Γιάννης Ν Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Μήπως ξέρει κανείς τους πιθανούς λόγου γιατι μπορεί να αργούν τα ΧΡνα μπούν στο desktop?(Βασικά να κολλάνε για 15 sec στο wellcome screen)Τι μπορεί να φταίει? Μητρική , σκληρός ή ΧΡ ???
jpavly Ιανουάριος 19, 2007 #2 Ιανουάριος 19, 2007 90% XP, 10% δίσκος. Κάνε ένα check με το διαγνωστικό της εταιρείας του δίσκου σου. Μετά κάνε ένα formatάκι να δεις πως θα στρώσει
george1551 Ιανουάριος 19, 2007 #3 Ιανουάριος 19, 2007 για δες και τι παιζει με το δυκτιο σου εαν εχεις για παραδειγμα καρτα δυκτιου ασεταριστη δικαιολογει αυτην την καθηστεριση γιατι τα παραθυρια ψαχνουν δυκτιο
gns Ιανουάριος 19, 2007 #4 Ιανουάριος 19, 2007 Συγνωμη για το off topic τι εννοεις ασεταριστη καρτα δυκτιου?
george1551 Ιανουάριος 19, 2007 #6 Ιανουάριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από gns [Χθες, στις 23:57] Συγνωμη για το off topic τι εννοεις ασεταριστη καρτα δυκτιου? ας πουμε στο αυτοματο και δεν εχει δυκτιο (χωρις καρφωτες ip )
Chosen Ιανουάριος 19, 2007 #7 Ιανουάριος 19, 2007 Εγώ ψηφίζω δίκτυο. Έτσι συμπεριφέρεται ένα pc όταν ψάχνει να βρει DHCP για να πάρει ΙΡ.
Γιάννης Ν Ιανουάριος 19, 2007 Author #8 Ιανουάριος 19, 2007 Ο δίσκος κατα την διάρκεια αυτή δεν δουλεύει.... Πάντως τωρα που λέτε για το δίκτυο μάλλον δίκιο έχετε... Θα δώ και θα σας πώ. Αν είναι αυτό όμως? Τι θα πρέπει να κάνω? Να κλείνω τον router κάθε φορα που ανοίγω το PC? Δεν φτάνει που σβήνω τα φώτα για να μην καίω ρεύμα.....θα κλείνω και το modem τώρα??? ...αντε θα σβήσω και το καλοριφερ να δω τι θα απο' γίνω....
george1551 Ιανουάριος 20, 2007 #9 Ιανουάριος 20, 2007 Για να το τσεκαρεις απλα κανε disaple την καρτα δυκτιου και κανε reboot καi θα δεις αμεσα αν φταιει αυτο και μετα βλεπουμε και κανουμε (μπορεις να δουλεψεις με καρφωτες ip ας πουμε σαν λυση)
jpavly Ιανουάριος 20, 2007 #10 Ιανουάριος 20, 2007 Στο Welcome screen ψάχνει την IP ή όταν έχει ήδη μπει μέσα?
Γιάννης Ν Ιανουάριος 20, 2007 Author #11 Ιανουάριος 20, 2007 Καποιος φίλος μου είπε ότι έτσι κάνουν όλες η μητρικές που πέρνουν Intel.Συμβαίνει και σε άλλους δηλαδη...Ξέρετε τι ξενέρωμα είναι να κάνεις αναβάθμιση σε Core2Duoγια να δεις κάτι καλύτερο και αντι αυτό, να τρώς15+ sec να κοιτάς το Wellcome???Και ερωτώ? Ωραία ήρθα (wellcome) πότε θα μπω μέσα όμως???????:whistling
Γιάννης Ν Ιανουάριος 21, 2007 Author #12 Ιανουάριος 21, 2007 Λοιπον τα δοκιμασα όλα τα παραπανω αλλά τιποτα.Τελικα δεν ειναι θεμα δικτυου....
blade_pan Ιανουάριος 21, 2007 #13 Ιανουάριος 21, 2007 Ποσο καιρο εχεις να κανεις format?Μπας και εχεις πολλα πραγματα να φορτωνουν?Πηγαινε windows temp & prefetch και σβησε οτι εχει μεσα,κανε disc clean up και κανα defrag.
Galioni Ιανουάριος 21, 2007 #14 Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 04:47] Ποσο καιρο εχεις να κανεις format?Μπας και εχεις πολλα πραγματα να φορτωνουν?Πηγαινε windows temp & prefetch και σβησε οτι εχει μεσα,κανε disc clean up και κανα defrag. Ο δίσκος του δεν δουλεύει για 15 secs οπότε δεν είναι θέμα όγκου φορτώματος. Το πρόβλημα είναι στο τι φορτώνει.Πάτα run-> msconfig και στην τελευταία καρτέλα δες τι φορτώνει με την εκκίνηση και βγάλε ότι άχρηστο βρείς. Εγώ θα κοίταγα και στο control panel->administrative tools->event viewer μήπως η εφαρμογή που προκαλεί την καθυστέρηση προκαλεί και κανένα error...
Γιάννης Ν Ιανουάριος 21, 2007 Author #15 Ιανουάριος 21, 2007 To PC κολλάει και αμέσως μετά το format.Δεν είναι θέμα ότι εχωπολλά πραγματα φορτωμένα...Εχώ κάνει και format και στο καπάκιcleanup και defragment.Στα πειράματα είμαι τώρα.... δοκιμάζω και βλέπω.
blade_pan Ιανουάριος 21, 2007 #16 Ιανουάριος 21, 2007 Τοτε μπορει να παιζει καποιο hardware προβλημα εμδεχομενως στις μνημες...:...:
gns Ιανουάριος 21, 2007 #17 Ιανουάριος 21, 2007 Παιδια συγνωμη που παρεμβενω συνεχως με τις ερωτησεις μου αλλα αντιμετωπιζω και εγω ενα παρομοιο προβλημα συγκεκριμενα μπενουν κανονικα τα windows μεχρι το desktop αλλα το toolbar με το start πρεπει να περιμενω περιπου 30δευτ μεχρι να μπορω να το χρεισιμοποιησω.Κιταξα απο event viewer και βρηκα πως στο application και στο system υπαρχουν 2 εφαρμογες που εχουν πολλα errors perfnet και service control manager αντιστοιχα Μηπως αυτες δημιουργουν την καθυστερηση και πως μπορω να το φτιαξω
Galioni Ιανουάριος 21, 2007 #19 Ιανουάριος 21, 2007 Γιάννη στο device manager είναι όλα καλά? Κανένα θαυμαστικό?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.