Jump to content

αθορυβοι ανεμιστηρες 120 x 120 x 25mm

essediss

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από anthis

Αν αυτά τα χαρακτηρισιτκά είναι αλήθεια, τότε είναι bwat buy... Κιαι οι thermalteke που έχω αγοράσει έγραφαν φοβερά χαρακτηρηστικά, από θόρυβο όμως δεν είναι ήσυχοι...

17db έγραφαν αλλά θα λεγα τώρα... Πώς ξέρουμε ότι η Coolermaster γράφει αλήθεια? Για πείτε εντυπώσεις όσοι πήρατε, ψήνομαι να πάρω και εγώ...

Και κάτι άλλο... Πήρα μια ninja plus rev.B... Έχει μέσα έναν αθόρυβο 12cm Scythe ανεμιστήρα για την ψύκτρα... Αξίζει να βάλω έναν άλλο? Αν ναι ποιον?

Η thermaltake αναφέρει τα χαρακτηριστικά μετρημένα από το διπλανό δωμάτιο :p

Οι coolermaster, αν κρίνω από αυτούς που έχω διαφορετικού χρώματος αλλά με ίδια χαρακτηριστικά, τότε λένε αλήθεια.Αλλά δεν βγάζουνε αέρα.....

Για τη ψύκτρα που έχεις, ανάλογα τις απαιτήσεις σου, ίσως εφόσον μιλάμε για ένα ανεμιστήρα 12άρη να αξίζει να πάρεις ένα Silenx...

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Για να πω την αλήθεια δεν έχω βάλει τον Scythe ακόμα... Απλά διάβασα σε μια ιστοσελίδα για overclocking ότι βάζωντας έναν πιο καλό ρίχνει 5 βαθμούς κάτω την θερμοκρασία σε υπερχρονισμένο Pentium 4 στα 4Ghz....

Δεν έχουν καλή ροή δηλαδή οι Coolermaster?

20 ευρώ έχει ο SilenX.... Θα αυξήσει λες την απόδοση της ψύκτρας? Αν είναι θα τον αγοράσω, αλλά αργότερα...

Ο καλός ο Silenx, ναι, ο πιο σβούρικος.Αν ανέχεσαι το θόρυβο σε καταστάσεις που ζορίζεις τον επεξεργαστή, βάλε έναν ακόμη πιο δυνατό ανεμιστήρα, και να τον ρυθμίζεις ανάλογα τη θερμοκρασία του επεξεργαστή.Απλά ο Silenx έχει τη καλύτερη αναλογία θόρυβου/απόδοσης, μέχρι ωστόσ κάποια όρια.

Οι coolermaster βάζουν αέρα, αλλά όχι πολλά, δεν έχουνε καλή πίεση, για ροή αέρα ωστόσο κάνουν μια χαρά.

Οι Coolermaster των 3 με ικανοποίησαν πλήρως σε σχέση με τους default του HEC 6A19 η μέρα με τη νύχτα. ’λλους δεν έχω βέβαια να συγκρίνω αλλά για τα λεφτά τους νομίζω ότι είναι value for money πολύ καλό

Παιδια χαιρομαι που το θεμα που δημιουργησα εχει τοσο μεγαλο ενδιαφερον ,αλλα πιστευω οτι ειναι λογικο να ενδιαφερομαστε ολοι τοσο πολυ γιατι θελουμε ολοι "ησυχο" το κεφαλι μας.Τοσο καιρο διαβαζα οτι γραφατε ,αλλα δεν αποφασισα ακομα τι να παρω....τελικα αγορασα ενα σκληρο δισκο :p:p .

O καθένας μας καταλαβαινει το ηχο διαφορετικα.Το καλυτερο test ειναι να εχει καποιος ενα τροφοδοτικο fanless , να το βαλει στην πριζα εκτος κουτιου και να δοκιμαζει καθε φορα το καθε ανεμιστηρα(καμια 15 ανεμιστηρες).Αλλα αυτο βεβαια χρειαζεται λεφτα και δεν μπορω να το κανω εγω και φανταζομε πολυ απο εδω μεσα.

Εγω σκεφτομαι να αγορασω αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807903

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

θα ελεγα οτι μοιαζει με τον noctua σε db και rpm.

Αμα τον εχει κανεις ας μου πει τις εντυπωσεις του.

Αρχική απάντηση από essediss [Σήμερα, στις 20:18]

Παιδια χαιρομαι που το θεμα που δημιουργησα εχει τοσο μεγαλο ενδιαφερον ,αλλα πιστευω οτι ειναι λογικο να ενδιαφερομαστε ολοι τοσο πολυ γιατι θελουμε ολοι "ησυχο" το κεφαλι μας.Τοσο καιρο διαβαζα οτι γραφατε ,αλλα δεν αποφασισα ακομα τι να παρω....τελικα αγορασα ενα σκληρο δισκο :p:p .

O καθένας μας καταλαβαινει το ηχο διαφορετικα.Το καλυτερο test ειναι να εχει καποιος ενα τροφοδοτικο fanless , να το βαλει στην πριζα εκτος κουτιου και να δοκιμαζει καθε φορα το καθε ανεμιστηρα(καμια 15 ανεμιστηρες).Αλλα αυτο βεβαια χρειαζεται λεφτα και δεν μπορω να το κανω εγω και φανταζομε πολυ απο εδω μεσα.

Εγω σκεφτομαι να αγορασω αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807903

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

θα ελεγα οτι μοιαζει με τον noctua σε db και rpm.

Αμα τον εχει κανεις ας μου πει τις εντυπωσεις του.

Από reviews που διάβασα φαίνονται πολύ καλή περίπτωση

Αρχική απάντηση από dubber

Πωωωω, τους έφερε το Eshop τους Scythe??? Καλά... θαααα τα λέγαμε... και δεν θέλω να ψωνίζω από eshop γμτ!!!

Λες να με ακουσανε που τους εστειλα ενα e-mail και τους ζητουσα να φερουν ανεμιστηρες κατω απο 12 db?

Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 23:05]

Ωραία, αφού διαβάζουν, ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ VGA ΜΗ ΣΑΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ :D

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

καλο.....:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

μιλώντας για ανεμιστήρες για όσους δεν το ξέρουν ήδη,

ο θόρυβος μειώνεται κατα πολύ με το κόψιμο/αφαίρεση του grill απο μπροστά και πίσω απο τον ανεμιστήρα.

να είναι ελεύθερη η ροή δηλαδή χωρίς κοντινό εμπόδιο

προσωπικά το έχω κάνει σε ένα κουτί και είδα μεγάλη διαφορά.

α! αυξάνεται εννοείται και η ποσότητα του αέρα :)

Αρχική απάντηση από dubber [Χθες, στις 23:05]

Ωραία, αφού διαβάζουν, ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ VGA ΜΗ ΣΑΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ :D

"Αααα...φιλαράκο δεν γίνεται...πρέπει να μας φέρεις το καλώδιο και το CD πρώτα...και μετά, αν θές για να μην ταλαιπωρείσαι...ζήτα να την παραλάβεις στο σπίτι....."

Αρχική απάντηση από essediss

Λες να με ακουσανε που τους εστειλα ενα e-mail και τους ζητουσα να φερουν ανεμιστηρες κατω απο 12 db?

Παιδιά, τι νόημα έχει ανεμιστήρας 12db? Για μένα κατασκευαστικά ακούγεται πολύ δύσκολο/αδύνατο να γίνει, φυσικά με τη προϋπόθεση ότι έχει μια καλή απόδοση. Αν θέλετε 12db πάρτε coolermaster και βάλτε τον στα 5V, εύκολα γίνεται, αλλά από απόδοση......μάλλον απλά γυρνάει. Και γενικά, εφόσον θέλετε και απόδοση και ησυχία, μήπως η χρυσή τομή βρίσκεται σε μεταβλητής έντασης ανεμιστήρες?

Δε χωράνε σε μια μασχάλη 2 καρπούζια! :D

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 04:41]

Παιδιά, τι νόημα έχει ανεμιστήρας 12db? Για μένα κατασκευαστικά ακούγεται πολύ δύσκολο/αδύνατο να γίνει, φυσικά με τη προϋπόθεση ότι έχει μια καλή απόδοση. Αν θέλετε 12db πάρτε coolermaster και βάλτε τον στα 5V, εύκολα γίνεται, αλλά από απόδοση......μάλλον απλά γυρνάει. Και γενικά, εφόσον θέλετε και απόδοση και ησυχία, μήπως η χρυσή τομή βρίσκεται σε μεταβλητής έντασης ανεμιστήρες?

Δε χωράνε σε μια μασχάλη 2 καρπούζια! :D

Equipped with Genuine S-FDB* Bearing

This fan is equipped with genuine S-FDB (SONY Fluid Dynamic Bearing) made by SONY corporation.

Market Leading Low-Noise Level

S-FDB technology drastically eliminates the friction between the bearing and the shaft which makes this fan nearly inaudible to human ears. Additional suction magnet optimizes the magnetic force balance within the rotor to achieve absolute silence. To even further achieve the absolute silence, the fan is equipped with the Linear drive IC for reducing electromagnetic noise.

Outstanding Long Life of 150,00 Hours

Patent Pending "S-FDB" structure allows the fan to last up to 150,000 hours.

Anti-Shock Ability

Conventional ball bearing carries a point contacting structure for rotation. This gives a point supporting situations and dropping impact which can damage the ball bearing surface leading to irregular noise. The S-FDB carries a surface contact mechanism for improved anti-shock structure, which is 5 times stronger than the conventional ball bearing.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.