felix Φεβρουάριος 3, 2007 #61 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Φαντάζομαι εννοείς τέτοιον...Δυστυχώς μόνος του δεν παίζει....Έχει πάθει κάτι ο δικός σου και θές να τον αλλάξεις ή τον θές εξτρά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Φεβρουάριος 3, 2007 #62 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 15:38] Φαντάζομαι εννοείς τέτοιον...Δυστυχώς μόνος του δεν παίζει....Έχει πάθει κάτι ο δικός σου και θές να τον αλλάξεις ή τον θές εξτρά? δεν έχει παθει κάτι..απλά θέλω να κάνω το σύστημα μου οσο πιο αθόρυβο γινετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2007 #63 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Δεν είναι και τόσο ιδανικοί οι 25άρηδες...φαντάσου ότι με έναν τέτοιο ανεμιστήρα θα έχεις και ένα άνοιγμα 25 εκατοστών.......δεν είναι και ότι καλυτερο από πλευράς ήχου....Μεγάλα ανοίγματα σημαίνει ότι θα μεταφέρεται ο ήχος ευκολότερα στα αυτιά σου....+ ότι θα είναι κάθετα στη ροή των άλλων ανεμιστήρων και θα προκαλέι στροβιλισμούς και θα διαταράσσει τη ομαλή ροή....Το βασικό είναι με μικρά ανοίγματα και σωστή ροή εσωτερικά να καταφέρνεις να απομακρύνεις την παραγόμενη θερμότητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Φεβρουάριος 3, 2007 #64 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Δηλαδή εγώ έχω αυτό το κουτί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804424με τους ανεμιστήρες που είχε μέσα το κουτί,τι θα μου πρότεινες να κάνω για να έχω σωστή ροή?Εγώ λέω να βάλω και ένα στο πίσω μέρος του κουτιού!Τι λές να κάνω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 3, 2007 #65 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Εάν δεν έχει πίσω εννοείται ότι θα βάλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2007 #66 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 +1 για πίσω ανεμιστήρα...Το κουτί μου το έχω ντύσει εσωτερικά με Technofon...Είναι ένα γκρί αφρώδες υλικό με κυματοειδή επιφάνεια...μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό αν θές κάτι πιό αποδοτικό...ένα βήμα παραπέρα είναι και η ελαστική ανάρτηση των σκληρών δίσκων....για να μην μεταφέρονται κραδασμοί στο κουτί.... Αλλά εδώ είναι άλλο θέμα οπότε δεν εκτρέπομαι περισσότερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 3, 2007 #67 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Το υλικό που αναφέρει ο felix θα το βρεις σε καλή τιμή στο praktiker σε μεγάλα κομμάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2007 #68 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 'Ωπς....παράλειψή μου...νόμιζα ότι το ανέφερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Φεβρουάριος 3, 2007 #69 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Τελικά για best 12cm ανεμιστήρα καταλήγουμε στους aerocool Turbine 2000?Αυτοί κάνουν μόνο για κουτί ή και για ανεμιστήρες σε ψύκτρα επεξεργαστή? Π.χ. Thermalright SI 128.... Έχουν καλή ροή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2007 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Υπάρχουν και οι Turbine 1000 από ότι είδα...anthis...με τέτοια επιφάνεια ψύκτρας δεν νομίζω ότι γίνεται θέμα...Και σε χαμηλές στροφές θα λειτουργεί μία χαρά οποιοσδήποτε 12άρης...πάντα σε ισορροπία θορύβου-θερμοκρασίας μιλώντας, μιάς και αυτό είναι και το θέμα του συγκεκριμένου thread... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 3, 2007 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Οι 1000 με τους 2000 έχουν διαφορά μόνο στο χρώμα και να σου πω την αλήθεια δεν είχε 2000 το pc store. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2007 #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Έλα ρε...και εγώ παρασύρθηκα από το όνομα και νόμιζα ότι αναφέρεται σε RPM...Τους 1000 τους έχει και έχει και τους 2000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Φεβρουάριος 3, 2007 #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από felix +1 για πίσω ανεμιστήρα...Το κουτί μου το έχω ντύσει εσωτερικά με Technofon...Είναι ένα γκρί αφρώδες υλικό με κυματοειδή επιφάνεια...μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό αν θές κάτι πιό αποδοτικό...ένα βήμα παραπέρα είναι και η ελαστική ανάρτηση των σκληρών δίσκων....για να μην μεταφέρονται κραδασμοί στο κουτί.... Αλλά εδώ είναι άλλο θέμα οπότε δεν εκτρέπομαι περισσότερο... Δεν το πολυκατάλαβα αυτο...Καταρχήν αυτό το Technofon είναι κάτι σαν ταπετσαρία που μπαίνει στο εσωτερικό του υπολογιστή ή κάποιο είδος αφρού??Εί ναι εύκολο στη τοποθέτηση??Και μετά αυτό που δεν κατάλαβα είναι με τον σκληρό,τι σχέση έχει η ανάρτηση?Αφου δεν κουνιέται ο σκληρός...sorry για αυτά που λέω αλλα είμαι άσχετος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 3, 2007 #74 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Είναι σαν αυτό που έχουν στα studio ηχογράφησης.Αν το χρησιμοποιήσεις, το βάζεις με κάποια κόλλα στα τοιχώματα για να ηχομονώσεις το κουτί σου.Οσο για το σκληρό ο felix σου λέει να βάλεις κάτι που να αποσβένει τους κραδασμούς του ώστε να μειωθούν οι θόρυβοι, πράγμα άχρηστο αν έχει το κουτί σωστό σχεδιασμό και σιλικόνη εκεί που ακουμπάει ο σκληρός στο κουτί για τον ίδιο λόγο που ανέφερα πιο πάνω.Click me! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Φεβρουάριος 4, 2007 #75 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Δηλαδή αξίζει να το κάνω επένδυση με αυτό το κουτί μου,ε??Practiker είπαμε??θα έχω όμως μεγαλύτερες θερμοκρασίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 4, 2007 #76 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Nope....H επένδυση αποσβαίνει τον ήχο που παράγεται...από τον σκληρό, τους ανεμιστήρες κλπ...Αν το πάς βήμα-βήμα θα καταλάβεις περισσότερο τη διαφορά...Ανάρτηση δεν έχουν μόνο τα αντικείμενα που κινούνται...Ξέχνα την λέξη όπως την ξέρεις από τα αυτοκίνητα...Σκέψου περισσότερο τη λέξη "στήριξη"...Όταν στηρίζεται ο σκληρός σε κάτι ελαστικό δεν μεταφέρει τους κραδασμούς λόγω εσωτερικής περιστροφής των platters του στο πλαίσιο του κουτιού σου...Όπως λέει και ο dubber....αν έχεις σωστό κουτί με προσεγμένη στήριξη δεν έχεις πρόβλημα...αλλά ο dubber έχει και γ@μ@το κουτί, οπότε ξέρει και μιλάει!!!! Εμείς οι κοινοί θνητοι με τα Thermaltake Matrix και τους κραδασμούς αγανακτούμε....Από την άλλη εξαρτάται και από το πόσο "αθόρυβο" είναι και το δωμάτιο που έχεις τον υπολογιστή σου....μπορεί με μερικούς αθόρυβους ανεμιστήρες να κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου....Βλέποντας και κάνοντας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Φεβρουάριος 4, 2007 #77 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Έχω βάλει και εγώ ηχομονωτικό στο κουτί μου.... Akasa Pax Mate από MG Manager.... Το έχω εφαρμόσει τέλεια, κάτι κόβει από ήχο.... Μην περιμένεις και φοβερά πράγματα... Κόβει ένα 10-15%.... Δεν είναι και άσχημο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Φεβρουάριος 4, 2007 #78 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Μια που εφερε η κουβεντα και αυτο το side panel http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650516 να κανω μια ερωτησουλα μια και δεν ξερω τιποπτα απο fan? Σκεφτομαι να παρω αυτο το panel για το armor μπας και πεσουν οι θερμοκρασιες στο cpu/northbridge τι λετε? θα χωρεσει με την zalman 9700? Δεν μπορω να το δω και καπου απο κοντα να παρω μια γνωμη. Μεχρι στιγμής έχω 2 12αρια αυτα που εδινε το armor μπρος - πισω. Τα πορτοκαλι 80αρια τα απενεργοποιησα λογω θορυβου και δεν νομιζω οτι προσφραν και τιποτα παραπανω. Αν βαλω εναν ακομα 12αρι μπροστα, χωιρς το sidepanel με το 25, απο αυτους που λετε Θα πεσουν οι θερμοκρασιες? ή σε δουλεια να βρισκομαστε είναι η φαση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Φεβρουάριος 6, 2007 #79 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Ρε παιδιά δε μπορώ να βρώ πουθενά τους Aerocool Turbine 12cmΤο pc-store λέει θα φέρει σε 10 μέρες. Εγώ είμαι Θεσ/νίκηΥπάρχει δυνατότητα να τους παραγγείλω από πουθενά, έστω και από ευρώπη κάπου. Αν ξέρει κάποιος ας πείΕυχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 6, 2007 #80 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Aμα εισαι θεσσαλονικη δες και αυτους..(σε περιπτωση που δεν τους ξερεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.