mariosalice Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2007 LOL Όλο το προηγούμενο Σ/Κ προσπαθούσα να βάλω υδρόψυξη σε ένα κουτί Chieftech.Αγανάκτησα.Όποιος σχεδίασε το κουτί ήταν μεθυσμένος.Στο τέλος έφτασα να βγάζω πριτσίνια. Το κουτί έγινε βίδες για να το φέρω σε λογαριασμό.’σε που η υδρόψυξη που αγόρασα είχε τρύπιο ψυγείο.Είχα αγοράσει και ένα extra διπλό ψυγείο, γιατί αυτό που έδινε η ASETEK στο Watechill κιτ ήταν μονό.Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τις υδροψύξεις.Αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας την υδρόψυξη δεν βρίσκουμε εύκολα εξαρτήματα με ενώσεις για σωλήνες 3/8. Όλα έρχονται στη μισή ίντσα 1/2".Πρέπει να τα παραγγείλουμε από το εξωτερικό, να συνδυάσουμε μόνοι μας τα κατάλληλα συνδετικά και να τα μονώσουμε ώστε να μη χάνουν.Από την άλλη δεν έχω δει έτοιμο κιτ στη μισή ίντσα.Όλα έρχονται στα 3/8.Γιατί?Αν ρωτήσετε στα μαγαζιά, θα σας πούνε ότι οι custom υδροψύξεις έρχονται στη μισή ίντσα γιατί τις προτιμάει ο κόσμος, αφού είναι καλύτερες.’ν επιμείνεις και ρωτήσεις γιατί δεν φέρνουν και τα έτοιμα kit στη μισή ίντσα αρχίζουν να σε κοιτάνε ύποπτα.Κάπως έτσι κατέληξα να πάρω το έτοιμο kit αφού υπήρχε έλλειψη και ασυμβατότητες.Ευτυχώς το ότι το κιτ είχε τρύπιο ψυγείο το διαπίστωσα από την αρχή.Ο λόγος ήταν ότι δεν μου άρεσαν οι συνδέσεις.Μου φάνηκαν και είναι ψεύτικες.Χώνεις το λάστιχο σε μια τρύπα, μαγκώνει από ένα λαστιχένιο δακτυλίδι και αυτό είναι όλο.Έλεος.Αν το ήξερα από την αρχή θα έτρεχα μακρυά.Έκοψα λοιπόν μικρά κομματάκια σωλήνα, για να φτιάξω ένα πρόχειρο κύκλωμα και έβαλα ένα τροφοδοτικό να το δουλέψει.Το νερό έτρεχε από παντού.Βάζω το διπλό ψυγείο, σπρώχνω και τα λάστιχα περισσότερο και δούλεψε χωρίς διαρροές.Τι κακά ψυγεία (της ASETEK και το μονό και το διπλό) ...Έψαχνα να βρω τρόπο να βιδώσω τις βίδες. Είχαν παρεμβύσματα και ήταν μυτερές, αλλά δεν έφταναν να μαγκώσουν τον ανεμιστήρα στο ψυγείο. Χωρίς τα παρεμβύσματα θα τρύπαγε το ψυγείο. Τελικά λίμαρα κάποιες δικές μου λαμαρινόβιδες, ώστε να μην είναι μυτερές και να έχουν το κατάλληλο μήκος. 8 βίδες ...Αλλά η ταλαιπωρία μου δεν τέλειωσε.Έπιασα να βάλω το block.Μα είναι στα καλά τους?Δεν έχουν κάποια μεταλλική βάση για να στηρίξει τις δύο βίδες που θα συγκρατήσουν το block?Οι βίδες μπαίνουν πάνω στο PCB της μητρικής έτσι χύμα.Λίγο η πίεση, λίγο οι κραδασμοί, πάει το PCB. Τρύπησε και μας μένουν στο χέρι η μητρική, το block o επεξεργαστής και ότι άλλο πάρουν μαζί τους.’φησα λοιπόν τη βάση της μητρικής, έβαλα δύο δικές μου βίδες, έκοψα με πριόνι κάποια μεταλλικά σωληνάκια που είχε και τελικά προσάρμοσα το απαίσιο block με τις τρεις τρύπες.Ότι χειρότερο έχω δει ...Το μόνο που μου άρεσε ήταν η τρόμπα.Δυνατή, αθόρυβη, με USB και αρκετά extra.Τελικά με τα πολλά στήθηκε το σύστημα.Ας είναι καλά η ASETEK με το Waterchill, που μου χάρισε απασχόληση ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.Το κόστος?170 το άχρηστο κιτ με μονό ψυγείο +50 το εξίσου άχρηστο και αναποτελεσματικό διπλό ψυγείο (μου έκαναν έκπτωση στο Γερμανό 6 ) + 20 το υγρό της Thermaltake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2007 Mάριε απέξω έπρεπε να παραγγείλεις κάτι σε 3/8" και θα είχες το κεφάλι σου ήσυχο, με τόσα λεφτά φτιάχνεις τόπ υδρόψυξη...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 18, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2007 Το ξέρω.Αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να δοκιμάσω όλα τα προιόντα της αγοράς ώστε να ξέρω από πρώτο χέρι τι είναι καλό και τι όχι.Που να προβλέψω να ελέγξω το κενό ανάμεσα στις τρύπες που έχει το ψυγείο για τους ανεμιστήρες και στις πλάκες του ψυγείου. Μιλάμε για 2-1 mm απόσταση.Μπορούσα να προβλέψω να ελέγξω αν υπήρχε backplate?Έβλεπα τις τρεις τρύπες στο block και φαντάστηκα ότι θα είχε μέσα τα κατάλληλα 3/8 ρακόρ και τα σχετικά μονωτικά υλικά.Μπορούσα να φανταστώ ότι δεν υπήρχαν και ότι χώνουμε το λάστιχο μέσα στην τρύπα?Χρειάζεται εμπειρία και να την πατήσει κανείς μόνος του για να μάθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Ιανουάριος 18, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2007 Το cpu block είναι το antarctica?Βγαίνει σε διάφορες διαμέτρους σωλήνων http://www2.asetek.com/default.asp?showPage=startside.asp&contentSection=2Για κάτω από την motherboard σου δίνε κάτι πλαστικές ροδέλες.Αλλά όντως δεν είναι για πολλά πολλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.