sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 26, 2007 #321 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 μετα απο 3 σελιδες οφφ τοπικ επιστρεψαμε στο θεμα μας... ας κανω ενα edit το προηγουμενο ποστ μου γιατι εχουν προστεθει και νεες πληροφοριες... εγω εχω κρατησει οσους ειναι <20 db. ειναι οι εξης: Alphacool fan NOCTUA NF-S12-1200 -> tifozif1 ARCTIC COOLING FAN 12025 PWM Case Fan Ixtrema Pro 120mm 14db A -> Winters, anthis Noiseblocker UltraSilentFan SX1 Rev.1.2 SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN THERMALTAKE A2346 I-FLASH LED FAN 120MM COOLERMASTER R4-S2S-12AK SILENT FAN 120 SI1 -> Winters, iceblade (απο τα λεγομενα τους ειναι αθορυβοι αλλα απο CMF τιποτα...) AKASA AK-183-L2B AMBER CASE FAN 12CM ULTRA QUIET 2 BB -> fonzi, gznp ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ! ΤΑ SPECS ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! οπου υπαρχει το εικονιδιο " " σημαινει οτι καποιος χρηστης/ες εχει επιβεβαιωσει οτι αυτος ο ανεμιστηρας ειναι αθορυβος... οπου υπαρχει το εικονιδιο " " σημαινει οτι καποιος χρηστης/ες εχει επιβεβαιωσει οτι αυτος ο ανεμιστηρας κανει θορυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 26, 2007 #322 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 Για τον silenx 14db δεν ειπα πως ειναι θορυβωδης αλλα οτι ο θορυβος του προερχεται απο το airflow και oxi απο το moter.... δεν ξερω αν ειναι κατω απο τα 20db αλλα σιγουρα δεν ειναι 14...Αυτος ειναι αθορυβος http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=34000Oυσιαστικα ειναι ο ιδιος με τον 14db αλλα με μεγαλυτερη αντισταση... Οποτε καλυτερη επιλογη ειναι ο 14db και τον βαζεις σε λιγοτερα volt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Απρίλιος 27, 2007 #323 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 Eιδικά για τον SilenX μην λέμε ότι κάνει και θόρυβο.. Αφού προέρχεται μόνο από τη ροή του αέρα, πρώτον δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, δεύτερον ακούγεται πολύ λιγότερο από τους άλλους που έχουν ροή+ηχανικό θόρυβο και τρίτον μπορείς να βάλεις έναν ρυθμιστή και να τον τρέχεις γύρω στα 50cfm για ησυχία και είσαι οκ.... Το μόνο κακό είναι η τιμή του, αλλιώς SUPER.... Εγώ τώρα έχω πάρει τρεις Scythe Sflex 1600rpm για το τριπλό ψυγείο μου... Θα τους τρέχω στα 7 volt για καθημερινά και θα ανεβάζω στα 12 μόνο για bench.. Πιστεύω θα είναι αθόρυβοι.... Θα postάρω εντυπώσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 27, 2007 #324 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 εκανα εδιτ το παραπανω ποστ και τον εβαλα αθορυβο...@anthisπεριμενουμε εντυπωσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 27, 2007 #325 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 Εγω θα παρω silenx αν παρω με led ειναι ακβριβως ιδιος με τον silenx τον αλλο που λετε παραπάνω ? κ θα μπορω να χαμηλωνω την τάση?Εσεις λετε πιο καλα τα 14db με χαμηλωμενη ταση ε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 27, 2007 #326 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 led, χωρις led ιδιοι ειναι....Παρε τον 14db και αν σε ενοχλει του ριχνεις τη ταση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 27, 2007 #327 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 AKASA AK-183-L2B AMBER CASE FAN 12CM ULTRA QUIET 2 BB -> fonziΒάλε κι εμένα μέσα, είναι όντως για τα δικά μου αυτιά εντελώς αθόρυβοι.Για τους SilenX έξω έχει γίνει μεγάλος ντόρος, λένε πως όλα είναι ψέματα και πως ούτε στα CFM ούτε στο θόρυβο είναι σωστοί. Προσωπικά είχα δει έναν SilenΧ και:1) Είχε καλό Airflow, αλλά δεν πάγωσα κιόλας2) Εκανε τρελό θόρυβοΕν τέλει ήταν ελαττωματικός (γκαντεμιά). Δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα μαγαζί που τους έχει και να πάτε να τους δείτε-ακούσετε από κοντά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 27, 2007 #328 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 ok τωρα θα τους παραγγειλω θα πω εντιπωσεις..Πως πεφτει η ταση?Στα silenx το led ειναι με δυναμό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 27, 2007 #329 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 ξαναεγινε edit! Αρχική απάντηση από _K_Marios_ [Σήμερα, στις 17:55] ok τωρα τους παραγγειλα θα πω εντιπωσεις.. Πως πεφτει η ταση? θελεις κατι τετοιο... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804332 εγω βεβαια ειμαι καθετος... ( http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=538062#post538062 ) αλλα αν βαριεσαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 27, 2007 #330 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 Αρχική απάντηση από iceblade Αθόρυβοι μεν αλλά μάπα Airflow (συμφωνώ με Winters δηλαδή). Είχα δύο τέτοιους και τους άλλαξα με Noctua. 4 βαθμούς διαφορά system temp και λίιγο πιο θορυβώδεις οι Noctua λόγω του airflow (Πάλι "αθόρυβοι" όμως) Πλακα κάνετε οι Noctua 20 ευρω εχουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 28, 2007 #331 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Φίλτρο μπροστά από το φαν εισαγωγής έχετε;Μόλις άνοιξα το δικό μου και η σκόνη βουνό!Να το αφαιρέσω τελείως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 28, 2007 #332 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Αρχική απάντηση από fonziΜόλις άνοιξα το δικό μου και η σκόνη βουνό!Να το αφαιρέσω τελείως? Τότε απλά να το καθαρίσεις! Δε νομίζω να θες να γεμίσει το πισι σου σκόνη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Απρίλιος 28, 2007 #333 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 03:25] Φίλτρο μπροστά από το φαν εισαγωγής έχετε;Μόλις άνοιξα το δικό μου και η σκόνη βουνό!Να το αφαιρέσω τελείως? Έχουμε έχουμε. Κ εδώ η σκόνη βουνό. Τώρα όμως εβαλα ένα διχτάκι και περιμένω να δώ μήπως κόψει. Επίσης μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο φίλτρο. Στην τελική δε σκάς! Ο δικός μου υπολογιστής ήταν τίγκα στη μπίχλα για ένα χρόνο και λειτουργούσε κανόνι Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #334 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ο silenx με φως... ειχει φως που περνει ρευμα η ειναι διναμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Απρίλιος 28, 2007 #335 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Μετά από κάποιους πειραματισμούς να πω κάποια συμπεράσματα.... Χρησιμοποίησα το zalman fan controller zm-mfc1 Οι scythe S-Flex 1600rpm που δοκίμασα μου άφησαν φοβερές εντυπώσεις.... Είχα τρεις μαζί συνδεδεμένους πάνω στο ψυγείο... Σε full volt (11-12 volt) είχαν καλή ροή (εκεί γύρω στα 60cfm σωστά πρέπει να τα λένε).... Παρ'όλο που δολύευαν και οι τρεις μαζί, ελάχιστα ακούγονταν... Στην ουσία δεν ακούγονταν, ακουγόταν ανεπαίσθητα ο αέρας.. Από απόσταση 1-2 μέτρων δεν ακούγεται τίποτα... Σε χαμηλά volt (6-7) επικρατεί νεκρική σιγή, δνε ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ... Ούτε η ροή του αέρα, η οποία είναι πρέπει να πέφτει γύρω στα 30-35, αλλά είναι ικανοποιητική.... Από ησυχία απλά ΣΚΙΖΟΥΝ! Μετά δοκίμασα πάνω στο fan controller τους άλλου μου ανεμιστήρες... Οι coolermaster silent blue led 12cm είτε δουλέυον στα 6-7 volt είτε στα 12 volt είναι απολύτως αθόρυβοι.... Δεν έχει διαφορά θορύβου, απλά στα χαμηλά έχουν τραγική ροή... Σε full κάτι γίνεται.... Η ροή τους όμως σε full είναι όπως η ροή των Scythe στα χαμηλά.... Μετά έκανα δοκιμές στους thermaltake silent whell 13cm.... Μόλις τους έβαλα στα χαμηλά volt, επικράτησε επιτέλους ησυχία στο PC μου... Αυτοί σε συνδυασμό με την zalman ψύκτρα της VGA σε full rpm έκανα όλο το θόρυβο..... Oι Thermaltake σε χαμηλά volt μπορούν να χαρακτηριστούν αθόρυβοι... Από ροή πάνε σχετικά καλά... Σε full rpm όμως χωρίς να έχουν φοβερή ροή κάνυον πολύ ενοχλητικό θόρυβο, ο οποίος προέρχεται από το μηχανισμό τους.... Επειεδή έχω δοκιμάσει και άλλους 12cm ανεμιστήρες κατά καιρούς, και είμαι πολύ fan της ησυχίας προτείνω το εξής σε όποιον αναζητά το ίδιο: Scythe S-Flex 1600rpm σε συνδυασμό με fan controller... Τους τρέχεις για καθημερινά στα 7 volt και στα παιχνίδια και γενικά σε load τους βάζεις full... Σε full έχουν μια αξιοπρεπέστατη ροή με ανεπαίσθητο θόρυβο, ο οποίος δεν είναι καθόλου ενοχλητικός και ακούγεται μόνο από τη ροή του αέρα... Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ησυχία και να στήσεις αυτί για να το ακούσεις.... Ο μηχανισμός τους δε κάνει θόρυβο.... Αυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #336 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Με led τι προτίνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Απρίλιος 28, 2007 #337 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Αν το μονο που σε νοιαζει ειναι να ειναι ησυχος http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=941638Aν θες ησυχια και επιδοσεις http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=922099 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_K_Marios_ Απρίλιος 28, 2007 #338 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Στο δευτερο ανεμιστιρα το φως περνει ρευμα η ειναι δυναμο κ καθος γυρναει φωτιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Απρίλιος 28, 2007 #339 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 @anthisπολυ καλη δουλεια αλλη μια φορα!αν μπορεις βαλε τα λινκ απο τα μαγαζια που αγορασες τος ανεμιστηρες για να εχουμε τα specs και για να τα βαλω στο ποστ μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 28, 2007 #340 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2007 Ωραίος ο anthis! Γιατι είμασταν (πρώτος εγώ) όλο θεωρία εδώ και 10 σελίδες thread.To URL του Scythe Case Fan 12cm S-Flex SSF21F (1600rpm) σε ΠΛΑΙΣΙΟ είναι εδώ:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=939986Καλά σχόλια για τον παραπάνω και εδώ:http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/714634.htmlΤο Home Site του S-Flex SSF21F εδώ:http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.htmlΑπ'όσο είδα, υπάρχουν 3 μοντέλα με ίδιες διαστάσεις (120x120x25mm) στα 12Volt:Model # Speed Fan Noise Air Flow Current SFF21D 800rpm 8.7dBA 33.5CFM 0.10A SFF21E 1,200rpm 20.1dBA 49.0CFM 0.15A SFF21F 1,600rpm 28.0dBA 63.7CFM 0.20A Ο anthis μιλάει για τον SFF21F. Πάντως τα 28 dB δεν είναι και λίγο πράμα....Βέβαια με τον controler ο antis τον δουλεύει χαμηλότερα, λογικά στα χωράφιατου SFF21E που είναι στα 21.1 dB (σαφώς καλύτερα).Με βάσει τα παραπάνω συμφέρει o SFF21F με κάποιο controler.Πάντως οι silenx πρέπει να είναι γ@μ@τοι! Ο μηχανισμός τους είναι πατέντα της SONY και ο ρότορας γυρνάει στον αέρα καθώς αιωρείται ηλεκρομαγνητικά. Δειτε τη φωτό στο home site. ΒΤW, δείτε τον http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-18 με 120x120x38mm - 18dBA - 90CFM Fan (!!). Το είχα πει και παλαιότερα, αυτές οι λεπίδες στους Silenx είναι όμοιες με αυτές στους αεροπορικούς κινητήρες propfan που θεωρούνται οι καλύτεροι σε ώθηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.