Jump to content

bios update

nimits1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ειναι καλυτερο να φλασαρω το bios δημιουργωντας μια δισκετα ή να χρησιμοποιησω το tool που εχει το site της μητρικης;

Εχω την evga 680

εγω προσωπικα αντιμετωπισα προβλημα με την online και ετσι κατεβασα το προγραμματακι που δημιουργει δισκεττα και το εκανα στο BOOT. Πανευκολη και γρηγορη διαδικασια (αρκει να εισαι τυχερος και να μην γινει διακοπη ρευματος) ! :-)

Προσωπικά πάντα μου δουλέψανε τα σχετικά tools...

Οπότε αφου βεβαιωθείς ότι το tool αλλά και το bios που θελεις να βάλεις είναι συμβατά με την μητρική σου προχώρα.

Εγω έκανα σε μια P5B bios update από με αρχείο μέσα απο windows και πήρα τα αρχ....... μου,χίλιες φορές καλύτερα με δισκέτα.

Ποτε δεν ειχα προβλημα με τα tools οποιασδηποτε μητρικης σε Windows.

Το winflash φλασαρει ολες τι μητρικες....

Και εγώ με το winflash έκανα update το bios της DFI LanParty χωρίς κανένα πρόβλημα!!

Με δισκέτα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!!:toomuchne

Η αλήθεια είναι οτι και γω εχω κάνει update μέσω internet,αλλά αυτή τη φορά δεν ΕΓΙΝΕ !!!

Με αποτέλεσμα αλλαγής mobo....:boxed:

Η γνώμη μου είναι να γίνεται μέσω δισκέτας..

pavlosts

υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις με hotflash αλλά πρέπει να βρεις ίδιο chipaki bios από κάποια άλλη μητρική

Αρχική απάντηση από pavlosts

Η αλήθεια είναι οτι και γω εχω κάνει update μέσω internet,αλλά αυτή τη φορά δεν ΕΓΙΝΕ !!!

Με αποτέλεσμα αλλαγής mobo....:boxed:

Ποτε μεσω Ιντερνετ!!!!!!

Κατεβασε και μετα περνα το.

Εχω κανει γυρω στα 15 φλασαρισματα με δισκετα και ολα καλα...μια φορα μεσα απο win που εκανα μου κολλησε και ευτηχως δεν εχασα την mobo.Απο τοτε μονο απο το flopy:whistling

Αν θυμάμαι καλά και με το winflash πρώτα κατεβάζεις το καινούριο bios και μετά το ανοίγεις με το winflash, δεν γίνεται δηλαδή download του bios την στιγμή του update!!

Ερώτηση: Αν πάει κάτι στραβά με το bios update όταν γίνεται μέσα από τα windows και δεν ολοκληρωθεί, λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μέχρι να κλείσεις τον υπολογιστή έτσι δεν είναι;;

APOSTOLIS 22: Δεν το ήξερα,αν το ξαναπάθω ποτέ θα το ψάξω Thanks!!

KALLILEO:στη συγκεκριμένη περίπτωση το κατέβασα και το έκανα μέσω win ......όλα πήγανε καλά έγινε διαγάφη το παλιό bios πέρασα το καινούργιο,verify..και πάω σε reboot...δεν άνοιξε ξανά ποτέ mobo.Ετσι λοιπόν είπα άλλη φορά με ΔΙΣΚΕΤΑ φένεται η λύση με το λιγότερο ρίσκο.

saber:Οταν φτάσεις στο σημείο να σου πεί για reboot δεν υπάρχει νομίζω επιστροφή.

Μεχρι να πατησεις reboot δεν υπαρχει προβλημα...

Εγω που κανω απο τα windows μου εχει τυχει πολλες φορες στην dfi να θελει να βγαλω ακομα και την μπαταρια για να ανοιξει αλλα φταει η μητρικη και οχι ο τροπος που περνας το bios.

Γενικα αν εχεις καποιο φιλο κοντα που εχει ιδια μητρικη δεν εχεις προβλημα.......

Να ρωτήσω...αν θυμάμαι καλά(και δεν το λέω ειρωνικά) ξεκινάει σβήνοντας την EPROM,περνάει την καινούργια και τέλος κάνει verify..σωστά,όταν λοιπόν εχει σβήσει την EPROM μπορέις να δώσεις cancel και γυρίσεις πίσω..?

Σε τι εξυπηρετεί να βγάλεις την μπαταρία;;;

Και κάτι άλλο, από τότε που έκανα bios update στην DFI της υπογραφής μου πολλές φορές όταν ανοίγω το pc (εφόσον πριν το είχα κλειστό και με κλειστό και τον διακόπτη του τροφοδοτικού) κολλάει στην αρχή και τα diagnostic leds της mobo είναι και τα τέσσερα ανοιχτά (δηλαδή στην θέση System start-up). Μετά αφού τον κλείσω και τον ξανανοίξω όλα πάνε καλά!!

Ξέρει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει;:blink: :blink:

Βασικα ειναι EEPROM.

Δεν νομιζω να μπορεις να διακοψεις την διαδικασια.....αλλωστε ποιος ο λογος να το κανεις.

Σόρρυ EEPROM λοιπόν,δεν λέω να διακόψεις,αλλά αφού τελείωση δεν κάνεις reboot,όταν λοιπόν έχει περάσει το νέο bios (eeprom) πώς γίνεται να διακόψεις την ενέργεια αυτή κάνοντας cancel στο reboot.

παιδια τελικα αντιμετωπισα αρκετα προβληματα με την αναβαθμιση.

μου αλλαξε την ταση των μνημων και μεχρι να το καταλαβω δεν bootαριζε και ας ειναι καλα ο captain milo που μου εδωσε τα φωτα του

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.