Jump to content

The nVidia ForceWare Driver Thread

jpavly

Recommended Posts

είσαι o/c? γιατί μόνο σε δοκιμές με o/c μου έχει κρασάρει έτσι όπως λες ;)

Stock (Oc εχει μονο το cpu)

Προς το παρων μονο στο wow μου το εχει κανει....και θελω hard reset μετα (κλεινει το game ...και ακουω ακομα μουσικη του :) ενω κραταει και το κερσορα απο το wow).

Κρασαρει σε κανε ο driver με τους 306? Σε ανυποπτα χρονικα διαστηματα (και προς το παρων μονο στο wow:MoP) μου κλεινει ο client και πεταει error για το driver (has recovered κλπ)

Wow:mop μόνο όταν ανεβασα ρολόγια για δοκιμές είχα πρόβλημα recover driver αλλά ούτε το game crashαρε, μόνο μαύρη οθόνη 3-4sec και μετά σαν να μην έγινε τίποτα συνεχίσε με stock ρολόγια, κατά τα άλλα ολα οκ.

Εγκατάστασή με το clean install από τους drivers δοκιμασες;

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk

Υποθετω οτι εχεις παρακολουθησει παλαιοτερα το θεμα με τις asus 670 που overclockαραν απο μονες τους παραπανω απο οτι αντεχαν ετσι; :hm:

Μηπως ο νεος driver ζοριζει παραπανω την καρτα απο οτι ο προηγουμενος.

Τρεξε ενα unigine heaven ολα full 3-4 loopες να δεις αν σου κρασαρει και εκει, και αν ναι παιζει να ειναι αυτο.

Ασε και το gpuz στο να ανανεωνει στο backround να δεις μηπως σου ανεβηκαν και τα Hz που σηκωνει το kepler σε load.

Εγώ πως μπορώ να δω αν φταίνε οι drivers;

Είχα βάλει 301.42 και 3-4 μέρες πρίν τους 306.23 και μου έκανε ένα τελείως κουφό. Έκλειναν οι οθόνες, σαν να τις είχα βγάλει από την κάρτα γραφικών και κολλούσε το σύστημα όλο. Ούτε με teamviewer δεν μπορούσα να συνδεθώ! Φυσικά ούτε shut down κανονικό δεν έκανε. Έπρεπε να το κλείσω "αλλιώς" το pc.

Δεν θυμάμαι αν ξεκίνησε όλο αυτό στάνταρ μετά τους καινούριους drivers, αλλά γυρίζω τώρα στους 295.73 να το τσεκάρω.

Να βάλω κάνα Unigine Heaven να τρέχει; Είχα βάλει παλιότερα το Furmark για να δω τι θερμοκρασίες πιάνει με την Accelero Extreme.

[MENTION=1146]ison[/MENTION]

Εμένα μετά από μία εβδομάδα υγειούς συμβίωσης (ταινίες hd + battlefield) μου αρχίσαν τα γνωστά κόλπα. Εκεί που έβλεπα ένα R5 (ούτε καν hd) μου κρασάρανε 2 φορές με το γνωστό αγαπημένο μήνυμα. Λέω οκ της στιγμής είναι στο κάτω έχουν ψυχη τα ριμάδια. Να όμως που στο battlefield άρχισε πάλι τα φωτορυθμικά του όπως είχα περιγράψει παλαιότερα.

Λίγο ετεροχρονισμένα αλλά με τους νέους drivers είστε ευχαριστημένοι στο BF3. Συμφωνώ ότι έχει καλύτερα frames συνολικά αλλά έχω παρατηρήσει περίεργα fractals κυρίως σε Firestorm,Kharg. Επιπλεον στη Metro γινεται party με textures να ανβοσβήνουν,ντουλάπες και τοίχοι αόρατοι (με bulletholes να αιουρούνται :p) and so on. Να σημειώσω ότι η θερμοκρασία μέσω MSI Afterburner είναι σταθερα στα 70 σε full load και με τους ακριβώς προηγούμενους drivers (285.62) δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα μου πεις γτ τότες σκοτίζεσαι? Απλά για τα παραπάνω fps που όντως κάνουν τη διαφορά. :hmm:

ΥΓ: Α απλα να πω οτι είτε το τρέχω σε High είτε σε Ultra το ίδιο και το αυτό. Όλα on εκτός απο differed που είναι disabled και motion blur off

Οπότε ξανά πίσω στα γνωστά, 285.62 ftw

Υποθετω οτι εχεις παρακολουθησει παλαιοτερα το θεμα με τις asus 670 που overclockαραν απο μονες τους παραπανω απο οτι αντεχαν ετσι; :hm:

Μηπως ο νεος driver ζοριζει παραπανω την καρτα απο οτι ο προηγουμενος.

Τρεξε ενα unigine heaven ολα full 3-4 loopες να δεις αν σου κρασαρει και εκει, και αν ναι παιζει να ειναι αυτο.

Ασε και το gpuz στο να ανανεωνει στο backround να δεις μηπως σου ανεβηκαν και τα Hz που σηκωνει το kepler σε load.

Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν αυτο και εβαλα επιτηδες το gpuz να τρεχει απο πισω αλλα η ενδειξη του kepler στο max ηταν οπως και παλια (1228) οποτε δεν ειναι αυτο. Κατι αλλο παιζει με τους drivers.

Θα βαλω και ενα heaven οταν παω σπιτι...(3-4 φορες ειναι αρκετες αραγε?)

[MENTION=1146]ison[/MENTION]

Εμένα μετά από μία εβδομάδα υγειούς συμβίωσης (ταινίες hd + battlefield) μου αρχίσαν τα γνωστά κόλπα. Εκεί που έβλεπα ένα R5 (ούτε καν hd) μου κρασάρανε 2 φορές με το γνωστό αγαπημένο μήνυμα. Λέω οκ της στιγμής είναι στο κάτω έχουν ψυχη τα ριμάδια. Να όμως που στο battlefield άρχισε πάλι τα φωτορυθμικά του όπως είχα περιγράψει παλαιότερα.

Οπότε ξανά πίσω στα γνωστά, 285.62 ftw

Να υποθέσω οτι 285 ειναι οι καλυτεροι για gtx 570 ή γενικα (πχ γιατι δεν πας στους 301?)

Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν αυτο και εβαλα επιτηδες το gpuz να τρεχει απο πισω αλλα η ενδειξη του kepler στο max ηταν οπως και παλια (1228) οποτε δεν ειναι αυτο. Κατι αλλο παιζει με τους drivers.

Θα βαλω και ενα heaven οταν παω σπιτι...(3-4 φορες ειναι αρκετες αραγε?)

Λεω μηπως ακομα και στα ιδια MHz ζοριζει περισσοτερο ο νεος driver και γι αυτο κρασαρει.

Οσο για το heaven, σε μενα πριν το bios update δεν εβγαζει ουτε 1 loop, οποτε αν σου βγαζει 3-4 πιστευω εισαι οκ φται καθαρα ο driver και οχι η καρτα.

Τελος, φλας που μου ηρθε, εχεις εγκατεστημενο & τρεχει το virtu;

Αν ναι δοκιμασε να το ξηλωσεις και αυτο.

Λεω μηπως ακομα και στα ιδια MHz ζοριζει περισσοτερο ο νεος driver και γι αυτο κρασαρει.

Οσο για το heaven, σε μενα πριν το bios update δεν εβγαζει ουτε 1 loop, οποτε αν σου βγαζει 3-4 πιστευω εισαι οκ φται καθαρα ο driver και οχι η καρτα.

Τελος, φλας που μου ηρθε, εχεις εγκατεστημενο & τρεχει το virtu;

Αν ναι δοκιμασε να το ξηλωσεις και αυτο.

Ετρεξα 3 heaven Καπακι το ενα με το αλλο....rock solid

Παραθέτω και gpuz - score απο το last run

gpuzt.th.jpg

uniengine.th.jpg

Χτες εντωμεταξυ μου το ξαναεκανε στο wow...τι να πω...

Aκου, θυμαμαι ειχα διαβασει οτι τα kepler στους 70+ C αρχιζουν και "κοβουν" απο το turbo boost για να αποφυγουν την υπερθερμανση.

Αυτο το σκαμπανεβασμα σε συνδιασμο με το νεο driver μπορει να σου προκαλει το crash.

Δοκιμασε να αλλαξεις απο το precisionx ή afterburner το fan curve σε πιο επιθετικο, κρατωντας πιο χαμηλα τα temps να δεις αν συνεχιζει να κρασαρει στο wow.

Παραθετω το setting που εχω για παραδειγμα. Κοιτα διαφορα στα max rpm μετα απο heaven run, σε σχεση με το δικο σου.

post-11813-1416076661,5573_thumb.jpg

Τι να πω ...χτες το ελιωσα το wow και δεν εκανε κιχ...χωρις να πειραξω τπτ απo fan curve

Να την στρεσάρεις κι άλλο την κάρτα να δεις αν είναι σταθερή. Μη φοβάσαι δε θα πάθει τίποτα. Αν δε το κάνεις τώρα που είναι καινούργια και με φρέσκια εγγύηση, πότε? Τρέξε κανα 3d mark 11, κάνα crysis2/bf3/metrο 2033 και δες αν σου κάνει νάζια. Ποιόν riva tuner χρησιμοποιείς?

Χτες εντωμεταξυ μου το ξαναεκανε στο wow...τι να πω...

Θέλει να σου πει με τον τρόπο του να το κόψεις :p

Πέραν της πλάκας το wow στα ultra + aa δεν είναι το ελαφρι παιχνηδακι που ήταν κάποτε, μια χαρά ζοριζει τα gpu.

Με την gtx580 έπαιζα bf3 χωρίς πρόβλημά με 900core με 1.1v και στο wow ήθελε 1.113v αλλιώς αργά η γρήγορα crashαρε (ανάλογα την περιοχή γιατί στις πόλεις σε κόβει το cpu).

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk

• 2 weeks later...
Και για αυτο θα αγοραζω AMD μαλλον για οσο υπαρχει η εταιρεια....

Ναι-Ναι ετσι να βλεπω πορωση και τον επομενο μηνα να βριζετε παλι για τα bug των επομενων οδηγων μια με τον κερσορα του ποντικιου μια τα ρολογια που δεν πεφτουν σε idle καταστασεις ( καπου διαβασα οτι το κανει και μ αυτους :rofl: ) ετσι, να διαβαζω το αλλο νημα μιας και αυτο ζωντανευει μονο οταν βγαινουν καινουργιοι οδηγοι. :tomato: