man@ice Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2007 Σκέπτομαι να χτυπήσω μια 8800GTS αφού στο πλαίσιο υπάρχει η Albatron και η evga σε αρκετά καλή τιμή (πιο πολύ κλείνω προς την evga). Προς το παρόν απο ότι διαβάσει δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια ψύχτρα για 8800 όπως silencer, Thermalright HR-03, Zalman VF900 κτλ. Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά το πόσο είναι θορυβώδες το μαμίσιο cooler της κάρτας διότι έχω ένα ψιλοκόλλημα με τον θόρυβο και δεν θέλω να πάρω κάποια κάρτα που πρόκειται να μου σπάσει τα νεύρα απο τον θόρυβο.Θέλω να ρωτήσω κάποιους κατόχους 8800 τι εντυπώσεις έχουν απο το μαμίσιο cooler σε σχέση με κάποιο απο τα "αθόρυβα" της αγοράς που τυχόν θα έχουν δοκιμάσει σε κάποια άλλη κάρτα. Το ξέρω ότι μπορείς να αλλάξεις τις στροφές απο κανα riva tuner αλλά δεν ξέρω και το τι επίπτωση θα έχει αυτό στις θερμοκρασίες της κάρτας.
steve_m Ιανουάριος 12, 2007 #2 Ιανουάριος 12, 2007 Θορυβο θα εχεις οταν παιζεις.Υπαρχει κανεις που παιζει χωρις ηχο? μαλλον οχι.Οταν η καρτα ειναι idle δεν κανει θορυβο.
unstoppable Ιανουάριος 12, 2007 #3 Ιανουάριος 12, 2007 http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf8800_11.html
man@ice Ιανουάριος 13, 2007 Author #4 Ιανουάριος 13, 2007 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φίλε unstoppable έχω διαβάσει αρκετά review αλλά θα προτιμούσα επιπλέον και κάποια γνώμη απο κάποιον χρήστη που έχει δοκιμάσει και την 8800 αλλά και κάποιο απο τα 'κλασικά' αθόρυβα cooler της αγοράς σε κάποια παλιά του κάρτα. Εσύ πριν την 8800GTX είχες χρησιμοποιήσει κάποιο ανάλογο cooler στην προηγούμενη σου κάρτα;
knight_77 Ιανουάριος 14, 2007 #5 Ιανουάριος 14, 2007 Πριν απο τη 8800GTX ειχα την MSI 7950GT Silent.... Η καρτα ειχε passive ψυξη με αποτελεσμα να χτυπαει 80αρες στα games, ακομα και με καλο airflow στο κουτι... Της εβαλα ενα 92mm @ 1500 rpm & 22 db με αποτελεσμα οι θερμοκρασιες να πεσουν ~15° C....Ο θορυβος ηταν ανεπαισθητος.... Και πριν απο την 7950GT ειχα την XFX 7800GT... To μαμισιο cooler σε 3d mode ακουγοταν αρκετα...Αντικατασταθηκε με Artic Accelero... Σχεδον μηδαμινος θορυβος-καλυτερες θερμοκρασιες... Και παμε στην 8800GTX....Ναυαρχιδα της Nvidia,τεραστιο μεγεθος,καταναλωση λιγο περισσοτερη απο την ATI X1950XTX.... To καλο ειναι οτι ο φαν γυρναει @ 50% by default....Δεν ακουγεται ΚΑΘΟΛΟΥ... Με μαζεμενα καλωδια και τη καρτα απουσαριστη ειχα ~ 82° C .... Me το Riva Tuner ανεβασα τις στροφες στο 75%..... Τemps ~7-8° C κατω ,και θορυβος ελαχιστα αυξημενος σε σχεση με πριν.... Στο 100% ακουγεται αρκετα.... Συμπερασμα,ειναι πολυ πιο ησυχη σε σχεση με τη προηγουμενη σειρα (εκτος της 7900GTX) αλλα με κοστος τις ανεβασμενες temp... Μεχρι 75% το φαν ειναι μια χαρα και δεν θα σε ενοχλησει καθολου.... Go for it
mitsosoft Ιανουάριος 15, 2007 #6 Ιανουάριος 15, 2007 Στο 50% καθώς και στο 75% (που το δουλεύεις εσύ) περίπου στις πόσες στροφές είναι το ανεμιστηράκι;
knight_77 Ιανουάριος 15, 2007 #7 Ιανουάριος 15, 2007 Δεν θυμαμαι ακριβως....Θα σου πω το βραδυ που θα παω σπιτι
Mainframe Ιανουάριος 15, 2007 #8 Ιανουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 08:58] .................. Και παμε στην 8800GTX....Ναυαρχιδα της Nvidia,τεραστιο μεγεθος,καταναλωση λιγο περισσοτερη απο την ATI X1950XTX.... To καλο ειναι οτι ο φαν γυρναει @ 50% by default....Δεν ακουγεται ΚΑΘΟΛΟΥ... Με μαζεμενα καλωδια και τη καρτα απουσαριστη ειχα ~ 82° C .... Me το Riva Tuner ανεβασα τις στροφες στο 75%..... Τemps ~7-8° C κατω ,και θορυβος ελαχιστα αυξημενος σε σχεση με πριν.... Στο 100% ακουγεται αρκετα.... Συμπερασμα,ειναι πολυ πιο ησυχη σε σχεση με τη προηγουμενη σειρα (εκτος της 7900GTX) αλλα με κοστος τις ανεβασμενες temp... Μεχρι 75% το φαν ειναι μια χαρα και δεν θα σε ενοχλησει καθολου.... Go for it Αυτή είναι η αλήθεια!
darkCount Ιανουάριος 15, 2007 #9 Ιανουάριος 15, 2007 Βάλε Phase (με rotary)....όλα τα υπόλοιπα θα είναι silent:P
thanos21 Ιανουάριος 16, 2007 #10 Ιανουάριος 16, 2007 τη καρτα την εχω κα ιειμαι ευχαριστημενος θερμοκρασιες FULL LOAD 74 κελσιου max με θερμοκρασια δωματιου 22 κελσιου θερμοκρασια κουτιου με ψηφιακο θερμομετρο μεταξυ vga και cpu 43 κελσιου μαμα ρυθμιση vga fan θορυβος 0 περισσοτερο ακουγετε της cpu οταν μεσω riva tuner ανεβασω στροφες ανεμιστηρα vga στο 100% τοτε μονο ακουω οτι υπαρχει αλλα και παλι της cpu που την εχω auto fan controlled ακουγετε περισσοτερο και μαλλον με βλεπω να ξανα στηνω νερο ! με το ntune εχω προβλημα αλλα ας ειναι καλα το RIVA TUNER α το αυτοκολλητο της με το logo της evga ειναι πολυ γελοιο σαν αυτων απο τα γαριδακια σε απλο χαρτι :hehe: :hehe: και οπως ανεφεραν πολυ σωστα ποιο πανω στο 75% ειναι αθορυβη!!
man@ice Ιανουάριος 16, 2007 Author #11 Ιανουάριος 16, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Εαν όλα πάνε καλά θα την χτυπήσω αφού είναι οκ στο επίπεδο του θορύβου.
nimits1 Ιανουάριος 16, 2007 #12 Ιανουάριος 16, 2007 φιλε μου εχω την Evga 8800GTX και μεχρι στιγμης μου εχει κανει εντυπωση ποσο ησυχη ειναι:daisy:
Saber_Rider Ιανουάριος 17, 2007 #13 Ιανουάριος 17, 2007 Κάτι λίγο άσχετο, λέτε να έχει καμιά ελπίδα η VF900 Cu της Zalman http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013 να μπαίνει σε κανένα μοντέλο της σειράς 8;; :blink: Έχει κυκλοφορήσει καμιά ψύκτρα για σειρά 8;; :banging:
knight_77 Ιανουάριος 17, 2007 #14 Ιανουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από Saber_Rider Κάτι λίγο άσχετο, λέτε να έχει καμιά ελπίδα η VF900 Cu της Zalman http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013 να μπαίνει σε κανένα μοντέλο της σειράς 8;; :blink: Έχει κυκλοφορήσει καμιά ψύκτρα για σειρά 8;; :banging: Aπ'οσο ξερω οχι ακομα....
mitsosoft Ιανουάριος 17, 2007 #15 Ιανουάριος 17, 2007 Αρχική απάντηση από Saber_Rider Κάτι λίγο άσχετο, λέτε να έχει καμιά ελπίδα η VF900 Cu της Zalman Ένας σε αυτό το forum έβαλε το VF900 στην 8800GTX αλλά τελικά το ξανάβγαλε μιας και είχε μπλε οθόνες κτλ. Δεν ξέρω μήπως φταίει όμως το γεγονός ότι δεν είχε βάλει ψύκτρες σε όλα τα σημεία που πιάνει το μαμίσιο cooler, διότι απο θερμοκρασίες ήταν μια χαρά.. Προς το παρόν ισχύει ότι είπε ο knight_77, δεν υπάρχει ακόμα κάποιο διαθέσιμο. Πήρε όμως το μάτι μου στο xtreme systems μια απάντηση απο την ThermaRight στο ερώτημα ενός του οποίου του ανάφεραν ότι κάτι ετοιμάζουν για Φεβρουάριο. Link
steve_m Ιανουάριος 21, 2007 #17 Ιανουάριος 21, 2007 Παντως σε σχεση με την μαμισια της x1900xtx ειναι αθορυβη.
tolis861416003225 Ιανουάριος 21, 2007 #18 Ιανουάριος 21, 2007 ρε παιδια ενα πραμα δε το καταλαβαινω... καλα οι μικρες μαρκες αλλα οι μεγαλες που ρε παιδι μου το ιδιο πραμα πουλανε αλλο αυτοκολιτο αντε κανα καλωδιο παραπανω(ποσος κοσμος τα εκτιμα αυτα???) ή στη καλητερη κανα παιχνιδι του περασμενου ετους. γιατι να μην εφτιαχναν μια κλητερη αεροψυξη? ή στη τελικη γιατι δε κανουν οπως κανει η galaxy που βαζει κοολερακια απο ζαλμαν αντι για παιχνιδι? πιο καλα θα καθοταν στο καθενα. και λεω καλα οι μικρες διοτι εχουν μικροτερο μεριδιο εχουν και χαμιλες τιμες για να χτυπησουν τα μεγαλα ονοματα αρα και μικροτερα περιθορια κερδους. οι μεγαλες ακα ασους, χφχ, κλπ γιατι δε το κανουν? εχουν τεραστιο κερδος! τεραστιο θα παραμηνει και παλι... (καπιταλες?)
unstoppable Ιανουάριος 21, 2007 #19 Ιανουάριος 21, 2007 Δυσκολο να μπορεσουν να φτιαξουν κατι πραγματικα καλυτερο και με χαμηλο επιπεδο θορυβου, το cooler της 8800 ειναι εξαιρετικο για μενα...
steve_m Ιανουάριος 21, 2007 #20 Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 03:26] ρε παιδια ενα πραμα δε το καταλαβαινω... καλα οι μικρες μαρκες αλλα οι μεγαλες που ρε παιδι μου το ιδιο πραμα πουλανε αλλο αυτοκολιτο αντε κανα καλωδιο παραπανω(ποσος κοσμος τα εκτιμα αυτα???) ή στη καλητερη κανα παιχνιδι του περασμενου ετους. γιατι να μην εφτιαχναν μια κλητερη αεροψυξη? ή στη τελικη γιατι δε κανουν οπως κανει η galaxy που βαζει κοολερακια απο ζαλμαν αντι για παιχνιδι? πιο καλα θα καθοταν στο καθενα. και λεω καλα οι μικρες διοτι εχουν μικροτερο μεριδιο εχουν και χαμιλες τιμες για να χτυπησουν τα μεγαλα ονοματα αρα και μικροτερα περιθορια κερδους. οι μεγαλες ακα ασους, χφχ, κλπ γιατι δε το κανουν? εχουν τεραστιο κερδος! τεραστιο θα παραμηνει και παλι... (καπιταλες?) Συμφωνω 100% Απο το στομα σου και στα...αυτιά τους!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.