Jump to content

Eπιλογή μητρικής- Αbit AW9D(max;), Asus, ή..

Fandom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, είμαι αναποφάσιστος ως προς την μητρική για ένα νέο σύστημα το οποίο ελπίζω να φτιάξω σύντομα. Θέλω κάτι σταθερό, που ως επι το πλείστον δεν θα τεθεί υπο OC, αλλά να είναι γρήγορο και απροβλημάτιστο κυρίως για gaming.

Είμαι ανάμεσα στις:

Αbit AW9D και Αbit AW9D-ΜΑΧ και την Αsus P5B. Αξίζει η διαφορά της απλής ΑW9D από την max; Μήπως η Asus είναι πιο 'σταθερή αξία'; Έχετε κάποια άλλη να προτείνετε;

Ελπίζω σε απαντήσεις ώστε να προβώ σε αγορά, ευχαριστώ προκαταβολικά.

Έχεις καταλήξει σε CPU? Τι CPU θα βάλεις επάνω ? και τι ψύξη. Απ'ότι καταλαβαίνω O/C θα πάς μέχρι 20-25% ε ? Θες φτηνό basic ΜοΒο ή θές πολλά καλούδια επάνω σ'αυτό ? Θα βάλεις SLI ή πας για μόνο μια κάρτα γραφικών ?

Δες τις Asus: P5N-E (i650) για SLI, DFI Infinity 975X/G (value for money), P5B & GA-965P-S3 (all time clasic), P5B-E (newcomer).

Τις AW9D & AW9D-ΜΑΧ δεν τις συμπαθώ λόγω του ένα και μοναδικού PCI slot που έχουν, που σημαίνει μια κάρτα ήχου επάνω και μετα ?? τι??? (όχι ότι είναι κακό μοβο ετσι ? αλλα περιορίζουν πολύ την μελλοντική αναβάθμιση)

ναι αλλα καποια στιγμη ολα δεν θα γινουν pci express??

αναμεσα και στην abit AW9D και gigabyte GA-965P-S3 τι προτιμαμε και γιατι???

ετσι ξερα 8α ελεγα AW9D και μαλιστα Max.

αλλα δεν αμς λες τι cpu 8ες να βαλλεις πανω...κοινως ληψες οι πληροφοριες

@popolaros

τα pm σου τα βλεπεις????

η max δεν εχει ουσιωδεις διαφορες με την απλη και τουλαχιστον για την δικια μου χρηση δεν αξιζει....

δεν παιζει ρολο που εχει παλιοτερο chipset σε σχεση με την gigabyte και λιγοτερα slots??

ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο... για δωστε ενα help ρε παιδες.

cpu κατα πασα πιθανοτητα θα μπει ο 6600

κοιτα,για τα σλοτς εσυ ξερεις αν σου χρειαζονται η οχι,αλλιως και η μη-μαξ ειναι πολυ καλη επιλογη για 6600 και πανω και σε λιγα λ7

Αρχική απάντηση από popolaros [Σήμερα, στις 00:27]

η max δεν εχει ουσιωδεις διαφορες με την απλη και τουλαχιστον για την δικια μου χρηση δεν αξιζει....

cpu κατα πασα πιθανοτητα θα μπει ο 6600

H απλη Αbit εχει 3 sata λιγοτερα

ένα λιγοτερο ποιοτικό συστημα ψύξης.

και solid state πυκνωτακια λιγοτερα απο οτι στην MAX..... all the major capacitors have been replaced with solid state .....

αυτα κατα αλλα ειναι ίδιες.

Αρχική απάντηση από popolaros [Σήμερα, στις 18:07]

για τα Sata το ηξερα....

τα αλλα δεν ηξερα :(

Παρ ολα αυτα η διαφορα στα sata ειναι η σημαντικοτερη που αν δεν σκοπευεις να τα χρησιμοποιησεις τοτε όλα ok με την απλή ABIT.

Οι αλλες διαφορες δεν ειναι ουσιαστικές , μη σου πω τεινουν στις ψυχολογικές:)

Νομιζω πως η gigabyte ειναι πιο οικονομικη, αλλα αν δεν σε νοιαζει να δωσεις κατι παραπάνω τοτε η ΜΑΧ θα ηταν πολλη καλή επιλογή.

Πάρε μια από τις AW9D, ορίμασαν πια αρκετά και βρίσκονται ήδη στο 3ο BIOS upgrade. Τα όποια περίεργα έχουν σχεδόν εξαληφθεί και όλο και κερδίζουν στα ρολόγια όσοι τις υπερχρονίζουν.

Αν προτιμάς εύκολο έστω και ελαφρύ overclocking όμως πήγαινε για 965 chipset. Αν και ο 6600 (και 6700) πάει γάντι με τα 975Χ :)

Θα βάλω 6600 πάνω παιδιά. Κατέληξα στην Asus καθώς το 1 pci μου κάνει πολύ limit και έτσι και αλλίως δεν σκοπεύω να το πουσάρω, μόνο κάτι σταθερό να μπορείς να βασιστείς (εξ'ου και 965 αντί για 975)

Αρχική απάντηση από Fandom

Θα βάλω 6600 πάνω παιδιά. Κατέληξα στην Asus καθώς το 1 pci μου κάνει πολύ limit και έτσι και αλλίως δεν σκοπεύω να το πουσάρω, μόνο κάτι σταθερό να μπορείς να βασιστείς (εξ'ου και 965 αντί για 975)

Μα το 975Χ υποτίθεται είναι το "κυριλέ" τους chipset, άρα θεωρητικά και πιο σταθερό/γρήγορο στους normal χρονισμούς.

Αρχική απάντηση από popolaros -> τελικα , τι αναζηταμε??? 975 ή 965??
Ανάλογα την ψύξη σου. Αν έχεις (ή προκειτε να βάλεις) extreme ψύξη για Benches τότε 965. Διαφορετικά πάρε ένα καλο 975 ΜοΒo το οποίο με 450FSB μπορεί να σου δώσει μέχρι 4Ghz στον Ε6600 (450χ9)

Λοιπόν τα νέα έχουν ώς εξής, με παίρνει τηλέφωνο ένας απο τους καρφωτές του πλαισίου 'μας συγχωρείτε δεν έχουμε ουτε τη μητρική που ζητήσατε'.. χωρίς πολλά πολλά προσφέρθηκε και μου έδωσε την ΑW9D-MAX στα χρήματα της P5B.. δεν ξηγιούνται άσχημα στο πλαίσιο :)

Ένα μικροπρόβλημα που μου παρουσιάζεται είναι οτι στην εκκίνηση των win καθυστερεί κάπου 5 sec με την μπάρα εκκίνησης να είναι 3 μπλέ κομμάτια (φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι λέω, σαν να έχεις βάλει νεα drivers σε κάτι και να lag-άρει). Απενεργοποιώ το gigabite lan 2, το lag εξαφανίζεται αλλά μαζί του και το ιντερνετ. Παρότι η θύρα 1 του lan δίνει πράσινο φώς, τα windows δεν βλέπουν δίκτυο. Αν απενεργοποιήσω το lan 1, το νετ είναι μια χαρά αλλά το lag στην εκκίνηση επανέρχεται.

Καμια ιδέα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.