Jump to content

Βοηθεια για επιλογη cpu

pigassos19

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες διαθετω μεχρι 120 για επεξεργαστη που πρεπει να παρω μεσα στη βδομαδα!

Αυτοι που εχω καταληξει ειναι :

AMD ATHLON 64 X2 3800+ AM2

και

INTEL PENTIUM D 915 2.8 GHZ - LGA775

Ποιος πιστευετε οτι ειναι καλυτερος και γιατι?

Thanks;)

Αν υπαρχει και κατι αλλο να προτεινετε ειμαι ολο αυτια!

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Το προβλημα ειναι οτι δε γινεται να περιμενω!Πρεπει οπωσδηποτε να παρω κατι μεσα στη βδομαδα!!Ετσι και αλλιως ποσο θα κανει ο μικρος core duo και τι διαφορα εχει απο τον pentium D 915 (4mb lc2 - 65nm) ??

επειδη ειμαι τελειως ασχετος με intel θα ηθελα να μου εξηγειτε και το γιατι!

Ευχαριστω

athlon απο τα 2 που εβαλες

Αρχική απάντηση από pigassos19

ποσο θα κανει ο μικρος core duo και τι διαφορα εχει απο τον pentium D 915 (4mb lc2 - 65nm) ??

συμαντικη αν κανεις εστο και ενα μικρο oc

170 ο 1,86 (Ε6300)

αυτη τη φορα δε σκοπευω να κανω καθολου overclock!Βαρεθηκα να αλλαζω καμμενα parts!Δηλαδη το μονο καλο που εχουν οι core duo ειναι οτι ανεβαινουν ψηλα??

Οι ταχυτητες τους τι ρολο παιζουν?Δηλαδη ο athlon που λεω να παρω τρεχει στα 3800 ενω ο Ε6300 τρεχει στα 1860 ποιος ειναι πιο γρηγρος?

Όχι, ο Athlon που λες να πάρεις, τρέχει στα 2000MHz και η AMD αποφάσησε να τον βαφτίσει "3800+".

Ο Core 2 Duo (Conroe/Allendale) στα 1866 (E6300) είναι παρομοίων επιδόσεων με έναν AMD Χ2 στα ~2300MHz και έναν Pentium-D στα ~3000MHz.

Core 2 Duo, αν δεν μπορείς να περιμένεις , φυσικά ο Athlon x2 am2 3800+ είναι πολύ καλύτερος.Γενικά οι AMD είναι πολύ καλύτεροι απο τους Intel με εξαίρεση φυσικά τους core 2 duo.

O athlon εκτος απο καλύτερες επιδόσεις έχει καλύτερη τιμή, καλύτερη λειτουργική και θερμική συμπεριφορά και overclockαρετε πάρα πολύ.

Πάντως οι Core 2 Duo είναι καλύτεροι απο τους athlon μέχρι στιγμής σε όλα, και φυσικά σε επιδόσεις

na rotiso r mages k go kati giati eimai ligo asxetos??? exo enan core 2 duo 2.1 ghz k apo thermokrasia mou paei px se doom 3 eos k 48 kelsiou... einai ok??? adistixa i ram giro sta 38-40

Ολοι οι althon ειχαν αλλη ονομαστικη και αλλη πραγματικη ταχυτητα!Η ονομαστικη ειχε να κανει σε συγκριση με τους intel, απλα οι core duo δε φαινεται σε τι αντιστοιχουν σε σχεση με τους amd για να μπορουμε να συγκρινουμε!!

Οπως και αν εχει ο 6300 ειναι πιο γρηγορος απο τον 3800+ απο οτι μου λες αλλα εχει και 60 πανω!

Έρχεται ο Ε4300, κάπου στα 120Ε, με χαμηλότερο fsb και υψηλότερο πολλαπλασιαστή σε σχέση με τον E6300.

Αρχική απάντηση από kunoobidi

Έρχεται ο Ε4300, κάπου στα 120Ε, με χαμηλότερο fsb και υψηλότερο πολλαπλασιαστή σε σχέση με τον E6300.

και για μένα που δεν ξέρω και πολλά, ο 4300 σε σύγκριση με τον 6300 και τους amd 3800+ x 2 και 4200+ x2 τι λέει??

Cheap potential....αυτό λέει....Με λίγα € έχεις δυνατότητες πολύ καλών επιδόσεων, αν βέβαια θέλεις να ασχοληθείς και να τον γαργαλήσεις...:D

Το οτι θα κανει ο E4300 120e που το ειδατε παλι?20-30$ πιο φτηνος απο τον E6300 θα ειναι δλδ η τιμη του στην Ελλαδα λογικα θα κυμανθει στα 160ε το λιγοτερο...

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CP-142-IN

http://www.excaliberpc.com/Intel_Core_2_Duo_E4300_1.80GHz/BX80557E4300/partinfo-id-571706.html

Και πάλι, σε ελαφρώς χαμηλότερη συχνότητα και με μνήμες ότιναναι θα πηγαίνει πολύ καλά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.