Jump to content

Εναλλακτική αντλία για Bigwater 745? και όχι μόνο...

gkatsogr

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν και άλλα άτομα που ασχολούνται με το θέμα της υδρόψυξης!(όλοι οι γνωστοί μου με θεωρούν παρανοϊκό)

Έχω 3 υπολογιστές και οι 3 με υδρόψυξη της Thermaltake (Bigwater,Bigwater SE x 2)!

Τώρα ετοιμάζομαι σιγα σιγά για το 4ο PC!

Μέχρι στιγμής έχω αγοράσει :

Bigwater 745 CL-W0076

Bigwater745.jpg

Aquabay M4 CL-W0082 x 2TMX

HDD.jpg

Aqua RX Series-R1 CL-W0102 x 4TMX

RAM.jpg

Kαι θέλω να πάρω :

VGA water block CL-W0038

VGA.jpg

Aqua W3 CL-W0083

W3.jpg

AquaBay M1 CL-W0032

M1.jpg

To θέμα είναι ότι για όλα αυτά θα ήθελα μία άλλη πιο δυνατή αντλία απο αυτή που ήδη έχει το 745 (400lt/h)!Έλεγα για το Μ5 που δίνει αντλία 500lt/h αλλά δέν νομίζω ότι η διαφορά είναι κάτι το ιδιαίτερο!Ιδίως όταν βρήκα το forum το διάβασα και είδα αντλίες 1400lt/h λέω ΝΑΙ αυτή θα κάνει σίγουρα δουλειά!!!

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορώ να προσαρμόσω τα σωληνάκια!

Ή αν γίνεται... ποιά θα μου προτείνατε?

Για να μήν ανοίγω και άλλο θέμα στο CASES το κουτί που περιμένω να πάρω είναι το GIGABYTE Aurora 570 το οποίο δεν το έχω βρεί ακόμη στην αγορά!Mε βολεύει στο θέμα ότι παίρνει πίσω 2x12cm ανεμιστηράκια και έτσι εκεί θα μπορώ να προσαρμόσω εσωτερικά του κουτιού το διπλό ψυγειάκι απο το kit που έχω ήδη αγοράσει!

Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο κουτι FULL ATX που παίρνει πίσω 2x12cm ανεμιστηράκια?

υ.γ. : Δυστυχώς δεν είχα βρεί ποιο νωρίς το forum έτσι ώστε να μήν είχα προβεί στην αγορά των προιόντων της Thermaltake, μιάς κι εδώ προτείνεται αρκετές εναλλακτικές πιό δυνατές λύσεις με σχεδόν τα ίδια χρήματα!

Σας ευχάριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές post!!!

Με τόσα που θα βάλεις απάνω δεν νομίζω να σε κάλυψη..

Θα σου έλεγα να πήγαινες σε καμιά laing ddc

http://www.alphacool.de/product_info.php/products_id/3735/cPath/5_26_267/laing-pumps/pum-laing-ddc-pump-12v-ultra.html

μιας και έχουνε πολλά λίτρα και είναι και αθόρυβες. Το μόνο κακό είναι το κόστος τους

και μια πιο φτηνη εκδοχη του απο πανω...ειναι εδω ..το οποιο παρα τα αγγλικα του ειναι ελληνικο site..(σε περιπτωση που δεν το ξερεις)

Δεν ειναι μονο τα lt που κανουν τη διαφορα...ειναι και το μανομετρικο που παιζει εξισου σημαντικο ρολο στην αντλια...

Αυτη του dj_alex ειναι στα 4,7μ

η "δικια" μου στα 3,7μ

...και για αυτα της thermaltake ..ουτε λογος..ακομα και στο σιτε της thermaltake...

Απλα παιζει αν δεν εχουν την απαιτουμενη δυναμη (μανομετρικο) τα της thermaltake να δεις κοντα στα 50-60lt/h ...ασχετα με τα 400 που διαφημιζουν..

(μαλλον το 400lt/h ειναι με ελευθερη εξοδο..)

Αρχική απάντηση από ΝTG

και μια πιο φτηνη εκδοχη του απο πανω...ειναι εδω ..το οποιο παρα τα αγγλικα του ειναι ελληνικο site..(σε περιπτωση που δεν το ξερεις)

Δεν ειναι μονο τα lt που κανουν τη διαφορα...ειναι και το μανομετρικο που παιζει εξισου σημαντικο ρολο στην αντλια...

Αυτη του dj_alex ειναι στα 4,7μ

η "δικια" μου στα 3,7μ

...και για αυτα της thermaltake ..ουτε λογος..ακομα και στο σιτε της thermaltake...

Απλα παιζει αν δεν εχουν την απαιτουμενη δυναμη (μανομετρικο) τα της thermaltake να δεις κοντα στα 50-60lt/h ...ασχετα με τα 400 που διαφημιζουν..

(μαλλον το 400lt/h ειναι με ελευθερη εξοδο..)

οπως τα λεει ο φιλτατος

Αρχική απάντηση από gkatsogr

To κόστος δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα...Όσο αφορά την διάμετρο απο τα σωληνάκια της Thermaltake θα "κουμπώνουν"?

Απο το site αυτό μπορώ να παραγγείλω online?

ναι μπορεις να τη παραγκηλεις Online αλλα μπορεις και με ενα μηνιμα στο extremeshop.gr να σου την φερουνε μιας και ο προμηθευτης τους ειναι η alphacool

• 3 weeks later...

Τελικά ήρθε και το κουτί!Είναι πάρα πολύ καλό αλλά και πάλι χρειάστηκε να ψιλομοντιφάρω το διπλό ψυγειάκι για να μπεί!Έχω τραβήξει κάποιες φωτογραφίες!

Θα τις ποστάρω το συντομότερο δυνατόν για να μου πείτε και την γνώμη σας!!!

• 1 month later...

Mετά απο επικοινωνία με το Extremeshop αγόρασα την Eheim 1250!Είναι πολύ καλή και αθόρυβη!(Δέν το περίμενα)Το θέμα μου τώρα είναι το εξής!Πήρα τελικά (απο κάποιο μέλος) το block για vga της thermaltake CL-W0088

slide0001_image003_450.gif

0_baseview.gif

αλλά απ΄οτι κατάλαβα δέν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή το block με το chip της vga διότι το block είναι δροσερό και η μεριά κάτω απο το chip είναι αρκετά ζεστή!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσω κάτι ώστε να ακουμπάει το ένα στο άλλο?

Αν βάλω αρκετή πάστα θα κάνω δουλειά ή θα το !@#!@$!@ ?

υ.γ. Πόση θερμοκρασία είναι η normal που πρέπει να έχει η vga?

Αυτή που λέει απο το properties(nvidia) είναι αντιικειμενικό?

Δεν χρειάζεται να κάνεις μόνοση(γιατί στην ουσία αυτό λές) ;)

Δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα...

Η θερμοκρασία που λέει το nv panel είναι αντικειμενική...αλλά εξαρτάται και απ την κάρτα π έχεις....οι πιο παλιές...λέγαν ψιλο αλλα αντι άλλων

Πάστα βάζεις πάντα όσο πιο λεπτό φιλμ μπορείς χωρίς να αφήνεις επιφάνεια ακάλυπτη.

Βασικά, μιας και στη φωτό φαίνεται να έχεις 2 ψυγεία, δοκίμασε να κάνεις 2 κυκλώματα.

Ένα για cpu mobo με το μεγάλο ψυγείο και μια αντλία της τάξης L30- eheim 1250 ή κάτι ανάλογο και με τη μικρή παίξε την vga.

Πιστεύω θα κάνει συστημα με καλύτερη απόδοση.

Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις με το μεγάλο ψυγείο cpu/vga και με το μικρό mobo/hdd και ότι άλλο θες.

Δεν χρειάζεται να ζορίζεται το ένα chip απο το θερμικό φορτίο του άλλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.