιρετης τοτε ισως κατι γινεται, αλλα και παλι χαμηλα.

Vmem mod παιζει? maximiser? lol σε υβριδιο λολ!!

Αληθεια τα ddr 500-60 cl2 οσο ειναι αντιστοιχο σε cl5?

Προσωπικα σε ddr510 καρασφηχτα ειχα 3475ΜΒ band νομιζω, σε ενος φιλου που δοκιμαζα ddr2890 cl5 καπου στα 5000ΜΒ. Τι να λεμε...

Μονο η συναισθηματικη αξια μετραει..

το τροφοδοτικο που αναφερω στο 1ο ποστ,με καλυπτει?να υποθεσω οτι ο c2d εχει μικροτερη καταναλωση απο εναν venice ή λεω μαμακιες?καρτα γραφ. θα μεινει η ιδια,το ιδιο και ολα τα υπολοιπα...

τελικα η αποφαση παρθηκε..αναβαθμιση και ωρα για αλλαγη στρατοπεδου..παμε για ιντελ..

εχουμε τα εξης

cpu E4300

ram Supertalent 1GB DDR-2 667MHz CL5

και ψαχνουμε για μητρικη

ακουω προτασεις με βαση τα παραπανω και τιμη για μητρικη με το ζορι 90 ευρω..

αν βρω abit AB9 την παιρνω χωρις 2η σκεψη ή παιζει κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα?

Ειχα ακουσει απο καποιον πωλητη γνωστου καταστηματος οτι η ab9 ειχε παρουσιασει ασυμβατοτητα με μνημες που τρεχουν στα 533MHz και οτι τους ειχαν γινει επιστροφες.

Τωρα trancend ηταν, super talent ηταν θα σε γελασω (ουπς αποκαλυψα το καταστημα)

Με 667 ειπε δεν υπαρχει προβλημα.

Αρχική απάντηση από sofix [Σήμερα, στις 00:05]

υπαρχει κανα θεμα ασυμβατοτητας ή κατι αλλο που πρεπει να προσεξω σε σχεση με τις supertalent 1GB DDR-2 667MHz CL5 οι οποιες υπαρχουν ηδη?να προτιμησω 965(ab9) ή 975(dfi infinity)?

Έχω την Abit AB9 και για ένα διάστημα τις είχα μνήμη στα 667. Δεν είχα παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Μια χαρά δούλευε.

Όσο για τη μητρική AB9, από ότι ξέρω εξαντλήθηκε από Πλαίσιο το απόθεμα που είχαν στα 69Ε. Μάλιστα την έχουν βγάλει και από το site. Όποιος πρόλαβε.....

Τώρα την έχουν στο e-shop για 119E.

Οπότε δες και όποιες άλλες επιλογές υπάρχουν.

μολις τσιμπισα απο πλαισιο abit ab9 στα 79ευρω.εχει αλλο ενα τελευταιο κομματι στο ραφι..DFI δεν βρηκα πουθενα(οχι οτι εψαξα κ πολυ..)

τεταρτη-πεμπτη τσιμπαω και τον 4300 κ μετα αλλαζουμε thread και κατηγορια κ ερχονται τα μπεντσιζ:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.