Jump to content

Αμεση αγορα ΚΑΛΩΝ ηχειων

PainkiLer

Recommended Posts

για τι χωρο τα θές?

εγω εχω παρει κατι creative 5.1 σχετικά απλά.

για τον χωρο μου περίπου 18 τετραγωνικά ακουγονται ικανοποιητικά και ταινίες βλέπεις ανετα.

κοστος αν θυμάμαι καλά κανα 50 ευρώ

ακριβο για καποιους ειναι τα 50 ευρω και πανω....για αλλους τα 300 και πανω....για αλλους τα 3000 και πανω.......γινε λιγο πιο συγκεκριμενος.οσο περισσοτερες πληροφοριες δωσεις για το ερωτημα σου τοσο πιο πολλες πληροφοριες θα παρεις.

3 τελευταία διαφορετικά σετ creative που δοκίμασα τα τελευταία χρόνια , όλα παρουσιάσαν πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο ρύθμισης του ήχου

Από πλευράς ήχου , αρκετά καλά , αλλά στο αυτί μου τα logitech μου φάνηκαν καλύτερα στην κατηγορία χαμηλής τιμής (logi x530)

Όπως προείπε και ο φράγμας , σε τι τιμή κυμαίνεται το βαλάντιο;

Σορρυ φιλε αλλα καλος ηχος και φτηνος δεν υπαρχει για καλα 5.1 θελλει φραγκα τωρα αν μιλας ή αν θελεις το καλυτερο για σενα στα 50- 60 ευρω απλα μην το ψαχνεις γιατι δεν υπαρχει αν πας στα 100 και πανω κατι γινεται

Αρχική απάντηση από GdamprXP [Σήμερα, στις 22:23]

creative =μαπα το καρπούζι σε 6 μήνες αν τα δουλευεις στα όρια κάνουν σα κουδουνίστρα

logitech =παρα παρα πολυ καλά είναι ποιότητα. απο άλλα δε ξέρω

εγω παλι απο τα cambridge Soundworks 2.1

στα Megaworks 510D

και στα Gigaworks S750

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντιμετωπισα προβλημα

και υποψιν, τα ηχεια δεν κλεινουν σχεδον ποτε...

αναμμενα μενουν για μηνες

και μην ακουω για ποτενσιομετρα κτλ...

ενα καθαρισμα ηθελαν στην πλειοψηφια των περιπτωσεων

σε καποια μοντελα με παρομοιο τυπο ρυθμιστικου εντασης(ροδελιτσα)

τι να πουν δλδ και οι κατοχοι των 5500 που αναφερουν οτι πιανουν συχνοτητες ραδιοταξι στα καλα καθουμενα...

αλλα γενικα οπως ειπαν κι αλλοι προηγουμενως

αν δεν μπορεις να πακεταρεις τα 5.1 που εχεις ηδη και να τα παρεις μαζι σου

τοτε καλυτερα παρε ενα καλο σετ 2.1 παρα ενα φτηνιαρικο 5.1 στα ιδια χρηματα

Εμενα πλεον τα gigaworks καινε την ασφαλεια τους και δεν εχω βρει ακομα τι φταιει.

Η γνωμη μου ειναι,οτι ειναι ιδιαιτερα ευαισθητα μετα απο εμπειρια με διαφορετικα σετ.

Αρχική απάντηση από overvolt

Για δες και τα Genelec 8020, εάν σου βαστάει :D

Που μπορώ να τα βρω αυτά? Ή καλύτερα που μπορώ να τα σκούσω?

Γιατί κι εγώ ασχολούμαι.. Αν και μου λείπει ακόμα ο εξοπλισμός για το Home Studio που θέλω να φτιάξω..

Έχω στήσει ένα σχετικά καλό 6.1 σύστημα για home theater (με ραδιοενισχυτή Yamaha και ηχεία Wharfedale μπροστά, Jamo πίσω, JVC κέντρο & Yamaha sub - θέλω αναβάθμιση, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα..) αλλά θα με ενδιέφεραν κάποια καλά monitor..

Δινω 150-200 ευρα, αν αξιζουν μπορει να δωσω και κατι παραπανω!Δεν ειναι πολλα για πολυ καλα ηχεια,το ξερω,γιατι εχω σπιτι μου επαγγελματικα για το στερεο, πολυ ακριβα!Αλλα ακουω τα creative (5.1) μου και δεν μου αρεσουν,λετε οτι τα φτηνα logitech δεν εχουν θωρακιση και δεν ξερω τι να παρω!

Z-5400 με περιπου 190-200ευρω στην αγορα.

ειναι ιδια με τα 5300 αλλα με διαφορετικη σχεδιαση στους δορυφορους.

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2177,CONTENTID=9586

(πολυ περιεργο που τα 5400 δεν υπαρχουν πλεον στη σελιδα)

Τελικα λεω να παρω πολυ καλα ηχεια 5.1+.Δεν θελω να εχουν και την τρελη ενταση αλλα θελω καλο ηχο, εχω προβλημα με την ποιοτητα του ηχου.Ειναι για ταινιες,μουσικη και για οτι αλλο...Δεν τα θελω μονο για το pc.Εννοειται δινω πανω απο 200 ευρα.

Ειδα αυτα JBL SCS178 CH απο watt φαινονται αρκετα,απο ποιοτητα,ξερει κανεις;Απο DD kai DTS δεν εχουν.

Ειδα επισης αυτα Yamaha TSS-15με DD,DTS +pro logic αλλα δεν ξερω καθολου τι παιζει με αυτα.Και τα LOGITECH Z-5400 δεν ειναι κακα με 200 και DD,DTS,το θεμα ειναι πως πανε απο ποιοτητα ηχου.

Δεν θελω επαγγελματικο ηχο,δεν μπορω να εχω ετσι κι αλλιως, αλλα κατι πιο κατω.

Τα Yamaha για μουσική δεν αποδίδουν καλά, υπάρχουν και reviews.

Με μία καλή κάρτα ήχου και Ζ-5500 ή S750 θα έχεις έναν ικανοποιητικό overall ήχο. Αλλιώς barebone κομμάτια και 2Κ για ακόμα καλύτερο ήχο, συγκριτικά.

Αρχική απάντηση από aliendna51

Που μπορώ να τα βρω αυτά? Ή καλύτερα που μπορώ να τα σκούσω?

Γιατί κι εγώ ασχολούμαι.. Αν και μου λείπει ακόμα ο εξοπλισμός για το Home Studio που θέλω να φτιάξω..

Έχω στήσει ένα σχετικά καλό 6.1 σύστημα για home theater (με ραδιοενισχυτή Yamaha και ηχεία Wharfedale μπροστά, Jamo πίσω, JVC κέντρο & Yamaha sub - θέλω αναβάθμιση, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα..) αλλά θα με ενδιέφεραν κάποια καλά monitor..

Τα ηχεία αυτά τα αντιπροσωπεύει η KEM ELECTRONICS (www.kemelectronics.gr). Αυτοενισχυόμενα με πολύ καλή απόκριση. Αποτελούν πολύ καλές λύσεις για nearfield monitors. Πιστεύω πως στην KEM θα σου τα βάλουν να τα ακούσεις.

Θα σου πρότεινα πάντως να κοιτάξεις καλύτερα τα 8040 ή 8050 που έχουν 6,5 και 8 ίντσες woofer αντίστοιχα. Μην πας στα πιο μικρά εφ όσον ασχολείσαι!!

Αρχική απάντηση από Holy Driver

Τελικα λεω να παρω πολυ καλα ηχεια 5.1+.Δεν θελω να εχουν και την τρελη ενταση αλλα θελω καλο ηχο, εχω προβλημα με την ποιοτητα του ηχου.Ειναι για ταινιες,μουσικη και για οτι αλλο...Δεν τα θελω μονο για το pc.Εννοειται δινω πανω απο 200 ευρα.

Ειδα αυτα JBL SCS178 CH απο watt φαινονται αρκετα,απο ποιοτητα,ξερει κανεις;Απο DD kai DTS δεν εχουν.

Ειδα επισης αυτα Yamaha TSS-15με DD,DTS +pro logic αλλα δεν ξερω καθολου τι παιζει με αυτα.Και τα LOGITECH Z-5400 δεν ειναι κακα με 200 και DD,DTS,το θεμα ειναι πως πανε απο ποιοτητα ηχου.

Δεν θελω επαγγελματικο ηχο,δεν μπορω να εχω ετσι κι αλλιως, αλλα κατι πιο κατω.

Τα JBL που γράφεις δεν έχουν ενισχυτή. Μόνο το sub έχει ενισχυτή οπότε πρέπει να βάλεις εξωτερικό ενισχυτή (5 καναλιών) που αυτός θα δίνει ισχύ στους 5 δορυφόρους και θα κάνει τα Dolby,DTS, Pro Logic κλπ. Το βασικό τους μειονέκτημά είναι οτι οι δορυφόροι είναι 4 Ω, που σημαίνει οτι δύσκολα θα βρείς ενισχυτή HomeCinema που να κατεβαίνει στα 4 Ω και θα τον πληρώσεις ακριβά.

Αν θέλεις να πάς στην YAMAHA θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στις σειρές NS-P για δορυφόρους και YST για sub. Παίζουν αρκετά καλά για τα λεφτά τους.

Γενικώς να ξέρεις οτι χρειάζεσαι σχετικά μεγάλο μέγεθος για να πετύχεις ποιότητα (πχ. 4,5+ ίντσες woofers, 3/4+ ίντσας tweeter κλπ. Οι ξύλινες καμπίνες ακούγονται πιο καλά στα αυτιά μας απ' τις πλαστικές. Την τελική πάντως επιλογή την κάνουμε πάντα με το αυτί!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.