Jump to content

Opteron 165 vs Athlon x2 4200+

Saber_Rider

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από JohnG85

....επαρκεί ένας τέτοιος επεξεργαστής για τις σύγχρονες εφαρμογές και για αυτές που θα έρθουν όπως UT2007, Alan wake, Crysis, C&C κτλ...??

Ένας επεξεργαστής δεν φαίνεται στις "εφαρμογές" που αναφέρεις. Τον πρώτο ρόλο σε τέτοια, παίζει η κάρτα γραφικών. Οπότε φτάνει και περισσεύει...

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 22:08]

Ένας επεξεργαστής δεν φαίνεται στις "εφαρμογές" που αναφέρεις. Τον πρώτο ρόλο σε τέτοια, παίζει η κάρτα γραφικών. Οπότε φτάνει και περισσεύει...

Ισως να παιζει το Dual Core.Εγω με τον 3200+@2500 εβγαζα -780 3DMark στο 05 σε σχεση με τον 165 @2340 που στο 05 παιζει πιο πολυ ρολο το GPU.

Παντως εχει μεγαλη διαφορα με τον μονοπυρινο,οτι και να τον βαλω να κανει δεν μασαει μια λεμε:p

Αρχική απάντηση από Saber_Rider

Τον Opteron 165 καθώς και άλλους Opterons σε socket 939 τον βρήκα στα 156 ευρώ εδώ http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1452&pageno=1&order=VendorID

Πήρα τηλ. και μου είπαν πως υπάρχει διαθεσιμότητα αλλά θα αργήσει γύρω στις 12 μέρες ας πούμε, και ότι πρέπει να καταθέσω μια προκαταβολή πρώτα και τα υπόλοιπα με παραλαβή!!! Πάω να παραγγείλω τώρα και να μπώ και εγώ στο Opty Club!! :woot::jump::cool: :banging:

Ευχαριστώ και πάλι!

:banging: :banging:

Αρχική απάντηση από steve_m

Κλοκαρισμενος στα 2800 ειναι αρκετος μαζι με μια καρτα ανω των 300.

mgmanager δοκιμασατε για διαθεσιμοτητα?

Λογικό είναι...

Αφού η Oktabit έχει μείνει ρέστη από κομμάτια...πώς θα πάρουν τα μαγαζιά...(όσοι πέρνουν απο 8βιτ)

Αρχική απάντηση από steve_m [Χθες, στις 23:04]

Και τον εχεις και ακλοκαριστο(2340) γιατι τοσο λιγο??

Επειδη εχω κολλημα και θελω τις μνημες 1:1 μεχρι 260 τις εχω,γιατι μετα σφυριζει η μητρικη και δεν θελω να παρω τιποτα στο χερι.Στα 2340 παιζω wow/warcraftIII/Cs source/Day of defeat source και ριπαρω και ταινια μαζι χωρις ΚΑΝΕΝΑ κολλημα το τονιζω!!!

Πραγματικα ειναι πολυ πανω απο τις δικιες μου απαιτησεις το μηχανημα μου αυτην την στιγμη.Αν περασω σε κανα καλο NF4 mobo εκει θα δοκιμασω να δω πως παει:whistling

Θα θελήσει αλλά με Command Per Clock 2T αντί για 1Τ..(και πάλι παίζει...μπορεί στα 200 εσένα να σ παίζουν κ με 1Τ αλλά παραπάνω δύσκολα)

Βέβαια έτσι θυσιάζεις κάποιο μέρος των επιδόσεων...αλλά επιλογή είναι αυτό...

Ρωτάω αν γίνεται για να αποφύγω το μεγάλο έξοδο να πάω σε C2D αυτή τη στιγμή.Εχω 2 GB ram,Asus A8N-sli, AMD 3500,Raptor 74, Seagate 320, 7800GT.

Για να δώσω λίγα σκέφτηκα να πάω τώρα σε Opteron 180. Και κατά Πάσχα μεριά σε DX10 κάρτα γραφικών.Ολα αυτά επειδή τα παιχνίδια είναι από τις βασικές ασχολίες μου.Ετσι λοιπον πιστεύω ότι κατά το καλοκαίρι ίσως να έχουν αρχίσει μερικά παιχνιδια να εκμεταλευονται τα 4GB (λόγω Vista) αλλά μπορεί και όχι.Γι΄αυτό ρωτησα αν επαρκεί ο Opteron και εάν κάποια στιγμή χρειάστει να βάλω άλλα 2GB ram, αν θα γίνεται.

Μειώνεται το bandwith απο 1T command per rate σε 2Τ, και ίσως τυχόν άλλα timmings που θα χρειαστεί να χαλαρώσεις

Αυτο όμως δεν είναι στανταρ ετσι δεν είναι ?? Ενα παιδί πιο πάνω είπε ότι μπορεί να παίξει και σε 1Τ .Αλλά ανέφερε ότι θα χάσω σε επιδόσεις...αυτό δεν το πολυέπιασα.Εννούσε ότι με 4 Χ 1GB ακόμα και σε 1Τ δεν θα μπορώ να πάω ψηλα ? Η καταλαβα λάθος ?:o Τέλος έχω καλύτερες πιθανοτητες για 1Τ με 4 χ 1GB ίδιες μνήμες έτσι δεν είναι ? Το κόβω όταν έρθει η ώρα να πουλήσω τα 2 GB και να πάρω 4GB kit αν και μάλλον θα είναι ασύμφορο...

Για διαφωτίστε με λίγο...

Τι είναι τα 1T command per rate και 2Τ;;

:blink: :blink:

Rommel.GR τι λέει η μανίσια ψύκτρα του Οpteron 165;;

Ρίχνει αρκετά θερμοκρασία, είναι κατάλληλη για ελαφρό overclock ;;

:banging:

Αρχική απάντηση από Saber_Rider [Σήμερα, στις 18:21]

Για διαφωτίστε με λίγο...

Τι είναι τα 1T command per rate και 2Τ;;

:blink: :blink:

Rommel.GR τι λέει η μανίσια ψύκτρα του Οpteron 165;;

Ρίχνει αρκετά θερμοκρασία, είναι κατάλληλη για ελαφρό overclock ;;

:banging:

Η ψυχτρα ειναι γομαρακι χαλκου-αλουμινιου με heatpipes και απο το λιγο που καταλαβα ειναι αρκετα καλη(εγω ειχα προβλημα με bios).Εγω πηρα την 9500Zalman αλλα σιγουρα αν εχεις καλο airflow στο κουτι σου με την μανισια θα εισαι οκ:T:

1Τ και 2Τ είναι πολύ χοντρικά πόσο γρήγορα επικοινωνεί η μνήμη με τον επεξεργαστή για την εκτέλεση μιας εντολής.1Τ είναι ένα clock και 2Τ είναι 2 clocks.Aν δεν το μπερδεύω πάλι (είμαι μόνιμα σε 1Τ και δεν ασχολούμε με το συγκεκριμένο !:p ) με το 1Τ έχεις πιο σφιχτα timmings και χαμηλότερο fsb ενώ με 2Τ το ανάποδο!

Και εσύ με τον 3500 είσαι βλέπω...άντε να τον αλλάξουμε! :p :p

Έχω κάνει update, έβαλα έκδοση του bios που βγήκε καλοκαίρι του 2006 νομίζω.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχω πρόβλημα!

Τον 3500+ 939 πόσο να τον δόσω ;; Χωρίς κουτί είναι και τον έχω ένα χρόνο περίπου.

:unsure:

Αρχική απάντηση από Saber_Rider [Σήμερα, στις 18:38]

Τι πρόβλημα είχες με bios;;

Εσβηνε το pc με μαμα ολα....εβλεπε κουλες θερμοκρασιες 65+ μετα το bios ολα καλα αλλα την ειχα παρει ηδη την 9500.

Αρχική απάντηση από Saber_Rider [Χθες, στις 18:54]

Έχω κάνει update, έβαλα έκδοση του bios που βγήκε καλοκαίρι του 2006 νομίζω.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχω πρόβλημα!

Τον 3500+ 939 πόσο να τον δόσω ;; Χωρίς κουτί είναι και τον έχω ένα χρόνο περίπου.

:unsure:

89 ευρω εχει καινουργιος http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559908

60-70 πιστευω οτι ισως τον δωσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.