_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #341 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ποιον silenx να παρω τελικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #342 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ο silenx 18db 90cmf με εναν ρυθμιστη μεχρι ποσα db μπορω να τον πάω κ με ποιον ρυθμιστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FocusX Απρίλιος 28, 2007 #343 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Εγώ πάντως ακόμα κλαίω τα λεφτά που έδωσα για τους SilenX, δύο 1400rpm και έναν 1100rpm, μόνο g@m@t@ δεν είναι. Αθόρυβοι σαφώς αλλά αν σε ενδιαφέρουν και οι θερμοκρασίες σου μακριά... Τα cfm που δηλώνουν δεν ξέρω πως τα βρίσκουν αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστα βάσει της εμπειρίας μου... Προτείνω τους Scythe, έχω τον SFF21F να φυσάει τους σκληρούς μου και είναι αποτελεσματικός KAI αθόρυβος στα 12V. Για του λόγου το αληθές: (To 38άρι είναι εξωτερικός Sata, to 24άρι raptor...) Σύντομα θα αγοράσω αλλους 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 28, 2007 #344 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Εμενα αντιθετα μου φαινεται πως τα cfm ειναι σωστα και τα db λαθος....@ Μαριος.... με δυναμο ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 28, 2007 #345 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Εγώ το είπα, μάλλον τους μετράνε στον αέρα, όχι βιδωμένους πάνω σε κουτί. Οτιδήποτε φυσάει τόσο πάνω σε ένα grid θα πρέπει να κάνει αεροδυναμικό θόρυβο. It's all about physics! Γι'αυτό θέλω να κόψω το grid από πίσω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #346 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ε ρε παιδια ο ενας μ λεει οτι ειναι φοβερη να τους παρεις ολα καλα, ο αλλος δν ειναι καλει.. ε ποιος να παρω τελικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxos Απρίλιος 28, 2007 #347 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Κοίτα, το θέμα με τους silentx είναι ότι ναι μεν ο ρότορας παράγει τον χαμηλό θόρυβο που λέει, αλλά αν μιλάμε για 90cfm δεν παίζει τελικά να ακούς μόνο τα 18db, αφού η ροή του αέρα από μόνη της θα δημιουργεί θόρυβο, σκέψου όταν χτυπάει πάνω στα φινς της ψύχτρας ή του ψυγείου. Τώρα αυτός με τα 14db σίγουρα θα είναι πιο ήσυχος συνολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #348 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Οκ αν παρω με τα 14db με ποιν ρυθμιστη να τα συνοδεψω κ ποσο πιο κατω θα μπορω να τα παω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Απρίλιος 28, 2007 #349 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Thanks παιδιά... Οι SilenX λογικά είναι οι καλύτεροι λόγω σχεδίασης και μηχανισμού, παίζουν σε άλλη κατηγορία... Αλλά συγχρόνως βρίσκεται και σε άλλη τιμολογιακή κατηγορία..... Κατά την γνώμη μου ξαναλέω το καλύτερο είναι να έχεις fan controller και ανεμιστήρες Scythe S-flex 1600rpm.... Τους τρέχεις στα χαμηλά όπου γύρω στις 1000 στροφές πιστέψτε με είναι σαν μην υπάρχουν... Και η ροή είναι σαν του coolermaster silent led 1200rpm σε τόσο χαμηλές στροφές... Στις 1600 έχουν αρκετά καλή ροή αλλά κάνουν λίγο θόρυβο, αν έχιες απόλυτα αθόρυβο σύστημα και ησυχία γύρω ακούς τον αέρα... Ο μηχανισμός τους πάντως με αυτό το fluid bearing είναι άριστος και δεν παράγει ο ίδιος θόρυβο... Όπως καταλαβαίνετε αφού όλοι οι S-Flex έχουν περίπου ίδια τιμή best buy είναι οι 1600rpm ώστε να μπορείς να τους ρυθμίσεις με fan controller όταν χρειάζεσαι καλά ροή... Την δίνουν αυτή την ροή στις 1600.... Ο coolermaster είναι τελείως αθόρυβος ακόμα και σε 1200rpm... Απλά η ροή του δεν είναι όση θα έπρεπε... Και όπως έχει ξαναειπωθεί μακριά από τους thermaltake... Ο θόρυβος που βγάζουν σε full στροφές είναι ενοχηλτικός και μόνο αθόρυβο σύστημα δεν επιτυγχάνεται.... Αλλά και στα χαμηλά, πάλι βγάοζυν έναν μικρό θόρυβο αν στήσεις αυτί από κοντά.... Best choice για τα 10-12 ευρώ που κοστίζουν είναι οι Scythe S-Flex.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #350 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ποιους controller προτίνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Απρίλιος 28, 2007 #351 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Έχω το Akasa jr 6-12V dc με 15ε και είμαι ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 28, 2007 #352 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 ρε Γ@Μ0Τ0!το θεμα το εχουμε γ@μ!σ31!μην ρωτατε ρε εδω για οτι απορια σχετικα με φαν εχετε!καποιοι προσπαθουν να βγαλουν ακρη και εχουμε 5068960758 ποστ να λεμε στον καθενα ποιο φουρφουρι να παρει και ποιο φαν κοντρολερ!ακομα και ενας moderator που μιλησα μου ειπε πως δεν ασχολειται γιατι το θεμα εχει ΚΑΕΙ!απλα ΕΛΕΟΣ!(παρακαλειστε να σβησετε τα ασχετα-ανουσια-οφφτοπικ ποστ σας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάϊος 1, 2007 #353 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2007 Από fan controller κατά την γνώμη μου ο zalman zm-mfc1 είναι μια χαρά και δίνει και ωραία εικόνα στο κουτί.... Πίσω στο θέμα μας για τους δωδεκάρηδες.... Αγόρασα άλλον ένα coolermaster 12cm silent blue led για να τον βάλω μαζί με τον άλλο που έχω μπρος πίσω στο κουτί.... Αφού τους έβαλα και τους δυο, τους συνέδεσα με ένα Y cable στον ίδιο ρυθμιστή στο πανελάκι.... Τελικά παρατήρησα ότι σε full στροφές κάνει ο μηχανισμός του έναν ψιλό θόρυβο.... Σε αθόρυβο σύστημα ακούγεται... Στα χαμηλά όμως είναι τελείως αθόρυβοι, νεκρική σιγή.... Αυτό το παρατήσρησα μόνο αφού έβαλα και τον δεύτερο.... Κρατάω και μια επιφύλαξη μήπως ο καινούριος βγάζει θόρυβο, αν και δεν νομίζω... Πρέπει όμως να τον τεστάρω και μόνο του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Μάϊος 8, 2007 #354 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 SilenX με μπλέ led κυκλοφορούν πουθενά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 8, 2007 #355 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 φερνουν τα multirama.εαν το καταστημα Ιωαννινων δεν εχει μπορεις να παραγγειλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 17, 2007 #356 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2007 Αυτον εδω εχει δοκιμασει κανενας?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976899&product=953865&tab=specsΓια ανεμιστηρα ψυγειου κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάϊος 17, 2007 #357 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2007 @kallileo εχω παρει εναν και ειναι υπο δοκιμη...μεχρι τωρα ο μηχανισμος του ακουγεται...δεν ξερω αν θα στρωσει ομως...(εχει δουλεψει το πολυ 10 ωρες...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάϊος 17, 2007 #358 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2007 Και εγώ έχω έναν στο δεύτερο PC πάνω στην Scythe Ninja... Όταν τρέχει σε full στροφές ακούγεται, όχι και εκνευριστικά, αλλά ακούγεται.... Έχει καλή ροή όμως.... Είναι καλό ανεμιστήρι.... Να πω και ένα νεότερο για τους τρεις Scythe S-Flex 1600rpm που έχω... Και οι τρεις μαζί σε ένα τελείως αθόρυβο υδρόψυκτο setup όπως το δικό μου, σε full στροφές ακούγονται τελικά... Στα 7 volt όμως δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα.... Αξίζουνε αυτά τα ανεμιστήρια.... Πάντα όμως μαζί με ρυθμιστή στροφών, αλλιώς δεν πετυχαίνεις τίποτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Μάϊος 22, 2007 #359 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Νέο συγκριτικό 12αρηδων στο silentpcreview. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο στους προτεινόμενους Nexus, Scythe, Noctua μπορεί να προστεθεί και ο Noiseblocker Black Silentfan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάϊος 22, 2007 #360 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 δεν μας δινεις και το λινκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.