Jump to content

αθορυβοι ανεμιστηρες 120 x 120 x 25mm

essediss

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Και εγω με τους coolermaster ειμαι πολυ ικανοποιημενος, και απο ψυξη ειναι αρκετα καλοι με την καταλληλη ψυκτρα (η Infinity με 2 τετοιους κραταει prime stable τον 6600 μου στα 3600).

Αν είναι έτσι και βγάζει 30db, τότε δεν λέει....

ΟΚ θα πάρω τον coolermaster με το led στα 7 ευρώ...

Ελπίζω να ρίξει λίγο τις θερμοκρασίες...

Αξίζει να βάλω δυο πάνω στην ninja plus? Γιατί έτσι και αλλιώς εκεί που τελιώνει η ψύκτρα σε απόσταση τεσσάτων εκατοστών βρίσκεται ο ανεμιστήρας που βγάζει τον ζεστό αέρα από το κουτί... Ένας Thermaltake Silent Wheel 13cm ο οποίος δεν θα έλεγα ότι έχει και φοβερή ροή... ’λλα έγραφε στα στοιχεία του...

Αρχική απάντηση από anthis

Τι ψύκτρα είπες ότι έχεις στον επεξεργαστή? Δεν είναι κακές θερμοκρασίες, μια χαρά είσαι...

Αφού δεν έχεις υπερχρονίσει μην μπλέκεις με ORTHOS και PRIME και τέτοια... Σταθερό είναι το σύστημα σου σε stock....

Αν θες να υπερχρονίσεις κοίτα εδώ στο forum, υπάρχουν πολλά θέματα για υπερχρονισμό Core 2 duo και τις πολύ αυξημένες επιδόσεις, έχω φτιάξει και εγώ ένα θέμα...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=34184&perpage=20&pagenumber=5

στοκ ψύχτρα έχω....thanks για την συμβουλή,αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος και φοβάμαι,δεν πάω για υπερσυγχρονισμό!!

Αρχική απάντηση από anthis

Δεν πάει άλλο με τον Scythe που έχει η ninja plus... Δουλεύει στις 700-800 στροφές και δεν έχω καλές θερμοκρασίες.... Θα πάρω έναν 12cm την ερχόμενη εβδομάδα, θέλω να έχει πολύ καλή ροή, χαμηλό θόρυβο και αν γίνεται προτιμώ με led άρα λέω να πάρω αυτόν...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806532

Τα χαρακτηρισιτκά του SilenX αληθεύουν?

http://www.newtechlabs.gr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=858

Τα ίδια ισχύον και για αυτόν έτσι?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=922099

Προτιμώ με led όπως είπα....

Αν είναι τόσο καλοί οι SilenX (72CFM στα 14db) αξίζουν τα λεφτά τους... Και στα 20db να είναι πάλι αξίζει....

θα σου πρότεινα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700474 πολύ καλή περίπτωση,στα ίδια λεφτά με ρυθμιστή στροφών για κάθε περίπτωση για κάθε ανάγκη!!

Αρχική απάντηση από ilion10 [Σήμερα, στις 14:55]

στοκ ψύχτρα έχω....thanks για την συμβουλή,αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος και φοβάμαι,δεν πάω για υπερσυγχρονισμό!!

θα σου πρότεινα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700474 πολύ καλή περίπτωση,στα ίδια λεφτά με ρυθμιστή στροφών για κάθε περίπτωση για κάθε ανάγκη!!

απαπαπαπα.....με τιποτα

Έβαλα επιτέλους τον Coolermaster... Πολύ ευχαριστημένος έμεινα....

Οι θερμοκρασίες μου πλέον είναι 44 idle και 56 full load!!! Στα 3,2GHz του 6300!!!

Έχει πολύ καλή ροή αυτός ανεμιστήρας τελικά...

Βέβαια, τον συνέδεσα σε 4pin molex 12volt και όχι στην μητρική.... Δεν ξέρω γιατί αλλά με την τάση που έδινε η μητρική γύρναγε στις 300-400 στροφές και ήταν ψόφιος... Τώρα πετάει όμως!!!

Thanks για την συμβουλή παιδιά, τον προτείνω αυτόν τον ανεμιστήρα ανεπιφύλκτα... Αλλαγή στο θόρυβο δεν παρατήρησα (αθόρυβος είναι) και έχει ωραίο μπλε LED στα 7 ευρώ μόνο... :cool:

Αρχική απάντηση από dubber

Καλά, για τον silenx με τα 72cfm, στα 72cmf υπολογίστε καμιά 30άρα db...

Κατσε ρε μαστορα πως το συμπερανες αυτο???? Οι Silenx εχουν μερικες διαφορες με τους υπολοιπους ανεμιστηρες.... Για διαβασε τα κουτακια 1,2,3,4 στη δευτερη σελιδα...

http://www.silenx.com/ixtremaprofans-brochure.pdf

Αν κατεβεις προς Στουρναρη μερια τους εχει το Multi Extreme και το HAC... Δες τους απο κοντα και θα δεις ποσο μικρο ειναι το ρουλεμαν και ποσο μεγαλυτερα τα φτερα απο τους υπολοιπους...

Η ροή από μόνη της των 72 cfm είναι αυτή που κάνει τον θόρυβο, δεν αναφέρθηκα στο ρουλεμάν του fan.

Καλά τα λένε τα κουτάκια στα pdf αλλά επειδή έχω υπάρξει "πελάτης" έχω μάθει να τα διαβάζω με επιφύλαξη.

Από την άλλη τώρα, αν εσύ πέρασες από Στουρνάρη και τον πήρες, τον δοκίμασες και έχεις δει και ακούσει με τα αυτιά σου να βγάζει 72 cfm με έστω +20% σε db τότε τον χτυπάω χτες!

Γιατί τον άλλο που βγάζει 90cfm και λέει 14db.... Αν ισχύει αυτό όλοι οι άλλοι ανεμιστήρες είναι για τα μπάζα... Δεν ισχύει όμως, άρα... :cool: Πάρτε τους φτηνούς coolermaster και κάντε την δουλειά σας όπως έκανα τώρα και εγώ...

Σιγά σιγά θα αντικαταστήσω όλους τους ανεμιστήρες μου με τέτοιους.... Best buy είναι...

Σε αυτή την τιμή που είναι.... :D :clap:

Εχω χρησιμοποιησει και τον silenx και τον coolermaster, ειδα στον επεξεργαστη μου 4 βαθμους κατω σε idle και 10 σε load και απο ηχο (δεν εχω dbομετρο για να ξερω ακριβως) αρκετα πιο αθορυβος απο τον cm....

Το οτι ο cm εχει 5euro και ο silenx 25 κατι λεει ,δεν ειναι τοσο ακριβοι χωρις λογο, μιλαμε για 400% πανω.... (χωρις αυτο να σημαινει πως η τιμη οριζει την αποδοση και τη ποιοτητα ενος προϊοντος....)

και παλι ομως 25 ευρω για ανεμηστηρα?δεν τρελα8ηκα ακομα....

δλδ για να αλλαξω τους 3 12αρηδες που εχω στο κουτι μου 8ελω 75 ευρω μονο για ανεμηστηρες.αν υπολογισεις και αλλον εναν για την ψυκτρα,γιατι αν δεν τον αλλαξω και αυτον παλι 8α εχω καποιον σχετικο 8ορυβο (μιας αυτη τη στιγμη ειναι αυτος που ακουγεται πιο πολυ απο ολους του ανεμηστηρες του κουτιου μου aka 3x12mm CM + 2x9mm TT) παμε στο φτερομπαμ στα 100 ευρω για ανεμηστηρες μονο...

αν ειναι ετσι γιατι να μην βαλλω μια υδροψυξη με τους ανεμηστηρες των 3 ευρω στο ψυγειο και το κουτι και με 15 ευρω 8α εχω 5 ανεμηστηρες στα 5v ή 7v για ολα + ενα 150αρι για την υδροψυξη και 8α εχω πραγματικα α8ορυβο συστημα και πολυ καλυτερες 8ερμοκρασιες 10000%

τωρα 8α μπου πεις ετσι το κοστος παει στα 165-175 αλλα αν υπολογισεις και το κοστος της αεροψυκτρας,αλλα 74 ευρω,τοτε 8α μου βγει και πιο φ8ηνα το νερο... ;)

Δεν πάει έτσι.... Απλά αλλάζεις τον δωδεκάρη που έχει η ψύκτρα του επεξεργαστή, έναν SilenX να βάλεις πάνω σε μια Scythe Ninja ή Scythe Infinity και έσκισες...

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα πάντα... Η υδρόψυξη πάντα είναι καλύτερη...

Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι ζεστά για το καλοκαίρι για υδρόψυξη...

Όταν έχει έξω 35-40 βαθμούς όσο και να φυσά ο δωδεκάρης ανεμιστήρας η CPU θα ανεβάζει τρελλές θερμοκρασίες, ειδικά με υπερχρονισμό...

Παίδες, σήμερα μόλις αγόρασα τον SilenX απο multirama Θεσσαλονίκης (23 μάλιστα)! και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα! Τον έβαλα μπροστά να φυσάει τους δίσκους και αμέσως είδα μια διαφορά 20 βαθμών στη θερμοκρασία!!! :jump: :jump: :jump: Παρ όλα αυτά, αν και ότι πιο αθόρυβο κυκλοφορεί, ακούγεται κάπως όταν έχει ησυχία στο δομάτιο. Βέβαια το συνέδεσα στο 4πινο, δν ξέρω αν έχει αυτό σημασία και παίρνει παραπάνω στροφές, αλλά....

Πάντως, έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο panel για τον έλεγχο των ανεμιστήρων και για να βλέπω τις θερμοκρασίες???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.