anthis Μάρτιος 22, 2007 #221 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2007 Κατά την δική μου γνώμη, αθόρυβος είνια ο ανεμιστήρας που όταν υπάρχει απόλυτη ησυχία σε ένα δωμάτιο (όχι και με ηχομόνωση, αλλά λέμε, ησυχία, π.χ. όταν κοιμάσαι)να μην ακούγεται, ή να ακούγετια ανεπαίσθητα.... Να μην καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί το PC...Νομίζω αυτό το επιτυγχάνουν μόνο οι ανεμιστήρες κάτω από 20db... Αν γίνεται 16-17 είναι καλύτερα...Αλλά εκεί υπάρχει το θέμα της ροής.... Κατά τη γνώμη μου ροή κάτω από 40cfm είναι μηδαμινή...Καλή ροή είναι άνω των 50cfm....Υπάρχουν ανεμιστήρες με αυτά τα specs, αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι... Το θέμα είναι να βρούμε στην πράξη ποιοι ανεμιστήρες βγάζουν την καλύτερη αναλογία ησυχίας/ροής/χρημάτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάρτιος 22, 2007 #222 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG ας κανω αλλη μια ερωτηση μπας και πιασει τοπο...Πως ξερετε τι εννοει α8ορυβο ο αλλος?? αθορυβο ειναι οταν με ανοικτο κουτι και ησυχια δεν ακουγεται τιποτα...(δεν μιλαω για νεκρικη σιγη, οπως πχ το βραδυ. εκει ακους κατι. αλλα οχι ενα ελικοπτερο!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 22, 2007 #223 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2007 Αθορυβο=0 db :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 23, 2007 #224 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Οτιδήποτε γυρνάει πάνω από 1700 περίπου στροφές αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό καθώς η ροή του αέρα γίνεται τέτοια που παράγει θόρυβο. Αν δεις συνολικά πολλά specs από διάφορα fan υπάρχει στενή σχέση μεταξύ 1500-1700 στροφές και 20db.Θεωρώ αποτυχημένα τα fan με μεγάλη διάμετρο πυρήνα (και άρα μικρά πτερύγια - βλέπε κάτι shakron (ή κάπως έτσι...) και κάτι AKASA (αθόρυβα αλλά αέρας μηδέν - γιαυτό είναι αθόρυβα LOL). Τέλος, σχεδιαστικά το Ixtrema Pro 120mm 14db A είναι το περισσότερο υποσχόμενο (μικρός πυρήνας, ψαγμένη σχεδίαση φτερωτής (όπως οι προπέλες χαμηλού θορύβου σε ελικοφόρα αεροσκάφη - ξέρω τι σας λέω) αλλά και πανάκριβο, ενώ το ARCTIC COOLING FAN 12025 PWM έχει το καλό του ότι μπορείς να συνδέσεις πάνω από 1 στο ίδιο power supply και να έχεις και έλεγχο στροφών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 23, 2007 #225 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Μήπως, λέω μήπως, αν καταργουσαμε το grid από πίσω στο κουτί και η εξαγωγή ήταν ...ελευθέρας που λένε και οι αυτοκινητάκιδες γλυτώναμε αρκετά db θορύβου από πίσω? Ασε που τώρα μου ήρθε η ιδέα ότι οι κατασκευαστές μετράνε τα db με σκέτο το fan, γι αυτό και οι αποκλισεις από τα specs όταν τα βάζουμε στα κουτιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 23, 2007 #226 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 μαλλον δεν καταλαβατε καλα την ερωτηση μου.Εκεινο που ηθελα να τονισω ειναι οτι πλεον κανετε περισσοτερο θορυβο απο οτι οι ανεμηστηρες που ψαχνετε!Δωστε 3-7 και δοκιμαστε καποιον και κρινετε εσεις με τα δικα σας αυτια/κριτηρια.Χαμενος δεν προκειται να παει ..εφοσον το χρειαζεστε αν παλι δεν τον χρειαζεστε ..(12 σελιδες για 12αρη fan ...wtf??...........over and out.....again) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 23, 2007 #227 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Καλά είναι αν χάνεις 3-7 ευρώ, αν πάρεις όμως έναν SilenX με 25 ευρώ και έχει μικρή διαφορά από έναν των 3 ευρώ, τραβάς τα μαλλιά σου... Για αυτό συζητάμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 23, 2007 #228 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG ας κανω αλλη μια ερωτηση μπας και πιασει τοπο...Πως ξερετε τι εννοει α8ορυβο ο αλλος?? +1 Πριν 2 χρόνια την ίδια απορία είχα και γω. Τελικά αποφάσισα να εμπιστευτώ μόνο το δικό μου αυτί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 23, 2007 #229 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Να ρωτήσω και εγώ στα γρήγορα κάτι λίγο off topic.... Αν έχεις τρεις 12cm ανεμιστήρες πάνω σε ψυγείο π.χ., γίνεται με κάποιο adaptor να τους έχεις και τους τρεις συνδεδεμένους πάτνω σε ένα καλώδιο που να συνδέεται σε fan controller? Εννοώ να έχεις και τους τρεις μαζί σε ένα port του fan controller.... Έτσι τρέχουν όλοι στις ίδιες στροφές με ένα ποντισιόμετρο.... Αν υπάρχει κάποιο 3pin splitter 3 σε ένα? Ή τέσσερα σε ένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 23, 2007 #230 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 16:49] Να ρωτήσω και εγώ στα γρήγορα κάτι λίγο off topic.... Αν έχεις τρεις 12cm ανεμιστήρες πάνω σε ψυγείο π.χ., γίνεται με κάποιο adaptor να τους έχεις και τους τρεις συνδεδεμένους πάτνω σε ένα καλώδιο που να συνδέεται σε fan controller? Εννοώ να έχεις και τους τρεις μαζί σε ένα port του fan controller.... Έτσι τρέχουν όλοι στις ίδιες στροφές με ένα ποντισιόμετρο.... Αν υπάρχει κάποιο 3pin splitter 3 σε ένα? Ή τέσσερα σε ένα? Με 3 από αυτους: ARCTIC COOLING FAN 12025 PWM γίνεται μια χαρά. Έχουν κύκλωμα ενισχυσης του σήματος των στροφών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 23, 2007 #231 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 AKASA AK-183-L2B AMBER CASE FAN 12CM ULTRA QUIET 2 BB έχω και είναι αθόρυβη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάρτιος 23, 2007 #232 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2007 Αρχική απάντηση από fonzi AKASA AK-183-L2B AMBER CASE FAN 12CM ULTRA QUIET 2 BB έχω και είναι αθόρυβη. ευχαριστω φιλε!θα κανω edit το παραπανω μου ποστ για να βαλω την αποψη σου.------στο ποστ μου ( http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=524676#post524676 ) οπου υπαρχουν ολοι οι ανεμιστηρες που εχουν προταθει εδω θα γινεται συνεχεια edit και θα μπαινουν αποψεις χρηστων για το αν καποιος ανεμιστηρας ειναι αθορυβος ή οχι.παρακαλω βοηθηστε και εσεις να βγαλουμε μια ακρη...------ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 24, 2007 #233 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Βάλε στην λίστα και αυτόν NOCTUA NF-S12 1200. Toν έχω πάνω στην ψήκτρα και στις 1200 πρέπει να στήσεις αυτί για να τον καταλάβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 24, 2007 #234 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από neuromancer [Χθες, στις 23:15] Με 3 από αυτους: ARCTIC COOLING FAN 12025 PWM γίνεται μια χαρά. Έχουν κύκλωμα ενισχυσης του σήματος των στροφών. Βασικά έχω βάλει στο μάτι να πάρω τρεις Scythe S-flex 1600rpm.... Θέλω όμως να έχω την δυνατότητα με ένα ποντισιόμετρο να ελέγχω τις στροφές και των τριών... Όταν τρέχω βαριά πράγματα να τρέχουν full και όταν κατεβάζω απλά από net να τρέχουν χαμηλά...Για fan controller θα βάλω αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804908Αλλά δεν θέλω τις τρεις θέσεις να τις πιάσουν οι Scythe.. Θέλω με μια να ελέγχω και τους τρεις.... Πρέπει να υπάρχει κάποιο ανταπτοράκι για κάτι τέτοιο... Ένα splitter....Οι Noctua αυτοί πόσα cfm έχουν? Επίσης στην Ελλάδα πού τους πουλάνε και πόσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Μάρτιος 24, 2007 #235 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Μου φαίνεται βρήκα λύση στα μέτρα μου.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805733 Δυο τέτοια θα πάρω και τρία extension... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804356 Θα κάνω τη συνδεσμολογία και έτσι με ένα ποντισιόμετρο του fan controller θα ελέγχω τρεις ανεμιστήρες... Ή έτσι ελπίζω... To θέμα είναι το εξής... Με αυτά τα splitter θα φτάνει όλη η τάση στους ανεμιστήρες, ή θα διαμιράζεται και αυτή? Αυτό νομίζω εξαρτάται από το αν στο splitter γίνεται παράλληλη σύνδεση ή κατά σειρά... Αν είναι παράλληλη θα έχω ίδια τάση οπότε οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάρτιος 24, 2007 #236 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από tifozif1 Βάλε στην λίστα και αυτόν NOCTUA NF-S12 1200. Toν έχω πάνω στην ψήκτρα και στις 1200 πρέπει να στήσεις αυτί για να τον καταλάβεις ΜΠΗΚΕ!εκανα και ενα edit και τα εβαλα σε σειρα κατα μηκος ονοματος γιατι μπερδευοταν το ματι σου εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάρτιος 24, 2007 #237 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Ο Noctua λογικό είναι να μην ακούγεται! 1200 στροφές, 17db. ΑΣΧΕΤΟ: είχα ενα φίλτρο σε παλινό 8cm fan που έβαζε αέρα μέσα και σε 2.5 μήνες φράκαρε από τη σκόνη και τα χνούδια. Το έβγαλα τελείως καθώς ήταν κάτω από το fan και ήθελε ξεβίδωμα για να το καθαρίσω. Μου φαίνεται θα το στερεώσω με ....σελοτεϊπ απ'έξω. Δεν έχω καμια όρεξη όταν να φρακάρει η γομαροψύκτρα της VGA με χνούδια και μετα να κάνω χειρουργείο στην κάρτα. Καμιά καλύτερη λύση κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 24, 2007 #238 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από anthis [Σήμερα, στις 11:16] Με αυτά τα splitter θα φτάνει όλη η τάση στους ανεμιστήρες, ή θα διαμιράζεται και αυτή?Αυτό νομίζω εξαρτάται από το αν στο splitter γίνεται παράλληλη σύνδεση ή κατά σειρά...Αν είναι παράλληλη θα έχω ίδια τάση οπότε οκ... Λογικα παραλληλα θα ειναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 24, 2007 #239 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Το είπε ο zavaras παραπάνω : !!!!! Αρχική απάντηση από zavaras !!!!! -> Ανανεώθηκε η σελίδα recommended fans του silentpcreview. Ως προτεινόμενοι 12αρηδες φιγουράρουν τώρα οι Noctua, Nexus και Scythe. Συγκριτικό silentpcreview 12αρια :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Μάρτιος 24, 2007 #240 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 το εχετε γ@..... στα off-topic...ενας moderator/admin ας κανει ολα τα off-topic ενα split ή ας τα στειλει στην μαυρη τρυπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.