Jump to content

αθορυβοι ανεμιστηρες 120 x 120 x 25mm

essediss

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ramolimento [Σήμερα, στις 12:43]

Σοβαρα δεν καταλαβες?! Παρε full tower και θα γλυτωσεις καποιους βαθμους. Η διαφορα midi με tower ειναι μερα με τη νυχτα. Μα ειναι δυνατον να ασχολησε με τετοια και να εχεις το midi που δινουν σε αυτους που παιρνουν τον πρωτο υπολογιστη τους?:woot:

Είναι ο 5ος Η/Υ που έχω και όλοι ήταν σε midi case. Δεν ο/c-άρω παρά μόνο προς το τέλος της ωφέλιμης ζωής ενός PC και γενικά δεν είχα ποτέ προβλήματα με σταθερότητα, κρασαρίσματα και τέτοια. Rock stable από την εποχή του DOS. To μόνο παράπονο που έχω είναι ότι ο προηγούμενος Η/Υ (με το Palomino) έκανε χαμό φασαρία (stock fan γαρ) και με δυνατό καύσωνα δούλευε στα όρια του thermal protection που το είχα στα 70C.

Kαι τι κερδιζετε με το o/c εκτος απ το χρονο που χανετε και τη φασαρια που κανουν οι 500 ανεμ/ρες που υποχρεωνεστε να βαζετε? Κερδιζεται μισο GHz για να κανετε διαγωνισμους και κοντρες?!:wassat:

Αν και δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω καθώς δεν ανήκω στο club του o/c, φαντάζομαι είναι κάτι σαν την "αρρώστια" με το tunning των αυτοκινήτων. Τώρα αν όλη μέρα κάποιος τρέχει Orthos και 3DMark δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε το PC. Μετά, υπάρχουν δουλειές που δεν ρισκάρεις την αβεβαιότητα (οσοδήποτε μικρή) του o/c PC. Φαντάσου να είσαι στην εντατική πχ, και το PC που σε ελέγχει να είναι o/c...! Μόνο για χαβαλέ θα έκανα o/c, δηλ. games.

Πάντως είναι καλή απασχόληση για κάποιον με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Πολλά παιδιά εδώ μέσα έχουν εμβαθύνει τόσο πολύ που προσωπικά τους βγάζω το καπέλο. :T:

Και για να μην είμαι off-topic, το καλύτερο fan είναι είναι ένας 40cm Fourlis (συμβόλαιο με την ποιότητα) που έχω να με φυσάει τα καλοκαίρια. Βγάζεις το πλαϊνό καπάκι, τον "κολλάς" στο πλάι, διακόπτης στο max και παγώνουν όλα :jump::tomato:

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Mεγαλη ξεφτιλα να μη μπορεις ποτε να παρεις ενα full tower case... Eιναι τα λιγα ευρα παραπανω που σε αποτρεπουν?

Εγω δε μπορω να πω οτι βγαζω το καπελο σε οσους ασχολιουνται με τετοια αχρηστα πραγματα, ειναι απειρα τα πραγματα που μπορεις να κανεις με το pc, προσωπικα δε βρισκω ποτε αρκετο χρονο-δε φτανει ουτε το 24ωρο, με τι να πρωτοαπασχοληθεις??

Δεν έχει μεγάλη διαφορά το full tower με το midi σε θέματα θερμοκρασίας. Αρκεί να έχεις ένα μαζεμένο κουτί με 2χ120mm ανεμιστήρες μπρός πίσω. ’ντε να είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερο το full. Δλδ τί κάνει το μεγαλύτερο κουτί πιο δροσερο?

Αρχική απάντηση από ramolimento [Σήμερα, στις 22:19]

Mεγαλη ξεφτιλα να μη μπορεις ποτε να παρεις ενα full tower case... Eιναι τα λιγα ευρα παραπανω που σε αποτρεπουν?

Σιγά ρε μεγάλε....! :TD: Διάβασε πρώτα τι είπα. Νομίζω ήμουνα σαφής. Δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να έχω ένα μεγάλο μπαούλο δίπλα στο γραφείο μου τη στιγμή που μέσα έχει πάντα τα βασικά (μάνα, CPU, VGA, 1 δίσκο, DVD, model) τα οποία μια χαρά χωράνε και στο midi. Ειδικά το midi που έχω τώρα είναι και λίγο πιο μακρύ από το σύνηθες (σα ξαπλωμένο "σχεδόν full tower" ένα πράμα) και όλα είναι απλωμένα μέσα. Πάντα είχα μια απεχθεια για τα full tower. Μου χαλάνε την αισθητική, πως το λένε.

Τα περί καλύτερης κυκλοφορίας του αέρα ισχυαν παλαιότερα με τα πλακέ καλώδια που έκοβαν τη ροή. Τώρα δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Για 3-4 βαθμούς C δεν χαλάω την αισθητική μου εγώ.

Εγω δε μπορω να πω οτι βγαζω το καπελο σε οσους ασχολιουνται με τετοια αχρηστα πραγματα, ειναι απειρα τα πραγματα που μπορεις να κανεις με το pc, προσωπικα δε βρισκω ποτε αρκετο χρονο-δε φτανει ουτε το 24ωρο, με τι να πρωτοαπασχοληθεις??

Κοίτα, εγώ για όσους κάνουν ένα στοιχειώδες o/c επειδή το επιτρέπει η CPU (συνήθως το επιτρέπουν τα πρώτα μοντέλα κάθε σειράς) δεν λέω λέξη. Τώρα για όσους ξημεροβραδιάζονται για να πάρουν και το τελευτάιο MHz.. και ανεβοκατεβάζουν τα volt και τους χρονισμούς στις μνήμες, κτλ, κτλ, θα πρότεινα κι εγώ κάτι περισσότερο δημιουργικό και γιατί όχι και προσοδοφόρο.

Δεν ειναι ολα τα full tower αισθητικά άσχημα. Οπως και δεν ειναι λίγοι αυτοι που εχουν μια υδρόψυξη πχ ,. και θελουν να εχουν ψυγειο αντλία μέσα στο κουτί . Η να εχουν κανα 7-8 δίσκους [αρε dsl γεμισες τα κουτιά μας δίσκους :hehe: ]

>>Δεν ειναι ολα τα full tower αισθητικά άσχημα.

Δε διαφωνώ, πλεον υπάρχουν και όμορφα. Είναι όμως όλα μεγάλα. Πειράζει που δε θέλω να έχω μεγάλο κουτί? Bigger is not always better!

παντως μαρεσε η απολυτοτητα μερικων για την χρησημοτητα η μη του υπερχρονισμου (ποσο μαλλον για τις 15 σελιδες για 12αρηδες ανεμηστηρες) οταν για να κανω μετατροπη μια ταινια απο DivX σε DVD σε στοκ χρονισμους χρειαζομαι 40-45 λεπτα με το συστημα της υπογραφης και στα 3.2 (που δουλευω 24/7) χρειαζομαι ~30 ;)

α8ροισε τα λεπτα μετα απο πολλαπλασιασμο με καποιον τριψηφιο αρι8μο (ατιμη DSL) και καταλαβαινεις για ποσο χρονο και μαλιστα οφελημο,μιλαμε

Πάλι θα ξεκινήσει λάθος συζήτηση έτσι...

@CrazyAnt: Αυτοί που μίλησαν κατά του υπερχρονισμού εννοούσαν ότι με τα λεφτά που δίνουμε εμείς για να μπορούμε να υπερχρονίσουμε (πχ συστηματα ψύξης, ακριβές μνημες) μπορεί κάποιος να αγοράσει εξαρχής καλύτερο επεξεργαστή και π.χ. να κάνει έτσι τα 30' που λες για την μετατροπή της ταινίας.

@CrazyAnt΄

Κάποτε μάζευα γραμματόσημα... μετά έγραφα κασσέτες... CD ευτυχώς δεν μάζεψα πολλά γιατί είδα νωρίς τα σημάδια των καιρών (mp3). Έχω κάμποσα mp3 αλλά πλεον δεν έχω χρόνο να τα ακούσω... μόνο περιστασιακά. Για μερικά φεγγάρια μάζευα κι εγώ ταινίες... καμμιά 40αριά classic (για τα γούστα μου)... έβρισκα και υπότιτλους... όλα ωραία και καλά. Ζήτημα να είδα 15 από αυτές. Ειδικά τα classics που λέω παραπάνω δεν τα είδα ποτέ. Τι θέλω να πω:

Είναι χαμένος χρόνος. Με εξαίρεση την περίπτωση που βγάζεις λεφτά από αυτή την ιστορία, ή την περίπτωση να είσαι επαγγελματίας hobbyστας, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι η καθημερινότητα είναι πολύ μικρή για τέτοιες "πολυτέλειες" και όσο γρήγορο PC και να έχεις δεν θα μπορέσεις να "εξαγοράσεις" το χρόνο που περνά.

Δεν ξέρω αν με "πιάνεις", αλλά δυστυχώς κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Σε 10 χρόνια ή και λιγότερο, η παγκόσμια μουσική παραγωγή και ταινιοπαραγωγή θα είναι online έναντι ευτελούς ποσού. Το πρόβλημα πάντα θα είναι ότι δεν θα έχεις χρόνο να την απολαύσεις. Και τότε θα θυμάσαι τα γεμάτα CD που έγιναν DVD και μετά σκληροί δίσκοι του 1PB και μετά δεν ξέρω κι εγώ τι... και θα λες "τι χαμένος χρόνος". Και βέβαια όλοι θα θυμόμαστε το thread των 20 σελίδων για το ποιά fan είναι πιο αθόρυβα.... ;-) :clap:

Παιδες! Ακουστηκαν πολλα περιεργα που πρεπει να τα σχολιασω:p

-το full tower ειναι σαφως πιο ωραιο αισθητικα απ το καχεκτικο στραβογιανιστικο(:laughing: )midi το οποιο εκτος του οτι δεν αεριζεται καλα ειναι και πιο δυσκολη η προσβαση στα υποσυστηματα εντος του. Εξαλλου δε μιλησα για οποιαδηποτε full αλλα επωνυμη μαρκα πχ. chieftec. Για μενα midi=μιζέρια και δεν θα το καταδεχομουν ποτε πια :rolleyes:

-τα πλακε καλωδια εγω τα εχω καταργησει προ πολλου. Υπαρχουν αλλα πιο μικρα που δεν πιανουν χωρο. Επισης υπαρχουν τα sata.

-oταν παρολαυτα διαβαζω "...Δλδ τί κάνει το μεγαλύτερο κουτί πιο δροσερο?" καραφλιαζω:jump: και :giveup: Και ο πιο κουτος καταλαβαινει οτι το μεγαλο κουτι εχει περισσοτερο χωρο για να κυκλοφορησει ο αερας. Εξαλλου οταν σου το λεμε εμεις που δοκιμασαμε και midi και full, γιατι δε μας πιστευεις, ψεμματα θα σου πουμε?

-Δε χρειαζονται 7-8 δισκοι για να μαζευουμε σαβουρες. Κραταμε μονο οτι ειναι απαραιτητο και πολυτιμο για μας, οχι τη καθε ταινια που κατεβαζουμε,. Εξαλλου οποτε θελησουμε ξαφνικα παλι καποια ταινια ή παιχνιδι, απλως το...ξανακατεβαζουμε, υποθεση ωρων/λεπτων με τις νεες μας adsl:p

-Crazyant, ωρα κι εσυ να αποκοπεις απ τη χρονοβορα διαδικασια των μετατροπων...Παρε μια lcd tv, συνδεσε το (2ο σου)pc(κατεβαστηρι) στη θυρα pc_in και θα μπορεις κατευθειαν να βλεπεις τις ταινιες στη τηλεοραση σου χωρις να χρειαζεται καψιμο;) Το dvd player παει στα σκουπιδια:T:

-neuromancer, ξαφνικα διαπιστωσες οτι οι συλλογες ειναι χαμενος κοπος? ενταξει, σε αλλους αρεσουν. Δε καταλαβαινω τι προσπαθεις να πεις στο τελευταιο σου μυνημα. Χρονος για να παρακολουθησεις κατι σαφως και θα επιδιωξεις να υπαρξει αν ειναι κατι αξιολογο για σενα. Μονο αν ειναι κατι που δεν αξιζει δεν θα ενδιαφερθεις να βρεις χρονο, ετσι δεν ειναι?

Η παγκοσμια μουσικη παραγωγη & ταινιοθηκη ειναι ηδη online...και μαλιστα free;)

Τωρα τι εννοεις "χαμενος χρονος" αν και διαβασα 3 φορες τo post σου συνεχιζω να μην καταλαβαινω:blink:

Εννοώ ότι αργά ή γρήγορα θα μπεις σε μια φάση της ζωής σου που όλα αυτά θα σου φάινονται χαμένος χρόνος. Πιθανότατα δεν έχεις φτάσει ακόμη εκεί οπότε δικαιολογημένες και σεβαστές οι απόψεις σου.

Για το full tower: τα full tower ειναι πρακτικά midi towers με περισσότερα slot 5.25. Αυτό πέρα από ύψος δεν προσθέτει τίποτε (IMHO) στην ομορφιά του κουτιού. Επίσης υπάρχουν εξίσου πανέμορφα midi από την Chieftech ;-)

Για τον αέρα: Στα PCs η ψύξη επιτυγχάνεται από τον ψυχρότερο αέρα που βάζουμε μέσα στο κουτί και τον διοχετεύουμε στα θερμά σημεία του εσωτερικού. Όσο πιο καλά και γρήγορα ανανεώνεται αυτός ο αέρας τόσο καλύτερα. Σε ένα σχετικά άδειο midi με SATA καλώδια (όπως έχω εγώ) και 2 12άρια fans (που προσωπικά δεν έχω βάλει ακόμη) έχεις ροή φρέσκου αέρα σε ΟΛΟ το κουτί. Το full tower με τα ΙΔΙΑ fans έχει περισσότερα σημεία εντός που η ροή είναι μηδενική άρα και η ψύξη προβληματική. Δεν λέω ότι τα full λαμπαδιάζουν, προς θεού. Λέω ότι και τα midi είναι εξίσου καλά και απροβλημάτιστα όσο δεν υπάρχει συνωστισμός μέσα. Όσο για το ποια είναι ομορφότερα αυτό τελικά είναι γούστο του καθενός και δεν θα επιμείνω.

Το σχόλιο για τους δίσκους έγινε γιατί οι περισσότεροι εδώ βλέπω να είναι με 2 σε RAID για το λειτουργικό και άλα 1-2 τέρατα για data.

@neuromancer

εν μερη συμφωνω με το ποστ #290 στα περι χρονου και τα σχετικα.

αλλα ελα που υπαρχουν και αλλοι μεσα στο σπιτι για τους οποιους πρεπει να καιω τα δισκακια ουτως ωστε να μπορουν να βλεπουν και αυτοι τις ταινιες γιατι εγω απλουστατα τις βλεπω στο PC.οσον αφορα για την αναγκαοτητα/χρησημοτητα του να κατεβαζεις ενα καρο πραματα /μουσικη ειναι κατι το οποιο μου αρεσει και 8α συνεχισω να το κανω μιας και μου δινεται η δυνατοτητα.εσυ οταν 78ελεις να ακουσεις ενα τραγουδακι να πηγαινεις και να αγοραζεις ενα γνησιο δισκακι και να τα σκας.εμενα δεν μου περισευουν ;)

@ramolimento

καλα δικε μου μιλαμε παιζει να εισαι και ο πιο πλουσιος ανρ8ωπος εδω μεσα ετσι?

οποιος εχει μιντι κουτι να παει να απρει φουλ αμεσως,ασχετως αν δεν εχει φραγκα δλδ ετσι?να παει και να σκασεις μια 100αρα για κουτι.ωραιος

οσο για τις μετατροπες οποτε 8ελσησεις στειλε μου ενα πμ να σου δωσω τα στοιχεια μου για να μου στειλεις εκεινη την 32αρα LCD TV που χρειαζομαι.αα και που σαι,και εναν ασυρματο αναμεταδοτη για να μεταφερω το σημα κατευ8ειαν στην ΤV στο σαλονι ετσι και τελος μιας και το dvd player παει στα σκουπιδια στειλε μου και ενα Blue-ray οκ?αμα ειναι να κανεις μια δουλεια να την κανεις ολοκληρωμενη

cheers

@CrazyAnt

Δεν είπα ότι δεν καταβάζω κι εγώ που και που. Απλά σταμάτησα να κατεβάζω συστηματικά γιατί διαπίστωσα ότι δεν προλαβαίνω να τα managάρω, πόσο μάλλον να τα δώ ή να τα ακούσω. Για τρίτους δεν γίνεται λόγος, αντε το πολύ πολύ για τη σύζυγο.

Όσο για τα κουτιά, φίλε ramolimento έχω midi "Chiefteck Piano" των 85euro, το γουστάρω τρελλά και αν ποτέ το άλλαζα πάλι midi θα έπερνα για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω και μάλλον δεν κατάλαβες... ;-)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807903 ΠΡΟΤΙΝΩ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΨΥΞΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΑ 8,7dBA ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗ ΑΕΡΑ.

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=32240 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ thermaltake ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.

παιδια εχουμε ξεφυγει απο το θεμα! :OT:

@tegos

1) Καλωσηρθες στο φορουμ! :hi:

2) γραφε με μικρα. γραφοντας με κεφαλαια ειναι σαν να ΦΩΝΑΖΕΙΣ!

3 περνα μια βολτα απο τα παρακατω θεματα...

σιγουρα θα σε βοηθησουν!

Συχνές Ερωτήσεις

Όροι Πρόσβασης και Χρήσης

Η ιστορία του μικρού Γιαννάκη (ή αλλιώς οδηγός για τα νέα μέλη)

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 14:50]

Να το στείλουμε τώρα όλο στη μαύρη τρύπα?

Σε αυτό το thread μπορεί κανείς να διαβάσει τα πάντα...

Δηλαδή το πετάμε όλο λόγω κάποιον off-topic post? Ωραία λογική :TD:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.