Jump to content

αθορυβοι ανεμιστηρες 120 x 120 x 25mm

essediss

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 368
  • Created
  • Last Reply
ας κανω αλλη μια ερωτηση μπας και πιασει τοπο...

Πως ξερετε τι εννοει α8ορυβο ο αλλος??

Kαλη ερωτηση!:D

Για μενα πχ. αθορυβος ανεμιστηρας ειναι ο ανυπαρκτος ανεμιστηρας χα χα χα...

Εχοντας δοκιμασει πολλους, μπορω να πω οτι ΔΕΝ υπαρχει το ειδος του ανεμ/ρα που ψαχνετε.

χμμμ....Πραγματικά απίστευτο thread τόση φασαρία για αθόρυβους 12cm fans...

Ατυχες αυτο που ειπες φιλε μου. Ο θορυβος που κανει ο ανεμιστηρας ειναι πολυ ενοχλητικοτερoς απο το θορυβο που κανει αυτο το thread:)

Αρχική απάντηση από ramolimento

Εχοντας δοκιμασει πολλους, μπορω να πω οτι ΔΕΝ υπαρχει το ειδος του ανεμ/ρα που ψαχνετε.

Mη τους καταστρέφεις τη ψυχολογία έτσι ύστερα από 13σελίδες! :cry:

Αγόρασα τρεις Scythe S-FLEX 1600RPM, μία Sonic Tower και ένα Akasa fan control Jr.

Οι ανεμιστήρες είναι πολύ καλοί. Σε φουλ ταχύτητα έχουν μεγάλη ροή αέρα και είναι πιο αθόρυβοι απ' τους στάνταρ του HEC 6A19 (Yate Loon, Global Win). Μόνη εξαίρεση όταν τοποθετηθούν στην μπροστινή θέση. Εκεί, δεν ξέρω γιατί, γίνονται αρκετά πιο θορυβώδεις σε φουλ στροφές απ' τους στάνταρ του HEC.

Σε χαμηλές στροφές είναι τελείως αθόρυβοι στα αυτιά μου και πλέον ακούω μόνο τον ανεμιστήρα του Fortron Bluestorm 350.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ο ανεμιστήρας που είναι στο πίσω μέρος του κουτιού και αυτός που είναι πάνω στη Sonic Tower έχουν ελάχιστη επίδραση (1-3 βαθμούς). Αυτό το αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της ψύκτρας που κρατάει τον Αthlon XP 3000 κάτω απ' τους 60C σε full load.

O ανεμιστήρας που είναι μπροστά νομίζω ότι ψύχει κάποια ηλεκτρονικά της μητρικής που ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες αλλά πρέπει να κάνω μερικές δοκιμές ακόμα για να είμαι σίγουρος.

Αγόρασα και εγώ τρεις Scythe S-FLex 1600 rpm σαν εσένα... :T::)

Θα τους βάλω και τους τρεις στο ψυγείο μου, θα ενώνονται όλοι με 3 pin splitter κα θα ρυθμίζω τις στροφές με fan controller... Θα τους δουλέυω στα 7 volt και μόνο όταν χρειάζεται θα ανεβάζω... Νομίζω θα είναι αποτελεσματικοί και τελείως αθόρυβοι....

Μόλις στήσω την υδρόψυξη με τους τους ανεμιστήρες πάνω στο ψυγείο θα postάρω...

Αρχική απάντηση από zavaras [Χθες, στις 23:16] O ανεμιστήρας που είναι μπροστά νομίζω ότι ψύχει κάποια ηλεκτρονικά της μητρικής που ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες αλλά πρέπει να κάνω μερικές δοκιμές ακόμα για να είμαι σίγουρος.

Τελικά είναι οι άλλοι δύο ανεμιστήρες που ψύχουν αυτά τα ηλεκτρονικά, κυρίως ο πίσω. Όταν είναι και οι τρεις σε μίνιμουμ στροφές φτάνουν τους 85C σε full load. Όταν αναβάσω τις στροφές του πίσω πέφτουν στους 79C. Όταν ανεβάσω και τις στροφές αυτού στην ψύκτρα πέφτουν στους 75C.

Ο μπροστινός για κάποιο περίεργο λόγο τα ανεβάζει 1-2 βαθμούς σε max στροφές.

Ποιός πουλάει εδώ ελλάδα Yate Loon 12άρηδες? Μέχρι τώρα αγοράζω από ebay αλλά έλεγα μήπως γλίτωνα μεταφορικά. Έχω έναν 12άρι στο κατεβαστήρι και στα 7 βολτ αφενός δε ακούγεται τπτ (πραγματικα δεν ακούγεται) και αφετέρου έχει φοβερή ροή. Με το χέρι νομίζεις ότι δουλεύει σε φούλ γκάζια. Εναλλακτικά από eshop plaisio ποιοι καλοί και οικονομικοί 12άρηδες υπάρχουν? Σκοπός είναι στα 7 βόλτ να μην ακούγονται επίσης τίποτα.

επικοινώνησε με τον www.petrastechshop.com, είναι απόλυτα αξιόπιστος τύπος και έχει τους 4 κάτι λιγότερο από 20 δολλάρια.Μεταφορικά νομίζω κανά 15άρι ακόμη, ωστόσο συμφέρει ιδίως αν έχεις σκοπό να πάρεις και κάτι άλλο.

Να πω και γω τη μ*****ία (μαρτυρία) μου.

Οι ανεμιστήρες του HEC 6A19 μου είχαν σπάσει τα νεύρα (Globalwin νομίζω είναι στα 1600RPM). Πολύυυ φασαρία. Λέω δεν πάει άλλο θα πάρω αθόρυβους, και παίρνω τους Coolermaster@1200rpm@3 ευρώ από το e-shop (επειδή δεν τους έβρισκα αλλού :p ). Τους βάζω εντάξει ήταν αθόρυβοι τι να λέμε. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένός αλλά οι θερμοκρασία (Case Temp) ανέβηκε 5 βαθμούς. Οι ανεμιστήρες είναι αθόρυβοι αλλά γιατί μάλλον δε φυσάνε καθόλου. τι να κάνω τι να κάνω άντε λέω θα τα σκάσω χοντρά και πήρα δύο 12 άρηδες Noctua NF-S12 @ 1200rpm @ 18ευρώ. Ήμουν πολύ δύσπιστος λέω σιγά μωρέ και οι δύο στα στα 1200rpm είναι πόσο διαφορά θα έχει. Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι κάνουν λίγο παραπάνω θόρυβο από τους Coolermaster (λίγο) αλλά έχουν πολύ καλύτερο Airflow. Η θερμοκρασία έπεσε στα επίπεδα που ήταν με τους 1600rpm του 6Α19 αλλά με σημαντικά λιγότερο θόρυβο. Συμπέρασμα: Ήταν μια αγορά που τελικά για μένα άξιζε. Αυτό γιατί και γώ πίστευα ότι "έλα μωρε τι κάνουμε φασαρία όλοι πάνω κάτω ίδιοι είναι) αλλά από προσωπική εμπειρία δε νομίζω ότι αυτό τελικά ισχύει (όχι βέβαια και ότι οι διαφορές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, αλλά για κάποιον χρήστη μπορεί να είναι σημαντικές).

Αρχική απάντηση από aspirin [Σήμερα, στις 19:23]

Βρέ ας φέρνανε τους Yate Loon και θα είχαμε λύσει το πρόβλημα. Είναι φθηνοί-καλό airflow-φθηνοί.

Μιλάμε για αυτόν να υποθέσω;

Αρχική απάντηση από aspirin [Σήμερα, στις 19:53]

Ναι ναι! Αναφέρθηκε πιο πάνω το λίνκ! Θένκς πάντως. Έχεις εμπειρία από αυτόν? Πάντως στα 7v που δεν ακόυγεται εντελώς τίποτα, έχει φοβερό airflow. Στα 12v έχει κάπως θόρυβο.

Όχι δεν τον έχω δοκιμάσει. Τον Coolermaster τον φτηνό στα 1200RPM έχω δοκιμάσει μόνο. Αθόρυβος, αλλά και καθόλου Airflow

Αρχική απάντηση από neuromancer

Τα 28dB του Yate Loon είναι ΠΟΛΥ φασαρία νομίζω.

Τουλάχιστον όμως είναι ειλικρινείς οι ανθρώποι και από ό,τι έχω διαβάσει αποδίδουν πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους.

Eνημερωτικά, οι Nexus είναι ίδιοι με τους Yate loon.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.