Jump to content

αθορυβοι ανεμιστηρες 120 x 120 x 25mm

essediss

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

iceblade, για τι θερμ/σιες μιλας? τις εχεις και το χειμωνα? ]

Εγω το χειμωνα δε χρειαζομαι ανεμιστηρες, ας ειναι καλα το case μου.

28 dBa παντως ειναι τεραστιο νουμερο(κομπρεσερ). Η λυση ειναι να ρυθμιζονται σε χαμηλες στροφες και κατα βουληση αν ειναι δυνατο.

Η εμπειρία μου από τον yate loon d12-sl είναι άριστη. Σίγουρα στα 12βόλτ κάνει αρκετό λίγο θόρυβο αλλά δημιουργεί τρελό ρεύμα αέρος. Στα 7 βόλτ έχει πάλι φοβερή ροή και είναι εντελώς ήσυχος. Βάζοντας το χέρι νιώθω τη διαφορά με έναν άλλο 120άρι ανεμιστήρα. Ίσως γι'αυτό στο spcr τους έχουν κουρυφή αυτούς τους ανεμιστήρες, γιατί σε μικρότερη τάση έχουν για αθόρυβη λειτουργία, πάρα πολύ καλή ροή. Πάντως στο nexfan.com μου ζητάνε 22 δολλάρια για 3 120άρηδες ανεμιστήρες μαζί με μεταφορικά. Κ*λολέει σα προσφορά. Βουρ στο πατσά.

Αρχική απάντηση από ramolimento [Χθες, στις 23:16]

Μη τρελλαινεστε παιδια για 2-3 ή ποσο βαθμους διαφορα. Και με 30 και με 35οC παλι το ιδιο θα δουλεψει το pc.

Καλά και εσύ μετά απο 14 σελίδες τους λες για 5 ολόκληρους βαθμούς ???

Πες και τίποτα του στυλ " σιγά τα 5 db ρε παιδια....δεν ακούγονται " να τρέχουμε σε νοσοκομεία με εγκεφαλικά μετά... :hehe:

Οπως είπα σε κάποιο σημείο του thread, τα πράγματα είναι απλά και προβλεπόμενα γιατί η φυσική είναι αυτή που είναι. Ο θόρυβος παράγεται από τη ροή του αέρα ο οποίος συνήθως πρτέπει να περάσει με ταχύτητα μέσα από κάποιο grid/σίτα η κάτι τέτοιο. Αν θεωρήσουμε μια σωστή σχεδίαση, μετα τις 1700 περίπου στροφές, ο θόρυβος αρχίζει να γίνεται αισθητός. ’ρα η μόνη λύση είναι 12άρια fan για να κυκλοφορεί αρκετός αέρας μέσα στο κουτί και μεγάλες ψύκτρες με χαμηλόστροφα μικρά fan για CPU/GPU/NB.

Προσωπικά περιμένω να δω θερμοκρασίες καλοκαιριού γιατί το χειμώνα με τα βασικά fans η κατάσταση είναι cool. Όταν θα έχει 32 στο δωμάτιο (και 40 έξω) τότε να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν τα αθόρυβα fanάκια.

32 στο δωματιο? Πρεπει επειγοντως να βαλεις αιρ-κοντισιον γιατι θα βρασεις πριν το pc σου.

Αλλη χρονια δεν ετυχε να δεις θερμ/σιες καλοκαιριου? Αυτο θα ειναι το πρωτο σου καλοκαιρι ελεγχου?

Οπως ειπα, εκτος απ τους ανεμιστηρες μεγαλο ρολο παιζει και το κουτι. Εγω πχ. που εχω ενα πολυ καλο full tower Chieftec, δε χρειαζομαι case fans το χειμωνα.

Δε πιστευω να εχει κανεις σας midi tower και να καθεται να μιλαει για θερμ/σιες ε......

Τελος, για να ειναι αθορυβα τα φανακια θα πρεπει να γυρνανε σε πολυυυυ αργες στροφες και να εχουν μεγαλη διαμετρο. Δε χρειαζεται να περιμενεις τους 40οC για να το δεις :)

Αρχική απάντηση από ramolimento [Σήμερα, στις 05:22]

32 στο δωματιο? Πρεπει επειγοντως να βαλεις αιρ-κοντισιον γιατι θα βρασεις πριν το pc σου.

LOL... έχω στολή Harkonen... αντέχω. Εξάλου τι είναι 32 βαθμοί μπροστά στη ραδιενέργεια του STALKER... ;-)

Αλλη χρονια δεν ετυχε να δεις θερμ/σιες καλοκαιριου? Αυτο θα ειναι το πρωτο σου καλοκαιρι ελεγχου?

Μέχρι τα χριστούγεννα είχα ένα palomino (AMD) που το καλοκαίρι έψηνε πριζόλες στους 55 idle / 65 games και μια nVidia Ti4200 με I.X. fan. Τώρα που πήρα καινούργιο PC και βλέπω στο monitoring τις θερμοκρασίες με έπιασαν οι ευαισθησίες μου...

Οπως ειπα, εκτος απ τους ανεμιστηρες μεγαλο ρολο παιζει και το κουτι. Εγω πχ. που εχω ενα πολυ καλο full tower Chieftec, δε χρειαζομαι case fans το χειμωνα.

Όπως βλέπεις και εγώ με Chieftec είμαι αλλά σε midi.

Δε πιστευω να εχει κανεις σας midi tower και να καθεται να μιλαει για θερμ/σιες ε......

Γιατί τι έχουν τα Midi? Ένα δίσκο έχω μέσα, τι να το κάνω το full?

Τελος, για να ειναι αθορυβα τα φανακια θα πρεπει να γυρνανε σε πολυυυυ αργες στροφες και να εχουν μεγαλη διαμετρο. Δε χρειαζεται να περιμενεις τους 40οC για να το δεις :)

Αυτό ακριβώς είπα παραπάνω. Τώρα είμαι με CPU fan που βγάζει απευθείας έξω και δύο 80άρια που βάζουν στο ρελαντί μέσα. Κατά καλοκαίρι θα βάλω μάλλον δύο 12άρια και θα καταργήσω τα 80άρια.

Γιατί τι έχουν τα Midi? Ένα δίσκο έχω μέσα, τι να το κάνω το full?
Σοβαρα δεν καταλαβες?! Παρε full tower και θα γλυτωσεις καποιους βαθμους. Η διαφορα midi με tower ειναι μερα με τη νυχτα. Μα ειναι δυνατον να ασχολησε με τετοια και να εχεις το midi που δινουν σε αυτους που παιρνουν τον πρωτο υπολογιστη τους?:woot:
5 βαθμοί ειδικά όταν έχεις κάνει overclocking είνια πολύ μεγάλη διαφορά... ’λλο να δουλεύει π.χ. το PC idle 45 και άλλο 50... Στους 50 έχεις πρόβλημα... Θέλει βελτίωση η ψύξη...
Kαι τι κερδιζετε με το o/c εκτος απ το χρονο που χανεται και τη φασαρια που κανουν οι 500 ανεμ/ρες που υποχρεωνεστε να βαζετε? Κερδιζεται μισο GHz για να κανετε διαγωνισμους και κοντρες?!:wassat:

Αρχική απάντηση από ramolimento

Kαι τι κερδιζετε με το o/c εκτος απ το χρονο που χανεται και τη φασαρια που κανουν οι 500 ανεμ/ρες που υποχρεωνεστε να βαζετε? Κερδιζεται μισο GHz για να κανετε διαγωνισμους και κοντρες?!:wassat::woot:

Πληρωνουμε εναν επεξεργαστη 150ε και ειναι πιο γρηγορος απο τον δικο σου που τον πηρες 300 και τα 150 ευρω διαφορα τα δινουμε για υδροψυξη...

Αποτελεσμα εχουμε δωσει τα ιδια φραγκα και εχω καλυτερο επεξεργαστη απο εσενα και πιο ησυχο...

Δηλ. τα ευρα που γλυτωνετε τα δινετε στην υδροψυξη...

Τωρα το "καλυτερο επεξστη" παιζεται, εγω θα ελεγα πιο ασταθη και με κινδυνο παντα να κανετε ζημια και να τα καψετε ολα. Και δε ξερω σε τι θα χρησιμευε ενας επεξ/στης στα 6GHz, μηπως κανεις κατι εξτριμ και χρειαζεσαι τοση ισχυ? 'Η απλα για τις κοντρες ειναι η δουλεια?

Εγω εχω σταθερο & ησυχο καλο επεξστη και το κεφαλι μου ησυχο:happy:

ασχετο με το θεμα νομίζω αυτό που λέτε.

Οι αθόρυβοι ανεμιστήρες έτσι κι αλλιώς αποτελούν ένα ζήτημα (υπερχονίζεις ή όχι, σε ενδιαφέρει η ησυχία ρε αδερφέ!)

ramolimento ποιoν επεξεργαστή έχεις;

Οταν ο δικος σου 6600 ειναι στα 2.4 και ο δικος μου 4300 στα 3.0 δεν ειναι ταχυτερος ο δικος μου?... με την υδροψυξη δεν ειμαι πιο ησυχος?... τα ιδια λεφτα δεν δωσαμε?...

Οταν περναω 24 ωρες prime... 10ωρες memtest... 5 ωρες 3dmark... long test 100% s&m... ολα συνεχομενα, non stop και δεν εχω ουτε ενα error.... και θερμοκρασια 55 βαθμους σε full load...

Δεν ειμαι σταθερος.... εσυ με την στοκ ψυκτρα που σε load πας 70 βαθμους εισαι σιγουρος πως εισαι σταθερος?...

Τωρα για το θεμα της επικινδυνοτητας και με το αν κανοντας oc υπαρχει το θεμα να τα καψω ολα εχεις δικιο.... μπορει μετα το οc να μην καταφερα να τα καψω ολα αλλα προχτες μου καηκε το δεξια ηχειο και ο εκτυπωτης.... Περα απο τη πλακα δεν καιγεται τιποτα λογω του oc... αν πας και βαλεις 3v στον επεξεργαστη χαιρω πολυ θα τον καψεις.... αλλα εγω που τον 6600 τον εχω στα 3ghz με ταση 1,25 και την intel να γραφει πανω στο κουτι του επεξεργαστη 1,35v max πως γινεται να τα καψω ολα?...

ΟC δεν ειναι να παρεις τον cpu και να τον πας στα 6.0... και απο τα 2.4 στα 2.7 oc ειναι.....

Sorry για το offtopιc... σταματαω εδω...

Όσοι ασχολούνται με το o/c το κάνουν για την κ@υλ@ τους. Δεν έχουν νόημα τα υπόλοιπα που λέτε. Κ οι διαγωνισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι η αποζημίωση του κομπιουτερά, η επιβεβαίωση ότι έχει το καλύτερο εργαλείο. Προσωπικά μ'αρέσει να βλέπω συμπατριώτες μου, που φτιάχνουν μαμάτα συστήματα και τρώνε στα benchmark τους ξένους. Γουστάρω να βλέπουν τη σκόνη μας οι βρωμοξένοι.

Φωτιά στους επεξεργαστές...

Τα παραπάνω posts είναι τελείως off topic, εδώ μιλάμε για ανεμιστήρες και όχι για το ανα αξίζει να υπερχρονίζει κανείς....

@ramolimento: Σε αυτό το site ασχολούμαστε σχεδόν όλοι με το overclocking και καλά κάνουμε.... :D Έτσι μας αρέσει.... :happy: :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.