Jump to content

abit ΑW9D-MAX overclocking

spartacos

Recommended Posts

!!!!! Μια μικρή βοήθεια !!!!!

Λοιπόν έιπα να ξεφύγω λίγο απο το 3,0Ghz που είμαι τώρα αλλα δεν...

Περναω γρήγορα στο θέμα και σας λεω

1. Έχω απενεργοποιήσει ότι έχει να κάνει με CPU features

EIST

THERMAL CONTROLS

EXECUTE BIT CONTROL εκτώς από το VT που αν το κάνω σβήνει το μηχάνημα και ξανανοιγει μονο του, μάλλον bug.

2. Έχω βάλει μνήμες 1/1 5-5-5-15- 35 ή 42 ή 45

3. Απενεργοποίησα ότι άλλο δεν χρειάζομαι Floppy c. Fireware και τα LANs

4. Βάζω vcore 1,40 / vmch 1,60 / vram 2,10 ή 2,20

... Στα 366 fsb δεν κάνει boot.

Στα 350 κάνει, αλλα μετά απο λίγο παγώνει.

Στα 347 κάνει , 35000 λαθη στο memtest . και μπλε οθόνες

Tις μνήμες τις έχω στα μπλε slots 2 και 3 Edit : Τις άλλαξα και θέσεις πάλι τα ίδια.

Πριν αρχίσω τα πάλι τα bios updates , που δεν μου αρέσουν καθόλου,

θέλω να ζητήσω την γνώμη σας για όλα αυτα. :)

Ξεχνάω κάτι?

Λέτε να είναι τροφοδοσία? (Εχω συνολικα και 5 fans)

Εdit : Mόλις ανοιξε πάλι το Abit Forum και κατέβασα και 15 beta bioses, τι λένε αυτα απο αυτούς που ήδη τα έχουν βάλει?

( skritikos έχουμε το ιδιο L629B366 και σε βλεπω πετάς - το 15 beta04 τι προβλήματα σου βγάζει?)

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Σε σχέση με τα παραπάνω :

Με το bios 15 beta 04 τώρα μπορώ να είμαι σταθερός στα 356x9 fsb μόνο με 1,275v (απο bios) :D

Aλλα αν δεν δώσω 1,64v - 1,65v στο MCH μπαλατζάρει. :( και το καταλαβαίνω αυτο απο το memtest 3.5

Σε αυτές τις τιμές έβαλα χέρι στο Chipset και δεν φαίνεται να καιει, θερμό ναι αλλα όχι και καφτό.

Αυτοί που λένε ότι φτάνουν το fsb πάνω από 360 με λιγότερο απο 1,60 στο MCH πως το κάνουν ? Πάω να σκάσω...:giveup:

Έχετε δοκιμάσει καθόλου αυτο το memtest 3.5 να βάλετε να ελενξει 64 mb και δεν έχετε errors ?????

Γενικά τα

fsb 356x9

vcore 1,2750 - 1,3000

vmch 1,64

fsb/ram 1/1

με stock ψύξη για την m/b για 24/7 πως σας φαίνονται?

Αρχική απάντηση από Dem

Σε σχέση με τα παραπάνω :

Με το bios 15 beta 04 τώρα μπορώ να είμαι σταθερός στα 356x9 fsb μόνο με 1,275v (απο bios) :D

Aλλα αν δεν δώσω 1,64v - 1,65v στο MCH μπαλατζάρει. :( και το καταλαβαίνω αυτο απο το memtest 3.5

Σε αυτές τις τιμές έβαλα χέρι στο Chipset και δεν φαίνεται να καιει, θερμό ναι αλλα όχι και καφτό.

Αυτοί που λένε ότι φτάνουν το fsb πάνω από 360 με λιγότερο απο 1,60 στο MCH πως το κάνουν ? Πάω να σκάσω...:giveup:

θα πρεπει το vMCH με το vFSB να μην εχουν διαφορα τασης πανω απο 0,2V

π.χ.

vMCH 1,60v

vFSB 1.40v

το λιγοτερο....:)

Αρχική απάντηση από Yz250 [Σήμερα, στις 19:03]

θα πρεπει το vMCH με το vFSB να μην εχουν διαφορα τασης πανω απο 0,2V

π.χ.

vMCH 1,60v

vFSB 1.40v

το λιγοτερο....:)

Δεν έχει επιλογή vFSB η συγκεκριμένη Mobo.

:D

Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Σήμερα, στις 19:36]

Λοιπόν στο pc με την Abit AW9D o 6600 μου για να παίξει στα 3600 με 400 FSB ήθελε 1,75 στο MCH και 1,425 Vcore...Aν δεν δώσεις στο Chipset μην περιμένεις και πολλά...

Nαι αυτό διαπιστώνω και εγω. :(

Αλλά απο την άλλη διάβαζα διάφορα posts εδώ πριν την πάρω που λεγανε ότι φτανει σταθερά πάνω απο 360fsb με λιγότερα απο 1.6 στο MCH. ( ακομα και 1,55)

Αυτό πολύ απλα δεν παίζει.

Μπορει να είναι οκ στο cpu stress orthos, αλλά το blend και το memtest με λιγοτερο απο vmch 1.60-1.61 και πάνω απο 356fsb δεν τα περνάς. Μάλιστα απο εκεί και πέρα αυξάνεις το vmch δυσαναλογα σε σχέση με τα mhz.

obijuan1983 για 3600 με αέρα και 975chipset δεν το σκεφτομαι καν. Τα 356 ήθελα και το 3,3 για 24/7 με vmch κατω απο 1,60v αλλά δεν το βλέπω.

ΑΛΛΑ βρήκα το παρακάτω απο την Intel και θεωρωντας ότι έχω vdrop περιπου 0.1 volts

μπορώ απο bios να βάλω μεχρι και 1,70 έτσι ωστε να ειμαι μέσα στα όρια.

Δηλαδή το 1,65 απο bios το υπολογίζω σε πραγματικό 1,55, τουλάχιστον σε load.

( ε? καλό? τι λέτε? Να πάρω 965 ή 680 ? και νερό ?)

Το παρακάτω ειναι απο το 975Χ chipset datasheet της Intel.

post-4508-1416073090,2723_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 21:30]

έμενα για τα 400 θέλει 1.64...στο MCH.

Αν προσέξεις την ψύξη του Chipset δεν έχεις πρόβλημα.

1. καλύτερη ψύξη στα ίδια volts στο mch μεγαλυτερη σταθεροτητα δηλ. αν το αερισω καλυτερα λες να ανεβω στα fsb με το ίδιο vmch ή

2. Να προσέξω την ψύξη για 1,7v στο chipset γενικότερα.

:woot: καλα είσαι (είσαι σταθερός εκεί σε όλα?), εγώ έχω την εντυπωση οτι θα θελω πάνω απο 1,7 ( μπορει και 1,75) εκεί. :TD:

μπορει να παιζει ρόλο και o συνδιασμος chipset ram τις οποιες έχω χαλαρώσει gia να μην με κόβουν αλλά τίποτα.

Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 22:12]

1. καλύτερη ψύξη στα ίδια volts στο mch μεγαλυτερη σταθεροτητα δηλ. αν το αερισω καλυτερα λες να ανεβω στα fsb με το ίδιο vmch ή

2. Να προσέξω την ψύξη για 1,7v στο chipset γενικότερα.

Nαι σταθερότατος..(Orthos,3Dmark,32M).

Μνήμες 4-4-4-8..και όχι ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες (Max 45-47).

Av προσέξεις γενικότερα την ψύξη στα 1,7.

Και μην μασάς(δεν θα την κρατήσεις και για κανέναν αιώνα),

έχω δώσει μέχρι 2V...:D ..για να δω μέχρι που πάει...:devil:

εχετε δοκιμασει και με μικροτερο Vmch να δειτε αν παιζει?

εγω για καθε μερα στα 3420mhz (380*9) και 1.45Vcore ημουνα παν-stable με 1.55Vmch με τις μνημες στα 950 / 4:5 / 4-4-4-8 και τωρα με το νερο στα 3600 (400*9) με 1.6Vmch και μνημες 1:1 / 4-4-4-4.

Αρχική απάντηση από giorgos th. [Σήμερα, στις 00:50]

εχετε δοκιμασει και με μικροτερο Vmch να δειτε αν παιζει?

εγω για καθε μερα στα 3420mhz (380*9) και 1.45Vcore ημουνα παν-stable με 1.55Vmch με τις μνημες στα 950 / 4:5 / 4-4-4-8 και τωρα με το νερο στα 3600 (400*9) με 1.6Vmch και μνημες 1:1 / 4-4-4-4.

Mε 1,55vmch 380fsb? Tι λέτε ρε παιδιά?

με 1,45vcore

και 1,67 vmch εμένα δεν κάνει ούτε boot στα 380fsb.

Aποκλείεται. Mε 1,55vmch φτάνω μεχρι τα 9x340 fsb

Για τα πολυπόθhτα 356 θελω 1,63vmch

Mιλάω να είσαι σταθερός στο memtest 3.5 στα 64mb παντα, έστω για 5 λεπτά

Tο Orthos cpu stress το βγάζω και εγώ με χαμηλότερες τιμες για το mch.

Edit: ...."και τωρα με το νερο στα 3600 (400*9) με 1.6Vmch και μνημες 1:1 / 4-4-4-4....."

:wall: :wall: :wall: :wall: ε πως με 1,6vmch τα 400. ????

Έχουν αρχισει να μου μπαινουν ιδέες για την δικιά μου m/b. Την πήρα ανοιγμένη απο το ####### και ίσως να ήταν λιωμένη ή κομματι δοκιμασμένο που δεν κλοκάρει καλα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. :getlost:

Εκτώς αν έτυχα σε κακό chipset ή μου λέτε ψέμματα , δεν ξέρω. :giveup:

ηταν γνωστο απο πριν (πριν βγουν σε προσφορα στο πλαισιο) οτι οι AW9D-Max κλοκαρουν αναλογα τοπ κομματι κατα βαση.αμα ριξεις καμια ματια και στο XS 8α το διαπιστωσεις και ο ιδιος.

ε,δεν αποκλιεται η δικια σου να μην παει βημα

ποσο ειναι το max fsb της μητρικης σου ξερεις?

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 10:57]

ηταν γνωστο απο πριν (πριν βγουν σε προσφορα στο πλαισιο) οτι οι AW9D-Max κλοκαρουν αναλογα τοπ κομματι κατα βαση.αμα ριξεις καμια ματια και στο XS 8α το διαπιστωσεις και ο ιδιος.

ε,δεν αποκλιεται η δικια σου να μην παει βημα

ποσο ειναι το max fsb της μητρικης σου ξερεις?

Αρχική απάντηση από skritikos [01-02-2007 20:42]

Σήμερα έφτασα ORTHOS και 3DMark06 stable μέχρι τα 3600Mhz με 9*400 FSB και 780Mhz mem clock με Vcore 1,32 και 1,52V στο chipset.

από το thread http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=35596

Tόσο μεγάλη διαφορά. ????? .....:wall: :rant:

Μήπως φταίει το VT που δεν μπορω να το κλεισω, ακόμα και με αυτό το bios αν το κάνω disable και save κλεινει μονο του και ξανανοιγει το Pc . Είναι φυσιολογικό αυτό?

@..."ποσο ειναι το max fsb της μητρικης σου ξερεις?" και που θα βοηθήσει αυτό?

εδώ δεν κάνει boot 1,35vcore και 1,55vmch στα 356 και ο άλλος με τα ίδια λέει ότι τρέχει 3dmark06 στα 400. :hehe:

Το cpu το έχω δοκιμάσει σε άλλη μητρική , χωρίς πολυ ψάξιμο έπαιζε στα 9χ420, το είδα με τα ματια μου.

Edit: Τεσπα τα παρατάω, μπουχτησα και σας έπρηξα κι όλας. Sorry.

Δεν πρήζεις κανέναν ρα.

Με VT on ήταν αυτά που σου έλεγα και εγώ ποιο πάνω.(C1E και EIST off).

Με κάθε ΒIOS Update κέρδιζα και κάτι τις στο Max FSB μου.(είμαι με το 14αρι τώρα).

Φίλε πάντως αν δεν δώσεις ρεύμα,δεν θα πας παραπάνω.

Δοκίμασε να δώσεις 1,7 στο Chipset,και 1.475 στο CPU πχ.Βάλλε 400χ9 και 1:1.

Θέλω να δω αν θα κάνει Βοοτ.

Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 19:01]

Δεν πρήζεις κανέναν ρα.

Με VT on ήταν αυτά που σου έλεγα και εγώ ποιο πάνω.(C1E και EIST off).

Με κάθε ΒIOS Update κέρδιζα και κάτι τις στο Max FSB μου.(είμαι με το 14αρι τώρα).

Φίλε πάντως αν δεν δώσεις ρεύμα,δεν θα πας παραπάνω.

Δοκίμασε να δώσεις 1,7 στο Chipset,και 1.475 στο CPU πχ.Βάλλε 400χ9 και 1:1.

Θέλω να δω αν θα κάνει Βοοτ.

Τhanks , αυτό που έκανα πριν λίγο είναι να αλλάξω strap 1333 (1/1) και με 1,35core και 1,60 vmch (δηλ. .04 πιο κάτω ειναι σταθερό) στα 356 fsb. Λογικό θα μου πεις αφου χαλαρώνει τα latencies στο NB.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι πρέπει να παίζει και με τα subtimings της ram. Αυτα ψ'αχνω τώρα.

θα κάνω αυτό που είπες αλλά 1,45 vcore είναι πολυ το 1,7vmch είναι λίγο. Μπορει να έχω τρύπα λες?

Πολυ τσιγκουνης ο Dem στο ρευμα.......:D

Καθε φορα μου λεει εδωσα +0,05 κλπ :p

Το πολυ πολυ παρε ενα φανακι και βαλτο να χτυπαει πανω και δωσε ρευμα...

Λοιπόν Dem εγώ είμαι στα 400 FSB με 1.7v...αν θυμάμαι καλά με 1.65v τρώω restart...

Όλα αυτά με το 13 bios...1.7volts του δίνω καθε μέρα εδώ και κανα τετράμηνο και δεν είχα ποτε κανένα πρόβλημα...με μαμίσια ψύξη. Οπότε μην φοβάσαι χώσε ρεύμα πολυ....(ακόμα και 1.8)...και αφου βρείς ένα σταθερό σημείο......άρχισε να μειώνεις σιγά - σιγά...

Edit :: 1.35 στο bios για τον cpu

Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 19:29]

Τhanks , αυτό που έκανα πριν λίγο είναι να αλλάξω strap 1333 (1/1) και με 1,35core και 1,60 vmch (δηλ. .04 πιο κάτω ειναι σταθερό) στα 356 fsb. Λογικό θα μου πεις αφου χαλαρώνει τα latencies στο NB.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι πρέπει να παίζει και με τα subtimings της ram. Αυτα ψ'αχνω τώρα.

θα κάνω αυτό που είπες αλλά 1,45 vcore είναι πολυ το 1,7vmch είναι λίγο. Μπορει να έχω τρύπα λες?

:blink:

Με 1333 strap σε αυτό το Mobo δεν έβγαλα άκρη ποτέ.Οτι ήθελε έκανε.έβαζα 4αρια έβαζε 5αρια,και ήταν και ποιο αργό.

αν το 1.45 είναι πολύ το 1.7+ τι είναι?

ΧΩΣΕ ΡΕΥΜΑ ΤΣΟΒΟΛΑ!!!!

:toomuchne

vcore 1,45

vmch 1,70

fsb 400 ..........BSOD δεν κάνει boot.

vcore 1,45

vmch 1,75

fsb 399 (αυτο το άλλαξε μόνο του κ το άφησα).....μπήκε στα win.

έτρεξα ενα memtest 3.5 σε 20 δευτερα 2 errors. Οrthos blend test έβγαλε 1 λεπτο.

χαλάρωσα το Read delay(trd) σε 10 απο 7 που ήταν και απλα αυξησα λιγο τους χρόνους πριν μου βαρέσει καμπανάκι το Orthos και memtest.

Όχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο βεβαια, την ξέρω την δικιά μου, για τα 400 θέλει πάνω από 1,80 στο mch.

@Gomar δεν φοβάμαι το chipset της ABIT, δε πανα καει τελείως! . Είναι η πρώτη που θα πάρει πόδι.

Την GTX φοβάμαι για vmch > 1,70 για 24/7.

Δεν παει βήμα. Έχει μουλαρώσει.

Θα την ψάξω και λίγο ακόμα με 1333( $George Vasil$ ναι είναι πιο αργό κυρίως στο RAM bandwith αλλα και στο Pi ). Εκεί φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα με τα ρεύματα.

Αλλά...με 1333 strap fsb356 (1/1) μου βγάζει αυτά που δεν τα καταλαβαίνω :confused:

post-4508-1416073090,3614_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.