Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2010 Κάθε άνοιξα τα ίδια πράγματα μου συμβαίνουν λόγω της αλλεργίας. Τα μάτια μου δακρύζουν συνεχώς και ξύνονται, ενώ η μύτη μου έχει καταρροή και φτερνίζομαι διαρκώς. Η γύρη από τα λουλούδια, ο ήλιος και ο αέρας που μεταφέρει την χαρά του μικρού πόνυ και της μάγιας της μέλισσας, μου προκαλούν αλλεργία.Παλιότερα είχα πάει σε γιατρό, και μου είχε δώσει κολύριο για τα μάτια και χάπι Aerius.Βρήκα και αυτό το link http://pharmaherb.gr/news/allergy/allergiki-rinitida Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickL Μάϊος 8, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2010 Τα ίδια κι εγώ αν και φέτος είναι πολύ ήπια τα συμπτώματα.Έπαιρνα διάφορα, ενίοτε και zirtek, αλλά έχω σταματήσει χρόνια τώρα να παίρνω.Παλιότερα όταν ήμουν έξω για καφέ και η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο πήγαινα καθόμουν στο αμάξι για κανένα 10λεπτο με A/C και ανακύκλωση αέρα για να συνέλθω.Επίσης κάθε πρωί που ξυπνάω και ξεσκεπάζομαι, σχεδόν ακαριαία με πιάνει καταρροή και φτέρνισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Μάϊος 9, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2010 Αλλεργική ρινίτιδα από ότι καταλαβαίνω έχετε και οι δύο όπως εγώ.Αν πραγματικά κάποιος θέλει να ξεφύγει από όλη αυτή τη κατάσταση, θα πρέπει να αφιερώσει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο και ίσως αρκετά χρήματα.Σε αλλεργικούς γίνονται άπειρα τεστ, ώστε να δουν τελικά τι είναι αυτό που τους δημιουργεί πρόβλημα. Μπορεί να είναι παραπάνω από μία ουσία.Έτσι όταν το βρουν, γίνεται το αντίστοιχο εμβόλιο/εμβόλια και τελειώνει το θέμα.Πιο μικρός είχα αλλεργικό άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Μεγαλώνοντας έχει βελτιωθεί δραματικά και σχεδόν δεν έχω ποτέ κρίσεις, όσον αφορά το πρώτο. Η ρινίτιδα έχει βελτιωθεί και αυτή σε μεγάλο βαθμό επίσης.Στην Αθήνα, με πιάνει πολύ σπάνια αλλεργική ρινίτιδα.Στο εξοχικό μου στην Αρτέμιδα με πιάνει όταν είμαι 2 ή 3 μέρες συνεχόμενα στη περιοχή.Από ότι καταλαβαίνω το επίπεδο των ισταμινών φτάνει το σημείο, όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα τις αλλεργίας, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα είναι η Θάλασσα (που δεν με βοηθάει καθόλου περιέργως).Σε γενικές γραμμές πάντως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία.Αν την ώρα τις αλλεργίας, αρχίσετε και νευριάζετε, αναστατώνεστε, κλπ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Καλό είναι να μπορείτε να μείνετε ήρεμοι, όσο μπορείτε ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η κρίση.Τα προσθέσω τέλος κάτι που αφορά το αλλεργικό άσμα που είχα πιο παλιά.Πλέον κρίση έχω, αν στεναχωρηθώ πάρα πολύ ξαφνικά! Όχι να έχω κάποια στεναχώρια η οποία να με βασανίζει μέρες. Με κάποιο τσακωμό για παράδειγμα, ο οποίος θα με πειράξει πολύ, θα μου δημιουργήσει κρίση άσθματος.Γενικά η ψυχολογία με τις αλλεργίες, πάνε χέρι χέρι.Δοκιμάστε και κάποιον ομοιοπαθητικό, έχω φίλους που έχει λυθεί τελείως το πρόβλημά τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Μάϊος 9, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2010 Εγώ παθαίνω το εξής κουφόΜερικές φορές μετά από παραμονη στη σκιά αν δω τον ήλιο τρελαίνομαι στο φτέρνισμα Μπορεί και 10-12 φορές .ΙΤΣΕΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Μάϊος 9, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2010 Αυτό συμβαίνει γενικότερα...Πολλές φορές αν σου έρχεται φτέρνισμα και δεν μπορείς να φτερνιστείς, κοιτάς τη λάμπα στο δωμάτιο.Επίσης όταν έχεις αλλεργία και τρέχουν τα μάτια σου και η μύτη στον ήλιο φοράς γυαλιά.Ο ήλιος γενικότερα επιδεινώνει το φτέρνισμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Μάϊος 9, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2010 Αυτό με το φως το παθαίνω κι εγώ συνέχεια.Χθες με έπιασε μία γερή κσι φτερνιζόμουν μισή ώρα ασταμάτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάϊος 10, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2010 Αυτό με τον ήλιο για αντανακλαστικό μου φαίνεται. Για τις αλλεργίες αφήστε τες να εκδηλωθούν όσο αντέχετε και μην παίρνετε φάρμακα που καταπολεμούν τα συμπτώματα. Έχω ακούσει ότι η αντίδραση είναι απαραίτητη για τον οργανισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickL Μάϊος 10, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2010 Που είναι ο hadji_a να μας κατατοπίσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Μάϊος 11, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2010 O Hadji μαλλον χαρακιρι κανει με αυτα που διαβαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.