Jump to content

Σοβαρο PSU κοντα 140 ευρω

BeetleJuice

Recommended Posts

Kαταρχήν μπορούσες να τα κάνεις σε ένα πόστ, δεύτερον, τα νούμερα , όσο ωραία και να φαίνονται, δε λένε κάτι, εγώ, από όσο θυμάμαι, για το Enermax πέραν κάτι ασυμβατότητες με την DFI τότε, μόνο καλά λόγια έχω να ακούσω, τα Tagan θυμάμαι τον Greekfragma& άλλο ένα παιδί να λέει ότι του κάνανε κάτι κουλά και να θέλουνε επειγόντως να τα αλλάξουνε, ενώ τα Seasonic πάλι δεν έχω δει κανένα να παραπονιέται....

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Κατ'αρχην ημαρτον...

..αυτο σε πειραξε...ασε που ετσι ειναι πιο ευδιακριτα ...τα υπολοιπα δεν με απασχολουν...εγω 2 πινακακια ανεβασα...;)

Αρχική απάντηση από nick2crete

..Οχι, ειναι μαλλον bug του pdf...οτι φιανεται αντιστοιχει στο 600αρι..:cool:

Σιγα μην ειναι και bug του ιντερνετ...

Aπλα εχουν κανει λαθος στο pdf οι της tagan...

Στο γερμανικο pdf ειναι μια χαρα..

(εχουν διορθωμενο το 700 σε 600...-ελπιζω τα αλλα να ειναι σωστα)

Παντως τα εχω σε τοσο εκτιμηση που αν μου το καναν δωρο θα το

εβαζα αγγελια να το χαρει καποιος αλλος!

Το seasonic μοιαζει να ειναι η βελτιστη λυση...εστω και χωρις να ειναι modular στα 129€

Στα 149€ παιρνει αυτο (seasonic 650) που ειναι και seasonic και εχει και 52Αμπ στην 12αρα να ταισει και 2χ 8800GTX ...

(αν και το 600αρη βγαζει 48Αμπ...εδω το pdf της μαμας εταιριας για το 600αρη..

και εδω για το 650αρη

Εδιτ

εγιναν μερικες προσθηκες..

.. ενώ τα Seasonic πάλι δεν έχω δει κανένα να παραπονιέται....

...αφου στην Ελλαδα ελαχιστοι εχουν ...ποιος θα παραπονεθει..? :cry:

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 01:07]

Σιγα μην ειναι και bug του ιντερνετ...

Aπλα εχουν κανει λαθος στο pdf οι της tagan...

χαχα καλο..:T:

Kατα σειρα προτιμησης:

1) Seasonic M12 600w (modular)

2) Etasis Gaming 650w (ειναι ακριβως το ιδιο τροφοδοτικο με το Silverstone Zeus,καθως

το κατασκευαζει η ιδια εταιρεια )...δυνατο,ποιοτικο,non modular,σχετικα θορυβωδες

3)Seasonic S12 Energy (non modular)

1o ή 3ο για το σκαθαρι και αυτο λογω οτι το Etasis ειναι το πιο θορυβωδες απο τα 3...

Και τα τρια ειναι κορυφαια...

Αρχική απάντηση από morpheus [Χθες, στις 15:36]

Εγω θα ξαναγραψω οτι τα modular με sleevαρισμενα καλώδια φαίνονται ωραια μεν αλλα ειναι δύσκολο να κρυφτουν. Αντιθετα τα κλασικα σκετα καλώδιο μπορεις με υπομονη να τα κανεις να μην φαινονται.

Και τις 2-3 σειρες που θα περισσέψουν μπορεις απλα να τις μαζεψεις και να τις κρύψεις πισω απο το PSU, απο πάνω, σε ενα άδειο 5.25 bay κλπ

για διαφωτισε με , γιατι με τα moduar γινονται χειροτερα τα πραγματα ? δεν ειχα κ ποτε modular...

για το seasonic S12 κ Μ νομιζω δεν μπορουμε να πουμε τιποτα..ειναι και τα 2 κορυφη

το συγκριτικο ειναι πολυ καλο. καλη θεση βλεπω και στο antec το οποιο δεν το ειπε κανενας...

να ξαναπω οτι ο θορυβος ειναι πολυ πολυ σημαντικος

κορμια με εχετε αφησει αναυδο , πολυ κουβεντα επεσε , πολυ συζητηση , αναψανε παλι τα keyboard

ολοι κερδιζουν απο το thread

κορμια

τα βατ οντως δεν λενε τπτ

τι να το κανω να εχω 200 αμπερ στην 5 αρα και να μην χρειαζομαι πανω απο 20

αντιθετως αμα στην 12αρα θελω καμια 40ρια και τελικα εχω 17 σε καθε γραμμη , ε τοτε εχω προβλημα μεγαλο , δε μου φτανεις θελω κιαλλο (τροφοδοτικο)

ασε που τα βατ αρχιζουν και μοιαζουν με των ηχειων που βλεπεις ηχειακι 16εκ και σου λεει ο αλλος οτι ειναι μισο κιλοβατ ρμς το οποιο το πιανει κροσαρισμενο , με συγκεκριμενο σημα , και με το αγιο πνευμα απο πανω

επισης δεν παιζει ρολο και τι μεγεθος ανεμιστηρες εχεις

τα ταγκαν ειχαν 2χ8 κιομως αναθεμα και αν καταφερα ποτε να το ακουσω να δουλευει

αντιθετα το ocz powerstream μια χαρα το επιανε το αυτι σου με τους ιδιους ανεμιστηρες ασε που με το ζορι ειχαν και πρασινο χρωμα

οι στροφες σαφως πρεπει να παιζουν ρολο , ενας 12 αρης στις 700στροφες λιγο χλωμο να ακουγεται

ρε παιδια δεν εχω καταλαβει τι γινεται με τις 12 αρες

αθροιζονται ή οχι?

η μια παροχη παει στο cpu και η αλλη παει στα περιφεριακα? αλλα αν η μια εχει πολυ φορτιο , την βοηθαει και η αλλη γραμμη?

τα ταγκαν εχουν 4 12 αρες , αλλα εχουν 3 12 αρες κτλ

το ποσες 12 αρες εχει παιζει ρολο ή απλα τις σπαει για να μειωσει την καταναλωση αλλα οταν καποια εχει πολυ ζητηση την βοηθανε οι αλλες?

Aρχικορμι ...ρωτας δυσκολα τωρα...

Το πως υλοποιειται το καθε τροφοδοτικο μονο η μαμα εταιρια και ο σχεδιαστης της πλακετας το ξερει!!Σε μερικα καμμια σχεση με αυτα που αναφερουν στα specs.

Πχ υπαρχει ενα ..(μαλλον το αντεκ trio αν θυμαμαι καλα) που εχει μια κεντρικη 12αρα η οποια σπαει σε 3 12αρες ...χωρις οcp (over current protection) ..Που σημαινει οτι μπορεις να βλεπεις 3 12αρε στα 18 (δεν θυμαμαι τι δινει ..) αλλα εχει μια...

Οπου ζητηθουν Amp εκει πηγαινουν..

Οσα εχουν 4 (και 5) εχουν 2 γραμμες ..

Καποιο silverstone απο την αλλη λεει οτι η 12V4 εχει 6 αμπ...παρολα αυτα ανεβαζει κανονικα μεχρι τα 18..(τρωγωντας απο την V3 ομως ωστε συνολικα να παραμεινουν κατω απο το αρχικο οριο που δινει ο κατασκευαστης!

Το silverstone ειναι αθορυβο (απο οτι λενε) μονο οταν φορτωθει ..αν και ο στο 8ορυβο ειναι τελειως υποκειμενικο το θεμα ...μιας και κανεις δεν ξερει τι ενοχλει στον αλλον αν εχει τελειως αθρουβο συστημα κλπ)

Συνηθως η καθε 12αρα εχει απο 18αμπ ..εκει υπαρχει(θα επρεπε να υπαρχει) ενα κυκλωματακι (το ocp) που εμποδιζει για παραπανω.Αν εχει πχ 2 τετοιες 12αρες...κοιτα τα ονομαστικα watt που βαζουν παρακατω να ειναι στα 432watt μιας και μονο τοτε (σχεδον) θα μπορει να βγαλει η καθε γραμμη απο 18αμπ.

Συνηθως (βλ hiper type-r ) λενε 360watt που σημαινει οτι συνολικα η 12αρα θα βγαλει 30αμπ...(15-15 θες?18-12 θες?Παντως αντιο 18-18 που θα ηθελες)

Και οσο φορτωνεις την 12αρα τοσο πιο πολυ αρχιζει να δυσκολευεται στην παροχη και να δημιουργει ripple στην παροχη κατι που δεν το βλεπεις με το πολυμετρο..μιας και μιλαμε για ms και εκει βλεπεις ανεξηγητα κολληματα-restart!

Το αν θα παρεις με ξεχριστες 12αρες ή μια αυτο μονο ο εκαστοτε χρηστης μπορει να το ξερει..Πχ ο Hipro μαλλον θελει μια κοινη 12αρα με τρελλα Amperes.

Απο την αλλη αν σκεφτεσαι για sli ισως 3 γραμμες να βοηθησει αρκει να μπορεις να βαλεις την καθε καρτα σε καθε γραμμη χωριστα ..γιατι με το ocp να καραδοκει παιζει να αντιμετωπισεις και προβλημα με δυο δυνατες καρτες!(δυνατες σαν watt εννοω..ειτε καποια 8800gtx/s ειτε καποια ατι Χ1??? που θα της πιεις το αιμα)

Συνοψιζοντας..

παρε καποιο seasonic που ειναι τα πιο ποιοτικα και παρεχουν αφθονα amp (τηρουμενων των watt) και ειναι και σταθερα και αθορυβα...

Αν και το αθορυβο σημαινει οτι μπορει να ζεσταινεται λιγο παραπανω...οποτε καλο ειναι να εχεις καλο εξαερισμο στο κουτι μιας και θα ζεστενεται λιγουλακι..(το καλοκαιρι)

Ελπιζω να το διαβασει κανεις...

οχι το διαβασα ,το ρουφηξα...

εμενα δεν με νοιαζει ΠΟΣΕΣ γραμμες 12 αρες εχω αλλα αν θα μπορεσω να δωσω αρκετα στο cpu μου

αμα με το 12 +18 που λες απο 2 γραμμες μου φτανει τοτε ειμαι οκ...

το 18+18 θεωρειται καλο νουμερο ας πουμε?

παντως ξαναλεω οτι τα ταγκαν επεζαν στα 18 db μεχρι ΚΑΙ 60% φορτιο...

35db/A τι διαβολο σημαινει

τι κουλο ειναι αυτο παλι

να ξερω τα αμπερ και να βρω το ποσα db θορυβο κανει?

εμενα το db/% φορτιο μαρεσε πιο πολυ γιατι ηξερα σε ηρεμες καταστασεις (π.χ οταν κατεβαζα +cool &quiet ) ποσο θορυβο θα εχω μεσα στο δωματιο μου και στον υπνο μου !!!

αξίζει η μετάβαση από tagan 580 easycon σε silverstone είτε S είτε Μ από 600 μέχρι 700watt?

γιατί το tagan μου δεν το αλλάζω με τίποτα! Παρά μόνο για να το "ελαφρύνω" λίγο γιατί τρώει 535 από ότι υπολόγισα το σύστημά μου, και για να μειώσω κι άλλο την ήδη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή μου.

υπόψιν μιλάμε για ένα μηχάνημα απόλυτα σταθερό και 24/7!

4400, 2 γίγα μνήμες, 7900gtx, 6 δίσκους 1μιση τέρα, 3 12ρηδες ανεμιστήρες ψυγείου, 4 12ρηδες για ροή στο στάκερ, 3 λάμπες, 1 xfi, 1 crossflow και ότι usb και πανελάκι δουλεύει.

Αρχική απάντηση από cypherth [Σήμερα, στις 11:18]

αξίζει η μετάβαση από tagan 580 easycon σε silverstone είτε S είτε Μ από 600 μέχρι 700watt?

γιατί το tagan μου δεν το αλλάζω με τίποτα! Παρά μόνο για να το "ελαφρύνω" λίγο γιατί τρώει 535 από ότι υπολόγισα το σύστημά μου, και για να μειώσω κι άλλο την ήδη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή μου.

υπόψιν μιλάμε για ένα μηχάνημα απόλυτα σταθερό και 24/7!

4400, 2 γίγα μνήμες, 7900gtx, 6 δίσκους 1μιση τέρα, 3 12ρηδες ανεμιστήρες ψυγείου, 4 12ρηδες για ροή στο στάκερ, 3 λάμπες, 1 xfi, 1 crossflow και ότι usb και πανελάκι δουλεύει.

κανε μια αιτηση απο τη ΔΕΗ να σου κατεβασει υψηλη ταση απο τον πυλωνα κατευθειαν...

καλό :) το σκέφτηκα να κάνω μια αίτηση για ειδική παροχή σπίτι μου , πέραν την πλάκας θα τα σπάσω 2 μηχανήματα σε λίγο καιρό, το θέμα όμως είναι αυτό που ρώτησα αν αξίζει η μετάβαση από αυτό που έχω σε κάτι που ψάχνεις και εσύ.

MONO αν βρεις και το δωσεις σε καλη τιμη

αν ειναι να το σκοτωσεις εγω προσωπικα δεν θα το εκανα με τιποτα

τελικα λεω για το seasonic 650 S

δεν μπορω να αποφασισω για το modular ή οχι

πειτε ρε τπτ

βολευει το μοντουλαρ ή οχι?

Το μόντουλαρ βολεύει γιατί βάζεις μόνο όσα καλώδια σου χρειάζονται και τα άλλα τα αφήνεις στην άκρη, έτσι είναι πιο συμμαζεμένο το πισι και έχεις καλύτερη ροή αέρα. Επίσης δε γίνεται μπάχαλο και τα καλώδιά του είναι συνήθως πιο όμορφα ακριβώς επειδή είναι ένα ένα και "τυλιγμένα" οπότε δεν βλέπεις την κλασσική τριχρωμία. Φυσικά το ότι είναι χώρια σε βοηθάει και στο να τα περάσεις από πίσω από τη μόμπο όσα θες να κρύψεις ή σε όσα θες να βάλεις extention χωρίς να τραβάς και τα υπόλοιπα.

(βλέπε μάκρος που χρειάζεσαι στο στάκερ και τι ζόρι θέλει να κρυφτούν αν δεν είναι μεγάλα) :)

όσο αναφορά τα ρεύματα αν είναι δυνατό πάνω από 600βαττ δεν θα έχεις πρόβλημα.

γουστα ειναι αυτα...αν σε βολευει το modular ή οχι..

Aλλους ναι ..αλλους οχι..

Αφου μεχρι τωρα δεν προβληματιστηκες για τα καλωδια ...μπορεις να ζησεις και χωρις αυτο...ετσι πιστευω...

Τα δυο 18αρια ειναι το ελαχιστο κατα την ταπεινη μου γνωμη...

Απο το cpu μας ζηταμε πλεον ολο και περισσοτερα ...και η καρτα ειτε μας αρεσει ειτε οχι και αυτη ζηταει ....τα αντερα της..

Και αν βαλεις 3-4 δισκους πανω (που ειναι νορμαλ πλεον) πανε και αλλα 3-4 amp απο την 12αρα..

Seasonic απο μενα..φαινεται να τα κανει ολα και συμφερει..αν μπορεις για το 650 ακομα καλυτερα

@cypherth

δεν νομιζω να αξιζεις να αλλαξεις το tagan...

Αστο για δευτερο συστημα...(υποδεεστερο απο πλευρας watt)

Αν παλι δεν σε πειραζει να δωσεις καμμια 50αρια € μονο για αλλαγη...go 4 it..

Παιζει να δεις αλλαγη ..παιζει να μην δεις και τιποτα!(απλα θα εχεις παει σε ενα καλυτερο τρφοδοτικο.)

seasonic s12 650, σύμφωνα με όλα τα review που διάβασα έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης σχεδόν σε όλη την γκάμα φορτιού (200-650βαττ) πράγμα που σημαίνει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Σε όσα review διάβασα είναι το πιο efficient μιας και φτάνει ακόμα και το 85% απόδοση, τέλος είναι με διαφορά το πιο αθόρυβο.

http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html

http://www.modthebox.com/review507_1.shtml

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1995&page=4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.