Malkav Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Μια ερώτηση για τους γνώστες... Συνδιάζονται τα δύο παραπάνω?????Φορητός και Linux εννοώ,Έχω ψάξει στις σελίδες κατασκευαστών όπως HP και Toshiba, αλλά απο drivers για Linux, τίποτα.έχει δοκιμάσει να τρέξει κανείς Linux σε φορητό ή γνωρίζει σχετικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιανουάριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Στo Acer 4002Wlmi που εχει η αδερφη μου παιζει μια χαρα το mandriva. Αν θυμαμαι καλα δεν αναγνωριζει το bluetooth αλλα ετσι κι αλλιως δεν το χρησιμοποιει οποτε ειναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιανουάριος 11, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 παιδιά ευχαριστώ, βρήκα αυτό εδώ:http://tuxmobil.org/mylaptops.html με πολύ πράγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
InMyMemory Ιανουάριος 11, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Εχω το Ubuntu 6.06 σε ενα Dell laptop και δουλευει αψογα. Ακομα και την wireless ειδε χωρις κανενα προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιανουάριος 11, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 το προβλημά μου είναι ότι θέλω να αγοράσω τώρα φορητό και θα ήθελα να ξέρω απο πριν τι υποστηρίζει και τι όχι, δηλ. η εν λόγο συμβατότητα θα επηρεάσει την απόφαση αγοράς.στις σελίδες των κατασκευαστών όμως δεν βρίσκω πληροφορίες σχετικά με open source λειτουργικά.αυτό που έχω καταλάβει προς το παρών είναι ότι πρέπει να αποφύγω, μάλλον, κάρτες γραφικών του στυλ ati, nvidia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Ιανουάριος 11, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Η Nvidia απ'οσο θυμάμαι έχει καλύτερους drivers σε linux.Τώρα ενας φίλος έχει περάσει Suse 10.κάτι στον Patriot του http://www.dixons.co.uk/product.php?sku=621868 <- αυτό το χάλι - και παίζει απροβλημάτιστα. Μόνο το usb wifi stick δεν έχουμε κάτσει να σετάρουμε ακόμα, ελεω ελλείψεως drivers... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Ιανουάριος 11, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι... κάνουμε και κάνα google Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 11, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Και εγώ με Ubuntu 6.10 δουλεύω σε ΗΡ Pavilion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιανουάριος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 οι κάρτες γραφικών αν ειναι nvidia h ati δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα, και σίγουρα να προτιμήσεις ένα λαπτοπ με nvidia (καλύτερη υποστήριξη).οι λειτουργίες που μπορεί να εχεις πρόβλημα είναι πιθανόν bluetooth, wifi (αν και υπάρχουν κάποιες πατέντες για wifi)σπέσιαλ πλήκτρα π.χ. για το contrast, τον ηχο κτλ,πιθανόν το hibernation mode το εσωτερικό μοδεμ (και εδω υπαρχουν καποιες πατεντες) και τέλος οι card readers που έχουν σχεδόν όλα τα λαπτοπ για να διαβάζεις κάρτες flash σαν αυτές των φωτογραφικών μηχανώνπροσωπικά δεν χρησιμοποιώ καμιά από τις παραπάνω συσκευές εκτός από το wifiσε ένα vaio και το μόνο που με έχει ενοχλήσει είναι ότι δεν βρήκα τρόπο να δουλέψει το μοδεμ δες και εδω http://www.linux-laptop.net/όπου έχει συγκεκριμένα λαπτοπ και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσεις και πως να τα ξεπεράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 11, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 To Bluetooth μου δούλεψε απροβλημάτιστα στο SuSE ενώ είχα προβλήματα στα Windows...Βασικά, τα πάντα μπορούν να παίξουν στο Linux, απλά μερικές φορές θα χρειαστείς παραπάνω χρόνο. Θα δουλέψει όμως, έστω και με πατέντα.Καλύτερα από τα Windows που αν δεν υπάρχει εξειδικευμένος driver δε μπορείς να κάνεις ουσιαστικά τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Δουλεύω Ubuntu 6.06 64bit σε ένα Acer 5022 (turion ML-30 + 1GB + ATI X600) . Τα είδε όλα μόνο του, δεν ασχολήθηκα καθόλου με drivers. Το μόνο που δεν δουλεύει είναι το Wi-Fi. Δυστυχώς drivers δε δίνει η ACER για linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 11, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Μπορείς να φορτώσεις τον driver των Windows με το ndiswrapperΠερισσότερα εδώ -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=29109 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.